miércoles, 1 de mayo de 2013

PARTIT POPULAR : Sense representació per a elegir al cronista oficial

El govern del Tripartit ha privat al Partit Popular de tindre representació en el tribunal que elegirà al cronista oficial de Tavernes.

Després de la Mort de Vicente Gascón Pelegrí, últim cronista de Tavernes, el Tripartit ha decidit obrir el procés per escollir al nou cronista.


Des del Partit Popular es considera molt important esta figura honorífica, donat que els seus escrits tindran un caràcter oficial i un revestiment de veracitat. Precisament, per tal de contribuir a eixa credibilitat, el Partit Popular va demanar tindre representació en el tribunal que escollirà el nou cronista.


Eixa petició va ser denegada pel senyor Juan argumentant que es tractava d’un tribunal tècnic. En este punt el Partit Popular difereix de l’argumentació de l’alcaldia. En primer lloc el tribunal estarà format per l’alcalde, el regidor de cultura, el secretari de l’ajuntament, dos professionals del món de la cultura i dos designats per l’associació de cronistes de la comunitat. De les 7 persones que formen el tribunal 2 ja són del govern, i altres dos els designarà el propi govern.


Eixa desconfiança del Tripartit no té cap fonament. El Partit Popular volia proposar a la mateixa candidata que vol designar un dels partits que formen el govern local.


Com es veu, el Partit Popular resulta més dialogant i conciliador que no el Tripartit. Un punt com el del cronista requereix el consens i el govern de Juan, una vegada més li ha donat obscuritat sense cap sentit.


El Partit Popular li recorda al senyor Juan que és el partit més votat de Tavernes, elegit per més de 4.200 veïns i és l’únic partit en l’oposició.


El Tripartit té com a costum parlar de transparència però de cara a la galeria. A l’hora de la veritat tot allò que fa el Tripartit té un tel d’obscuritat. Ara no permet a l’oposició seguir el procés d’elecció de cronista, ha eliminat del plenari temes de gran importància per a la ciutat i els ha derivat a la Junta de Govern sols formada pel Tripartit i sense que estiga el Partit Popular. El gabinet de premsa que paguen tots sols està al servei del Tripartit i ha vetat la divulgació de notícies al Partit Popular.


El Partit Popular vol posar de manifest la seua clara voluntat de treballar per Tavernes. Sense anar més lluny, en el plenari d’abril, es tractava un punt sobre la designació de l’advocat que representara a l’ajuntament valler en el juí que el consistori té amb la regidora Karina Vercher pe la seua designació al grup de no adscrits després de ser expulsada d’EUPV.


En eixe punt, la regidora Vercher no podia votar i com al plenari faltava un regidor del Bloc, el Tripartit, per primera vegada, quedava en minoria.


El Partit Popular, davant esta situació, haguera pogut posar en una difícil situació al govern i votar en contra, deixant a l’ajuntament sense lletrat en este procés judicial. Però el Partit Popular va mirar, com sempre per Tavernes, i va votar a favor d’este punt. El Partit Popular no juga a fer política, a donar sols aparences, i amb eixa decisió va demostrar que el seu objectiu és Tavernes i fer una oposició com cal, dura quan es requereix i de consens quan està en joc el benestar dels vallers.


Li demanem al senyor Juan que canvie de talant, i eixe consens que proclama siga un realitat i no sols de boqueta cap a fora.

AL CÉSAR LO QUE ES DEL CÉSAR : En veritat es deuria buscar una fórmula que contente a tots, perquè es veritat també que amb este reglament la majoría dels que formen el jurat son nomenats o formen part del govern de turno, el qual no es en principi gens bò per a nombrar a un càrrec que ens té que representar a tots i a totes, i que per tant té que ser neutral , i amb este sistema cap, no dic que es vaja a fer, que s'elegisca en un moment donat a una persona més o menys afí amb els qui el nomenen, el quald eu d'evitar-se en lo possible, i ho es intriduïnt altra manera d'elecció que done veu en la elecció del càrrec a tots els partits representats en el plenari .

5 comentarios:

  1. Com de costum el PP ens diu les mentires i canvia la realitat al seu favor o al seu interés.
    El primer que hauria de fer el PP es saber que l'Ajuntament en el cas de la regidora Karina només ha fet que seguir escrupulosament el que marca la llei valenciana, feta pel seu partit per cert, i el PP sap que les decisions que es van prendre temps arrere en el plenari sobre la no adscripció eren obligades per llei. Per cert ells votaren en contra del que obliga i mana la llei, això que l'advocat Manolo Vidal deu saber la llei ¿O no la sap? I si no van seguir els del govern la llei ¿Per que el PP no recurreix la decisió si tant estava al costat de Karina en este tema com van dir?
    I en el plenari passat torna a passar el mateix i s'ha de prendre una decisió que ve obligada per la llei: la regidora recorreix en contenciós i l'Ajuntament ha de designar un advocat. I no cal que mire tant el PP per Tavernes, simplement recordar-li que el recurs es contra l'Ajuntament. Si ells mateix ho diuen en la seu anota.

    Ara si ells nos són Ajuntament, si no son poble com cada dia més demostren, estava bé que votaren en contra.

    ResponderEliminar
  2. El carrec de cronista oficial és vitalici i per tant més motius per a que siga consensuat per tots els partits sense excluir a ningú

    ResponderEliminar
  3. No es la primera vez que le hacen esto al PP.
    También le impidieron formar parte de la comisión del parking publico.
    Esta es la verdadera cara del tripartito: excluir a quien no es de los suyos

    ResponderEliminar
  4. Totalmente falso lo que dicen sobre el cronista.
    Tal como se dijo y se explicó en el pleno ese tribunal es de méritos y debe valorar el curriculum de los presentados y donde los únicos políticos que aparecen en la composición son el alcalde y el concejal de Cultura y los dos por razón de su cargo.
    El resto de componentes son el secretario de la corporación, dos personas miembros de los Cronistas del Reino y elegidos por ellos y dos personas de reconocida solvencia en el mundo de la cultura y se supone que en el campo de la historia elegidos por la corporación.
    De 7 miembros, sólo existen dos políticos y por su cargo. No hay ningún representante de partidos políticos como tales, tal como pidió el PP, que además de querer un miembro más por cada partido quería que fuese por 2/3 cosa que deberían saber es ilegal.
    Si se busca un cronista elegido por su perfil profesional, investigador de la historia y costumbres, de la realidad de Tavernes y con demostrada solvencia y siendo como es que en las bases son los interesados quienes se presentan al cargo, es normal y lógico que se forme un tribunal de méritos y desvinculado de los partidos. Eso en mi pueblo se llama trellat, que el alcalde tiene mucho y cada dia lo demuestra más en actuaciones como esta.
    Lamentable el espectáculo que da el PP de Tavernes. El anterior cronista hace 8 años que falleció y en todos estos años, a pesar de tener mayoría absoluta, no se preocuparon de la designación del nuevo. Seguro que ni sabían que existía, que les importa a ellos la cultura y la historia de su pueblo. Ahora les vienen el interés, pero no es interés por Tavernes, simplemente poner piedras a la gestión del gobierno, aunque sea con medias verdades y falsedades. Y eso tras ocho años sin saber o no querer saber que D.Vicente Gascón Pelegrí había fallecido y tenían que nombrar a otro. Ya veís el interés que tenían estos del PP en que Tavernes estuviese representado en organismos como Cronistas del Reino.

    ResponderEliminar
  5. I van fer molt bé no clavan-los als del PP per mig en el tema del parking.
    Per a que els volies en una comissió qur te que arreglar tot el desficaci , el derrotxe i el gasto que han fet mal fet en l'aparcament. Ara hem de pagar mes de 2 milions d'euros gracies a les seues bufonades.
    I tu els vols en la comissió? Tira tira, deixa-los estar, no siga que al final de la correguda encara enreden i el cost siga el doble.

    ResponderEliminar