martes, 21 de mayo de 2013

SOBRE MOCIONS DE CENSURA

Llegit en Levante-emv :

19 municipios cambiaron de alcalde a mitad de legislatura

Las mociones de censura, dimisiones, ceses por incompatiblidad y defunciones son las causantes


Un total de 19 municipios de la Comunitat Valenciana tiene un alcalde diferente al que los ciudadanos eligieron en las elecciones municipales del 22 de mayo de 2011(...) Las mociones de censura han sido la causa principal de los cambios en las alcaldías (...) Un total de siete mociones de censura han prosperado en los últimos dos años: cuatro en la provincia de Valencia (Alginet, Alberic, Oliva y Cotes) y tres en la de Alicante (Aspe, Benidoleig y Catral) (...) y gracias a ellas el PP perdió las alcaldías de Aspe (que pasó al PSPV y luego la cederá a EU), Alginet (que ganó Compromís), Oliva (que pasó a Compromís) y Catral (en manos de Alternativa per Catral), pero ganó la de Cotes (donde gobernaba un partido independiente)(...) La más conflictiva ha sido la de Benidoleig (Alicante), que presentaron PSPV y PP contra Compromís y que dio en enero la vara de mando a la exedil socialista Dolores Ern, quien tres meses después tuvo que devolverla a Compromís porque una juez suspendió cautelarmente la moción debido a la participación de tránsfugas.

       Vorem açí que passa, jo no ho tinc jurídcament tan clar com uns i altres .

21 comentarios:

  1. Conclusió:

    A la vista de aquestes dades, podem afirmar que si amb la moció perd l'alcaldia el PP està ben feta. Ara si la perd compromís es il.legal, tot és una conspiració i no existix la democracia.

    Ací vegem qui és el que vol accedir o mantindrés en el poder a tota costa.

    ResponderEliminar
  2. Estos de Compromís soles volen manar. I es mantenen en l'alcaldia a base de propaganda i vendre fum!!

    I el PSOE que li passa? Pareix que li hagen donat una gotà!

    ResponderEliminar
  3. Si jo fóra Carmen Canet, em sumava a la Moció de Censura!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si el vot fora secret, a lo millor ella també es sumava.

      Eliminar
  4. Els del Bloc volen controlar el MONNN!

    ResponderEliminar
  5. Molta gent s'extranya de lo de Carmen Canet....

    Com aguanta que la utilitzen d'eixa forma?

    Pareix mentira pero..... ahi está

    A lo millor es un bon moment per que canvie.

    ResponderEliminar
  6. Atenció com justifiquen a la Cotorra la regidora que dona suport a la moció de censura:

    "I per últim, quan a la teua negació de ser una trànsfuga el direm que “trànsfuga” a més de ser-ho qui abandona el partit, és també “qui, traicionant als seus companys de llista o de grup... o havent estat expulsats, pacten amb altres forces polítiques per a canviar o mantindre la majoria governant”. Per tant, i des del moment que ajudes a un canvi de govern que el teu partit inicial no vol, eres una trànsfuga."

    Reconeixen que BLOC i PSOE han governat amb una trànsfuga al seu govern. Fixeu-se diuen: "pacten amb altres forces polítiques per cambiar o mantindre la majoria governant". És a dir, que pacten amb altres forces polítiques per cambiar (estos son el PP no?) o mantindre la majoria governant (estos son el BLOC i PSOE).

    Fins que formava part del govern BLOC-PSOE-Karina(no adscrita), el pacte és amb altres forces polítiques mantindre la majoria governant (que es la majoria que es va establir al plenari d'investidura de juny de 2.011).

    Bè, anem pel bon camí. Ja anem reconeguent que si Karina és una concejal trànsfuga ho haurà sigut en tots els govenrs que haja participat, tant amb el BLOC-PSOE com amb el del PP.

    ¿Que pots dir-nos Enrique sobre el raonament que es fa avuí a la cotorra sobre la justificació del transfugisme per part de Karina?¿Están reconeixent que ells també s'han fet servir d'una trànsfuga?

    ResponderEliminar
  7. El mundo no se, pero la información si y no dicen nada que no sea una media mentira o peor. Ahora mismo la cotorra cita la entrevista a Karina en Las Provincias y dice que ha criticado el sueldo de Jordi y de Víctor. Curiosamente yo he visto la entrevista y Karina no decía nada del sueldo de Víctor.

    Lo titulan así para que la hostias no las reciba solo Jordi que, por cierto, cobraba bastante menos que Jordi. También quieren equiparar el sueldo de Karina con el de Jordi y eso que era menos de la mitad

    Lo mejor es que dicen textualmente que "És més tris vore a quin nivell arriba la regidora trànsfua, que tant d’esquerres que diu és, li nega el dret a l’alcalde i el regidor d’Hisenda a rebre un sou digne, que queda molt per davall del que marca la FVMP i molt per davall de les responsabilitats que tenen al municipi. " ES DECIR CREEN QUE UN SUELDO DE 47000 EUROS ANUALES ES BAJO!!!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Però si l'Alcalde no té ninguna funció específica. És segons diuen ells "El director d'orquestra". Està pa figurar. Quines delegacions te l'Alcalde?. Recordem que Manolo duia Urbanisme. Però este Jordi de que s'ocupa per a voler cobrar més de 47.000 €? Están a punt d'anarse`n al carrer i encara voldràn un aument de sou!!!!
      Segurament Victor si s'haja guanyat el seu sou, aixina que no aneu mesclant-lo amb Jordi. Si s'ha d'endur algú la galtada (símbòlicament) que siga Jordi, ja que sols està com a figurant!

      Eliminar
  8. Anem a vore. Per a ser considerada com a trànsfuga s'ha de cumplir alguna d'aquestes condicions (pot ser 1,2, .. totes):

    - Haja abandonat el partit amb el que es va presentar als comicis.
    - Haja traïcionat als companyers de partit que anaven a la llista (si aquestos son leals al partit amb els que es presentaren a les eleccions)
    - Hagen sigut espulsats i pacten amb altres forces polítiques o mantenen la majoria governant.
    - Difiqulten o fan imposible la majoria governant la governança de l'entitat.

    Per tant, estariem davant un cas prou complex. Perquè si es considerada trànsfuga, ho seria tant al govern amb el que ha estat (al haver estat expulsada i haver mantingut la majoria governant) com al hipotètic govern amb el PP (al haver estat expulsada i haver pactat amb altres forces polítiques).

    En principi si no prosperara la moció, caldria plantejar-se si el govern que s'ha mantingut desde l'expulsió de Karina de EUPV l'any passat, era un govern legal.

    Segurament, no hi ha cap antecedent d'un cas que siga semblant al que tenim ací a Tavernes, per això resulta molt complex.

    ResponderEliminar
  9. La veritat és que si tinguera que salvar 1 dels 17 concejals, sense dubtar-ho salvaría a Carme Canet.

    ResponderEliminar
  10. El Bloc ha convocat per al dia 29 de maig a les 11 del mati a la seua gent per donar suport a Jordi. Esperem que no siga una provocació o desafiament als seguidors del PP. Em pareix, què están buscant l'enfrontament directe, ja que no han pogut conseguir una majoria a les urnes, ni tampoc la raó als jutjats.

    ResponderEliminar
  11. Els que rodejen a Jordi, no l'estan aconsellant bè. L'escama que fent li perjudica per a les pròximes eleccions i ja queda res. Tot aquest ambient de "pataleta" i "rabieta" el perjudica i molt. El que deu fer es recurrir a la justicia si creu que la moció no s'ajusta a la llei. Tot el demés es encendre els ànims de la gent del poble, que el que farà es quedar-se a casa en les pròximes eleccions. I tots savem que això beneficia al PP.

    Per tant, li recomanaria que es calme un poc, que tot el que està passant li perjudica.

    ResponderEliminar
  12. Carmen alcaldesa, sería una solució bona per a tots , segur que el PP i Karina li donaríen un vot de confiança , es una "dels d'enmig" .

    ResponderEliminar
  13. Totalment d'acord.
    Però dubte que Jordi li vullguera cedir la vara d'Alcalde, ja que ell ha demostrat estar-ho pel sou i per promocionar-se a anar-se'n amb Morera.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sort ell que es pot promocionar.
      El problema el té qui vol promocionar-se i mai ho podra fer després que el tiraren de residencia de la platja per molt mala gestió, segons l'auditoria de Bancaixa, i despre de deixar arruinat al poble. Ara sempre igual algun dia el veiem en una cosa semblant com a principe consorte de Palma, imitant al Undargarin.

      Eliminar
  14. Algú sap algo de les 5 trituradores de paper que han demanat 5 concejals de l'Ajuntament de Tavernes?

    ResponderEliminar
  15. Són del PP?
    Altra vegada? Estos no es queixaven de les borrades d'ordinadors?
    A qui tenim gestionant-nos?
    No hi havia transparència màxima?

    ResponderEliminar
  16. Dit per Jordi Juan: http://www.youtube.com/watch?v=fB9Wbj8ESKo

    "...Hi han 2 tipus de candidats; Els que diuen que van a fer 1.000 projestes, 1.000 propostes faraòniques i 1.000 mentires. el altre tipus; els que diuen estem ací per a fer el que pugam. I en aquesta época per a estar al costat de les persones, perquè ara més que mai han de prevaldre les polítiques socials. Jo estic en este últim lloc. ..."

    Jordi, quien te ha visto i quien te ve, por la boca muere el pez.

    ResponderEliminar
  17. Tots preocupats ara amb les ajudes socials. Bloc, PP, Karina.
    El viver tancat, les associacions ciutadanes amb menys ajudes. Carites i Creu roja també. Les falles fora de la cavalcada. Els usuaris pagant per instacions esportives i el Festivern no. Una escola d'estiu sota mínims per als usuaris, això si, al mateix preu. La feina per a les empreses de fora.
    Jordi amb tot açò i 2000 aturats pot dormir tranquil. Total la culpa sempre la tenen València i Madrid.
    Els únics que li lleven la son són Cèsar i Karina.

    ResponderEliminar