martes, 14 de mayo de 2013

EDITORIAL : No es tan fàcil com volen fer vore

De la rueda de prensa de ayer y en cuanto a las respuestas sobre las cuentas municipales, tanto el Alcalde como el señor Borrás quisieron restarle importancia al hecho de que se tenga que trabajar indefinídamente con unos presupuestos prorrogados, dado que según se desprendió de sus palabras no tienen intención de someter al pleno otros diferentes a los que presentaron, con el fin de intentar su aprobación .

Pués no señores, no es algo nimio , porque dichos presupuestos no son realistas al contemplar 400.000 euros de más en ingresos de los que ustedes calculan recaudarán esta anualidad, por lo que se verán obligados a restringir , si no optan por modificarlas, de las partidas previstas en aquellos los gastos que en ellas se preveían o no acabarán el año.

Qui seguix tallant l'abadejo ?  
Es más, nada de nuevas inversiones no previstas en el presupuesto de 2012, como por ejemplo el alquiler de un retén municipal, aumento en las cantidades previstas para el rénting de los vehículos policiales y dentro de ello el aumento de los medios móviles, o el aumento de la partida para la Mancomunidad, porque para todo ello necesitarán ustedes modificaciones de crédito, bién vía transferencias si es que hay dinero sobrante en otras partidas , bién aumento de las partidas por ingresos nuevos, y para ello todo ello y ahí esta el quit de la cuestión, necesita usted de una mayoría en el Pleno que lo apruebe y que usted no tiene, salvo que llegue a un acuerdo con el PP o con la señora Vercher, con lo que para el primer caso más vale usted que ceda el paso a aquellos pués serían sus presupuestos , los de ellos, y no los de usted, los que estarían rigiendo el municipio y en el segundo caso, el que tenga que llegar a acuerdos con la señora Vercher, cabría preguntarse para qué entonces se ha roto el pacto de gobierno . Además de que estos pactos son imposibles hoy por hoy si ustedes o ellos no modifican sus principios como bién se vió en el debate plenario de los presupuestos, lo cual no parece posible porque en caso contrario cabría volver a preguntarse el porqué se ha roto el pacto .

Así que señor Alcalde, sea usted valiente, afronte al toro por los cuernos y presente una moción de confianza y que sea los que tenga que ser y gobierne quién cuente con una mayoría suficiente para ello y no someta a la ciudad a la agonía que supone el gobernar sin unos presupuestos reales, sabidos de antemano y que no depengan pués de lo que se acuerde en cada Pleno, mes a mes . 

O "bájese usted los pantalones", cómo decimos vulgarmente, y vuelva a sentarse con la señora Vercher y renueven el pacto de gobierno, como regidora con mando o sin mando, eso es cosa de ustedes , aunque ésto lo veo realmente difícil después de las fuertes acusaciones que ustedes han lanzado contra ésta y que han socavado la confianza necesaria entre las partes que se necesita para que haya un gobierno estable y fiable .

Pero bueno, es cosa de usted, nosotros, los ciudadanos , mientras tanto y en  este deficiente sistema democrático que nos hemos dado, sólo nos queda el derecho al pataleo y a manifestar nuestra opinión, como hago yo en estos momentos , y yá les juzgaremos a todos en las urnas dentro de dos años que se prevéen largos, larguísimos para usted si d ecide seguir por la via de "verlas venir" .

De la roda de premsa d'ahir i quant a les respostes sobre els comptes municipals, tant l'Alcalde com el senyor Borrás van voler restar-li importància al fet de que s'haja de treballar indefinídamente amb uns pressupostos prorrogats, atés que segons es va desprendre de les seues paraules no tenen intenció de sotmetre al ple altres diferents dels que van presentar, a fi d'intentar la seua aprovació . 


Doncs no senyors, no és quelcom nimi , perquè els dits pressupostos no són realistes al contemplar 400.000 euros de més en ingressos de què vostés calculen recaptaran esta anualitat, per la qual cosa es veuran obligats a restringir , si no opten per modificar-les, de les partides previstes en aquells els gastos que en elles es preveien o no acabaran l'any. 


És més, res de noves inversions no previstes en el pressupost de 2012, com per exemple el lloguer d'unes dependències municipal, augment en les quantitats previstes per al rènting dels vehicles policials i dins d'això l'augment dels mitjans mòbils, o l'augment de la partida per a la Mancomunitat, perquè per a tot això necessitaran vostés modificacions de crèdit, bé via transferències si és que hi ha diners sobrants en altres partides , bé augment de les partides per ingressos nous, i per a això tot això i ací esta el quit de la qüestió, necessita vosté d'una majoria en el Ple que ho aprove i que vosté no té, llevat que arribe a un acord amb el PP o amb la senyora Vercher, amb la qual cosa per al primer cas val més vosté que cedisca el pas a aquells perquè serien els seus pressupostos , els d'ells, i no els de vosté, els que estarien regint el municipi i en el segon cas, el que haja d'arribar a acords amb la senyora Vercher, cabria preguntar per a que s'ha trencat el pacte .A més que estos pactes són impossibles ara com ara si vostés o ells no modifiquen els seus principis com bé es va veure en el debat plenari dels pressupostos, la qual cosa no pareix possible perquè en cas contrari cabria tornar a preguntar-se el perquè s'ha trencat el pacte . 


Així que senyor Alcalde, siga vosté valent, afronte al bou per les banyes i present una moció de confiança i que siga els que haja de ser i governe qui compte amb una majoria suficient per a això i no sotmeta a la ciutat a l'agonia que suposa el governar sense uns pressupostos reals, sabuts per endavant i que no depengan doncs del que s'acorde en cada Ple, mes a mes . 


O "báixes vosté els pantalones", com diem vulgarment, i torne a assentar-se amb la senyora Vercher i renoven el pacte de govern, com a regidora amb comandament o sense comandament, això és cosa de vostés , encara que açò ho veig realment difícil després de les fortes acusacions que vostés han llançat contra esta i que han soscavat la confiança necessària entre les parts que es necessita perquè hi haja un govern estable i fiable . 


Però bo, és cosa de vosté, nosaltres, els ciutadans , mentrestant i en este deficient sistema democràtic que ens hem donat, només ens queda el dret de queixar-se i a manifestar la nostra opinió, com faig jo en estos moments , i ja els jutjarem a tots en les urnes d'ací a dos anys que es prevéen llargs, llarguíssims per a vosté si d ecide seguir per la via de "voreles vindre" .

15 comentarios:

  1. Home canviar destinació de 400.000 euros d'un pressupost de 15'2 milions, el 2'63% tampoc sembla que siga tasca de titans ni de superman, i menys amb l'equip tècnic que hi ha tan formible, preparat i eficient. A la roda de premsa es diu ben clar com es pensa actuar per aquells que volen escoltar, que sembla ser que ara no és el cas.

    A l'Ajuntament, n'hem viscut de més grosses amb modificacions de crèdits i altres "perles cultivades" que s'han atés per capritxos de regidors les darrers dècades.

    ¿Moció de confiança, diu? He llegit que en el ple D. Manuel Vidal Almiñana va dir que els pressupostos eren bons, molt ben fets tècnicament, i sense res a dir.

    Si és així, el lògic seria de forma directa o indirecta fer que s'aprovaren. Si tant es vol treballar per Tavernes cal demostrar-ho amb fets.

    No hi ha hagut tanta cosa ni tan gran terratremol, ni es mereix tanta importància una regidora que, lamente dir-ho, no representa a cap partit i dubte represente ara mateix a una desena de veïns. No es pot deixar que una persona, que ja no es representa ni a ella mateixa des del moment que va dir que no volia sou i s'ha passat dos anys cobran-ne, que tinga agafats pels ous a tota una població en allò que respecta al futur del seu govern municipal.

    I de vegades amb el silenci s'ajuda molt més que amb articles. Nomes fa 10 dies del ple. No li arriba tant la saó per exigir mesures com eixa i menys quan no hi ha buit de poder, ni paralització de la gestió.

    Opine que la postura que està prenent el PP, de prudència, de deixar córrer un poc el temps i que les aigües es calment, que es refreden els caps, és molt d'elogiar. I més encara quan se sap que hi ha un sector que ja ho hauria fet tot pols. Molt bé el PP per ara.

    I pots contestar-me com tens per costum contestar els comentaris d'altres, que si sóc un anòmim, que si això o allò. No vaig ja a respondre't. Tu dius la teua opinio i jo dic la meua. Crec que he dit les coses amb educació i sense faltar a ningú.
    Salutacions.

    ResponderEliminar
  2. Reprensentarà a molts o pocs, però huí per huí es la que "talla l'abadejo" i qualsevol pas per a poder seguir treballant amb un pressupost prorrogat passa pel pleno, es a dir, per ella o per Manolo , així que JJ com a cap deu de merejar fitxa, en un sentit o en un altre, i no mantindre al poble " en vilo " a expenses del que passe en cada Pleno . El bé del poble requerix una estabilitat i per a això uns pressupostos coneguts i previs a qualsevol acció de govern , el contrari no serà mai bò .

    ResponderEliminar
  3. Enrique, mocio de confiança???? A sant de què? tantes ganes tens de que mane el PP a Tavernes? demana-li a Manolo Vidal que presente una moció de censura i ja està, ara ja en són 9, ho sap tot el poble. Que s'abaixe Jordi Juan els pantalons?? A Jordi Juan li han plogut mostres de suport per tots els costats, i a Karina? li dóna suport algú? En EU no la volen ni en pintura, els del Govern tampoc, al carrer la gent la critica, només li donen suport els del PP i tu. Per que no s'abaixa ella els pantalons??? Esperava millors anàlisis de la teua part. El mateix Manolo Vidal va reconéixer que els presupostos eren perfectes técnicament, si ho va reconéixer per què no va votar a favor? per què no els va fer ell? Demana-li Enrique a Manolo Vidal que es preocupe pel poble i els aprove. Això és treballar per Tavernes i no discutir que si Galgos o Podencos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moció de confianza, que "s'abaixe esl pantalons": A sant de que ? De que's ell com Alcalde a qui li toca menetjar fitxa .

      Ganes de que mane el PP ? Igual me dona que me dona igual, que manen uns o altres, a mí a la butxaca em cau el mateix, es a dir, rés , però sempre que siga en forma estable i això sols ho porta una majoría absoluta o un pacte de govern estable .

      Moció de censura ? Es cosa del PP, no tinc perquè demanar-li rés a ningú perquè en rés em beneficien en particular uns o altres. Es més, i com he dit, crec que el govern de JJ, al que li tinc gran
      estima personal així com a varis del seu equip, estaba fent-ho en general bé i que no m'agarada l'opossició que està fent el PP, en el que també tinc bons amics, pel que no se perquè dius el que dius, es clar que no em seguixes de seguit, repassat les meues editorials abans d'opinar de mi .

      Sobre suports d'uns i altres, JJ tindrà tot el que vullgues però està en minoría i en mans d'altres , axí ho permitix la llei .

      Suport meu a Karina ? Almenys l'escolte , cosa que altres no li doneu ni peu, vos recomane escolteu a totes les parts i amb això podreu opinar lliurement com faig jo, i no baix la doctrina d' uns sols . En esta vida no tot té que ser blanc o negre, també existix el gris i altres colors intermitjos, i després d'escoltar a uns i altres el dic que ni uns son tan bons ni altres tan roïns .

      I sobre que s'abaixe els pantalons, ella no es la que no podrà governar com estime millor i sí JJ, recorda que ella es la que "talla l'abadejo" , ens agarde o no, però així es i amb totes les de la nefasta llei electoral que tenim .

      I tin per segur que li demane a Manolo i li demanaré sempre que faça el millor per al poble, siga el que siga donades les circunstàncies, i que sempre serà que tingam un govern estable amb uns pressupostos coneguts i pactats i mai un " a salto de mata " i a " voreles vindre" com pareix vol fer el meu estimat Jordi , açò es el que li recrimine en este article, igual no m'he expresat bé .

      I encara està a temps de recomposar un govern estable i d'esquerres, , vos ho diu ú que, efectívament, parla i molt, sempre que ella però que també JJ, Borrás o qui siga vullga que l'escolte, amb Karina, però la diferència es que amb ella ho faig personalemnt i amb aquells via oficial i oficiosa, el qual canvía i molt la cosa.

      Tingues ben per segur que el meu interés es el teu, i que es que'l poble vaja bé , i que estic fent i farè tot el possible desde la meua privilegiada possició d'estar bé en tots, per algo serà, per a que les aigües tornen al seu cau , al existent fins a fa poc o a qualsevol altre si eixa es la solució per al bon fí comú .

      I ho torne a repetir, escolteu a tot el mon,que tot no es blanc o negre, i així eixirem d'este embroll .

      Eliminar
    2. Enrique pressupost fet a SALTO de mata???? Però si fa mesos que treballen en ell!!! Enrique informat que hi ha coses que no saps del tot bé i et fan clavar la pata (t'ho dic amb carinyo). L'alcalde ja ha mogut fitxa, diu que governarà en minoria i prorrogarà els pressupostos anteriors, ara toca als demés moure fitxa

      Eliminar
    3. Qui parla de pressupost "a salto de mata" ? No ho has llegit bé, dic que governar amb uns pressupostos prorrogats que per a adequarlos a la realitat s'han de fer per mig de modificacións de crédit, com bé va dir Borrás en la roda de premsa, les quals modificacións s'han d' aprovar en un plenari en el que no tens majoría i per tant no saps si t'ho aprovaràn o no, es governar "a salto de mata" doncs no sabràs mai de bestreta si pots o no fer açò o allò perquè no depen de tú . He dit i també amb carinyo.

      I si JJ no mou fitxa la mouran els altres pleno a pleno el qual no es gens recomanable, no creus ? .

      A més de que es l'Alcalde el que té l'obligació de pressentar uns pressupostos que garantisquen l'estabilitat del govern i si té minoría procurar que li els aproven i això sols pot ser per mig de negociació i cedir cadascún un poquet, d'això va la democràcia quant no hi han majoríes absolutes .

      Pel tant i mentres no es tinguen uns pressupostos aprovats per una majoría, torne a dir que es governarà "a salto de mata", es a dir, conforme el que consiga en cada moment li aproven en pleno o no el PP i/o la senyora Vercher, si per a això necessita una modificació de crédit, com li farà falta per exemple per el tema del retén policial o el rénting dels cotxes .

      I el dic també amb carinyo, queda clar el que vullc dir amb eixa expressió ? .

      Eliminar
    4. JJ no vol moure fitxa perque cada vegada que la mou empastra més la cosa. Ara està utilitzant la táctica de RAJOY; deixar que el problema es resolga sols. No m'imagine un pressupost aprovat sense moure fitxa, però si la táctica li funciona, li donaré la enhorabona.

      Eliminar
  4. Ara comença a veure's com Jordi no vol amollar l'alcaldia. El seu govern ha arrivat a un punt mort, on no es pot avançar en cap dirección perquè no es te la majoria.
    I si es veritat el que va dir Jordi al plenari, respecte a la urgencia d'aprovar els pressupostos, ja que si no s'aproven, la gent no pot cobrar, ara pareix que si que pot esperar. I segons la postura d'enrocamenta que han prés Karina i Jordi, va per a llarg.

    Al cap i a la fi, tot aquest lio s'haguera evitat si Jordi haguera destinat 2.000 € per a Caritas i Creu Roja, sols per a fer callar a Karina. Però s'ha de ser "BURRO" a més no poder, per no cedir.

    Que passa Jordi, que el que més mal et pot saber es que et diguen que t'has baixat els pantalons?? Pues mira la que has liat per tant poc!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Més Burro eres tu que t'ho creus tot i no n'encertem una, és el problema que teniu els del PP que repetir com a loros i no sabeu de que parleu. Burros són els que diuen burrades i en això sou els campions.

      Eliminar
    2. Per favor, mantenguen les formes o em voré obligat a borrar els comentaris .

      Eliminar
  5. Jordi no vol moure fitxa perquè faça el que faça va a quedar malament:

    - Si presenta de nou el pressupost, li'l tornen a tombar.
    - Si el modifica, queda com a que s'ha baixat els pantalons i poden pensar que la que realment mana es Karina.
    - Si presenta una moció de confiança, la perd per 9 a 8 i damunt no li queda altra que dimitir.

    La postura cómoda: no faig res, governe en minoría i amb pressupostos prorrogats i espere a vore si em fan o no la MOCIÓ de CENSURA. I amb un poc de sort i endoll, conseguisc que un/a judge retire les mesures cautelars per a que no me la puguen fer i així estar tranquil el que em queda de legislatura. Perquè si dimitisc o em tiren, ja no promocione ni a nivel autonòmic, ni a nivel nacional...

    ResponderEliminar
  6. No se que será més difícil, que s'aproben els pressupostos o que el BLOC puga cumplir el seu programa electoral. Més que un programa és un insult a la intel.ligència dels veïns de Tavernes.
    Que estiguen tallan´-se arbres per a imprimir les animalades que van escriure en el seu programa electorar....

    ResponderEliminar
  7. Es va imprimir en paper reciclat. I lliure 100% de clor.
    I damunt no es van gastar més de 100.000 euros dels diners publics, dels diners de tot Tavernes com va fer el PP per a fer uns informes pro PAI i copiar-los en el programa electoral. Un programa copiant uns informes - que van costar mes de 100.000 euros de tots els vallers- per a PAIs impossibles i irrealitzables segons li havia comunicat la Generalitat al PP de Tavernes, que es va publicar la postura en contra de la Generalitat en la premsa, pero que Manolo Vidal va continuar endavant com si res.
    Més de 100.000 euros tirats al fem per fer una "Hola" pepera ben bonica.

    ResponderEliminar
  8. No era reciclat al 100%. O siga, que arbres si s'han tallat per ha imprimir barbaritats.
    El que digues que el PP també ho ha fet, no ho justifica. Us agrada practicar el "Y TÚ MAS", per ocultar les autèntique barbaritats que es fan. I el BIM es més "propaganda" electoralista on s'agafen les dades i es munten com més interessa.

    L'eixemple més clar, el que el BLOC anomenà INFOBLOC. Comença en desembre de 2010 (en precampaña electoral) i acabà en maig de 2011 (després de les eleccions) i ja no em sabut res més del document que anava informant-nos del dia a dia a Tavernes. Altra prova més de propagandisme d'aquest partit.

    Podeu consultar-ho a aquest enllaç. Doneuse pressa antes de que fagen a presses i a carreres els INFOBLOCS que queden de maig de 2.011 fins a maig de 2.013 (2 anys sense INFOBLOC).

    http://bloctavernes.blogspot.com.es/p/documents.html

    ResponderEliminar
  9. Tant lo del BLOC com lo del PP em pareix una barbaritat. La barbaritat del PP no tapa la vostra, si no que ambdues sumen.

    ResponderEliminar