viernes, 10 de mayo de 2013

EDITORIAL : Materia reservada

Muchas veces oímos en los medios de comunicación que tal cosa o la otra son materia reservada por motivos de causa de estado, o término similares . Por ejemplo, las materias de terrorismo, seguridad nacional o la misma Casa Real, aunque ésta cada vez menos . Ello se hace en aras de un supuesto bién común que autoriza a que ante el choque de intereses entre el derecho a la información y éste prevalezca el segundo, pués de lo contrario el mismo podría verse afectado .

Vengo a señalarlo porque ante mi editorial de ayer sobre "serenen-mos " en el cual señalaba que por mi parte y en aras a que sino facilitar al menos no entorpecer la posible salida para el asunto de la crisis de gobierno, que pasa por la reconciliación de las partes, no iba a comentar ni a desvelar cosas que conozco sobre el tema, y que podrían perjudicar el interés común, que es que todo se solucione de la formas en que se mantenga un gobierno estable en Tavernes, me replica un comentarista que : 

Serenent-nos? Qui s'ha de serenar? S'haurien d'haver serenat J.J. I Karina on tocara, no creus? Ara després de l'espectacle et demanen serenar-te o millor dit que no obrigues boca per tal de no escalfar mes l'ambient i no,perjudicar mes la imatge d'ells, perquè si fora pel poble o per l'Ajuntament pel que patiren ho haveren solucionat abans del plenari.
  1. Y otro anónimo que : 

    La cotorra ha llevat hui un article, publicat a primera hora del matí, que contaba amb pels i senyals la reunió d'ahir entre Jordi, Borras i Karina. Deia que li vaen deixar clar a Karina que el pressupost no anaben a modificar-se ni i centim i li donaben 48h per pensar si vol estar dins o fora. Pero de modificar el pressupost res de res .

    Es decir , ese blog entiendo ha seguido mi mismo camino , el de 

    callarse algo que aunque puede ser de interés general no ayuda a 

    calmar las aguas , es decir, al bién común .

    ¿ Hacemos bién, hacemos mal ? Jo creo, y por eso así he actuado, 

    que muchas veces tenemos que tragar con ciertas cosas en aras de de 

    un fin último que hace que valga la pena pasar el mal trago .

    Pero, ¿ y ustedes, ustedes qué piensan ? 



    Moltes vegades sentim en els mitjans de comunicació que tal cosa o 


    l'altra són matèria reservada per motius de causa d'estat, o terme 

    semblants . Per exemple, les matèries de terrorisme, seguretat 

    nacional o la mateixa Casa Reial, encara que esta cada vegada 

    menys . Això es fa a fi d'un supòsit bé comú que autoritza que davant 

    del xoc d'interessos entre el dret a la informació i este prevalga el 

    segon, perquè en cas contrari el mateix podria veure's afectat . 


    Vinc a assenyalar-ho perquè davant del meu editorial d'ahir sobre 

    "serenen-mos " en el qual assenyalava que per la meua part i a fi que 

    sinó facilitar almenys no entorpir la possible eixida per a l'assumpte

    de la crisi de govern, que passa per la reconciliació de les parts, no 

    comentaria ni a desvelar coses que conec sobre el tema, i que 

    podrien perjudicar l'interés comú, que és que tot se solucione de la 

    formes en què es mantinga un govern estable a Tavernes, em replica 

    un comentarista que : 

    Serenent-nos? Qui s'ha de serenar? S'haurien d'haver serenat J.J. I Karina on tocara, no creus? Ara després de l'espectacle et demanen serenar-te o millor dit que no obrigues boca per tal de no escalfar mes l'ambient i no,perjudicar mes la imatge d'ells, perquè si fora pel poble o per l'Ajuntament pel que patiren ho haveren solucionat abans del plenari.


    I altre que : 


    La cotorra ha llevat hui un article, publicat a primera hora del matí, que contaba amb pels i senyals la reunió d'ahir entre Jordi, Borras i Karina. Deia que li vaen deixar clar a Karina que el pressupost no anaben a modificar-se ni i centim i li donaben 48h per pensar si vol estar dins o fora. Pero de modificar el pressupost res de res .



    És a dir , eixe blog entenc ha seguit el meu mateix camí , el de callar 

    quelcom que encara que pot ser d'interés general no ajuda a calmar 

    les aigües , és a dir, al bé comú.


    Fem bé, fem malament ? Jo crec, i per això així he actuat, que moltes

     vegades hem d'engolir amb certes coses a fi de d'un fi últim que fa 

    que valga la pena passar el mal glop . 


    Però, i vostés, vostés què pensen ?


5 comentarios:

  1. Efectivament, Sr. Administrador: Hem seguit el camí de vosté, callar i deixar que els polítics s'aclaren. Després de publicar-ho ho hem considerat així millor.

    De totes maneres, si que li volem aclarir per al seu coneixement, que el nostre article era una simple traducció del publicat al Levante, deia el que ha dit el diari i al qual haviem afegit el que tothom sap, perquè es va dir en el plenari i han repetit tots els mitjans de comunicació i és que no hi ha interés en Bloc i PSPV en modificar uns presupostos després de mesos i mesos de treball.

    Quant als dos dies, una simple interpretació del que diu "Levante-EMV " de "los próximos dias" en base a una simple deducció lògica i fent usar el cap: si els plenari són el dilluns i s'ha de convocar 48 hores abans, eixos "próximos dias" que parla el diari serien màxim el divendres ja que la reunio va ser dimecres.

    No és lògic de cap manera pensar "unos próximos dias" en terminis més llargs de setmana i mitja, i que s'ho pense fins el dia 17, per convocar un plenari el dilluns dia 20.
    Una simple questió de lògica i igual ens haguerem pogut enganyar, però tot estava escrit en base i traduint la informació del "Levante-EMV".

    Salutacions

    ResponderEliminar
  2. Callar o parlar, dependrà del punt de vista i interessos dels protagonistes.
    Des dels administradors dels blogs locals, com a gent directa o indirectament imbuida en la política local, els interessa calmar les aigües com ho estan fent, i marejarles en el cas del PP. Des dels mateixos llocs, i ara com a gent simplement interessada d'informar la ciutadania "desinteresadament", es contaria tot el que es sap, per instruirnos millor en conèixer els nostres polítics amb els seus costats obscurs inclosos. Com lo de blog polític i informació veraç no hi ha qui s'ho crega que puga casar gens, anirem agafant d'aci i allà i furgant en altres canals per poder fer-nos una idea el mes aproximada possible a la veritat, per poder opinar, manifestarnos, prendre decissions i pensar en qui confiar en un futur.
    La veritat no potser mai roin, només ens guiarà a triar qui es mereix nostra confiança.
    Els passatgers de l'autobus tenen dret a saber el que passa, abans que es produísca un possible fatal accident, poden donar opinió del camí a seguir i ajudar els pilots, o parar i baixar-se a mitjan camí. No es prou callar-ho tot i només queixar-se a final de camí (eleccions), callar-ho tot només obeeix a l'interes de qui tenint responsabilitats ha d'amagar-la davant seus clients per salvar la pell, i no beneficia l'interes general que es acabar be el viatge i previndre propers viatges perillosos. Independentment de qui posen de xofer, copilot i quina siga l'empresa concessionària.

    ResponderEliminar
  3. La T.I.A. i els P.R.I.M.O.S.10 de mayo de 2013, 12:02

    Uns que sembla que s'assabentaren el dilluns que Karina feia mesos que no assistia a cap reunió sobre els pressupostos tot i tenir una àrea delegada... Una altra que sembla que s'assabentà el dilluns que els pressupostos del 2013 eren "poc socials"... Un altre, baixet, peladet, que guarda secrets d'Estat valler... I enmig de tot, nosaltres, els ciutadans, llogaters d'un edifici dibuixat per Francisco Ibáñez.

    ResponderEliminar
  4. Es a mi ? Home,, tant com secrets d,estat.... no, no soc tan important, simplement preferisc callar el que sent dir a uns d,altres , en ares a la pau i evitar la guerra total, i a mes em mossegue la llengua per a no dir el que pense jo de tot i de tots . Pense que cal ser prudents en este moment els que vegem els bous des de la barrera i tenim per tant la ment gelada, front els que estan calentets , i mes avant ja vorem , pero no cregues que no em costa quant llixc certes coses no començar a repartir a dreta i esquerra ...
    En quant a lo de la 13 rue totalment d,acord pero jo tambe visc ahi, tin ho per segur .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La T.I.A. i els P.R.I.M.O.S.10 de mayo de 2013, 12:20

      Ah! A la claveguera guaita Don Hurón.

      Eliminar