miércoles, 29 de mayo de 2013

LA MOCIÓ MINUT A MINUT

Vaig a intentar anar publicant en este article i  sobre la marxa, el que estiga pasant en cada moment mitjanssant l'actualització reiterada d'este article pel mig d'una tablet conectada a internet . Però per a això els mitjans tecnològics deuen de funcionar com toca començant per que hi hasga cobertura d'internet dins del salò de plens, es supossa que sí, i em deixe anar actualitzant des de allí dins el blog . 

Avançe que al escriure en una tablet ho farè en castellà perquè es més fàcil pel tema de la gramàtica, i que de segur farè més d'una falta ortogràfica i no espereu massa accents : Al cap i a la fi el que interessa es  l'informació . 

Així que aneu seguint esta plana i a vore que passa, i si no podem abans per que els deus tecnològics no ens amparen , vos informarem en quant acabe el pleno .

A EFECTES PRÀCTICS I DONADES LES DIFICULTATS PER A ESCRIURE AMB UNA TABLET I SENSE TAULA ON APOIARLA, UTILITZAREM LES SEGÜENTES ABREVIATURES :

cc Carmen Canet
cl Carmen Alario
mv Manolo Vidal
jj Jordi Juan
ll Llum Sansaloni
scr Secretari Municipal

LA PRIMERA EN LA FRENTE.  NO NOS HAN DEJADO ACCEDER AL INTERIOR DEL PLENO, PORQUE DICEN QUE NO ESTAMOS ACREDITADOS COMO PERIODISTAS, CUANDO LO VENGO SOLICITANDO DESDE EL VIERNES, Y ME HAN IDO DANDO LARGAS. ES DECIR, SÍ ESTAMOS ACREDITADOS PARA LAS RUEDAS DE PRENSA CUANDO DESPIDEN A KARINA, ETC.. PERO PARA ESTO NO. TOMAMOS NOTA.
(Esta redacción va a ser escrita en castellano, ya que como Enrique no lo puede hacer directamente, la estoy haciendo yo, Mª Lourdes, y con perdón a quién le moleste, me expreso mejor en él).

11.20 HS. APENAS 150 PERSONAS HAN ACUDIDO A LA CONCENTRACIÓN. Hay desplegados cuatro policías dentro del Ayuntamiento, dos en la puerta, y numerosos guardias civiles en toda la plaza.

11.25 HS. gritos de "volem este govern" y  una pancarta "Per la democrácia, no al transfuguisme", cogida de las tres banderas de la plaza.

11.37 HS. Les iremos informando tal y como nos llegue la noticia mediante colaboradores.

11.55 HS. Hay alrededor de 250 personas, de ellas un 80% van con pegatinas del tripartito gobernante. Así que de momento no hay movimiento de la población. Eso sí, se aplaude que hasta ahora todo está siendo muy pacífico. Eso sí es democracia. Que siga así.

12.10 HS. Gritos contra el secretario municipal que está leyendo las formalidades para comenzar el pleno. Pasan Carmen Canet y Carmen Alario a presidir el acto.

12.13 H, Habla Carmen Carnet presentando la moción de censura, pide respeto y serenidad, sea cual sea la resolución de la moción.
Habla el secretario de nuevo, leyendo la legalidad vigente.
Explica las funciones de la mesa, y de la Presidencia, establecidas por ley, según la edad.

12.19 HS. Se está leyendo la moción presentada por el PP, y son abucheados por el público presente, al ser nombrado en ella a Manolo Vidal como alcalde, en caso de aprobación.

Gritos de fascismo y fuera Karina.

12.21 HS.  Carmen Canet alega que no cumple requisitos por Karina ser tránsfuga, por tanto se suspende la moción, y explica sus argumentos.
Dice que no pertenece a ningún grupo y no está adscrita.
Alega que la medida cautelar que ha hecho el juzgado, no invalida  la expulsión.
Alega estar en concordancia con la ley de antitransfuguismo.

La gente aplaude. Hay seis guardias civiles y cuatro municipales en la puerta del Ayuntamiento.

La respuesta se basa en el informe de un abogado que anuncia que no cabe continuar con la moción de censura, en tal caso.

Aplaude gente dentro de la sala del pleno.

12.30 HS. Carmen Alario dice que Carmen Canet no se adjunta a derecho, ya que conoce el informe escrito y plenario donde por unanimidad la readmiten en el grupo de EU. Le solicita a Carmen Canet que reconsidere su decisión, pues ella va en contra de sus propios actos por la votación en ese pleno.

Carmen Canet replica con más argumentos.

12.38 HS, Carmen Canet está leyendo los argumentos que le ha presentado su abogado.

12.49 HS. Aplausos a la lectura de Carmen Canet

13.10 HS. Se le está recriminando a Carmen Canet que se está demorando demasiado en el escrito que está leyendo.

13.37 HS. Se levante la sesión, con gritos de "Volem este govern".

Todo está yá decidido, así que termino aquí mis pinitos de periodista. Les ruego disculpen si la traducción de lo que me estaba enviando Enrique no es la exacta, pero he intentado adaptarme lo mejor posible a sus escritos.

Gracias por seguirnos. Enrique proseguirá después cuando llegue de la plaza con la editorial.




10 comentarios:

  1. Lourdes, enhorabona, crec que ni Enrique ho havera fet millor. I jo llancen la següent pregunta: I ara que sr. Manolo? Ja ha fet prou el ridícul davant del poble, Tanta ànsia de estar en el poder té? No li paguen prou d'assessor? Si tant diu que vol treballar per El poble, deixe que Jordi puga arregular lo que vostè ha desfet, ara en quina cara anirà vostè per El carrer?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Manolo anirà per el carrer en la cara que te, pero mes alta encara que abans. Ha demostrat en tot moment que es un demócrata acceptant sense cap problema les regles del joc democràtic i les consequències derivades. Altres no ho poden dir i han demostrat no ser demócrates per molt que diguen i parlen de progressisme i coses semblants. No es ànsia de poder, es el que deu de fer el partit mes votat, per això es presenta a les eleccions, tractar de governar.
      Te vosté una visió molt sesgà de les coses. El fanatisme no es mai bó, tracte de tindre calma i vore les coses en tranquilitat.
      Aprofite: molt be Mª Lourdes i Enrique.

      Eliminar
    2. MANOLO tu sempre amb la cara ben alta. Tens la raó i estem amb tú. UN ABRAÇ

      Eliminar
    3. La que ha fet el ridicul es Carmen Canet. Manolo Vidal anirà en la cara ben alta. Ha donat una lliçò als facistes del bipartit, que son els que volen manar a qualsevol preu. Hui s ha vist clarament qui son. La justicia posarà a Carmen al seu lloc i a veure si està al seu costat Jordi Juan. Manolo no necessita viure de la política. I parlant d'assessors, es que el PSOE i el BLOC no tenen els seus assessors en Diputació??? Pues clar que si i segur que no tan preparats com Manolo Vidal. Nosaltres no som de tabalets i d escarotar com vosaltres. Això no vol dir que sigam menys, només que no ens agrada tant el soroll. Mucho ruido y pocas nueces. Si la justicia dona la raó al PP a veure qui anirà en el cap caxo... a que com teniu la cara tan dura.

      Eliminar
  2. Enrique un 10 per a tu i per a Mª Lourdes. Torne a dir, ara mes gran, UN 10 PER A TU I PER A Mª LOURDES.
    Ja anirem comentant tot el que ha pasat al plenari que passarà a la història.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Molt bon reportatge Estruch. Sempre al peu de la noticia. I ara què? Es retrassa l'agonia 10 dies mes. Si no prospera la moció, tindrem un govern en minoria 2 anys, que no podra gestionar correctament l'ajuntament. La pregunta és, que perjudicarà més, un possible govern pp o un bipartit en minoria i amb poc marge de naniobra??

      Eliminar
  3. I en quina cara anirà Carmen?
    Quin boxorno. M´ha defraudat.

    ResponderEliminar
  4. No veig just que vos hagen deixat al carrer. Qui estava acreditat per la Cotorra?

    ResponderEliminar
  5. Molt bé Estruch. Ni censurante poden amb tu.

    ResponderEliminar
  6. Estruch li ha menjat molt de terreny a la cotorra. Alli comenten 4 o 5 i tots els comentaris van en la mateixa linia. La cotorra està ningunejante i censurante, però no podrán en tu.

    Seguix aixina Enrique!!! Aixina que a veure bicarbonato que tenim Enrique per a rato!

    ResponderEliminar