jueves, 18 de julio de 2013

Editorial : TURISME EN CRISI

Ahir lleguíem en la premsa una mala noticia sobre el turisme local i la baixada d' ocupació i despesa d'este .

Al respecte assenyalar que en contava un comerciant de la platja que este any porta venut sobre un 30% menys que l'any passat a estes dades, i que si mantén el lloc de treball que crea tots els anys no és perquè li faça falta eixa persona per a despatxar , sols els dissabtes de vesprada i pel mercat,
sino per a poder descansar un poc en la llarga jornada de 11 hores mínim diaries els set dies de la setmana que té obert . I açò en un comerç que es bassa en la venda d'aliments bàsics com el pà o les fruites i verdures .

També conec altre que desprès d'un desastrós juny i un mal començament de juliol ha tingut que despatxar, i això que no li va mal , a personal al no cumplir-se les expectatives que tenía previstes . Este comerç es basa també en part en l'alimentació però també en l'hostelería, i ahí es on ha fet aigua , i , torne a dir, no li va així i tot gens mal doncs té uns preus molt competititus en menjars diguem-li llaugers com desdejunis o berenars .

Per contra sentim en la tele que a altres platjes es va tan bé , com la veïna Gandia o el incombustible Benidorm . 

Pel tant, on està el problema ? Evidénment en que estes platges tenen un gran nombre d'alguna cosa que nosaltres no tenim i que es el turisme estranger .

I que podem fer al respecte per atraure este turisme ? Competir en oci és evident que no perquè mai tindrem la capacitat económica de platges tan properes com Gandía o Cullera que sempre i per això van a poder oferir més que nosaltres . Tampoc tenim infraestructura hotelera per atraurels ni que donen peu a que un grup hoteler s'interesse per la nostra paltja .

Per altre costat i quant es regularitce la situació en el nord d'Africa i en els països del Est tampoc podrem competir en preu amb ells , es evident .

Llavors, que fem ? Pense que tenim que proseguir per eixe camí iniciat amb propostes com la de la Mancomunitat amb la col.laboració del Grup Muntanya Valldigna , d'explotar el que sí tenim i que altres no tenen, i que es una natura atractiva amb muntanyes a pocs metres  amb paissatjes expectaculars i un patrimoni històric únic com es el monestir, les neveres , la xara , etc . 

I a tot això tal volta canviar el modèl de fires i promoció turística en general a les que acudim, deixant de oferir-nos sòls a possibles turistes als que no anem a arrivar huí per huí pel dit i sí als que busquen oci però no festiu sino de natura e història , centrant-nos en les fires de turisme d'eixe tipus : El turisme , tant l'extranger com el nacional, cada día busca més un turisme alternatiu que nosaltres sí podem oferir per que el tenim "per naturalesa" , mai més ben dit .

12 comentarios:

  1. Si damunt la platja està més bruta que mai i els servicis com el WIFI no funcionen, l'any que ve serà pitjor!

    ResponderEliminar
  2. Jo estic en la platja. No d'este any sino de fa més de 20 anys i te tinc que dir una cosa: la mire igual que quan manava el Partit Popular. No he vist ningun canvi en res. Igual estava qeu està. Passen els mateixos treballadors, a la mateixa hora mes o manco, i tot segueix igual com la vida que dia Julio Iglesias.
    O siga que no sé això de que està més bruta de on ve. Ara guarra la gent es un rato llarg, perque no usa les papereres ni fa cas de res.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. D'on ve? Segur que no vius per la zona del Lago Azul. Segur que tampoc has anat prop de l'oficina del Tourist Info i has intentat utilitzar el WIFI, que es un servici que ens venen, el paguem i que no funciona.

      Eliminar
  3. La solució es que el BLOC faça un conveni amb els seus homòlegs catalans de CIU per a que els catalans vinguen a la platja de Tavernes.

    ResponderEliminar
  4. Jo crec que es millor que el PP negocie amb el fatxa extrema-dreta de Putin de Rusia i com son més gent els russos, milions i milions més solucionat. Per a que volen vindre els catalans a Tavernes si tenen allí el mateix? O es que no saps que Catalunya té mes turistes a l'any que la nostra comunitat?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Vidal no s'entendria en Putin (a més tampoc parla rus). Hauria d'endur-se a Jordi com a interpret (tampoc sap rus pero captaria millor les seues idees pel seu llenguantge corporal)

      Eliminar
    2. No, no ho encertes: Putin parla anglés perfectament com també el parla Jordi Juan, i ho farien en anglés.

      Eliminar
  5. Que fort! El PP està a favor de la colonització catalana. Volen que ens invadisquen els catalans!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Els de Compromis diuen que "els valencians també som catalans".... Jo pregunte, els catalans també es senten valencians???? Jo no em sent en absolut catalana. Generatlizen molt per a ser quatre gats.

      Eliminar
  6. Anonim de les 14:55
    A tu pareix ser que una cosa, pel motiu que siga, no es pot trencar. Dimecres hi havia un cartell a TurismInfo dient que no funcionava. Supose que alguna es degue trencar o estarien en millores, etc.
    Ahir deuria de funcionar perquè hi havia gent amb portatils i tabletes a la porta usant-lo. Ara parlar per parlar si que sabeu.
    I jo no sé perquè parles de la zona del Lago Azul. Visc enfront i veig que les coses estan com sempre, es fan com sempre, es neteja com sempre. REs no ha canviat.
    Bueno si, el govern ha canviat per a millor. Potser per això, perque el govern ha canviat, tot lo que abans era bo ara fent-se igual es roin i no aprofita per a res. Coses dels amics del PP, que li anem a fer.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No es poden fer igual perque en neteja van retallar i el wifi ja estava tot a punt para posarlo,ara uno que funcionara...

      Eliminar
  7. En estos moments el WIFI va. Comprovat.

    Per tant un fet puntual el que denuncia el peperet que no té paciència perquè arreglen les coses.
    No sabem com s'haurà pogut aguantar amb tants anys sense circumval·lació, o amb tants anys sense WIFI public en la platja perquè recordem que el PP no en van posar cap public.

    ResponderEliminar