sábado, 20 de julio de 2013

DEMÒCRATES VALENCIANS , el ideograma

   

                 El nostre                ideograma


La crisi política, institucional i de valors que patim en Espanya i al sud d’Europa, té una significació i una duresa especials en la Comunitat Valenciana. Els valencians som hui un paradigma, al nivell internacional, de governs sense nord, aliens a les necessitats reals dels ciutadans, amb polítiques de saló, grandiloqüents i efectistes, dirigides per uns pocs per a uns pocs, amb una gestió econòmica de conseqüències tràgiques (presents i futures).
 La Comunitat Valenciana patix també un dèficit estructural de dimensions enormes. El nostre encaix de segona en l’Espanya de les autonomies va marcar un posicionament subsidiari en el conjunt de l’Estat. El nostre pes específic i la nostra influència (i la de les nostres institucions) han esdevingut absolutament residuals en el disseny del model de convivència i en la presa de decisions estratègiques a qualsevol nivell.
 És per això que, els qui FIRMEM AVALL, apostem fermament per la consolidació d’un ESPAI DE CENTRE DEMOCRÀTIC VALENCIÀ, d’obediència estrictament valenciana, que tinga com a objectiu únic la defensa dels interessos del poble valencià, de Vinaròs a Oriola, amb la vocació inequívoca de governar i de construir una Comunitat Valenciana moderna, capdavantera, innovadora i productiva al voltant de 5 eixos fonamentals:
 -        Polítiques d’estímul de l’activitat econòmica. Molt més enllà de l’austeritat i prioritzant allò que és verdaderament important, necessitem aplicar urgentment polítiques de tracció econòmica per al nostre teixit productiu. Els nostres comerciants, emprenedors i empreses menudes i mitjanes requerixen mesures facilitadores de la incentivació, reals i directes.
 -        Polítics nous, formes noves de fer política. La regeneració de la política, a través d’una reforma profunda, és molt urgent si volem ser una societat sana. Els partits tradicionals, pels seus interessos corporatius, es demostren incapaços d’aplicar els canvis necessaris. Les nostres institucions han de ser el model d’una societat honrada i transparent; no hi poden haver imputats. La insistència d’eixos partits en les pràctiques antigues i opaques i la seua complicitat amb els corruptes taquen les nostres institucions, la política i la confiança de la societat valenciana. A més de la transparència, hem d’aprofundir en la democràcia; per exemple, cal un sistema electoral més just, més representatiu i amb llistes obertes. Per a començar, cal recordar que els ciutadans valencians (i no una persona o la direcció d’un partit) tenim el dret a triar qui ha de ser el president que ens governe.
 -        Pacte per un finançament just. El finançament de la Comunitat Valenciana és injust i insolidari. Necessitem un marc nou, més ample i amb més autonomia, que ens permeta afrontar tots els reptes de futur que tenim els valencians. Per una política econòmica més eficient, més pròxima, més transformadora i més sostenible, amb més recursos (i millors) al servici dels ciutadans. La solució per a la nostra situació econòmica no és un rescat puntual, sinó un pacte que ens possibilite gestionar els nostres recursos de manera responsable.
 -        Pes específic real dels valencians en Espanya i en la UE. Volem representar un poder valencià autèntic que siga capaç de formar part decisiva de les decisions importants que ens afecten, ja siga en Espanya, en Europa o en el món. Volem defendre els interessos valencians en primera persona.
 -        Reconeixement del poble valencià. El poble valencià, la Comunitat Valenciana, com consagra el nostre Estatut, és una nacionalitat històrica i per això hem d’avançar en el nostre autogovern. Tornar competències a l’Estat, com proposa algú, és un menyspreu al nostre poble i és el resultat de posar els interessos dels partits d’àmbit estatal, sucursalistes, per damunt dels interessos dels ciutadans valencians. La nostra identitat no es defén amb paraules buides ni amb la crispació, sinó amb fets i amb polítiques dirigides a potenciar-la i a cohesionar la societat valenciana.
Més informació : www.demòcratesvalencians.org

15 comentarios:

  1. Uns 500 vots si que pots arrapar-li al Bloc Nacionaliste, inclus més. Ara que estos no es quedaràn paradets i aniràn a per tu i a intentar desprestigiar-te. Ara coneixeràs Enrique el que és el progressisme, el nasionalisme i el seu ser d'esquerres!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique presentar-te és perdre el temps. Compromís va a donar-te un bon repàs. Això de llevar a Bloc-Compromís 500 vots o més d'on t'ho traus. Ni un vot aneu a llevar els de Demòcrates Valencians. A les pròximes majoria absoluta per a Bloc-Compromís i així a governar tranquil.lament i sense interferències.

      Eliminar
    2. Primer jo no trac res ho diu un comentarista . Segon jo no dic que vaja a pressentarme per este ni altre partit . Tercer disle als del pspv lo de la majoria aboluta a vore si espabilen . Quart desde quant pressentar una opcio en democracia es perdre el temps ? : jo per contra que quant mes per a triar major democracia i que cada u trie . La democracia a la cubana amb un sol partit que vols que el diga ...

      Eliminar
    3. El bloc nacionalistE???? Si tu eres del PP, preocupat per a que la transfuga no et lleve vots a tu

      Eliminar
    4. Si el bloc-catalaniste trau majoria absoluta,jo en faig travesti

      Eliminar
    5. Anònim de les 21:14, com saps tu, si l'anònimde les 18:16 és o no és o vota o deixa de votar al Bloc? O és que per a tu els del bloc que comenten ací son els que esteu en una mateixa habitació (com si foreu els que atenen el telèfon de les companyies telèfoniques) i aneu parlant el que comenta cadascú? Vols dir que sou 2 o 3 els que comenteu i quan surt un comentari que no és dels vostres salteu diguent que eixe és del PP? Fins a eixe punt arriveu?

      Eliminar
    6. Anonim de les 9.21, me referia al comentarista de les 12.54. Que es veu a 10km que es del pp, lo de "bloc nacionalistE" canta per soleares... Igual que tu vamos... Vos encanta parlar i opinar especialment del bloc, de com son i que fan, i si toquen la dolçaina. Quin es la proxima? Tot per no mirar dins de casa vostra. En la que vos esta caiguent. Pregunta a BBS si tots opineu i penseu igual... Si tots estan d'acord en la moció ilegal que heu fet amb la transfuga karina (dp de llegir les notes de premsa de EU ja sabem per que i quines intencions portaven manolo i els seus acolits). De totes maneres permitixme que li diga al anonim de les 18.16 que no magrada gens la seua soberbia i superioritat en la que parla. Pareix propi dels de la vostra corda, estos que diuen que JJ no li arriba a la sola de la sabata a Vidal. Excusantse en que heu tret el doble de vots feu i actueu amb total impunitat. Com el vostre PP a Espanya. Em pase pel arco de triumfo el pacte antitransfuguisme i em carregue l'estat del benestar.

      Eliminar
  2. Enrique està molt be presentar un programa polític, una opció mes. Al primer punt dius:"Polítiques d’estímul de l’activitat econòmica", està molt be, podríeu, si ho creus convenient, i perque està molt relacionat amb eixe punt del vostre programa, demanar-li a Jordi que aplique a Tavernes les ajudes derivades del Pla d´Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes, i d´eixa manera les empreses podran rebre 1.125 € per cada contracte que firmen. Sería un bon començament per a estimular l´acticvitat económica a Tavernes. Prompte començarà la campanya de la taronja i empreses del nostre poble podran beneficiarse d´aquestes ajudes. No creus que sería un error molt greu deixar escapar-ho?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No ho faràn perquè tenen excusa per a tot. Ja veus, tene excuses per a que la gent tinga un lloc de treball i puguen dur un sou a casa. Hi ha que preuqupar-se més per fomentar el treball i que empreses i treballadors puguen beneficiar-se. I més emcara quan estos contribuixen a que el alcalde puga dur a casa 2.100 euros netets a casa i 600 mes de la mancomunitat.

      Eliminar
  3. Que hi ha moltes empreses de la taronja al nostre poble?
    Si amb 12 anys de govern les haveu fetes fora a quasi totes: Ponsita, Penicilina, Mollaret, Cooperativa, Motilla, Ezequiel Fons... si nomes queda Sala, que sempre li convindra més anar a una empresa de Serveis?
    Si la gent del poble treballa a Benifairó, Xeraco o Xeresa majorment.
    Qui te fam somnia rotllos i vos passa aixó.
    Eixe programa no aprofita per a res. Si Rus no vol ni participar com alcalde de Xativa i no li queda mes remei que apuntar-se com a Diputació perquè ho mana el partit.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si tots pensarem com tu podriem penjar a la entrada del poble un cartell de CERRADO POR DEFUNCION.
      Totes les ajudes son bones, el que vol les demana i el que no no les demana. Si algu pot beneficiarse i fer un impuls a l´economia local avant. Si tots ferem com tu s´acabaria la ilussió i les ganes de viure. Alça el cap home! planta un arbre o fes-te colombaire pero no mires sempre cap a terra.

      Eliminar
    2. El teu cervell no aplega a comprendre que ademés dels almacens de taronja hi han mes activitats al poble? Quin interés tens de que no es demane i no es beneficie aquell que vullga i puga?
      Tota pedra fa pared, tota ajuda, ajuda. Si no ho compréns fes que t´ho miren.

      Eliminar
    3. El meu cervell aplega a comprendre això i més: compren que, a més dels magatzems de taronja que la política agrícola del PP(ara nomes cal vora la PAC d'estos dies) ha desfet, destruït i aniilat i no s'heu preocupat res aixó sí, donar subvencions als vostres amics empresaris perquè munten empreses i magatzems primer a Andalusia ara al Marroc.
      A més d'això heu desfet tot el teixit productiu de Tavernes. heu estat sempre recolzant i defensant la rajola i l'especulació. Heu tingut majoria absoluta i heu fet això: Ara tots ho paguem. Ací a Trvernes i a la Comunitat.
      Potser siga el teu cervell manipulat qui no veu més enlla de les consignes partidistes del PP

      Eliminar
  4. http://diarivalldigna.blogspot.fr/?m=1

    ResponderEliminar
  5. Però els demòcrates valencians no eren els del Bloc?

    ResponderEliminar