lunes, 20 de mayo de 2013

EDITORIAL : Els del mig

En estos días tan convulsos políticamente por los que está pasando nuestra ciudad , los hay aférrimos a unos, aférrimos a otros, todos ellos con sus respectivos blog locales, y luego estamos "los de enmedio " y entre ellos este blog y su administrador como cabeza visible .

Pués bien, éstos que somos la gran mayoría de la población pero que por ello mismo somos los que con nuestros votos variables, decantamos el sentido del voto hacia unos u otros en cada elección , también nos dividimos en dos grupos : Los que seguimos la política diáriamente y, la gran mayoría también, los que pasan de ello .

Ni uns ni altres : El poble .
¿ Y qué piensa esta gran masa ? Pues mientras que en el campo de los aficcionados de la política hay de todo, a favor y en contra de la moción, entre los demás hay un sentimiento preocupántemente mayoritario : HASTÍO .

Y es preocupante porque ello lleva a que al final se queden en su casa a la hora de votar y aumente la abstención día a día, como están reflejando las encuestas una trás otra .

Así que flaco favor se le hace a la democracia cuando sus representantes se comportan de formas al menos curiosas , como en este caso .

Y entre los "aficcionados" de enemedio está calando cada día más la idea de dar el salto a la arena política, y que seamos esos  "de enmedio" , esa gran mayoría, los que hagamos oír nuestra voz, una voz no ideologizada hasta el extremo de no ver más allá de lo que manda el líder, mediante una lista de ciudadanos de a pié, que haga renacer la ilusión a esos ciudadanos hartos de espectáculos , y parar la lacra del absentismo que seguro está calando entre nuestros ciudadanos y que tan perjudicial es para la democrácia, pués favorece a los mediocres trepas de la política . 

En Torrelodones han dado un buén susto, consiguiendo 9 de los 21 regidores y alcanzando con ello la alcaldía : ¿ Porquè no en Tavernes ? .

Yo cada día estoy más convencido de que hace falta esa opción y estoy sopesando ponerme en marcha.  Y tú, ¿ te apuntas ?

En estos dies tan convulsos políticament pels que està passant la nostra ciutat , n'hi ha aférrimos a uns, aférrimos a altres, tots ells amb els seus respectius blog locals, i després estem "els del mig " i entre ells este blog i el seu administrador com a cap visible .

Doncs bé, estos que som la gran majoria de la població però que per això mateix som els que amb els nostres vots variables, decantem el sentit del vot cap a uns o altres en cada elecció , també ens dividim en dos grups : Els que seguim la política diáriamene i, la gran majoria també, els que passen d'això . 


I què pensa esta gran massa ? Perquè mentres que en el camp dels aficcionados de la política hi ha de tot, a favor i en contra de la moció, entre els altres hi ha un sentiment preocupen-tement majoritari : TEDI .


I és preocupant perquè això porta a què al final es queden en sa casa a l'hora de votar i augmente l'abstenció dia a dia, com estan reflectint les enquestes una després d'una altra . 


Així que flac favor se li fa a la democràcia quan els seus representants es comporten de formes almenys curioses , com en este cas . 


I entre els "aficcionados" d'en mig està calant cada dia més la idea de donar el bot a l'arena política, i que siguem eixos "del mig" , eixa gran majoria, els que fem sentir la nostra veu, una veu no ideologitzada fins a l'extrem de no veure més enllà del que mana el líder, per mitjà d'una llista de ciutadans de a peu, que faça renàixer la il·lusió a eixos ciutadans farts d'espectacles, i parar la lacra del absentisme que de segur èstà calant també en els nostres ciutadans i que beneficia als mediocres trepes de la política . 


En Torrelodones han donat un bon esglai, aconseguint 9 dels 21 regidors i aconseguint amb això l'alcaldia : Porquè no a Tavernes ? .


Jo a cada vegada estic més convençut de que fà falta eixa opció, i estic sopesant ficar-me en amrxa. I tú, t'apuntes ? .

10 comentarios:

  1. Totalment d'acord. El que fa falta és treballar més pel poble i menys propaganda i enredos que munten estos polítics, que ho neguen però viuen d'açò. La veritat és que comencem a estar farts d'uns i d'altres

    ResponderEliminar
  2. Buf! Una opció encapçalada per Estruch... Més mediocritat en la representació local no, per favor.

    Signa: Ni "aférrimo" ni "aficcionado", ni acérrimo ni aficionado.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ja veus, jo mateix m,assuste de pensar-ho . Per cert, qui ha parlat d,encapçalar ?.

      Eliminar
  3. Ciutadà, els demés ciutadans, vist ja tot el percal per a triar, preferim un opció on s'intentara aglutinar gent sense cap aspiració política. Manolo ja esta be en València, i Jordi també s'en pot anar amb Morera, vists els despropòsits de l'ultim govern "d'esquerres" al poble. El nivell d'estudis de mitja capa no ens asusta, si que preocupa la poca honradesa i interessos mes partidistes que en el poble al qual representen.
    Així que ànim, Enrique!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La mediocritat dels representants no sols és de nivell acadèmic.

      Eliminar
    2. Per començar un nou projecte per als del mig, com anomena Enrique, no els demanariem cap nivell acadèmic ni tècnic, sinó de honestitat, independència, transparència real i servei al ciutadà. I que governen per a tot el poble. Acèrrims dels polítics, que no dels partits ni menys de les seues ideologies, no en seran mes d'un miler al poble, el doble dels que estaven l'altre dia a la plaça. Als demés del mig s'els pot convèncer si la proposta veuen que per primera vegada es desinteresada i realista amb els problemes dels vallers.
      Per molt poc nivell acadèmic que tinguem molts votants no lleva que puguem dir amb veu alta com els de la tenda d'electrodomèstics:
      JO NO SOC TONTO!!

      Eliminar
  4. Exacte, als ciutadans els importa més la bona voluntat que no pas la preparació acadèmica(el ser doctor en matemàtiques no garanteix l'èxit). Volem gent que treballe de veritat i no gent que baja fent propaganda i venent fum.

    Estic d'acod amb Robinjut, necesitem gent com tu Enrique!

    ResponderEliminar
  5. Estruch, si el presentes per a les pròximes eleccions (tant si vas en la llista com si no), sols et demane que no faces tanta propaganda com estos del Bloc. Ens conformem en coses més terrenals i més realistes (que potser no venen tant) pero que al final será per el que et jutgen.

    Àni Enrique, tens més suport del que t'imagines.

    ResponderEliminar
  6. Article de opinió de V de Visente: http://uvedevisente.blogspot.com.es/

    Quimeres a la brasa


    Paraules de V de Visente

    Estimats :

    Encetem nova setmana. Encara arriba la calentor de les brases a tots els cantons de Tavernes. Les brases no es consumixen. Unes mans "invisibles" sembla que les venten soterradament, moguts encara per la ràbia i la frustració.

    Més enllà de les argumentacions que exposen els espais adictes a l´equip de govern en funcions i els de l´encara oposició, el desencant ciutadà és manifest. L´àmbit polític valler està escombrat. Les necessitats del poble sembla que se les ha endut l´home del sac. El mon no deixa de rodar. Però a les forces polítiques locals - i el que és pitjor - i als propis vallers els importa un gallet. Seguim indignats amb la malifeta que el Partit Popular i Karina Vercher han fet a Jordi Juan. Seguim parlant d´estafa, de xantatges, d´interesos económics. "I tú més, i tú tant, i tu no se quant..."

    ¿ Saben del perill que aquestes rabietes infantils poden provocar ?

    El dia 29 de Maig es farà efectiva la moció de censura i és nomenarà novament a Manolo Vidal com a alcalde de Tavernes. I els teléfons de moltíssims ciutadans estan encesos de missatges i convocatóries per a tornar a omplir de vergonya la Plaça Major. Però aquesta vegada les conseqüéncies poden ser tristísimes.

    Aquesta "guerra mediàtica" està fomentant una sort d´esperit "Hooligan" que podría encendre un acte institucional que deuria estar regit pel civisme i les bones maneres. De produir-se aquesta manifestació, el caldo de cultiu que duu coguense a foc viu a internet pot esdevindre en altercats.

    Vullc aprofitar aquest articles per a fer una súplica a les forces polítiques implicades en aquests esdeveniments : mesura, trellat i civisme. El poble està massa sensibilitzat i qualsevol descerebrat ( que no ha de ser necessàriament simpatizant de cap partit implicat ) podría prendre la metxa i encendre un foc que ens ridiculitzaria als ulls de tot el mon. Pregue que es contiguen les convocatòries i es sensibilitze a la gent que si s´han de manifestar ho facen pacíficament i en el cas que algun desgavellat tinga ganes de liar-la, ho comuniquen a les forces públiques per a extinguir les agressions o previndre-les abans que es produïsquen .

    Alguns pensaran que amb aquesta súplica puc incitar a la violéncia o al boicot de l´acte programat a l´esmentada data. Tot el contrari. Ja em va semblar vergonyós que un grup de vora cinc-cents ciutadans es manifestaren per a "eixugar les llàgrimes" de Jordi Juan, i que no es moguen per a asistir a altres actes molt més importants i necessaris per a la nostra societat.

    Tampoc assenyale a ningun dels grups joves dels dos partits com els incitadors, o com a víctimes d´un hipotétic enfrontament al carrer. També els suplique públicament que demostren com s´ha d´actuar en democràcia. Que lluisquen com serà el futur de Tavernes quan els arribe el torn a ells. Que demostren ser servidors d´un poble ( els importe o no aquest ). Aquesta súplica va encarada A TOTES LES FORCES POLÍTIQUES DE TAVERNES.

    Potser siguen quimeres. Potser estiga equivocat i tot ocórrega amb la més absoluta tranquilitat. Potser aquestes preocupacions que venen envoltant-me les darreres hores son només una ilusió, una fantasia.

    ¿ Sabeu que vos dic ? ¡ Com m´agradaria equivocarme !

    No voldria escriure una segona part de la TragicoMediàtica que segueix encesa al carrer, als espais webs, i als teléfons tàctils de tota la capital Vallera.

    Salut i trellat :

    V.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Quantissima raó te aquest comentari. Deuries de tranformar-lo en Wat Shap i dinfondres per tots el mòvils del poble.

      Que la democracia, la justicia i el sentit comú estiga per davant de tot.

      ANIM VALLERS I QUE NO PASSE RES DEL QUE ENS TINGAM QUE ARREPENTIR EN UN FUTUR.

      Eliminar