miércoles, 22 de mayo de 2013

REPÀS PREMSA DIGITAL, noticies locals

Seguint amb el tema local de moda, huí trobem en Levante-emv visible digitalment la noticia sobre el recurs que l'ajuntament ha pressentat contra l'auto de messures cautelars que tornaben a Vercher al grup política EU i que ha permés que ésta signara la moció de censura , noticia que també arreplegà ahir Las Provincias . En este periòdic trobem així mateix que

«Karina Vercher ha secuestrado los 800 votos que obtuvo con EU»

El primer edil de la Vall afirma que si pasa a la oposición vigilará la labor del PP en el gobierno para evitar que repita sus «malas políticas»Jordi Juan Alcalde de Tavernes

A vore su algun dia ens cau a nosaltres alguna declaracioneta, després diuen si traguem a aquells o als altres ...

RUGBY

El Cadete del Tavernes logra el título nacional 


Enhorabona i com diguem sempre, sou tot un exemple per a la joventut .

24 comentarios:

  1. On estàven els mes de 800 votants d'EU el passat divendres en la concentració "ESPONTANIA"?

    No hi havien ni 50 votants.

    si juguem a les interpretacions, es podría dir que els més de 750 votants d'EU que no estàven allí, no estàven en contra de la moció.


    ResponderEliminar
  2. Una reflexió:

    El BLOC es va presentar a les eleccions passades del 2.011 amb un programa basat en 20 punts.

    ¿Pot dir i argumentar algú quins punts s'han complit o ha s'han posat en marxa?

    Els veïns estem farts de sentir esquerres, dretes i centres. Volem fets. A nivel de poble es voten els fets i les persones (no als partits i les idiologies poítiques).

    ResponderEliminar
  3. Per a l'anterior comentari, el PP s'ha presentat durant més de 10 anys a les eleccions en llistes de més de 100 propostes o inclús més...la majoria de les quals es repetien cada 4 anys, i ben poques han segut posades en marxa, durant els anys que ha estat governant.

    El tripartit sols en duu dos i amb una situació econòmica global més desfavorable. Jo crec que no ha passat temps suficient per fer una valoració de la gestió en quant a inversió i programa, encara que de moment l'únic que s'ha fet es reduir deute i altres coses be, altres a millorar, altres mal... pero els quedaven dos anys i jo crec que la cosa no pintava tant mal.

    Dit açò, volia comentar-li algo a Enrique per a que reflexione i em conteste si pot, sempre desde l'educació i la major rigorositat possible:

    Està clar que Karina va ser expulsada d'EU molt abans que tot passara. Però crec que en els teus textos no estàs tenint en compte la voluntat del propi partit d'EU.

    EU estava i està a favor del tripartit, per tant mentre Karina, com a no adscrita, o transfuga, formava part d'ell, si estava seguint amb el que vol EU i els seus votants (encara que fera més coses o menys en el govern), perque el que vol EU i els seus votants es que no torne a manar el PP i que es consolidara el govern progressista.

    Ara bé, ara Karina es expulsada (jo personalment crec que ella volia ser expulsada, però aixo ja son teories meues), i gracies a la readmissió al grup municipal d'EU decideix presentar la moció en Manolo. Això no lleva que seguisca sense tindre partit, perquè va ser expulsada d'EUPV i no té ninguna persona darrere que la recolze (o almenys visible en forma de grup polític). Açò es totalment contrari al que volen EU i els seus votants, i per tant a mi si que em sembla que està fent en eixos 800 i pico vots una cosa que EU i els seus votants no farien

    Jo crec que trànsfuga es abans i ara, però que hi ha una diferència. Abans no era contraria a la línia del partit en que es va presentar a les eleccions (EUPV), que volia que formara part del tripartit, i ara governant en el PP si.

    Ademés, s'ha de dir que el programa del tripartit està consensuat entre PP, PSPV i EUPV, perque es va consensuar abans de l'investidura de JJ (jo crec que Karina volia eixir perque ella no va consensuar el programa al principi, però per el que es diu va ser ella la que no va anar a les reunions i que va anar el seu partit i de ahi tot el lio). Ara el programa estarà consensuat per PP i Karina (que va ser expulsada de un partit) i eixa es altra diferencia.

    I per ultim, no creus que s'arrisca molt Manolo en presentar una moció en una regidora expulsada cauterlarment readmesa al grup municipal, pero que no te recolzament del seu grup?
    Crec que no tant el Bloc ni el PSPV, sino que al partit d'EUPV li pot sentar molt mal la maniobra de Manolo perquè esta pactant amb algú que ell diu que es de EUPV pero que el grup no la reconeix, per molt que cautelarment diga aixo el jutge.

    Crec que no li s'està donant importància al fet de que Karina no volia formar part del tripartit desde el primer dia (per aixo els plors del plenari), i jo el que crec que tu com a regidor eres representant d'uns votants i uns simpatitzants, i si eixos votants volen algo que tu no vols, deus renunciar. Si això haguera passat desde un primer moment, no havera passat res de açò, pero va entrar forçà, no va renunciar, es expulsada i lio montat.

    Gracies Enrique, a vore si tens un ratet per a contestarme a tot, que hi ha moltes coses

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Es clar que la voluntat de EU no sería pactar amb el PP, i que igual de tránsfuga era quant governaba amb ells que ara, però evídenment abans regia un pacte de govern signat per els tes partits, i ara la voluntad personal de Karina i Manolo .
      I sí, s'arrisca molt perquè no sería d'extranyar que la moció fora declarada ilegal més prompte o tard perquè estic segur que l'expulsió de Karina serà ratificada pel jutje i pelt ant pot passar com a Benidoleig, i després d'un temps de Manolo de Alcalde tinga que tornar-li l'alcaldia a Jordi .I llavors que pasaràs? perquè seguiràn en minoría i en mans de Karina i per tantn obligats a pactar, així que més valdría haver-ho fet ara que després , tal volta per mig d'un tercer, concejals hi han que si es deixaren podríen fer molt per posar pau i conciliar uns pressupostos, però em consta que no els han deixat o no els han donat temps, ni per un costat ni per l'altre .
      I efectívamnet, mal acaba el que mal comença i no deuría d'haverse signat un pacte a la força, més val haver deixat que governara el PP en minoría i haver vist que passaba en el temps i que Karina en tot cas havera decidit o retirar-se o convencerse de que fea falta el pacte a tres, o governara amb el PP des del principi .

      Eliminar
    2. La qüestió és si un jutge diu que és trànsfuga, la pregunta sería ¿A partir de quin momento es trànsfuga?

      Si és a partir del govern de Jordi ¿Com és soluciona la cosa? ¿Qui governa? Tant el govern de Jordi com el del PP serien il.legals.

      Que fem? tornem al inici (plenari d'investidura) i es torna a votar?

      Ja vegeu, que és complicat de resoldre!

      Eliminar
    3. Dius coses amb trellat però no tens clares algunes dades. El col·lectiu de Karina eren 14 persones, 6 de les quals li varen donar suport en tot moment. EU arriba a les eleccions de maig després d'un fort trencament amparat pel Bloc (Mònica Oltra a València) i Candido a Tavernes (no ho oblideu). Mai en campanya Karina diu de donar-li l'alcaldia a Compromís, de fet, la gent de la comarca donava per descomptat que això no passaria mai, igual que molts dels seus 800 votants.

      Dius que Karina no va a les reunions del pacte. Això és fals. Explique: dies abans de les municipals, el col·lectiu de Gandia d'EU abrumadorament trenca amb Marga Sanz, això ho aprofita Bononat (client del PSOE de ZP) per a guanyar-se a Marga i fer una assemblea il·legal (que serà el principal problema d'EU en el Jutjat) amb un piquete de CCOO Federico Giner. UNes 30 persones que coaccionen als militants "legals" d'EU favorables a Karina.

      Així Karina desautoritza a Bonnonat i a Jareño i assumeix personalment les negociacions amb PSOE i Compromís amb molta pressió per que Bonnonat volia Urbanisme i la gent de Karina Benestar Social. Aquestes negociacions les du primer una persona propera a Karina i al final ella mateixa. A més, tot es lia amb la paral·lela negociació d'Oliva (motiu pel qual pressionen a Karina per a obtenir el "si quiero" molt abans del dia de la votació). Finalment, tota la gent afí a Karina fora de Tavernes (pràcticament tota EU de la Safor) entra en Compromís. Ara bé, Jordi, una vegada és alcalde, comença a ningunejar a Karina i a Carmen... la resta, si t'interesa, en properes entregues.



      Eliminar
    4. Gràcies per les dades, desconeixia algunes però altres em pareixen difícils de justificar.

      No entenc la frase <>, com desautoritza?

      I si hi ha gent afí a Karina a EUPV, ja que dius, amb molta seguretat, que 6 de 14 la recolzaven, com s'expliquen els comunicats d'EUPV? On està eixa gent?

      El que veig es que ací el problema d'arrel es que hi ha un conflicte intern a EUPV. Però ara la cosa es, deixant-se de partits, la gent que ha votat EU al poble, que son els propietaris reals de d'ells i que estan representats per Karina, que volen que faça aquesta? Ahi radica si hi ha o no 'secuestro de vots' que diu JJ. I no ho podem saber amb certesa, sols intuir. Jo personalment intuisc que si.

      L'important jo crec es si Jordi ninguneja a Karina i a Carmen, a mi això no m'agrada però em té més igual, l'important es si ninguneja les polítiques del PSPV i EUPV, i si els partits estan en contra de la moció em pareix que no serà així.

      Però segueix contant, que saber sempre es bo.

      Eliminar
    5. Aquesta fixació per les mitges veritats...

      Però bé. No deus er del poble. Si ho fores sabries que EU ha patit dues escissions en els darrers 2 anys a Tavernes. Busca en les hemeroteques.

      Que la teva opinió és que el candidat és una mera titella i que el programa és fum? Aquesta és la teva opinió. Segons tú, és la direcció de cada partit la que ha de fer el que vullga en cada moment i, si algú es nega, al carrer i trànsfuga. Bé sàpigues que la llei feta pel PP va d'això. T'agradarà molt.

      Eliminar
    6. No, això es el que tu has entes o has volgut entendre, perquè pense que el candidat efectivament no es el més important, sino el programa, el programa clar que ho es important, es el contracte entre candidats i votants. Almenys mentre seguim en llistes tancades.

      I si algun polític del partit que siga decideix emprendre una política diferent a la que el partit ha promés als votants, doncs si, al carrer i trànsfuga.

      Perque els votants voten en base a un programa, no podem coneixer si la persona es així o es de l'altra manera fins que està ahi dalt (i per tant ací a Tavernes l'únic que sabiem com governava era Manolo que ja havia segut alcalde), precisament perquè es impossible per a un votant qualsevol que no estiga dins del mundillo coneixer com son personalment tots els candidats (pots coneixer un o dos, i sobre la resta fer interpretacions totalment subjectives basades en notes de premsa i en el que el diu la gent).

      I en el programa d'EUPV, vulgues tu o no, s'afirmava que es recolzaria a qualsevol govern d'esquerres. Per tant, Karina ha incumplit el programa. I no val allò de que l'han tirat, perque ho han fet per no compartir unes polítiques que van estar acordades amb EUPV.

      Que fem ahi?

      Fixació per mitges veritats ninguna, no sóc tan osat per creure que ho se tot i que la meua veritat es l'única. Dic el que se i pense, i accepte aclaracions o crítiques per tal d'arribar a la veritat, sense imposar-te la meua. No es eixa la manera de fer les coses en democràcia?

      Eliminar
  4. Bona argumentació pero no justifiques com es manté la majoria governant (BLOC-PSOE) quan Karina va ser expulsada del parit i del Grup Municipal d'EU (passant a ser no adscrita). A partir d'eixe moment EU no pinta res a l'Ajuntament al no tindre representació. A partir d'eixe momento el govern mante la majoria gràcies al suport d'una concejal que no representa a ningú (ja no representa ni al partit ni al seu Grup Municipal). Per tant, si no comptes amb el suport d'aquesta concejal, ja no tens la majoria amb la qual has conseguit l'alcaldia i el govern municipal.

    ResponderEliminar
  5. El que ha buscat el BLOC estes últimes setmanes (i per això s'enten la sintonía amb els militans d'EU de tavernes) es presionar a Karina per a que renúncie a la seua acta de regidora. Els dos partits perseguixen la seua acta. EUPV per a que no els acabe d'enterrar definitivament per a les pròximes eleccions i el BLOC per a que no perille l'alcaldia de Jordi.

    Mireu les últimes declaracions de Jordi i voreu com parla de vots usurpats a EUPV, i que deuria renunciar a l'acta de regidora,.... Les casualitats no existixen, els interesos sí.

    ResponderEliminar
  6. Han complit 2 punts: puc pensar que és el parc del Cantalot (començat pel PP i acabat pel tripartit) i el Pla d'Ajust.

    Recordem que el pla d'Ajust ha sigut posible, a més de una bona gestió per part del govern, a un aument dels impostos i al pla de pagament a proveïdors (no val sols el titular, és diu tot).

    Hi han punts del programa (viables) que més que dur-los a terme, el que han fet és just al contari. I pose un eixemple:

    Punt 5 (pag 6) del programa del Bloc: "Impulsarem la creació d'un Centre Empresarial on emprenedors, autònoms, prodessionals i menuts empresaris disposen d'oficines i despatxos on ubicar-se els primers anys d'activitat a cost simbòlic"

    Això es sembla prou a un Viver d'Empreses, el qual no ha sigut posat en marxa si no que a més ha sigut desmantellat. I d'això el Sr. alcalde no ha dit ni mu.

    El perquè s'ha desmantellat, sols el Sr. alcalde i Perfecto ho saben bè.

    Si el Bloc ha de justificar el incompliment del seu programa, diguent que el PP fa el mateix quan es presenta a les eleccions.

    Podries dir-me entonces en que es diferencieu d'ells?

    ResponderEliminar
  7. Que el bipartit ha jugat a 2 bandes ho savem tots.

    Per una part es reunia a esquenes de Karina amb Eduardo Bononad (cap visible d'EUPV) i altres antics dirigents del PSOE i BLOC, per traçar les linies polítiques del govern i per elaborar els pressupostos.

    Per altra banda es reunien amb Karina (i donàven parte a Eduardo Bononad i compañía dels temes tractats).

    Tots savem que els dos bàndols amb qui tractava el bipartit, no es poden vore ni en foto.

    No es pot entendre que BLOC i PSOE mantinguen reunions amb EUPV ( o millor dit Eduardo) si estos ja no tenien representació en l'Ajuntament i no es reuniren en Esquerra Republicana, Iniciativa, Gent de Tavernes, Alternativa per Tavernes,... etc per a que pogueren participar estos partits que tampoc tenen representació al consistori.

    Per tant, el jugar a dos bandes tenia molt de risc, i més quan Karina s'ha fartat de que es reuniren a esquenes seues i no es tinguera en compte la seua opinió i haja saltat tots per l'aire.

    ResponderEliminar
  8. El problema d'arrel de tot açò es que les actes de regidors son personals. Si les actes foren de cadascún dels partit, hi hauria tripartit i fi de la història, perque l'enteniment entre BLOC,PSPV i EU es total.

    Però el destí ha volgut que l'acta de regidora estiga en mans de Karina, i esta ha fet el que ha volgut deixant de banda el seu partit, pel motiu que siga, es secundari. El principal problema ací es que si lideres una llista electoral i no comulgues amb el pensament de la llista, què fas ahi? Si jo he votat EUPV i el meu partit està d'acord amb les polítiques del tripartit (jo i la majoria), o almenys el descontent es molt menor que amb el PP, que està fent Karina en el meu vot? Algo que jo no vull. Això no es una estafa per als votants de EU?

    Oblideu que els votants de EU no volem al PP a l'ajuntament.

    Per cert, algú sap que va passar amb el novio de Karina en Gandia? Perque em conten que hi hagué un lio similar...

    Jo si entenc que mantinguen reunions amb EUPV perque si JJ es alcalde al final es perque 863 persones votaren EUPV, i els tres partits arribaren a un acord i el programa es dels 3. Tots excepte una persona, que ha anat per banda.

    Repetisc, si les actes de regidor no foren personals, no hi haguera hagut problema. O si les llistes foren obertes, Karina si podria dir que representa eixos vots, pero amb llistes tancades jo vote EUPV, no vote Karina.

    ResponderEliminar
  9. Eixe és un problema, les llistes no son obertes. L'altre els pactes a 2,3, ... bandes. I per a solucionar els problemas dels pactes i de les interpretacions del transvase de vots. Amb la 2ª volta, s'haguera decidit qui ha de ser l'alcalde: Jordi o Manolo.

    Posem per cas que a la 2ª volta tots els que han votat al PSOE i EUPV voten a Jordi i no al PP (seria extrany) o es queden a casa (açò ja no seria tan extrany). Jordi sería Alcalde en totes les de la llei. Després clar, amb 5 concejals haurà de consensuear amb els partits més afins un govern (si és que vol traure iniciatives, pressuposts,... etc) i si aquests accepten estar dins del govern. Inclús, perquè no, podría donar alguna delegació al PP (ja que ací anem tots en el mateix "barco").

    Per tant, si el sistema està mal fet des d'un principi ens tindrem que aguantar. I molts dels que es queixen (parle del PSOE) quan están dins no solucionen el problema.

    I no parlem de la llei d'Ont que perjudica als partits petits.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo eixe sistema, amb llei d'Ont canviada, el firme.

      I ni PP ni PSOE han fet res per canviar-ho.

      Eliminar
    2. El PSOE no podia queixar-se perquè fins ara era l'amo i,principal beneficiari. Encara no es queixara perquè aspira a tornar a manar en alguns llocs. Passa el mateix en la ineficaç separació de poders, subvencions, prebendes, dietes i pensions vitalicies a polítics. I mentres estan dins sumatori de sous i clientelisme. Per on comencem a retallar?

      Eliminar
  10. Al o la que parla del problema d'arrel i de novios... ja li parlarem de Bononats, de Loles Rodríguez i d'e-mails amb periodistes... però tranquila que ja vindrà. No tingues pressa.

    El problema d'arrel. Compromís és una coalició que es forma en 2007 amb majoria de 2/3 d'EUPV. Per quin motiu la vol liderar ara Enric Morera? Per que Morera, Pañella i altres són trànsfugues de Compromís però com que aconseguiexen controlar el grup de Compromís a les Corts... conseguiexen convertir en trànsfugues als diputats d'EU Lluís Torró, Glòria Marcos i Marina. La relació entre Compromís i EU és tant pèssima en 2011 que tota la direcció d'EU queda anonadada pels pactes amb el Bloc i MOLTS VOTANTS DE TAVERNES LI HO DIUEN A KARINA.

    Després: trànsfuga és qui, com Morera, Joan Francesc Peris o Fernando Mut (aquests 2 últims socis del Bloc i el PSOE a Gandia després de ser trànsfugues) abandona un partit.

    I segons la llei? Segons la llei feta pel PP per a parar-li els peus al sector Zaplanista és tot aquell qui és expulsat d'un partit per la seva direcció amb independència que la persona o persones expulsades seguiexquen o no el seu programa electoral. EL PROGRAMA ÉS L'ÚNIC CONTRACTE ENTRE ELS CANDIDATS I ELS VOTANTS... LA RESTA MÀFIES.

    ResponderEliminar
  11. El problema és que al no existir llistes obertes mai sabràs qui ha votat a Karina (a la persona) i qui ha votat al partit. En llistes obertes i si el acta no fora personal, això no passaria.

    Les interpretacions que están fent-se dels vots d'un i altre son política-ficció. Tampoc podem dir que el votant volia que el seu vot fora transvassat desde EU o PSOE al BLOC. Per a solucionar-ho que posen la 2ª volta igual que a França.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si posen llistes obertes s'acaba la màfia política. I amb ella, la carrera política dels primers de llista de tots els partits. Pero no passa res, com que no volen fer de la política una professió i només es presenten per servir al poble...

      Eliminar
  12. Al anònim de les 22:44...

    Com va a ser Morera transfuga de Compromís si com tu dius està liderant Compromís? Excepte aquesta falta en la expressió, conec la història i el deteriorament de les relacions.

    Pero no importa, donat el cas, que volen els votants de EU? Encara que tinguen males relacions amb Compromís, prefereixen donar-los l'alcaldia a altre partit d'esquerres o al PP?
    I sí, com tu dius, el programa es el contracte entre els candidats i els votants...EUPV va dir en campanya que recolzaria qualsevol govern d'esquerres a Tavernes (tot i que es cert que no en boca de Karina, però ho digueren, i les llistes son tancades).

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Aiiiii. Ahí t'has traït. El Sr. B li va voler incloure a la candidata en repetides ocasions i discursos, però ni aquesta ni el partit ho varen dir mai en cap discurs o declaració pública. El que alguns ho digueren en privat no té cap trascendència pública.

      Altra cosa: tot el lio el vareu armar per Oliva. La única cosa que ni la direcció comarcal (tret de Víctor que volia presidir la Jaume Ii el Just i ho va arribar a tancar) ni la gent de Karina volien era dir que votaria a Jordi bans d'haver tancat les negociacions a Tavernes (programa i regidories) però clar... com que això no ho podieu tancar sense tindre clara Oliva... allà va anar tot.

      I encara sort que vareu enganyar a Marga (que, tot siga dit, es va deixar enganyar gustosament...)

      Eliminar
  13. Pareix ser que Jordi desvia l'atenció per a que no el jutjem pel seu incompliment del programa. Ja que el no cumplir el seu programa és una clara estafa electoral. Encara que ell és defensa diguent que sols porta 2 anys al càrrec, no pareix que tinguera massa ganes en cumplir el seu programa.

    Mirant videos, programa i tota la propaganda que va fer si és pot dir que va engañar a gran part del seu electorat, ja que molts dels seus seguidors savien que no anava a fer res (i per això son els seus cómplices i el defenen).

    Per posar un eixemple, va dir que posaría en marxa unes oficines per a autònoms i xicotets empresaris per a començar la seua activitat (el que ve ha ser un viver d'empreses) i el que ha fet és desmantelar el que hi havia fet, sols perquè l'havia fet el PP i no volia que estos pogueren atribuir-se cap mèrit.

    I aixina han funcionat el Bloc. Altre eixemple és la guardería de la platja, que està acabada a falta d'amoblar. Però la mateixa historia. No volen acabar res que haja fet el PP.

    Perquè així és Jordi, una persona amb molt d'Eego. Jo, jo, jo i solament jo.

    Està pensant en promocionar-se políticament a Valencia o anar-se`n al congre's i no te el cap on ha de tindre´l que es en l'Ajuntament de Tavernes.

    ResponderEliminar
  14. El que jo no acabe d'entendre es com en Oliva PSOE i BLOC no van pactar per a que no governara el PP. Ara, després de 2 anys li han fet una moció.

    Però per què aci prediquen unes polítiques i a 25 km unes altres?. O es què el PP d'Oliva és més d'esquerres?

    Però bè, estos ho justifiquen tot. Això si, acaben la legislatura, no fan res del que havien posat al programa i les butjaques ben plenes de bitllets!!

    ResponderEliminar