lunes, 13 de mayo de 2013

Editorial : FER COM FAN...

Comenzaremos esta editorial con un refrán valenciano : " Fer com fan diuen no es pecat " .

Seguiremos recordando un poco de historia en la política local :

Años 90, no recuerdo bién las fechas exactas, nace el primer tripartito de la história de los gobiernos municipales de Tavernes . Gana las elecciones pero sin mayoría absoluta la actual EU . Pero un pacto entre el PSPV, Unión Valenciana y el PP pone en la alcaldía al socialista José Escrihuela y en la primera tenencia de Alcalde al valencianista Jose Luís Gascón . ¿ Porqué no un pacto de "izquierdas " ? : La solución más adelante ...
Siguiente legislatura, el PP gana las elecciones pero también sin mayoría absoluta . Con el apoyo del 
actual Bloc el popular Eugenio Pérez alcanza la alcaldía y el nacionalista Miquel Bononad la primera tenencia de Alcalde . ¿ Porqué no se alcanzó un pacto "de izquierdas "? : La solución más adelante .


Tornarem a vore esta imatge
més vegades ? 
Continuaremos con dos preguntas :

¿ Porqué fué posible un pacto entre personas con tan diferente ideología ?
¿ Se "vendió " alguien entonces ? 

Una conclusión : 

A nivel local las ideologías cuentan poco para alcanzar un gobierno estable, es la confianza entre las personas que componen dicho gobierno el que les lleva a ello y a alcanzar un acuerdo en un presupuesto que es el "alma mater" de la política municipal .

Una aseveración : 

Si no se alcanzó un gobierno "de izquierdas" por aquellos entonces fué por la falta de confianza entres personas teóricamente bastante afines ideológicamente, hay quién dice que por diferéncias personales entre una concreta persona actualmente muy influyente en la política local y otras del partido/s socios actualmente en el gobierno local .
Y sí se alcanzó el primer tripartito fué por confianza entre personas en teoría ideológicamente muy diferentes ( recordemos que el PP de por aquèl entonces aún no había iniciado su teórico giro hacia el centro y UV estaba en su mayor auge "blaverista" ) y se rompió casi un año antes de acabar la legislatura por la falta de confianza entre algunas de las personas que lo componían : Los que me conocéis sabéis que hablo de ciencia cierta porque como secretario local de UV por aquèl entones algo tuve que ver en dichos pactos . 
Su pongo que en el segundo caso, el bipartito que tanta estabilidad y progreso trajo a Tavernes fué por causas similares .

Otra aseveración :

Es positivo para una ciudad un gobierno estable, lo componga quién lo componga, aún sean personas ideológicamente muy distintas, como hemos visto .

Otras preguntas :

¿ Se volverá a recomponer la confianza necesaria entre nuestros actuales gobernantes locales ?
¿ Cómo de confianza hay entre la "concejala díscola" y otros concejales actualmente no en el gobierno ?  

 Una reflexión :

Se ve también que la línea ideológica a nivel local es más fina que a nivel superior, porque si no no entiendo que hace como concejal de Compromís , sorpresa que me llevé el otro día pués lo desconocía,  en Barx una persona como Miguel Chaveli al que yo conocí hace unos años como militante del PP y en consecuéncia Primer Teniente de Alcalde en el gobierno popular encabezado por la también ahora alcaldesa María Hernándis : ¿ Un Jorge Vestrynge de la política local ? No se, no se ...

Y para acabar otro refrán : A buén entendedor ...

Començarem esta editorial amb un refrany valencià : " Fer com fan diuen no és pecat " . 

Continuarem recordant un poc d'història en la política local : 


Anys 90, no recorde bé les dates exactes, naix el primer tripartit de la història dels governs municipals de Tavernes . Guanya les eleccions però sense majoria absoluta l'actual EU . Però un pacte entre el PSPV, Unió Valenciana i el PP posa en l'alcaldia al socialista José Escrihuela i en la primera tinença d'Alcalde al valencianista Jose Luís Gascón . Perquè no un pacte de "izquierdas " ? : La solució més avant ... 


Següent legislatura, el PP guanya les eleccions però també sense majoria absoluta . Amb el suport de l'actual Bloc el popular Eugenio Pérez aconseguix l'alcaldia i el nacionalista Miquel Bononad la primera tinença d'Alcalde . Perquè no es va aconseguir un pacte "de esquerres "? : La solució més avant .


Continuarem amb dos preguntes : 


Perquè va ser possible un pacte entre persones amb tan diferent ideologia ? 


Es "va vendre" algú llavors ? 


Una conclusió : 


A nivell local les ideologies compten poc per a aconseguir un govern estable, és la confiança entre les persones que componen el dit govern el que els porta a això i a arribar a un acord en un pressupost que és el "alma mater" de la política municipal . 


Una asseveració : 


Si no es va aconseguir un govern "d' esquerres" per aquells llavors va ser per la falta de confiança entres persones teòricament prou afins ideològicament, hi ha qui diu que per diferències personals entre una concreta persona actualment molt influent en la política local i altres del partido/s socis actualment en el govern local . 

I sí es va aconseguir el primer tripartit va ser per confiança entre persones en teoria ideològicament molt diferents (recordem que el PP de per aquèl llavors encara no havia iniciat el seu teòric gir cap al centre i UV estava en el seu major auge "blaverista") i es va trencar quasi un any abans d'acabar la legislatura per la falta de confiança entre algunes de les persones que ho componien : Els que em coneixeu sabeu que parle de ciència certa perquè com a secretari local d'UV per aquèl entones quelcom vaig haver de veure en els dits pactes . 
Supose que en el segon cas, el bipartit que tanta estabilitat i progrés va portar a Tavernes va ser per causes semblants . 

Una altra asseveració : 


És positiu per a una ciutat un govern estable, ho componga qui ho componga, encara siguen persones ideològicament molt distintes, com hem vist .


Altres preguntes : 


Es tornarà a recompondre la confiança necessària entre els nostres actuals governants locals ? 

Com de confiança hi ha entre la "concejala díscola" i altres regidors actualment no en el govern ? 

Una reflexió : 


Es veu també que la línia ideològica a nivell local és més fina que a nivell superior, perquè si no no entenc que fa com a regidor de Compromís , sorpresa que em vaig emportar l'altre dia perquè ho desconeixia, a Barx una persona com Miguel Chaveli al què jo vaig conéixer fa uns anys com a militant del PP i en conseqüència Primer Tinent d'Alcalde en el govern popular encapçelat per la també ara alcaldessa María Hernándis : Un Jorge Vestrynge de la política local ? No se, no es ... 


I per a acabar un altre refrany : A bon entenedor ...

3 comentarios:

  1. Les esquerres al poble no s'han pogut vore mai, Enrique, tu ho saps, no son nomes diferencies personals entre dos. I es poden dir noms, no passa res quan ho ha sabut sempre tot el poble. El primer tripartit te un nom: l'estudiante Escrihuela, que va fer govern amb les dretes en tal de ser alcalde. No se si EU i el Bloc de Bononad Juan i Perfecto ho degueren intentar massa tampoc, el que es clar es que Eduardo, l'empresari comuniste mai va tindre sintonia amb el segon partit progressiste com era el PSOE.
    Properes eleccions on despres dels desficacis de les esquerres ix amb majoria el PP, pero ara, per despit amb les esquerres el Bloc li dona l'alcaldia al PP. I despres el que ja sabem, majoria absoluta on es fa i desfa el que es vol i les esquerres cadascuna pel seu lloc sense fer cap oposicio.
    I de aquellos barros, estos lodos. La historia actual no es mes que un deja vu del que ha estat passant sempre. Gent incapacitada per a treballar pel poble mes enlla de les postures partidistes, nomes amb interes d'aglutinar poder i accedir a regidories i alcaldies, amb sous indecents en epoca de retalls i que han demostrat que per moltes cares que canvien a les llistes, continuen manant els mateixos de fa vint anys.
    Nomes ens queda confiar en Salavert, crec que en aquells moments no existia al poble ERPV ni ell tenia familiars jugant a la politica. Almenys no tindra prejudicis ni tan nefastos mestres a l'hora de fer politica.
    A les opcions de centre-dreta podriem tindre a E.E. Pero encara no te partit visible.
    Acabe com Estruch amb un refrany, per ser possitiu:
    No hay mal que cien años dure.

    ResponderEliminar
  2. El BLOC sempre te una explicació per a tot (tal vegada per tapar la doble moral que practica). Ells pactaren amb el PP per a gobernar. Ara, si ho fas tu es pecat. És com el metge que et diu que fumar es mal i que et recomana que et lleves el tabac de la teua vida, i acte seguit se'n ix al carrer i se'n enxufa 2 o 3 cigarrets.
    Altre refrany: "Consejos vendo, pero para mi no tengo"

    ResponderEliminar
  3. Em recorda un lector que Eduardo Bononad va acabar una legislatura governant amb AP ( Salvador Sala , Xuano, etc.) i te raò, no ho recordava, crec que va ser perquè va trencar palletes amb el Psoe que era qui l'apoiaba fins a eixe moment, però no ho recorde bé, algú dels més vellets se'n recorda i pot contar-ho ? .

    Així mateix també em recorda que amb el mateix Eugenio Ximo Altur va ser regidor de medi ambient fins al pacte de legislatura PP-Bloc . D'açò si que no m'enrecorde .

    Es a dir, si pasara no sería la primera vegada que un concejal comunista governara amb el PP , pel tant rés de nou en l'horitzò .

    ResponderEliminar