martes, 16 de julio de 2013

Article d'opinió : EL MISTERI DELS NOUS COTXES DE LA POLICIA

S'ha estat parlant i molt estos dies passats dels nous vehicles llogats per a la policia local i el cost d'estos , 3.200 euros/mes per dos vehicles . 

Havía preguntat varies vegades pel modèl elegit sense resposta, i ahir per fí fons fidedignes en digueren que l'elegit i que en uns quince dies estarà "apatrullando la ciudad" es el Hyunda ix35 , un tot-camí , es a dir, un turisme disfressat de tot-terreny, similar als actuals Nissans . 

Segons el plec de condicions tenía que se un turbodiesel de més de 110 cv i 1600 cc i el plaç de lloguer de tres anys amb un màxim de 60.000 kms/any i canvi de rodes als 30.000 kms . Així mateix s'exigía que tinguera la marca concesionari en el poble , i així es, en este cas Tallers Galera , taller associat al Grupo Moll, concesionari Hyundai per a La Safor . A més vindràn equipats amb mampares de cristall .

I ara deixeu-me que opine sobre el llogat com a un poquet entés en la materia automobilística per raons professionals :

A favor : 

Es una marca de garantía, una de les líders del mercat i més en tot-camins com estos , amb bons resultats de rendiment dels seus vehicles i d'este modèl en concret , amb un servici de taller a nivel local pense que més que de garantía com son els germans Galera .

A més es un vehicle que al ser més alt que un turisme normal li permet desenvoluparse bé per caminals i similars e inclús, però amb molta cura, per camins de muntanya no massa exigents . També li permet circular amb aigua un poc més que un turisme per dita altura , però sense pasar-se o t'ofegues .

Es un vehicle espaciós per dins però al mateix temps comedit de messures externes per a poder circular pels caminals locals , el qual serà important per l'espai que resta la mampara de cristall als lloc per a peus i cames , sobretot darrere : Pot arribar a ser agobiant i de debò , ho he comprobat en un taxi . 

Els"peros" : 

Pareix ser que al deixar de servir-se el modèl de turbodiesel de136 cv licitat, la financiera ha proporcionat el modèl superior de 184 cv , lo qual es una barbariat en quant al consum per circuit urbà i interurbà que faràn majoritàriament estos vehicles policials , i aixo ho paguem entre tots . 

A més ens diuen que pel mateix, el modèl servit bé amb seients de cuir el qual ho pagaràn els que patrullen en comoditat , i això ho sabeu i bé els que teniu cotxes amb pell i els que enteneu de la matèria: Amb calor el cuir bull, s'apega com una lepassa al cos i no transpira , i per contra amb fret no hi ha qui el calfe . 

Per altre costat no son tot-terreys, sòls es diferencien amb un turisme en l'altura, i en un poble amb inundacions reiterades pense que deuríem de tindre com a mínim un tot-terreny que puga manejarse per dins de l'aigua en un moment donat, el que estos vehicles no poden, en tot cas sòls ficar-se en un xarco un poc més gran que un turisme normal . 

A més , les polices de Oliva i Gandia entre altres, compten amb TT's amb la part de darrere oberta el qual permitix en un moment donat d'urgència carregar en ells per eixemple tanques metàliques per a senyalitzar perills , quelcom prou habitual amb inundacions , no necessitant d'un "camionet" per a això .

Per últim dir que es un gran erro el llogar cotxes manuals doncs , i vos ho dic com a gerent que he segut d'un taller local servici oficial Ford i Nissan , darreres marques llogades com sabeu , pel intensiu us , quasi 24 de les 24 hores diaries, que es fà d'estos vehicles "casquen" els embragues que dona gust, i amb això queda el vehicle inmobilitzat almenys tres/quatre dies , anant tot bé . De fet recorde tindre els dos Fords Focus parats al mateix temps varies vegades en el taller pelt al motiu o perquè s'han ofegat després de fortes plutjes, i la policia patrullant amb vehicles "civils" , mentres tant .

Però bé, al cap i a la fí qui serè jo per a dir o desdir del tema hi hasguent , es supossa, de més enterats, no ? . Doncs això , un mer opinant sense més pretensions .

6 comentarios:

  1. I no haguèrem pogut adquirir-ne un sols i a un concessionari del poble? A més sense opció de compra. Fent comptes els dos cotxes van a costar-nos un potosí: 3.200 x 12 = 38.400 €/any. Encara que entre canvi de rodes, em sembla una animalada en la que està caiguent.
    En un dels dos cotxes i si es posible més baratet sobrava.


    ResponderEliminar
  2. Hui i a mes us puc assegurar que si Karina vota el pressupost eren 70000 els euros anuals consignats. Paraules textuals de Jordi. Ara amb la crisi els concessionaris cobren mes car aixo.

    Hi han Barcenas en tots els llocs.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Això és una CAFRA!! Com poden dir que no hi han diners per a bèques de menjador (16.000 €) i si per a rentings abusius. 70.000 € per a rentings, si fora mal pensat diría que...

      Eliminar
    2. Però eixos que tenen diners per al que volen ells????

      Eliminar
  3. I no han fet un renting d'un helicòpter. M'han dit que els tenen molt baratets i que a les 30.000 hores de vol et camvien les hélix. Per que al retén de la policía tindreu previst pintar un H, no?

    ResponderEliminar
  4. I el reten 30.000 €. Això fan 100.000 € al any.



















    ResponderEliminar