jueves, 18 de julio de 2013

Gab. Premsa Ajuntament, CONVENII AMB L'UNIÓ MUSICAL

La Societat Unió Instructiva Musical i l’Ajuntament de Tavernes han firmat el conveni 2013

El conveni de col·laboració d’enguany entre la SIUM i l’Ajuntament de Tavernes l’han signat esta setmana en les dependències municipals l’alcalde de la ciutat, Jordi Juan, i el president de la SIUM, Juan José Sala, amb la presència de la regidoria de Cultura, Pilar Altur. La SIUM és notícia, a més, perquè torna a participar en el certamen Ciutat de València, en la Secció d’Honor. 

El conveni firmat entre ambdues entitats servirà per a desenvolupar i fomentar activitats com la participació de la SIUM en actes de Reis, falles, Pasqua, entre altres. L’ajuda econòmica que es concedeix a la Societat ascendeix a un import de 27.000 euros.

Des de l’Ajuntament han desitjat molta sort a la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes, que ja ho té tot preparat per a participar, després de 13 anys, en el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València el pròxim diumenge 21 de juliol. La SIUM participarà en l’edició 127a d’este certamen tan prestigiós que acollirà 28 bandes de música i més de 2500 músics repartits en 4 categories: Secció Primera, Segona, Tercera i Secció d’Honor.

La banda de Tavernes actuarà en la Secció d’Honor, amb la Societat Unió Musical d’Alberic, la Banda Simfònica Societat Musical d’Alzira, la Unió Musical de Torrent i la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria. La SIUM de Tavernes té més de 125 anys d’història i ja va aconseguir el primer premi d’honor els anys 1996 i 2000. En el Certamen hi participaran 4 bandes nacionals i internacionals, que tancaran cada un dels dies de l’acte, del 18 al 21 de juliol.

6 comentarios:

  1. Totalment d'acord amb la subvenció que s'ha donat al SIUM. Però ara queda rascar-se la butjaca i ajudar als xiquets que s'han quedat sense beca de menjador. Com se li explica a un xiquet que com la diputació no li ha donat beca, l'ajuntament no pot fer res al respecte?

    ResponderEliminar
  2. Estos del Bloc no tenen vergonya, mira que gastar-se 27.000 per a una entitat privada i no tenen per a beques de menjador de xiquets. Si volen musica que se la paguen, que quan son professionals no fan res de bades per al poble.
    Este govern no té vergonya.

    ResponderEliminar
  3. Jo no estic conforme i me pareix que en els temps que corren una barbaritat eixos 27.000 euros. Millor que s'els gastaren en els xiquets i xiquetes i que mengen i espere que Manolo els ho diga a la cara en el ple que ve. Molt
    mal fet per estos del Bloc.

    ResponderEliminar
  4. Com podeu ser tan cínics, diguent que 27000 són una barbaritat?
    Sabeu qué és un conveni?
    Sabeu que la SIUM será una de les associacions que realment complirà per damunt del 100% eixe conveni?
    Sabeu que les processons, cavalcades i un muntó d'actes municipals es cobreixen per la societat a canvi del conveni? Sabeu que costarien estos actes si vinguera a fer-los una banda forastera encara que de menor categoría?
    Sabeu dels actes de les trobades de bandetes, dels racons musicals, d'actuacions per a escolars i tants i tants actes altruistes?
    Els que barrejeu temes demanant més beques de menjador a costa de la música, en quina associació esteu i com colaboreu altruistament amb el poble?
    Sabeu el que treballa la directiva i el que ha costat fer el musical sense cap ajuda externa a la societat? Sabeu qui se n'aprofita d'això? Serà el poble?
    Vaja manera més rastrera de criticar, només perque ara mane el Bloc, l'enemic, crec que s'haveu equivocat de lloc de comentaris, açò no és la Cotorra, i com tampoc ho és, es poden comentar eixes barabaritats, però també pel mateix motiu us puc contestar ací, ja que cap € que va a associacions culturals i la majoria d'esportives están mal gastats.
    Lo de considerar la SIUM com una entitat privada sembla que vullgueu considerar com a que es fan actes només per a ells, quan és tot el contrari, ganes de pegar-li la volta a la realitat, quan fan molt més del que assenyala les ajudes que reben per treballar debades per la cultura.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Apoie totalment les teues paraules i més , perquè l'unió Musical es
      més que una mera associació musical : Es una forma de viure i d'entendre la vida d'una forma sana i amb bons valors . Qui vols ser algo en la música no es pot permetre ni vida insana ni indisciplinada.

      Eliminar
    2. Menos bandetes i menos Sium i menos Festivern i menos cavalgades i menos actes nacionalistes. Estos del Bloc sempre troben excuses per justificar-se. Menos gastos i mes donar-los als pobres xiquets que passen fam i gràcies a Diputació que poden menjar alguns, que si fora per Jordi ni per a un plat de lentilles tindrien.
      Manolo, posa'ls a toc en el pròxim plenari i eixos diners de musics i musiques que no donen per a menjar, fora i tot per als pobles xiquets que passen fam.

      Eliminar