miércoles, 8 de mayo de 2013

QUÈ ES UN VIVER D'EMPRESES ?

Es el que em pregunta un comentarista del blog i passe a contestar-li el que se .

Es un organisme depenent del ajuntament la qual funció es ser ferramenta per a fomentar ocupació, més en concret autoocupació, per mig de : 

-  Possar a disposició d' aquells emprenedors que ho necessiten mitjans físics com un lloc dotat de tots els servicis necessaris per a inciar una activitat professional o empresarial (despatx particular, despatxos de reunió, llum, aigua, telefon, fax, e-mail , fotocopiadora, etc) a uns preus raonables al ser els locals públics i els servicis cofinanciats per l'administració . El fi es que tinguen un cost fixe el menor possible fins a que el seu negoci es desenvolupe de forma autònoma una vegada adquirits uns mínims ingresos que li permitisquen contar amb els seus propis servicis . Es parla d'uns 60 euros de cost front als mínim 300-400 euros que costaría sols el lloguer d'una oficina o local comercial a qualsevol emprenedor .

- Una segòn vertent sería l'assesorament de tot tipus (fiscal, laboral...) gratuït per a ficar en marxa el projecte.

- Una tercera vertent sería la financiera , per mig de préstecs que fan a tal fi les administracions públiques, per exemple el Institut Valencià de la Joventut a emprenedors de menys de 35 anys i fins a 15.000 euros, sols amb la garantía d'un projecte que es qualifique com a viable  per l'administració otorgant dels prèstec . En este cas l'ajuntament si no compta, que no en el nostre cas , amb financiació propia per a estos casos, fà de tramitador .

En el cas de Tavernes el PP va possar quassi a final de legislatura els mitjans físics en la antiga Casa de la Cultura, i un temps abans una persona, mitjansant un conveni amb la Cambra de Comerç, que donava informació i ajudava en la tramitació d'ajudes .

Però el desenvolupament complet del viver no s'ha fet en esta legislatura, i a día de huí no hi ha un lloc físic a tal fí doncs, segons diu Karina , el preparat pel PP ha segut desmantelat per complet . Hi ha una persona designada a alguns d'estos menesters en el Braç Treballador, però no vos puc dir exàctament fins a qui punt arriba la seua llavor .

En estos moments hi ha i des de fa une poques setmanes, signats uns convenis amb l' IVAJ i altres dos associacions privades, una a nivell europeu i altra que fomenta el cooperativisme , per a la fase d'assesorament e impuls i en el cas de la primera, com he dit, inclús financiació per a jovens emprenedors, així com presentat un plà de foment , curiòsament a càrrec de la concejalía de joventut que porta Josep Llàcer i no la de foment que porta Karina .

 Però com diguem en valencià, de moment " de foment ni un grà " .

Açò es el que conec però estic segur que algún dels contertulis comentaristes del nostre blog podrà aportar més sobre el tema, aixì que ànim , i  a escriure, que el blog el fem entre tots .

3 comentarios:

  1. Efectivament, els comentaristes podríem aportar molt i alguns inclus des de dins, però com tu estàs per damunt del bé i del mal i tot ho pontifiques, i sempre acabes volent tindre la raó, i eres del que m'han dit, m'han comentat sense dir mai les fonts, pues serà que no. Que comente la gent, encara que siga coses que ni van ni venen ni tinguen res que vore, i si el fies del que el diu Karina, aviat vas!

    Si que hi ha un lloc físic el que no hi ha son sis taules per a sis despatxos i el perquè te una raó superjustificada que no te la vaig a dir. Buscala. O pregunta-la al PP que també deu saber-la. A Karina no que ja ha demostrat que no te ni idea del tema.

    ResponderEliminar
  2. Menys mal que sempre tenim "iluminatis" com tú per a fer-nos vore el camí de la veritat ...això sí, sempre des del covard anonimat, no siga cosa que sapigam qui sou i vos desenmascarem.

    ResponderEliminar
  3. Gràcies pel complit.
    Jo no t'he insultat. Simplement he fet una valoració del que sembles quan dius les coses i algú el fa la contra, o no combrega amb el que tu dius. I ho acabes de demostrar.

    ResponderEliminar