lunes, 27 de mayo de 2013

ASSEMBLEA INFORMATIVA GOVERN MUNICIPAL

Ayer se celebró como estaba prevista y en la Casa de La Cultura, la tercera asamblea informativa del gobierno municipal .

Ante un auditorio lleno , tomó la palabra en primer lugar el Alcalde Jordi Juan, el cual señaló que esta no es la primera asamblea si no la continuación de una política de información a la ciudadanía que comenzó con una asamblea a los pocos meses de entrar en el gobierno y en la que se explicó cómo estaba la situación del ayuntamiento, a la que siguió una segunda al finalizar el primer año de la legislatura y ahora continua con esta tercera al finalizar el segundo año de ésta . Señaló que la convulsión política actual municipal no les ha marcado ni les va a marcar la agenda  prevista como este acto yá previsto, señalando al respecto de su desarrollo que se iba ha hacer una exposición lo más concisa posible para dar paso a una ronda de preguntas y debate después .

Tomó la palabra el concejal de Hacienda Víctor Borrás el cual habló de la liquidación del presupuesto de 2012, aclarando en primer lugar que el superávit de más menos 1,8 millones de euros se ha destinado a amortizar deuda financiera, saldo positivo que se ha logrado mediante el control exhaustivo del gasto, la reducción de éste y el Plan de Ajuste , lo que unido a la reducción del´déficit de tesorería en casi 4 millones de euros, hará que un futuro el Ayuntamiento sea autosuficiente para realizar inversiones sin recurrir a financiación externa .  El alcalde añadió que sobre el esfuerzo realizado para ello se está pagando a los proveedores a 2/3 meses máximo, y que sobre haber tenido que acudir a dos préstamos de 618.000 y 2.700.000 euros de acuerdo al Plan de Ajuste, el endeudamiento municipal ha bajado .

En cuanto a los presupuestos para 2013, Borrás señaló que al tener que trabajar con presupuestos prorrogados del 2012 y este preveer unos ingresos de más de 400.000 euros sobre lo que se prevée recaudar este año , no se van a reducir las subvenciones y transferencias a clubs y asociaciones, y se reducirá en gasto corriente .Señaló así mismo que el trabajar con este tipo de presupuesto conllevará retraso en , por ejemplo, pagos a proveedores o el no poder firmar los convenios con los clubs , pero que se intentará pactar con la oposición para que se ajusten a la realidad los dichos presupuestos al tener que pasar algunos ajustes por el pleno . Señaló por último que el tener que empezar a devolver los préstamos firmados por el anterior gobierno al acabar la carencia de los mismos, queda poco margen de maniobra .
El Alcalde recalcó que pese la poca capacidad de inversión que le queda al ayuntamiento al haberse reducido los ingresos desde los 16,5 millones de 2007 y los casi 20 millones de 2010, que señaló que evidéntemente no eran reales, hasta los 14.800.000 de este año con un tope de techo de 13.100.000 euros para el 2013 , no por ello menguará la calidad de los servicios municipales .

Seguidamente se pasó ha hablar del IBI y los valores catastrales, explicando Borrás que se pretende que éste sea en estos momentos un 50% del de mercado, y que para ello había dos vías, la de la revisión catastral que suponía al final una rebaja media de entre un 15/17% , o la de la actualización bajando un 20% en general , optándose por esta medida, para lo cual se ha solicitado al Ministerio dicha rebaja que puede llegar a ser incluso un poco mayor, lo que sabremos a finales de año y se aplicará yá en 2014 .
El alcalde añadió que en el año 2006 se acordó y debido a la burbuja inmobiliaria un plan decenal para aumentar cada año un 10% el valor catastral, lo cual no fué recurrido por el gobierno de entonces, y que con la bajada de los valores catastrales no se sabe si bajará la cuota final pero al menos se estabilizará y se
espera cuando la situación económica lo permita, poder bajarla .

Siguió el señor Borrás hablando del párking cubierto municipal del cual indicó que trás el abandono del concesionario se tuvo que hacer cargo el ayuntamiento de abonar una indemnización de 2,5 millones de euros a su acreedora, Bankia, deuda que ahora ha asumido el denominado "banco malo" con el que se va a negociar la devolución de dicha deuda .

Por último y en cuanto a la piscina municipal, Borrás señaló que la concesionaria , que sigue con el concurso de acreedores, está en la fase de revisión con sus técnicos y los municipales de lo que falta para poder poner en marcha la piscina, pero que como todos los trámites pasan por supervisión judicial, ello ralentiza cualquier paso y por lo que vamos al ritmo del juzgado .
El alcalde añadió que estas dos obras han puesto en jaque las arcas municipales impidiendo aún más cualquier posibilidad de inversión , no descartando el que se tenga al final que rescatar así mismo la pisicna, lo que supondría más de un millón de euros más.

A continuación se dió paso a los portavoces de los partidos en el gobierno, tomando en primer lugar la palabra la portavoz de PSPV-Psoe Carmen Canet, la cual trás dar las grácias a los presentes por su asistencia a este acto y a las manifestaciones de apoyo al gobierno ante la moción de censura, señaló que pese a los problemas políticos ellos han seguido trabajando y que no debe de cambiar de manos el gobierno porque lo están haciendo bién . Destacó las políticas seguidas en turismo como fuente histórica de ingresos que ha sido y fuente de futuro, destacando que sobre haber hecho los deberes se ha perdido una bandera azul pero por falta de las administraciones superiores . En urbanismo destacó que se está sobre el tema de Vergeret , pidiendo tranquilidad a los vecinos pués hay en estudio diversas soluciones . Por último habló de agricultura .

Por su parte Llum Sansaloni, portavoz de Bloc-Compromís, señaló que que todos han intentado cumplir con su tarea , destacando que se ha abierto el camino a la recuperación económica, pero también a la recuperación de la dignidad de las personas y social, al acabar con las políticas de especulación, malversación y compra de votos por vales de comida, abriendo las puertas del ayuntamiento a los ciudadanos y fomentando la participación ciudadana sin mirar el color político de nadie , consiguiendo con ello una sociedad más libre y digna .

Destacar que en todo momento los intervinientes lo hicieron hablando de un futuro con ellos en el gobierno .

Trás las intervenciones de los miembros del gobierno se dió paso a un turno de preguntas del público, contestando a la cuestión de que se había notado una falta de hablar del tejido industrial , que aunque el Plan General de Ordenación Urbana del 2004, el cual señalaron había contado con los informes de todos los técnicos en contra, en teoría factible, en la práctica no lo es por temas estar vinculados muchos de los polígono industriales previstos a obras de administraciones superiores como el del Plà II, ligado a la carretera de circunvalación y a la canalización del rio, o la del Golfo ligada a suministro de luz , lo que añadido a la dispersión por falta de control de las industrias existentes así como los altos precios de los solares industriales por estar monopolizado, dificulta la instalación de nuevas empresas pero que no obstante se está trabajando en el fomento industrial, materia que señalaron pertenecía a las áreas de gestión de Karina Vercher . 
Respondieron a la pregunta sobre la situación política y jurídica de la moción de censura señalando que la van a combatir judicialmente antes y después , señalando que no tiene sustento ninguno el censurar a un gobierno que está trabajando bién , y que lo fácil hubiera sido ceder al chantaje de una persona que al firmar una moción a la semana de romper el pacto demuestra o dicho , y que el tema es de todas formas jurídicamente muy complejo .   

A la salida del acto un muy conocido militante de EU y otras creo que socialista, repartieron folletos convocando a una manifestación el dia de la moción a las 11 de la mañana y en la plaza Mayor frente al ayuntamiento .       

POSDATA : Le dedico este artículo a esa persona que me increpó a la salida, para que vea que yo no me he vendo a nadie, si es eso lo que quiso insinuar, y que me limito a ver, oír e informar neutral y objetívamente, no como otros como ella que no entienden, como he dicho muchas veces, demasiado, que el porque no sea de ellos no tienes porqué ser de los otros . Ale, salud bocachanclas .


23 comentarios:

  1. Dis-mos qui et va increpar, i així sabrem qui són els intolerants. No mereixes que t'increpen i eixa persona mereix que tot el poble la conega pel poc trelat que te.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No val la pena que pergam el temps en un persona que es la típica que va de pogre i de repartir entre tots pero que va de marca i de les cares, una bocachanclas, paraula mot ussada estos dies entre els nostres comentaristes i que em fa molta gràcia .

      Eliminar
  2. Va dir algo Jordi Juan o Victor Borràs de que en 2012 s'ha incrementa del deute de l'ajuntament amb els bancs en casi 2.000.000 €?
    Va dir Jordi Juan o Victor Borràs que en un any el deute de l'ajuntament amb els bancs s'ha incrementat un 14%?
    Igual de transparent és dir que s'ha incrementat este deute com dir que s'ha reduit el deficit de tresoreria en casi 4.000.000 € però este govern sols conta el que l'interesa.
    Son dates del ministeri d'hisenda que ells coneixen però amagen com moltres altres coses.
    Han passat de deure 14.227.000€ en 2011 a 16.199.000€ en 2012

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ho achacaren als préstecs signats pel Plà d'ajust per a pagar als proveïdors que portaben tant de temps sense cobrar per culpa del govern anterior .

      Eliminar
    2. Ara quan entre Manolo ens explicarà com va quedar la errada que va descobrir en el pla d'ajust de 20 milions?

      Ara quan entre Manolo ens explicarà perquè va construir la futura (molt futura) piscina municipal una empresa de parquet?

      Ara quan entre Manolo ens explicarà qui va ser la ment brillant i qui va consentir en tallar tots el arbres del passeig per fer un desert?

      Ara quan entre Manolo ens explicarà moltes coses... moltes...

      Eliminar
    3. El que tu amagues es que eixe deute té una consideració especial per la finalitat que va tindre. Ho va explicar el sr. regidor en el ple i no cal amagar res perquè les liquidacions dels pressupostos son publiques.
      L'unica cosa que en este poble s'ha amagat, i ho va fer el PP, son els milers i milers i milers d'euros en factura amb falta de consignació i no contemplades en el pressupost, que es van trobar en els caixons el govern actual.
      Com bé diu l'administrador, son eixes factures, son els vostres deutes, va ser gastar en polvora de rei quan no hi havien diners, els que han obligat a fer eixos prestecs, contemplats en el Pla d'Ajust per sanejar l'Ajuntament.
      I es saneja una cosa que està malalta, i els que la van emmalaltir tenen nom i cognoms: Manolo Vidal i els regidors que tenia la passada legislatura.

      Eliminar
    4. Bowie28 de mayo de 2013 11:19
      Ara quan entre Manolo ens explicarà qui va ser la ment brillant i qui va consentir en tallar tots el arbres del passeig per fer un desert?
      Jo no se qui va ser la ment brillant, que tu anomenes, però desde luego no t'enrecordes que els arbres, degut als molts anys que tenien les seues arrals estaven fent grietes al passeig?

      Eliminar
  3. Lamente profundament eixe acte. Ara una cosa si que cal dir: almenys eixe va donar la cara. No son com altres que en altres blogs, i també alguna vegada ací, han posat a parir al pare de l'alcalde i familiars dels regidors del govern des de l'anonimat i com tu saps, amb moltes falsedats i mentires.
    I firmen com anònims, però al meu parer, d'anònims res de res. Els que llegim els comentaris no els coneguem, però estic segur que els responsables dels altres blogs sí que saben qui són, i més quan de vegades eixes brofregades formen part de la notícia.
    Tens el meu recolzament. Estàs fent-ho bé.

    ResponderEliminar
  4. Enrique un 10 per la crònica que has fet, has sigut neutral i has explicat les coses tal i com són. Et felicite.

    ResponderEliminar
  5. Enrique has fet una bona crónica, està molt ben redactada i mostres tot el que es va parlar. I tu que n'opines? Quina nota li posaries a la gestió feta per l'ajuntament? Enhorabona pel treball ben fet.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Un notable alt en economía i turisme ( Psoe, encara que no parega), un aprovat general en quant els demés però un suspens i gran en temes com cavalgades, actes culturals monocolor , activitats esportives amb temes com molta inversió en infraestructures per a certs esports i rebaixes en general, i alguns més puntuals .

      Eliminar
    2. REPASSEM EL QUE ES VA DIR :

      Pense que el conformar-se amb governar amb uns pressupostos prorrogats no em pareix una messura encertada, doncs perjudica com va reconeixer Borrás al poble, pel que pense que l'Alcalde deu d'intentar un acord amb qui siga per a tindre uns pressupostos coneguts i fiables, a més de que en un moment donat i com també va reconeixer Víctor, tindran que passar pel pleno, i allí, si es que sobrevieun a la moció i si no també,qui talla l'abadejo ? Qui l'ha pressentada . Quant ú no te majoría absoluta té que tragar amb certes coses, com tot en la vida , o no ? .

      En quant a la piscina, l'alcalde va a apuntar que no descarta recatar-la i jo dic que no tindrem, ójala m'equivoque, més remei doncs no crec que una empressa en suspensió de pagaments obtinga credit per acabar-la i així ficar-la en marxa, i a més i amb els temsp que corren , probàblemente aguantar unes temporades amb pèrdues .

      I en quant al pàrking, tal volta calga tancar-lo al públic per evitar despesses i utilitzar-lo sòls per als que han comprat i els que tinguen un lloger temporal per al que no fa falta personal doncs pot funcionar com qualsevol pàrking privat, i utilitzar la resta com a matgatzem municipal .

      Eliminar
    3. Jo discrepe: també es del POSE cavalcades i actes culturals monocolors, pero es que crec que això el que fa es augmentar la nota de la regidora.
      Discrepe perquè considere que gastar-se 60.000 euros en dos anys per fer dues cavalcades com pertoca és una fet que beneficia el poble, el bon nom del poble i beneficia a eixos milers i milers de xiquets entre 2 i 10 anys que la presencien amb la boca oberta. Ho he dit en més d'una ocasió: vore un xiquet/a amb uns ulls com a plats, amb una somrisa d'orella a orella i a milers de pares i mares mirant la cavalcada, això no es paga amb diners. I damunt en el meu poble, sense haver d'anar fora a gaudir. Que es millorable? D'acord. Que és retallable alguna despesa? D'acord. Deixeu almenys que s'enganyen un poquet per millorar a un molt.

      Actes monocolors? Que vinga Bertin Osborne no es monocolor? O que porten Arevalo no es monocolor? O és que només es monocolor allò que es fa en valencià? Veig que la programació cultural general no ha canviat quasi res i, a més s'han afegit coses molt bones com la vetlada de poesia de l'Estelles, tot el que s'esta fent en el moli del Pla, etc. Hi ha una altra vida cultural. No tota la que voldria jo, però almenys estem avançant i avançar en el temps que corre ja es molt i de merit.
      Ara, ves i assistix a alguns dels actes monocolors que tu dius. Jo no t'he vist en cap. No al Festivern, jo tampoc vaig. Tant de bo tingues menys de 30 per anar-hi.

      I quan a activitas esportives amb molta inversió, discrepe. D'on eixa molta inversió? S'estan fent les inversions mínimes per manteniment i subsistir. Recorda coseses com adequar el trinquet, posar una tela al fronto, o arreglar els desaigues i la llum de pistes de futbol 7 o intentar reparar les goteres del sostre del pavello (incis: perque el PP no va obligar a l'empresa a solucionar-ho quan estava en garantia? Perque era qui era?)
      Crec que s'han fet les despeses minimes i buscant la rendabilitat màxima. Sempre no plou a gust de tots, però es així. Tu saps que el calcul fet per a instal·lacions esportives, adequar-les, etc puja a més de 4 milions? D'on ixen?
      El que no pot ser, Enrique, és que "por un perro que maté me llamaron mataperos". EStos porten encara no fa dos anys. Els altres en portaven 16 i foren capaços d'aprovar unes pistes de futbol 7 sense il·luminació, i unes en el Vergeret sense el drenatge. O deixar sense llum el trinquet i sense tela metal·lica el frontó i gastar-se. Per no parlar de la piscina. I duien 16 anys.
      I després de 16 anys, no parlem de les instal·lacions que tens a la platja prop de casa. Un projecte sense fer com estava, falten pistes i falten dutxes, waters, il·luminació i demés i no em digues que no ho saps, encara que no hages dit res del tema.

      Eliminar
  6. Ho se pero no ho dic perque no estem parlant dels de abans si no delsque estan . I lo bonic es que discrepem des del respete com estem fent tu i jo, no el pareix ? .

    ResponderEliminar
  7. Això està clar, sempre respecte a les altres idees i punts de vista.
    Però cal tindre un punt de referència per poder establir la base per avaluar i comparar. I hi ha molts paràmetres i variables, però clar sempre ens hem de fixar en un referent anterior per projectar la nostra opinió d'ara. Es molt dificil opinar i dir algo sense referencies. I estem en política, no partim mai de zero.
    Jo ho veig així, i per això faig eixa referència 16 anys, quan en plena bonança i riquesa o han fet res pràcticament i ara els volem exigir, quan no hi ha un euro.
    No son situacions i circumstancies semblants i la critica no deuria de ser igual.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ara també tenim un punt de referència des de fa dos anys. Això que dius val per a tots. En moltes coses s'ha millorat, en altres s'ha seguit amb les mateixes deficiències, en lo fonamental, el pacte polític, s'ha fracasat.
      Perque partim d'uns dèficits anteriors (no sols econòmics)direm que en quant a deute, s'han pres bones mesures d'austeritat (encara que per als contribuents han estat de més impostos en general, no sols existeix l'IBI). També partint del dèficit instaurat del PP en quant a amiguisme amb empreses i funcionaris, la millora ha sigut inexistent. També partint d'una balafiament de recursos en quant a events amb el PP (voltes ciclista a Espanya-ja sé que fa prou anys, mundial de pilota-també, subvencions en matinals de tennis) la cosa ha anat a pitjor (Festivern amb despeses municipals, Cavalcades desmesurades i actes culturals cars i minoritaris).
      No cal esperar 16 anys per evaluar un polític, partit o govern. En menys de dos anys, els d'ara també s'han retractat. Encara que per als seus ni en 16 anys més en vorien ni acceptarien haver fet res de dolent.

      Eliminar
    2. Disculpa, però jo no t'he convidat a la conversa que estic mantenint amb el Sr. Enrique Estruch, a no ser que sigueu la mateixa persona.
      Per tant no vaig a respondre't.

      Eliminar
    3. Ací et contesta qui vol, igual que tu pots contestar a qui vullgues. Si no t'agrada el que et diuen hauràs de tornar a comentar el que cregues convenient o aguantar-te. ací parlem tots amb tots. I ací tu no tens cap potestat de convidar o no a ningú per a que et conteste, a no ser que tingues por al que et puguen rebatre.

      Eliminar
  8. Si que han fet inversions innecesaries, com el 35000€ del rocodrom que a dia de hui apenes s'utilitza, ...
    Proposes que el parquing es tanque al public. Quina despesa suposa si està obert? Nomes en que funcionen les maquines i la barrera... De tota manera, el propietaris tambe tenen que entrar i eixir.

    ResponderEliminar
  9. Este govern serà tot lo roïn que vosaltres vullgau però és l'únic que s'ha posat al servei del ciutadà per explicar com van les coses i per contestar els dubtes i queixes que tingueren els veïns. Espere que Manolo seguisca este camí traçat. Molts ho tilden de propaganda. Perfecte però allí li pots dir a l'Alcalde el que penses que està fent mal. No hi ha ni pantalles de plasma ni res que t'ho impedisca.

    Enrique, jo com sempre condemne qualsevol agressió del tipus que siga i vinga d'on vinga. I en estos temes tots hem d'anar de la ma independentment de la ideologia de casacú

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gekko està vosté molt equivocat, el govern de Juan ha sigut el que menys ha atés a la gent i el que més "rodillos" ha passat.

      Eliminar
  10. A vore si t'atrevixes tu o Manolo anar al CETV i al Grup de Muntanya i dir-los que es una despesa innecessaria. Vols que el diga una despesa innecessaria: 200.000 euros en un carril bici que no porta a cap lloc i que hauria ja desaparegut si els del sector 6 hagueren començat les obres. Això si que es innecessari, o els 1'4 milions en palmeres, o els mes de 100.000 euros en informes sobre un PAI que havia rebut el rebuit de la Generalitat. Ara resulta que fomentar l'esport, es una despesa inutil. Si no s'utilitza millor per a tu...si vas serà l'amo i no hauràs d'esperar torn.

    Damunt claves la pota fins el cap. Això era una inversió ja prevista de feia anys, i en un lloc diferent inundable, que el govern actual el va canviar amb la qual cosa Tavernes es va estalviar 30.000 euros.

    http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/01/el-dissabte-21-de-gener-sinaugura-el.html

    I Gekko, Monolo preferix anar a Tele7 i tota la faena bruta d'insults que li faça un altre. Per que te que donar la cara davant el poble si te Tele7? No creus?
    La cara donaran. La que donen ara que fa 10 dies que no es veus pel poble.

    ResponderEliminar