lunes, 22 de julio de 2013

GABINET PREMSA AJUNTAMENT , varis

Malgrat la baixada de la subvenció, Tavernes ha mantingut el curs del Centre de Dia de Menors

L’Ajuntament de Tavernes ha mantingut totes les actuacions del Centre de Dia d’Inserció Sociolaboral de Menors, a pesar de la retallada de la subvenció per al curs actual aplicada per la Generalitat, que ha suposat passar de la subvenció del curs anterior de 49.690 euros als 32.477 euros actuals. Un total de 23 menors de la localitat han participat en este curs escolar.

Malgrat esta baixada de la subvenció de la Generalitat Valenciana,  l’Ajuntament de Tavernes, a través del Centre de Dia de Menors de la Regidoria de Serveis Socials, ha pogut atendre este curs un total de 23 menors del municipi en situació de risc social, proporcionant-los una sèrie de serveis de suport, d’oci i cultura, amb l’objectiu de potenciar el seu desenvolupament personal i la seua capacitat d’integració social.

El regidor de Serveis Socials, Víctor Borràs, ha informat que “per part nostra, estem contents amb els resultat obtinguts i amb la participació dels alumnes. He d’agrair l’esforç que realitzen els treballadors de l’Ajuntament en este programa i vull fer menció del sobreesforç econòmic que estem fent, ja que cobrim les reduccions en subvencions de la Conselleria de Benestar”.


El regidor ha afegit que “no som aliens a la necessitat que hi ha de mantenir estos cursos i per això estem posant tots els mitjans necessaris perquè no desapareguen. Lamentem, una vegada més, que la Conselleria de Benestar Social retalle ajudes i gire l’esquena a la societat valenciana, en este cas concret als veïns de Tavernes, reduint un 34% la subvenció; hem passat de rebre 49.690€ (els anys 2012, 2011, 2010 i 2009) a 32.477€ l’any 2013. Una vegada més, el PP retalla cobertures socials i l’Ajuntament assumeix competències no pròpies davant problemes socials com el risc d’exclusió social que poden tindre els alumnes d’este tipus de taller”.
Borràs ha assenyalat que vol fer una crida “a la Conselleria de Benestar i al PP perquè no continuen fent esta política de retalls socials i, si no poden ampliar les subvencions, almenys que no les reduïsquen”.
Els objectius marcats per l’Ajuntament de Tavernes s’aconsegueixen mitjançant els diferents tallers que es duen a terme. Són els tallers prelaborals de fusteria i perruqueria, on els menors de Tavernes adquireixen uns aprenentatges, coneixements i habilitats bàsics propis d’estos oficis. Una de les particularitats més importants del mètode utilitzat és la col·laboració amb diferents agents socials per tal que el treball realitzat tinga una projecció real i pràctica.

En el cas del taller de perruqueria, es dedica un dia a la setmana a atendre persones que són, o bé familiars o coneguts dels menors, o bé persones derivades pel Departament de Serveis Socials.

En el cas del taller de fusteria, i fruit de les relacions establertes al llarg dels anys, s’atenen peticions de diferents institucions o departaments de l’Ajuntament. Concretament, este curs els alumnes han realitzat caixes adaptades als maleters dels cotxes de la Policia Local, una tanca per a un hort escolar del col·legi Sant Miquel i també dues taules de picnic: una per al jardí de l’institut Jaume II el Just i una altra per al pati de l’edifici del Braç Treballador. Cal destacar, a més, el treball dels becats del programa La Dipu et Beca, que estan atenent directament els xiquets amb dificultats d’aprenentatge.

Taller de cuina de la Toscana en la platja de Tavernes, una de les novetats del Festival Sete Sóis Sete Luas

Una de les novetats del Festival Sete Sóis Sete Luas d’enguany és la incorporació de l’element gastronòmic dins de la programació. Així, els dies 8, 9 i 10 d’agost tindrà lloc un taller de cuina de la Toscana. Hui dilluns 23 de juliol s’ha obert el període de matrícula sols per a 20 participants i s’ha cobert en poques hores.

La cuina de la Toscana serà l’eix que vertebrarà el taller de cuina que s’impartirà els dies 8, 9 i 10 d’agost en la platja de Tavernes, dins de la nova edició del FSSSL que es va encetar amb el porrat del Clot i l’actuació de Pep Gimeno el Botifarra i Miquel Gil.

L’escoleta de la platja de Tavernes, en el carrer Algemesi, 15, en  la urbanització de los Naranjos, acollirà el taller de cuina. Les cuineres de la Toscana Paola Angiolini i Roberta Lupi ensenyaran als participants l’elaboració dels següents plats típics: Paté ai fegatini di pollo; Panzanella; Pappa al pomodoro; Ficattole; Ragù di carne alla toscana; Risotto al nero di seppia; Spaghetti con le acciughe; Cacciucco alla livornese; Zuppa di cavolo; Polpo alla piombinese; Baccalà con i porri; Triglie alla livornese; Spezzatino con le Patate; Polpettine alla florentina; Cinghiale in umido; Frati toscani; Crostata di frutta/marmellata; Schiacciata fiorentina; Torta di mele.

La participació en este curs està limitada a 20 persones. L’horari dels tallers serà dijous 8 i divendres 9 d’agost de 18h a 21 hores, i dissabte 10 de 10h a 13 hores.

22 comentarios:

  1. O siga que el gavinet de premsa inforna quan ja s'ha tancat el plaç d'onscripció. Ja haguereu pogut avisar divendres.

    ResponderEliminar
  2. Segur que tots els que van al curset son del BLOC o del PSOE.

    Quina gentola! Informen quan ja no hi ha plaçes. Ho fan tot per a ells amb diners del poble.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No havereu anat tampoc. Com no aneu a res del que s'esta fent. Com heu d'anar i contribuir a que una cosa del govern tinga èxit!!!
      Mentirosos i enredadors un cabàs ben gran si que sou.
      A més vosaltres la cultura de la cuina, i damunt italiana, vos importa una .... això!! Si fora un cocido madrileño igual si que anirieu.

      Eliminar
  3. Enrique, on s'ha informat del lloc i plaç per a inscriure's al curset de cuina? Jo no m'he enterat!

    ResponderEliminar
  4. Els socialistes tenen diners per a botifarrres i per a este curs i no tenen per beques menjador??
    NO ME HO CREC.
    Que li costa a l' Ajuntament este curset?

    ResponderEliminar
  5. Enrique podries esbrinar quin és el cost del curs de cuina? Si el govern és tan transparent com diu ser, no deus tindre cap problema.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. 20 euros per persona costava la inscripció, és això el que el teu afany de transparència volia saber, no?

      Eliminar
    2. Això és el cost per alumne, no el que li costa a l'ajuntament. I si els dos costs coincidixen (és a dir, que tot el cost ix de les matricules dels alumnes) que ho aclarisquen. Els abanderats de la transparència no deurien tenir cap problema per aclarir el tema i tapar boques dels més recelats!

      Eliminar
  6. Si estudiem els titulars veiem que quan es tracta de Karina o ara Víctor resulta que "Tavernes manté serveis..." Quan es tracta d'altra regidoria, el mèrit no és de Tavernes, sino de J.J. Llàcer o altre del Bloc.
    És el que n'hi ha, ja sabem per on van els tirs.

    ResponderEliminar
  7. Karl Marx: Això es una completa mentira.

    Li copie a vosté la contestació de La Cotorra perquè és prou aclaridora:
    .................
    Això que fa vosté en el nostre poble – no cal dir que és Tavernes- la gent diu que és “parlar per no callar” i també “voler donar-se-les”. O si vol “clavar la pota fins el coll”.

    Menuda bovada que acaba vosté d’escriure, si el que vol dir és que si una cosa la fa l’alcalde o un regidor de Compromís la titulem amb el seu nom i si són altres gastem “girs de llenguatge”.

    Menuda mentira i només cal que ho comprove. La norma general – pot haver-hi alguna excepció – es no titular un tema general de l’Ajuntament amb el nom del regidor responsable. Tema general de l'Ajuntament, parlem. Faça vosté un repàs dels titular i comprove-ho.
    .............
    Així que comproveu-ho. I diga en Quaderns de Reflexio i en La Cotorra o La Veu de la Valldignaora els titulars de nota de premsa de l'Ajutnament que apareix com motiu del titular el nom d'algun regidor.

    Eres un mentirós.
    No comprenc Enrique com deixes passar comentaris com este que el deixen a tu i els demés en mal lloc i t'acusen de, com a minim, col·laborar en manipulació.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. És la seua opinió igual com tu tens la teua i jo la meua. Es tan fàcil com això.

      Eliminar
    2. Es que ells no volen opinions, son posseïdors de la veritat absoluta. Ara també diran que no publicaven comentaris sobre lo bon director de banda que era J.J. en resposta a qui alabaven Víctor pels seus resultats econòmics com a regidor d'hisenda. Als absolutistes els molesta no tindre tot el protagonisme.
      Jo sols dic que ara usen "Tavernes"quan altres vegades especifiquen amb "regidoria de" per tirar-se flors o "el govern del PP" per deslegitimar. No passa res, es el llenguatge que usen tots i l'entenem, sabem traduir-lo. Altra cosa es que encara creguen que ens enganyen algú.
      I de mentiders estan per donar exemples els polítics. Uns han evitat que passe l'alta tensió per Tavernes i els altres acostaran l'estació al poble.
      JA.

      Eliminar
    3. Però no veus lo prepotents que son. Volen dir-li a ADIF que porten les seues vies fins a Borderia, però no son capaços de negociar un pas subterrani per a l'actual estació.

      Eliminar
  8. 3.000 € és el cost del taller

    ResponderEliminar
  9. Però l'escoleta eixa te llicència d'obertura?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Menuda gilipollez!
      ¿Quién da la licencia de apertura a un local en el pueblo?
      Vergüenza tendría yo de hacer comentarios como este.

      Eliminar
  10. 3.000€ per a un taller de cuina Toscana per a 20 persones que paguen 20 € per curs?

    3.000 entre 20 participants = 150 € per participant. Si llevem els 20 de la matricula vol dir que l'ajuntament subvenciona a cada un amb 130 €.

    130€ és, aproximadament, una beca e menjador d'un mes per a un xiquet.

    Que es deixe la Regidora Pilar Altur de subvencionar tallers de cuina toscana i que subvencione el menjador per als 93 xiquets necessitats que s'han quedat sense beca.

    ResponderEliminar
  11. Els cost de 3.000 euros son falsos. Ni un euro. És una manipulació mes per girar el tema cara als menjadors.

    Sres. del mareig i pesasts del menjador: Si la Diputació haguera donat els diners que calia no parlariem ara de menjadors. A vore qui se li acudix fer i presentar un programa i dedicar la tercera part dels que fa falta per dur-lo a cap.
    Mireu Gandia: No han publicitat ni han donat ajudes a primària. Nomes a infantil, de 3 a 5 anys, perquè no els han enviat diners per a tapar-ho tot el que calia.
    Això el PP de Gandia i de Tavernes s'ho calla, que no han tingut ni per a pipes, per no parlar mal de Diputació.

    Tornant als 3.000 euros. No li costa res a l'Ajuntament. Això es una promocio dela Toscana dins del festival. Ho paga la Toscana. Corre tot al seu carrec, de la Toscana. Es fals que l'Ajuntament pague 3.000 euros.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No digues mentires.
      Si fora una promoció de la Toscana i l'ajuntament no pagara res els del bipartit ho hagueren dit una i mil vegades. Però no han ixit a dir res perquè estàn avergonyts de subvencionar este taller i negar ajuda als 93 xiquets que s'han quedat sense beca de menjador per la insensibilitat del bipartit i de l'alcalde Juan.

      Eliminar
  12. En la web del festival diu:

    11, 12, 13, 14 d’agost – Escoleta Platja – 22h30
    Experiência de Sabors de la Toscana

    http://www.festival7sois.eu/program-2013/tavernes-de-la-valldigna/

    No diu res del taller que han anunciat quan ja no quedaen plaçes.

    ResponderEliminar
  13. La insensibilitat l'ha demostrat el PP i la Diputació.
    El PP de la Generalitat perquè no va voler fer el programa dins de la Conselleria prolongant durant l'estiu el menjador escolar i ho tenien tot a punt, nomes era seguir el curs.
    La Diputació per haver fet un programa ridicul i fora de la demanda real on nomes s'ates la tercera part dels xiquets.

    I de mentira res. Una promoció de la Toscana dins del Festival. Cost 0 euros. I no diu res mes en la web que el nom de l'activitat, com no diu res mes de les altres activitat, nomes el nom general. No manipules.

    A més no sé de que parla el PP. Si vosaltres no s'havereu apuntat ningú. I aixina no contribuiu a l'exit. Si no aneu a res.

    ResponderEliminar
  14. Sobre el taller i els plaços d'apuntar-se he vist pel poble un cartell que s'informava del taller i deia ben clar el dia en que s'obria el plaç per apuntar-se.
    Esta clar que no són les paelles que tot el mon ho parla, pero informació n'hi havia. Jo tampoc l'havia vist fins hui i en l'establiment on estava penjat m'han dit que el tenien allí de la setmana passada.

    Per tant, una mentira més dels Peperets que circulen per este blog amb l'únic objectiu de mentir i manipular.

    ResponderEliminar