miércoles, 29 de mayo de 2013

COM ES DESENVOLUPA UNA SESSIÓ DE MOCIÓ DE CENSURA

Huí ha arrivat el gran día, per a uns serà molt bó, per a altres no , no plou sempre a gust de tots.

Nosaltres com sempre anem a informar de tot el que pogam i ens deixen, des de la neutralitat i l' objectivitat que ens caracteritza . I per a començar anem a explicar-vos com funciona un plenari de moció de censura . Primer vos expose unes dades amb caràcter jurídic i després una serie de consideracions.

Que diu la llei ? :


4. El Pleno será presidido por una Mesa de edad, integrada por los concejales de mayor y menor edad de los presentes, excluidos el Alcalde y el candidato a la Alcaldía, actuando como Secretario el que lo sea de la Corporación

5. La Mesa se limitará a dar lectura a la moción de censura, constatando que se cumplen los requisitos antitransfuguismo, dando la palabra durante un tiempo breve, si estuvieren presentes, al candidato a la Alcaldía, al Alcalde y a los portavoces de los grupos municipales, y a someter a votación la moción de censura.



6. El candidato incluido en la moción de censura quedará proclamado Alcalde si ésta prosperase con el voto favorable de la mayoría absoluta del número de concejales que legalmente componen la Corporación.



Qui manarà  a partir de hui ?
 "Qui lo say"
 

Es a dir, es constituirá la taula d'edat compossada en este cas per Carmen Canet (PSPV-PSOE) per ser la de major edat i Carmen Alario (PP) per ser la més jove .

Es llegirà a continuació el texte de la moció i , açí bé el quit de la cuestió : La taula deurà de constatar si es complixen o no els requissits antitransfuguisme, i eixe es el moment en que en cas de que hi hasguen discrepàncies, que creguem que sí perquè una , Alario, es signant i per tant favorable a la moció i l'altra, Canet com es de supossar no, decidirà la de major edat, en este cas Carmen Canet, pel que si esta fa cas als informes que de segur aportaràn en contra de que es complixen els requissits i pel tema de si Karina es en estos moments o no trànsfuga els actuals partits en el govern, o si per contra fa cas a el que pensa el Secretari Municipal reflexat al autoritzar la pressentació de la moció i els arguments del PP, decidirà si s'alça la sessió i no es debat o si sí es debat i es vota , respectívament .

Que decidirà ? En unes poques hores ho sabrem , allí estarem i vos informarem .

El que està clar es que es porte endavant o no la moció, ens anem a trobar amb tota una batería de demandes :

Per un costat i si no es tira endavant, el PP anuncia impugnació davant els jutjats de lo contenciós de la decissió de la taula, que normalment serà la de Canet, per a que es rebutje esta judicialment i es mane tornar a fer el pleno i aprovar si cap la moció, pel que en un temps no massa llarc, es parla d' uns 10 díes, podríem trobar-nos amb altre pleno calentet .
A més ens parlen de possibles responsabilitats penals de Canet, encara que este tema no el tinc clar i per tant no vullc especular, ja ho sabrem .

Per contra si la taula decidix per unanimitat o per decissió de Canet seguir endavant amb la moció, esta s'aprovarà salvo sorpreses de darrera hora ( no crec ) ,  amb els vots de PP i Karina Vercher , 9 vots, front als 8 de Psoe i Compromís i es porduirà el canvi de govern .

En resum , el pleno pot durar uns poc minuts en el primer cas, o un poc més en el segón : La solució en poc més de 4 hores.

TORNE A DIR EL QUE JA VAIG DIR AHIR, I ES QUE EN PAREIX UNA VERDADERA BARBARITAT QUE SIGA UN CONCEJAL I PEL MERO FET DE SER EL DE MAJOR EDAT, EL QUE DECIDISCA EN ESTE CAS SI ES COMPLIXEN O NO ELS REQUISSITS PER A SEGUIR ENDAVANT AMB LA MOCIÓ, DONCS NI ES PROPIS JUTJES S'ACLARIXEN . 

AÇÒ SÒLS PORTARÀ SIGA QUIN SIGA EL RESSULTAT, TOTA UNA BATERÍA DE RECURSOS JUDICIALS I PER TANT INESTABILITAT I PER UNS QUANTS MESOS EN EL GOVERN DE TAVERNES I DE REBOT EN LA SOCIETAT VALLERA .

I DIC JO SI AÇÒ NO S'HAVERA POGUT EVITAR DEIXANT QUE DECIDISCA A QUI LI PERTOCA, QUE ES A UN JUTJE , PERÒ PENSE QUE AÇÍ S'HA APLICAT A L'HORA DE REDACTAR LA LLEI EL DIT QUE DIU "FETA LA LLEI FETA LA TRAMPA" PER A QUE ELS SIGNANTS DE LA LLEI QUEDAREN BÉ DE CARA A LA GALERÍA I DESPRÉS FER I DESFER CONFORME ES VINGUERA L'ASSUMPTE .

6 comentarios:

  1. Enrique, no hi ha en cap punt de la llei que diga que si no es fa hui el ple, pel que siga, s'ha de fer als 10 dies.
    Això s'ho trau de la manega LP, no sé d'on. Consulta-ho.
    De res.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Efectivament aixi es, els deu dies i com jo dic es el que calcula el pp que pot tardar la jutje en prendre messures en el sentit de que es repetisca el plenari de la moci, em diuen .

      Eliminar
  2. Així és el que? Que tinc raó jo que la llei no preveu res de 10 dies?
    Perquè l'altre és al·leatori. No sabem que dira el jutge. Això són cabales del PP, no la llei. A Benidoleig va tardar 4 mesos.

    Per cert perquè dius la jutge (dóna)? El PP ja sap a quin jutjat ha d'anar el recurs que presenten? Perquè la mateixa jutgessa Alabau no deu de poder. Seria jutge i part per l'assumpte de l'auto.

    El PP sap que ho té perdut. I a partir de les 12 de migdia més encara.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Aixi es, els deu dies no ho diu cap de llei . I la jutje es perque el cami mes rapid, em diuen, es recurrir ala mateixa jutje al.legant s.ha incomplit les seues messures cautelars . Pero quede clar jo no ho afirme, dic em fiuen, doncs de dret contencios estic mes que verd , i encara sabera d, eixa branca i pel que he dit altres vegades de que en dret dos i dos no sempre son quatre, no sere jo qui afirme amb rotunditat res .

      Eliminar
  3. Doncs si la mateixa jutge ha de dir que no s'han complit les mesures cautelars, primer haurà de resoldre les al·legacions presentades a eixes mesures cautelars per l'Ajuntament i EU.

    O siga:
    Ara hi ha unes mesures cautelars.
    L'ajuntament recorre i també EUPV eixes mesures.
    I una vegada ha resolt eixes al·legacions, ha de considerar si la moció era d'acord o no amb les mesures cautelars que poden estar anul·lades. Si estaven anul·lades no es pot fer la moció ¿Què fem?
    A més he pogut escoltar que el secretari va "orillar", s'ha dit en la lectura, el fet que la mateixa jutgessa no entrava en l'expulsio per no ser competent, i si no entra i està expulsada no pot formar part de cap grup municipal ni pot firmar la moció.
    A més s'ha dit i també el secretari ho va obviar que Karina Vercher no va votar en contra de que la passaren al grup de no adscrit, i el recurs contenciós administratiu no el podria presentar per no haver votat en contra. O siga, com vols anar ara en contra d'un acte en el qual en el seu moment no el vas oposar?
    Com es menja això, Enrique?
    Dies tindrem per anar sabent coses.

    ResponderEliminar
  4. Entre l'Ajuntament parat, els polítics enduguent-se la morterà igual a final de mes i pagant jutges i abogats tots de les nostres butxaques, la brometa de jugar a vore qui és l'Amo del Calaboso la pagarà com sempre...
    CA-PA-RRO-TA.
    Com diu Enrique.

    ResponderEliminar