lunes, 1 de julio de 2013

Editorial : TINDREM PRESSUPOSTOS ABANS ACABE L'ANY ?

Me uno a la pregunta que hace un comentarista hoy : ¿ Y los presupuestos ? .

En el último pleno oímos expresar al portavoz de la oposición , señor Vidal, su voluntad de consensuar unos presupuestos municipales que satisfacieran a todos , y la urgencia de aprobar estos cuanto antes por el bién de la ciudad . 

Pués bién , otro pleno después nos encontramos de nuevo con más modificaciones de crédito y sin ninguna propuesta de presupuestos municipales , ante lo cual yo me pregunto si realmente hay una verdadera voluntad de acuerdo , tanto por parte de unos como de otros, quede claro, o si todo es un brindis al sol, también por parte de unos y otros, de cara a la galería y a ver qué pasa con el tema judicial .

Porque digo yo que si cuando se debatieron los propuestos por el gobierno de las palabras del señor Vidal parecía que incluso los iban a asumir de buenos que eran , tampoco creo que sean tantas las diferencias como para no llegar a un acuerdo inmediato que facilite la plasmación ( que no elaboración, en todo caso modificación, elaborados en lo básico yá están ) de los mismos, y no ir " a salto de mata" pleno trás pleno, con modificaciones de crédito y ante un gobierno en minoría  saber si aprobarán o no mes trás mes , con la inseguridad que ello conlleva de cara a terceros , más la rémora en la marcha diaria del consistorio .

Así que a ver si es verdad que hay voluntad y en Agosto vemos una propuesta de presupuestos pactados y por lo tanto su aprobación, pués en Septiembre no hay pleno ordinario y en Octubre ya rozaría lo absurdo presentarlos , aunque siempre pueden convocar un pleno extraordinario : Eso sí, si lo hacen, al menos que renuncien a sus dietas por el mismo, ya que no ha sido capaces de aprobarlos en un pleno ordinario, y con el de hoy ya llevamos siete .

M'unisc a la pregunta que fa un comentarista hui : I els pressupostos ? . 

En l'últim ple sentirem expressar al portaveu de l'oposició , senyor Vidal, la seua voluntat de consensuar uns pressupostos municipals que satisfacieran a tots , i la urgència d'aprovar estos com més prompte millor pel bé de la ciutat . 


Doncs bé , un altre ple després ens trobem novament amb més modificacions de crèdit i sense cap proposta de pressupostos municipals , davant de la qual cosa jo em pregunte si realment hi ha una verdadera voluntat d'acord , tant per part d'uns com d'altres, quede clar, o si tot és un brindis al sol, també per part dels uns i els altres, de cara a la galeria i a veure què passa amb el tema judicial . 


Perquè dic jo que si quan es van debatre els proposats pel govern de les paraules del senyor Vidal pareixia que inclús els assumirien de bons que eren , tampoc crec que siguen tantes les diferències com per a no arribar a un acord immediat que facilite la plasmació (que no elaboració, en tot cas modificació, elaborats en el bàsic ja estan) dels mateixos, i no anar " a salt de mata" ple després de ple, amb modificacions de crèdit i davant d'un govern en minoria saber si aprovaran o no mes després de mes , amb la inseguretat que això comporta de cara a tercers , més la rèmora en la marxa diària del consistori . 


Així que a veure si és veritat que hi ha voluntat i A l'Agost veiem una proposta de pressupostos pactats i per tant la seua aprovació, perquè al Setembre no hi ha ple ordinari i A l'Octubre ja fregaria l'absurd presentar-los , encara que sempre poden convocar un ple extraordinari : Això sí, si ho fan, almenys que renuncien a les seues dietes pel mateix, ja que no ha sigut capaços d'aprovar-los en un ple ordinari, i amb el de hui ja em portem set .


3 comentarios:

  1. Enrique, ordre del dia del plenari el posa l alcalde. Es ell el que sentar-se en l oposició i consensuar els pressupostos. El senyor Vidal segur que aplegarà a un consens si la proposta del bipartit es coherent. El que ha proposat les modificacions de crèdit es l alcalde. Segurament perquè es necessari, sense cap dubte. També pense que els pressupostos no es fan en 15 dies. L altre plenari va ser a mitat de juny

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Els pressupostos tenen unes partides que per a ser reals s.han de basar en la liquidacio del any anterior i altres amb les que si pots jugar i donarli una orientacio u altra politica . Partint de que ja hi ha una proposta molt treballada segons va reconeixer Vidal , les variacions a acordar , les diguenli politiques, s.acorden i es plasmen no en 15 dies , si hi ha interes en quince hores . I t.ho diu u que va participar en la elaboracio d. uns consensuats entre Ximo Altur i Rafa Agusti i compartits per Ximo Bononad .

      Eliminar
  2. De totes formes és el bipartit el que te la primera paraula. En realitat no se com està el tema. Si m entere t ho contaré.

    ResponderEliminar