Francia entra en recesión y Alemania frena su crecimiento
La economía gala se contrajo 0,2% hasta marzo, lo mismo que al final de 2012 . El PIB germano avanzó un raquítico 0,1% entre enero (...) . La crisis económica de todo su entorno también está pasando factura a Alemania .
El organismo alemán de estadística achaca ese crecimiento "débil" al "anormalmente largo y frío invierno" ¿? (...) el crecimiento del último trimestre del año pasado, cuando la economía de la locomotora europea cayó un 0,7%(...) para este año es que la economía francesa se contraerá un 0,3% (...) los otros tres trimestres deberían cerrarse con crecimiento cero (...) el Gobierno mantiene una estimación diferente y más optimista, ya que confía en que la economía crecerá un 0,1%.
(...) en Francia está una caída más fuerte de lo calculado en el poder de compra de los hogares (-0,9% en lugar del -0,4% adelantado) y de su consumo, que cayó un 0,4%, tres décimas más del dato preliminar (...) .
I no serà que esl espanyols som uns dels principals clients d'estes economíes ? Que seguisquen apretant-nos i vorem si darrere de nosaltres no van ells també : Si nosaltres no consumim ells no venen .
Des del meu punt de vista qualsevol solució d'esta crisi passa pel paper que faça el BCE. A diferència de la Reserva Federal dels EEUU, del Banc d'Anglaterra o el de Japó l'únic mandat que té la institució que presideix Mario Dragui és el control de la inflació. D'aquest mode mentre Bernanke ha impulsat polítiques de flexibilització monetària ací el BCE s'ha quedat sense fer apenes res. Parlant clar: EEUU ha inundat el sistema de bilions i blions de dólars. Resultat: creixements per damunt del 2%, reducció de l'atur i estabilització del sector inmobiliari per un costat i de la seva indústria per altre. Japó ha fet el mateix i Anglaterra yambé. Ací ens hem quedat en el que diu el manual germànic: INFLACIÓ NO GRÀCIES.
ResponderEliminarDes del meu punt de vista d'esta crisi sols eixirem donant-li a la màquina de fer diners i creant inflació. Molts economistes els escandalitzen esten solucions però s'està demostrant que les polítiques expansives a EEUU i a altres parts del planeta estan funcionant.
I que conste que si hui estem un poc millor és perquè Mario Draghi ha fet una interpretació "ampla" del seu mandat (molt a pesar de la Merkel) i s'ha dedicat a comprar deute públic dels països amb problemes a diestro i siniestro. Deixar els tipos d'ineterés al 0,5% és un parxe insuficient. La solució a la falta de liquidé és donar liquidés però donarla a lo béstia. Si el BCE dona suport al creixement ( no incompatible amb les polítiques de consolidació fiscal que hui estan fentse) i amplia la seva capacitat d'actuació crec que els dies de la crisi estaran contats. Si no hi ha creixement no hi haurà treball i seguirem amb la pescadilla que es menga la cua.
Pues si depen del BCE anem apanyats. Dragui (o els mercats) ja han dit i demostrat que no volen infacció, volen retalls i sotmetiment dels pobles, en definitiva dels estats deutors, als seus dictàmens, coste el que coste. Si les principals multinacionals han jugat amb la guerra i la misèria al 3er món per fer negoci, ara li toca al segon món, on estem nosaltres.
EliminarClar que es soluciona part del problema donant-li a la manivela dels bitlletets, però com que el BCE això no ho farà sols queda eixir-se'n del € i tornar al duro (perque la pesseta ja no aprofitarà per a res). I després canviar o remodelar de cap a peus el sistema, perque sino tornarem a la mateixa.
Lo del creiximent és una castanya que ens inenten vendre els capitalistes. Més cooperatives, nacionalització d'empreses, control exhaustiu del peix gros i de l'intermediari i autoconsum. No vullc la mancança de productes i d'portunitats de Cuba, però no som un pais pobre i aillat com ells, almenys allí no es passa fam i pots tindre educació debades fins la universitat, cosa que ací no. només es tracta de millorar el sistema. Després es farà bò o no per les persones. El d'ara a occident no veig que vaja a canviar encara que canvien les persones.
Però hi ha qui està pitjor. Veneçuela per exemple s'ha quedat quedat sense paper higiènic. Haurà d'importar més de 50 milions de paper de wc. No es poden comprar perquè no hi ha.
ResponderEliminarhttp://ecodiario.eleconomista.es/internacional/noticias/4826671/05/13/El-gran-problema-de-Maduro-Venezuela-se-queda-sin-papel-higienico.html
http://www.diariodecuba.com/internacional/1368627560_3265.html
ResponderEliminarAltra versió, per poder comparar, deuries haver posat les dos Gekko. Diuen des del govern Veneçolà que han pujat el cosum habitual de 125 a 165 milions de rolls, amb la qual cosa deuran importar els 50 que han demanat, com es normal a tots els paisos. A cap lloc es pot aconseguir un plè autoabastiment, i la importació és el més normal del món, també als paisos amb sistemes comunistes. Serà perque Veneçuela no té petroli per importar un producte tan bàsic com aquest. I es que qui només pensa en fer negoci a costa dels demés només intenta fer propaganda en contra dels pobles i a favor dels poderosos.
A lo millor ha pujat la demanda per les caguetes que han agarrat a la oposició d'eixe pais, que carregant-se i tot a Chàvez no han pogut tampoc a maduro. I vist Maduro, imaginem quin serà el nivell de la oposició i les seues propostes per al poble veneçolà.
El problema no és que importe 50 milions de paper del wc. El que passa a pocs llocs, normalment en economies intervingudes, és que vages al supermercat i no em pugues comprar i que senzillament no hi haja. Eixe és el problema. I damunt diuen que vigilaran a quin preu és ven. Són incapaços de dotar a la seva economia de productes bàsics i damunt intenten fer-ho amb preus arificials.
EliminarI altre detall per a mi important. Què fa el govern veneçolà comprant paper del wc? No hi ha empreses de distribució a Veneçuela per comprarne? Què fa Maduro ho reven als supermercats?. Per a plorar.