miércoles, 17 de julio de 2013

Editorial : AUTONOMÍA MUNICIPAL

Ho dic perquè estic vegent que per un costat i amb la reforma legislativa que vol aprovar, es mengüen les competències municipals en molts sentits , i per altre , amb assumptes com la cesió de les carreteres no nacionals , algo contradictori amb això, i amb ella el manteniment d'estes als municipis , pareix que cedisquen per contra més competències però en realitat ofegaràn les ja de per sí maltretes economíes locals , i  amb això la seua independència com està ocorrint amb els plàns d'ajust per a rebre diners de "papa estat" , es a dir, al cap i a la fí també de les nostres butxaques , açí en el poble tenim un clar exemple . 

I que busca el PP amb totes estes messures ? Ells , els populars, diuen que dotar-los de més eficacia i amb ella amb menos despesa. Els , malpensats ? , diuen que acabar amb el poder que no controlen amb eixa majoría en que sí controlen la resta de governs , doncs on no trauen majoría absoluta a l'oposició : Perquè serà ? 

Jo dic que sí, sobren administracions però no precissament la que més acostà està al ciutadà i per a això la més controlable i la que millor pot castigar amb el seu vot i la seua crítica , com açí en este blog fem a diari , si no es eficient . I per a ixò mateix preferisc el pagarli més tributs al meu poble i a la meua autonomía que al estat : Si ens lleven també això i els ajuntaments passen a ser mers ens administratius, que ens queda de democràcia real ?

Perquè no ens enganyem, es l'unica opció en la que ens guiem més per la persona que pel partit i així ho demostra en el nostre cas el que a principis de la democràcia governara una Alcalde d'una opicó minoritaria com era Bononad o com es ara mateix Jordi , i que no haja governat fins a trobar a la persona que el poble ha cregut més idónea un dels grans partits (el Psoe ni això), el que no passa ni passarà pel sistema de llistes tancades a més alts nivells mai , no els interessa tampoc canviar-ho .

Així que sí, que començen a enflaquir administacions però que començen per Diputacions i Senat : A no, eixes no , perquè si no on coloquen a tots els "elefants" polítics ( Lerma, Fraga ... ) mediocres ( millor m'absteng de donar noms .. ) i comprats ( Chiquillo , Ferrer ... ) que pululen per eixos llars ? . 

Molt de boqueta però en el fons, a buscar com sempre el que més es interesse als de sempre .   


No hay comentarios:

Publicar un comentario