lunes, 6 de mayo de 2013

EDITORIAL : Pleno de Maig , va de bó !!!

Sobremesa después de una copiosa comida, un grupo de personas charlando con un vaso en la mano, que es como mejor se dialoga, serénamente, con tranquilidad y sin prisas , y entre ellos un político con mando en plaza  . Conclusiones de la charla :

¿ CRISIS EN EL GOBIERNO LOCAL ?

Huí no deu estar 
tant content ...
Como comenta un comentarista ayer en el artículo sobre el pleno, ayer a las 8 de la tarde se reunieron los mandamases del Bloc con un "compromiso" muy grande  , y es que no tienen claro que va a votar esta tarde Karina Vercher, por las discrepancias surgidas a raíz del asunto de su expulsión de EU y su pase a concejal no adscrita .

Si a esto añadimos los calificativos que le dedicó dicho político y que coinciden plenamente con los comentarios en la editorial del Viernes sobre su dejadez en la concejalía, incluido uno sobre sus quince días en Cataluña arreglándose sus garbanzos y no participando en el estudio de unos presupuestos que ahora ha puesto explícitamente en duda y por lo que no se sabe que pasará esta tarde-noche, lo cual me hace dudar de mis afirmaciones positivas sobre ella,  fruto como señalé de mi participación en asuntos de su concejalía de participación ciudadana y por lo tanto muy superficial, y a la acusación , nada novedoso para mí, de que su único interés en pertenecer a un grupo político tiene 400 razones mensuales, así como su indicación de que no me pierda, que no pienso, el peno de hoy y que vaya merendadito por si acaso pues va a ser intenso, me hace afirmar que efectívamente hay una crisis y de calado en estos momentos en el gobierno local , con consecuencias que pueden llevar incluso a la ruptura del pacto de gobierno pues si impera la honradez, la coherencia y la ética, si Karina hoy no vota a favor del presupuesto que presenta su socio de gobierno Víctor Borrás y que avala su otro socio el Alcalde, o bien éste le retira sus delegaciones o bien ella renuncia a éstos con las consecuencias que ello conlleva y es que el gobierno quede en minoría y por lo tanto, tampoco nada nuevo, en manos de Karina .

 Por otro lado e incluso votando a favor, sería el colmo del gobernar como sea y al precio que sea mantener un gobierno con la desconfianza en uno de sus miembros como demuestran las afirmaciones señaladas . Pero bueno, de más gordas se han visto . 

PISCINA :

Como ya he señalado otras veces, me reafirma que efectívamente no hay entidad financiera que quiera facilitar el préstamo que necesita la concesionaria para poder terminar la piscina y poder abrirla , algo lógico teniendo en cuenta que el único patrimonio que tiene dicha empresa, en concurso de acreedores, es la concesión . Si a eso añadimos que se tiene claro por parte del gobierno y , añado yo, por mi también dado que por motivos profesionales he tratado el tema, que la piscina en estos momentos sería deficitaria al necesitar una millar de socios fijos para funcionar positívamente, lo cual con las circunstancias actuales es más que improbable, añadido que el recuperar la concesión significaría endeudarse el consistorio en casi dos millones de euros más, no estando el gobierno por la labor según me señala pués significaría quedarse sin posibilidad ninguna de inversión en lo que queda de legislatura, tenemos piscina para rato y sin una solución viable a la vista .

PÁRKING :

En un fin de semana corriente se ingresan unos 20 euros y por contra hay un gasto de dos nóminas, con lo que el gobierno está sopesando seriamente el cerrarlo al público y que se quede para el uso de los  particulares que han adquirido una plaza en el mismo y que no necesitan para ello de personal, y para uso municipal .  

Así que así está el patio y así os lo contamos, esta noche pleno , mañana os informaremos, como siempre, de lo que en él pase  y siempre desde la neutralidad y objetividad que nos caracteriza. Y si venís al pleno, allí nos vemos .


Sobretaula després d'un copios menjar, un grup de persones xarrant amb un got en la mà, que és com millor es dialoga, serénamente, amb tranquil·litat i sense presses , i entre ells un polític amb comandament en plaça . Conclusions de la xarrada : 

CRISI EN EL GOVERN LOCAL ? 


Com comenta un comentarista ahir en l'article sobre el ple, ahir a les 8 de la vesprada es van reunir els manaires del Bloc amb un "compromis" molt gran , i és que no tenen clar que votarà esta vesprada Karina Vercher, per les discrepàncies sorgides arran de l'assumpte de la seua expulsió d'EU i el seu passe a regidor no adscrita . 

Protagonista des del 
primer dia 

Si a açò afegim els qualificatius que li va dedicar dit polític i que coincidixen plenament amb els comentaris en l'editorial del Divendres sobre la seua deixadesa en la regidoria, inclòs un sobre els seus quinze dies a Catalunya arreglant-se els seus cigrons i no participant en l'estudi d'uns pressupostos que ara ha posat explícitament en dubte i pel que no se sap que passarà esta vesprada-nit, la qual cosa em fa dubtar de les meues afirmacions positives sobre ella, fruit com vaig assenyalar de la meua participació en assumptes de la seua regidoria de participació ciutadana i per tant molt superficial, i a l'acusació , res nou per a mi, de que el seu únic interés a pertànyer a un grup polític té 400 raons mensuals, així com la seua indicació que no em perda, que no pense, el cartaginés de hui i que vaja merendadito per si de cas perquè serà intens, em fa afirmar que efectívamente hi ha una crisi i de calat en estos moments en el govern local , amb conseqüències que poden portar inclús a la ruptura del pacte de govern perquè si impera l'honradesa, la coherència i l'ètica, si Karina hui no vota a favor del pressupost que presenta el seu soci de govern Víctor Borrás i que avala el seu altre soci l'Alcalde, o bé este li retira les seues delegacions o bé ella renuncia a estos amb les conseqüències que això i és que el govern quede en minoria i per tant, tampoc res de nou, en mans de Karina . 

Per un altre costat i inclús votant a favor, seria el súmmum del governar com siga i al preu que siga mantindre un govern amb la desconfiança en un dels seus membres com demostren les afirmacions assenyalades . Però bo, de més grosses s'han vist . 

PISCINA : 


Com ja he assenyalat altres vegades, em reafirma que efectívamente no hi ha entitat financera que vullga facilitar el préstec que necessita la concessionària per a poder acabar la piscina i poder obrir-la , quelcom lògic tenint en compte que l'únic patrimoni que té la dita empresa, en concurs de creditors, és la concessió . Si a això afegim que es té clar per part del govern i , afig jo, pel meu també atés que per motius professionals he tractat el tema, que la piscina en estos moments seria deficitària al necessitar una miler de socis fixos per a funcionar positívamente, la qual cosa amb les circumstàncies actuals és més que improbable, afegit que el recuperar la concessió significaria endeutar-se el consistori en quasi dos milions d'euros més, no estant el govern per la labor segons m'assenyala perquè significaria quedar-se sense possibilitat cap d'inversió en el que queda de legislatura, tenim piscina per a estona i sense una solució viable a la vista . 


PÀRQUING : 


En un cap de setmana corrent s'ingressen uns 20 euros i per contra hi ha un gasto de dos nòmines, amb la qual cosa el govern està sospesant seriosament el tancar-ho al públic i que es quede per a l'ús dels particulars que han adquirit una plaça en el mateix i que no necessiten per a això de personal, i per a ús municipal . 


Així que així està el pati i així vos ho comptem, esta nit ple , demà vos informarem, com sempre, de la qual cosa en ell passe i sempre des de la neutralitat i objectivitat que ens caracteritza. I si veniu al ple, allí ens veiem .



20 comentarios:

  1. No creo que llegue el agua al rio.
    Karina votará a favor el presupuesto y ya está.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ja s'heu equivocat tots dos. La cosa sembla mes rebolicada del que semblava, i si abans els roins del tripartit eren Bloc i PSOE, ara cal sumar també a Karina. Això no lleva errades ni afegeix raons al compte del bipartit, pero evidencia de que el pacte sembla va naixer malparit i no se sap en que pot acabar. Les properes actuacions del Sr. Alcalde i la regidora disentora marcaran el proper escenari, que sembla impossible que seguisca essent el mateix. Ja era hora que J.J. es posara al seu lloc, hui SI ha estat director d'orquestra, encara que també ha tingut que engolirse la retreta de Karina sobre amiguimes en un dels seus regidors.
      Esperem que no s'enterbolisquen mes les aigües.

      Eliminar
  2. Enrique, molt aventurada la teua opinió sobre el cas Karina, sobretot en no saber la versió de la interessada. Tampoc sabem si ella vol o pot dir tot el que penes/sàpiga. Mes encara, en no saber ni la versió de ningú mes, només la d'un polític del Bloc que li deia de tot menys bonica. No s'ha comentat per a res les possibles raons de la regidora per a motivar la evident desintonia amb el seu soci majoritari sobretot ni els motius de l'altra part. Dos no es barallen si un no vol i es veu clar que deuen haver-hi postures irreconciliables pels dos bàndols.
    Sobre el Parking, si es pels ciutadans que el tanquen el cap de setmana, pero podrien deixar els dissabtes mati pel moviment del mercat i comerços propers.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo no opine , simplement transmet el que a mi m'ha arrivat de una part interesada, i en ningún cas he dit que fora un polític del Bloc, en el govern hi ha un altre pàrtit involucrat i es el que porta a més economía com tu bé saps , de fet desconexia el cas Karina fins a parlar amb este polític .A més tampoc dic que la desavenència siga en el soci majoritari, això ho dius tú .

      I Si karina vol donar la seua versió açí té les pòrtes obertes, de fet ho parlaré esta nit amb ella, tinc una bona relació com he dit i té la meua consideració mentres no em demostre el contrari .

      Eliminar
  3. Hola,

    Com a militant de Compromís i persona que ha presenciat personalment algunes reunions informe al Sr. Estruch que:

    - En Febrer ja queda palès el desacord de Karina pel que fa al pressupost

    - Un divendres de març, poc després de Falles, es realitza una reunió en la seu del Bloc a les 2200 en la qual tampoc s'arriba a un acord. A la reunió assisteixen Llum, Jordi, Carmen, Víctor i Karina.

    - Dilluns abans que arribara la sentència a Karina o a Jordi, Karina anuncia en la comissió de pressupostos que probablement votarà en contra.

    Per tant Estruch, o no t'has informat, o bé vols crear una situació que duga al trencament del govern o bé, algú t'ha promés alguna cosa. També pot ser que Karina siga adivina i ja sapigués que arribaria la sentència mesos abans que aquesta es produira... en eixe cas hauriem de fer-la alcaldesa.

    Per cert, Estruch, si algun dia vols tornar a la política has de saber que si es presenta una resolució judicial al plenari l'hauràs d'acatar o et denunciaran per prevaricació... per tant a Karina no li cal negociar res pel que fa a la sentència. Altra cosa és que algú vulga ser inhabilitat per prevaricació.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estic revisant el meu escrit i en ningún cas he dit que tot vinga des de la sentència, a més no m'he informat , meu ho han contat i a sols transmet el que m'han contat i es una font , segura no, el
      següent, i dic en consequència que les desavenències venen des de la seua expulsió de EU i l'acord de pasar-la a no adscrits per part dels seus socis, del qual ja fa una estoneta llarga , prou abans del Febrer que tu dius .

      Pel tant ni m'han informat mal, ni Karina es adivina,ni tinc oscures intencions, ni ningú m'ha promés rés, sols em llimite a contar el que una font, torne a repetir, de primera mà em conta per a que els lectors sapiguen de que va el tema, sense posar ni llevar ni una coma , de fet desconexia el tema fins a eixe mateix moment.

      Es més, pense que el que es trencara ara el pacte de govern sería mal per a Tavernes, perquè a part de l'inestabilitat que es crearía,pense que llevat d'algunes ombres, en general ho esteu fent bé , i sobre tot en economía .

      I per últim se massa bé que les sentències s'han d'acatar, soc llicenciat en la matèria , i per tant esta messura, encara que provisional, també deura de ser acatada, vorem de quina forma ho fan, o si la
      recurrixen.

      Així que permitis-me un consell : No mates al missatger que este no té la culpa del que està passant, ni en este cas l'apaludix, al revés, la lamenta pel interés del seu poble .

      Ens vegem, suposse, d'açì una estona en el plenari.

      Eliminar
  4. Per Enric... ho oblidava. Estas segur que la diferència és entre Bloc i Karina o Víctor té alguna cosa a veure?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tampoc he dit jo que siga entre el Bloc i Karina o el contrari, això ho digeu vosaltres, jo no he dit que la meua font siga "blosquista" , sols que té mando en la plaça pel que evidénment pot ser socialista, en abdós bandos tinc amics i dels bons en algun cas .

      El que es clar es que siguen amb qui siguen, això vos afecta i en cas de que vote en contra, que crec que no, Jordi tindrà un gran problema, el tindre una concejala que no compartix els seus criteris económics, amb el que haurà de decidir si "pasa pel aro" i es fà el que ésta vullga modificant per tant els pressupostos, o la destituix i governa en minoría , es potestat d'ell, i a més baix una espasa també en mà de Karina.

      Una solució es que s'abstinga, guanye el govern amb el vot de qualitat del Alcalde i tots tan contents, encara que sería posar-li una tireta a una greu ferida, tireta que algun altre dia botarà i hi haurà un veritable sangría . No crec siga una bona solució, però tal volta siga l'única per a continuar amb un govern de progrés menys o més estable en endavant per l'ocurrit ara .

      Temps al temps .

      Eliminar
  5. Esta nit jo al pleno a vore que pasa.

    ResponderEliminar
  6. Els del BLOC estàn convocant als amics i amigues per a que s'ompliga el saló d'actes i tornar a presionar a Karina.

    ResponderEliminar
  7. Enrique, estos del BLOC t'han llavat el cervell! A tu i a mig poble!

    ResponderEliminar
  8. Pues a mi em dona igual qui governe!! Com si governa El pato Lucas!Estos del Bloc l'unic que han fet es colocar als seus! És a dir, s'han dedicat a fer tot el que criticàven que feia el PP!

    ResponderEliminar
  9. Els del BLOC a l'unic que tenen por es en perdre el seu Xiringuito que tenen montat a l'Ajuntament!

    ResponderEliminar
  10. A eixos amics i amigues els hauràn promés "enxufar-los" o com dirien ells endollar-los!

    ResponderEliminar
  11. Amics anonims, vullc recordar-vos que hasta fa ben poc, fer com fan no era pecat. I d'enxufats ( o es endollats?) els del PP: 15.000 en teniu en tota la comunitat començant per Manolo Vidal.
    Deixeu als pobrets del Bloc que n'enxufen alguns. Per cert, on hi ha que apuntar-se per a que m'enxufen. Si m'he d'apuntar al PP m'apunte enseguida, faltaria mes. Ara el meu sou com Manolo: 1800 de l'ala al mes per estar rascant-me la panxa o jugar a bous per Simat.
    I si ha de governar el PP, jo també preferisc al Pato Lucas. Segur que ho fara millor que la gavina. Ara si es el Bloc el Pato Lucas no, que posen a la galga.
    Endollats-enxufats del PP: prohibit envolar-vos i fer companyia a la gavina perquè en sou tants que tapareu la llum del sol.

    ResponderEliminar
  12. Posant animals al comandament del govern de l'Ajuntament de Tavernes i escollint-ne un a l'atzar, podriem posar a una COTORRA, que es dedicara a callar-se quan veu perillar la seua alcaldía i a despotricar quan la jugada li ha ixit mal. Mira que pensar que la concejala d'EUPV anava a recular, convocant per watssap als cotorros i cotorres a anar al plenari per presionar la decissió de la concejala. El que jo et diga, progressisme pur i dur!

    ResponderEliminar
  13. Home pues els del PP van anar convocats pel bou de Manolo. No perque siga un bou sino pels atributs. Ara havereu pogut enviar els enxufats i despres tots els que han fet negocis amb el PP, igual n'ereu mes perquè ahir vau fallar.
    Mes ben pensat si això que dius del whasap es veritat el Bloc la va cagar (amb perdo): hauria d'haver convocat no els seus sinó a tots aquells que el PP no pagava, a tots els proveïdors als quals el PP devia diners i que han cobrat amb el Bloc. Segur que la plasa es queda menuda perque com Manolot no pagava a ningu.

    ResponderEliminar
  14. Estaràs de broma. Lo del watssap ho haurà dit per diro, perquè tot el mon gasta watssap. Es com l'antic "pásalo" dels sms. Crec que deu ser un comentari bromista.

    ResponderEliminar
  15. De broma res. Lo del watssap ho tssap tot el poble. Si ha esta idea d'EU, del Bloc o de tots dos ja no té tanta importància. També EU havia convocat per altres canals de la xarxa la visita en pleno dels antiKarinistes a l'Ajuntament. Que bé qe s'avenen ara, deurien d'haver anat junts a eleccions. Sense Karina, clar.
    Sobre l'anònim de les 20:00 dir que Manolot sí que pagava, però d'una forma molt "sui generis" tant en quant era en negatiu com en possitiu. Ara es paga millor, però el que està més agre és estar al llistat de proveidors. També pots afegir que el deute del PP l'ha pagat el Bloc amb els diners deixats pel PP. La realitat és que ni Bloc ni PP, els diners (i interesos) els posarem els de sempre.

    ResponderEliminar