viernes, 17 de mayo de 2013

Editorial: PRINCIPIOS

NOTA : Esta editorial ha segut escrita i publicada abans dels darrers aconteciments, pero ahí la deixe , com una reflexió més .

" Estos son mis principios y si no les gustan tengo otros " . 

Esta célebre frase de Groucho Marx fué citada por el Alcalde Jordi Juan en la rueda de prensa como ejemplo de lo que supondría el ceder a lo que el denominó chantaje de la señora Vercher .

 Y yo le digo que los principios de uno esta bien mantenerlos pero no hasta el extremo de querer imponerlos por encima de todo y de todos a los demás, porque entonces caemos en el totalitarismo.

Una democracia consiste en tratar de conjuntar los máximos principios posibles para que con el resultado, con la acción de gobierno, se vean representados la mayoría de los ciudadanos a los que se gobierna . Y en en el caso de que el gobernante no cuente con el respaldo mayoritario absoluto ello se hace imprescindible .

Y si uno en este último caso no está dispuesto a renunciar a parte de sus principios,  en una democracia real no cabe más que que renunciar al gobierno, pués si no  caeríamos en la dictadura de querer imponer lo que las urnas no han legitimado con una mayoría absoluta, e incluso en ese caso y como he señalado, resulta conveniente el tratar de aunar las máximas voluntades posibles y con ello ser el representante de cuantos más mejor y no sólo de una parte, aunque mayoritaria una parte, de la ciudadanía.

Per sort, no sols Jordi està capacitat en esta corporació per a
dirigir el govern i assolir una majoría suficiente per a això .
Así que, estimado señor Alcalde, asuma usted que no tiene la representación legal de la mayoría absoluta de la ciudadanía vallera y siéntese a negociar con la oposición un presupuesto que satisfaga a una mayoría, y no se empeñe en gobernar con unos presupuestos prorrogados y por tanto irreales como usted mismo reconoció cuando señaló la diferencia de ingresos previstos, o cuando reconoció que tendrá que trabajar con modificaciones de crédito, lo que se hace presupuestáriamente para adaptar lo previsto a la realidad . Por cierto, para aprobar estas se necesita una mayoría en el pleno que usted no tiene .

Y si no es capaz usted de renunciar a sus principios en parte, ya sabe lo que tiene que hacer : Dejar paso a quien si pueda congregar a una mayoría suficiente a su lado, bien sea entre sus propios compañeros (le aseguro que los hay capaces para ello) o entre los de enfrente, lo contrario seria querer mantener el poder a toda costa y eso no es de demócratas , usted estoy seguro sí lo es .

Estos són els meus principis i si no els agraden tinc altres " . 

Esta cèlebre frase de Groucho Marx va ser citada per l'Alcalde Jordi Juan en la roda de premsa com a exemple del que suposaria el cedir al que el va denominar xantatge de la senyora Vercher . 


I jo li dic que els principis d'un esta bé mantindre però no fins l'extrem de voler imposar-los per damunt de tot i de tots als altres, perquè llavors caiem en el totalitarisme. 


Una democràcia consistix a tractar de conjuntar els màxims principis possibles perquè amb el resultat, amb l'acció de govern, es vegen representats la majoria dels ciutadans a qui es governa . I en en el cas que el governant no compte amb el respatler majoritari absolut això es fa imprescindible .


 I si un en este últim cas no està disposat a renunciar a part dels seus principis, en una democràcia real no cap més que que renunciar al govern, perquè si no cauríem en la dictadura de voler imposar el que les urnes no han legitimat amb una majoria absoluta, i inclús en eixe cas i com he assenyalat, resulta convenient el tractar d'unir les màximes voluntats possibles i amb això ser el representant de quants més millor i no sols d'una part, encara que majoritària una part, de la ciutadania. 


Així que, estimat senyor Alcalde, assumisca vosté que no té la representació legal de la majoria absoluta de la ciutadania vallera i sent-se a negociar amb l'oposició un pressupost que satisfaça a una majoria, i no s'encabote a governar amb uns pressupostos prorrogats i per tant irreals com vosté mateix va reconéixer quan va assenyalar la diferència d'ingressos previstos, o quan va reconéixer que haurà de treballar amb modificacions de crèdit, la qual cosa es fa presupuestáriamente per a adaptar allò que s'ha previst a la realitat . Per cert, per a aprovar estes es necessita una majoria en el ple que vosté no té .


I si no és capaç vosté de renunciar als seus principis en part, ja sap el que ha de fer : Deixar pas a qui si puga congregar a una majoria suficient al seu costat, bé siga entre els seus propis companys (li assegure que n'hi ha capaços per a això) o entre els de davant, el contrari seria voler mantindre el poder a tota costa i això no és de demòcrates , vosté estic segur sí ho és. 

3 comentarios:

  1. Enrique, he de dir-te que és la cosa més sensata que s'ha dit, almenys desde l'últim plenari.

    ResponderEliminar
  2. Jordi ha mostrat més interés per l'alcaldia que pels seus principis. Perquè si els seus principis son que la gent pase fam, millor que accepte la frase de GROUCHO i que ens ensenye els altre principis que te. I si els seus principis li dicten que ha de ser Alcalde encara que estiga en minoría i Tavernes no puga avançar, benvinguda siga la frase de GROUCHO! Crec que Jordi confon principis amb aspiracions personals, i per damunt d'això si que està el benestar de Tavernes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Lo de Groucho millor li ho apliques a Karina

      Eliminar