jueves, 20 de marzo de 2014

Editorial : TAVERNES EN FALLES (Huí l'editorial també la feu vosaltres )

No, no estem bojos, ja sabem que s'han acabat , sòls que huí volem preguntar-vos sobre elles i en concret sobre el nostre poble .

Perquè no sabem si és quimera nostra, altres també han coincidit, però este any pareixía hi haure menys gent que altres anys pels carrers i en les verbenes , no sabem, tal volta ha segut quimera nostra . 

I amb açò començem la tanda de preguntes per vore si entre tots donem l'imatge real del que ha passat estes falles :

Qué vos han paregut els premis atorgats a les falles grans ? I a les menudes ?

És quimera nostra o hi ha hasgut menys ambient ? Si cregueu també qué sí, perquè penseu ha segut ? .

Com haveu trobat el poble en general ? Que tal la neteja ? Que tal la seguretat ? .

Que vos ha paregut la participació de la corporació municipal en els actes ? I del Alcalde i demés membres del govern com a repressentants municipals en concret ? . 

En general, que vos han paregut les falles d'este any , voleu afegir algo més ? .

Ale, a contestar que Quadern el fem entre tots i huí volem saber quin es el punt de vista del poble plà i ras . 

30 comentarios:

  1. La Via es mereixia també el primer premi en la falla infantil.

    ResponderEliminar
  2. Com sempre el ambient faller maravillos,els premis com sempre discutibles,la neteja mal com els ultims anys,el govern del bipartit ara mes falleros que ningú cuant avans no apareixien en ningun casal
    En fi... Vixca les Falles !!!

    ResponderEliminar
  3. A mi m'agrada la critica del Passeig, pero no m'agrada que fora tan partidista. Nomes han tingut critica per als que governen, als del PP ni els diu res, ni tan siquiera com autors de la moció que tot li ho posen a Karina. I posava coses com si els d'ara tingueren la culpa, quan son de prou anys passats, com quan parlaven de les finques del Vergeret. Parlen de diners i no diuen com estava l'Ajuntament i com està ara, parlen d'impostos i no diuen res a que este any els baixen. Massa tirant a un costat.
    Feia la impressió com si l'ha escrit una dona ressentida.
    Les demes falles han dit critiques a tots i això està ben fet, i no a uns. La Via ha pegat de valent de manera molt ben dita i a uns i a altres, primer premi merescut.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Perque una dona?

      Eliminar
    2. A mi m'han dit que hi ha una falla que anava a posar un ninot d'un famós dictador en al.lusió a cert "director d'orquestra" i al final no ho han fet.

      Eliminar
    3. Pues si aixo es veritat, eixos no son fallers ni son res.

      Eliminar
    4. Cada falla la fa la gent, així que hi haurà de tot, falles mes partidistes i menys partidistes. Pitjors son els governs que quan manen i ens representen a tots son igual o mes partidistes que quan representen nomes als seus socis i interessos de partit.
      Cap novetat.
      I les falles no deurien perdre, com diu Karl, eixe esperit de critica àcida i sarcastica cap el poder, no es convertisquen totes com les de Valencia quan els politics les fan callar a totes amb unes dècimes d'IVA mes o menys. Es sabut que allà esta tot polititzat, els mateixos que es queixen que en Intifalla polititzen la festa va i posen a un regidor del PP president de la JCF i fan i desfan com volen. Pero bo, aci sense PP tambe el Sr. Alcalde s'autoerigeix com president de la JLF, encara que no execute com en Valencia, almenys ix en totes les fotos. I mentres el club de petanca o la banda del Fènix amb ganes de que les polititzen (he dit estes associacions per menudes, com podria haver-ne dit d'altres).

      Eliminar
  4. La neteja immillorable. Tu no has eixit de casa. Diferencia de les 7 del mati a les 10. El poble supernet. Ves a Gandia i voras. A la una, la merda omplint carrers. Com que no paguen amb eixos 260 milions de deute que tenen, es nota. Ni reforços ni mes gent com aci.

    Encara que sobre neteja no hauriem de parlar de si o no es neteja molt o poc, sino qui embruta mes o menys. Lamentable que hi haja gent que a partir de les cinc facen del carrer un urinari, un vomitori, o gasten els cotxes i retrovisors com a dianes de les seues patades.

    Es lamentable que hi haja tant de gamberro que s'amaguen en unes festes i deixen en mal lloc als fallers que no tenen res que vore amb estos gamberros.

    ResponderEliminar
  5. L'anonim de les 11:32 s'ha deixat de dir: i la Falla Passeig més politica que mai i refugi de gent del PP o com tu que tot ho polititza.
    Nomes el falta haver fet tu la critica de la falla.

    ResponderEliminar
  6. No m'agradava el trage de terciopelo verd que portava l'alcalde. Crec que anava millor vestit quan portava jupetí estampat i pantaló a ratlles.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Això es com el Carlos d'Anglaterra quan viatja a l'Africa i el disfressen d'aborigen.

      Eliminar
    2. O quan els del PP es disfressen d'honrats i tots sabem els sobres de Barcenas, o els imputats, o el balafiament dels diners publics.

      Preferisc vora a l'alcalde de faller que a Monolo Vidal amb Karina. ,

      Eliminar
    3. Manolo Vidal no s'atrevix a passejar en karina home... No lo veran tus ajos

      Eliminar
    4. Pues fotos d'eixos dies hi ha gent que en te a muntons i en els blogs presentant plans d'empleo i junts en el ple....

      Eliminar
    5. Fotos, disfresses i festers. Pan i circo, deien a l'antiga Roma. Aci, pa no se si en donen massa, pero en lo del circ tots els politics i palmeros son especialistes.

      Eliminar
  7. A mi em pareix que les falles estàn molt polititzades. I no em referisc als cartellets que posen a les falles, també de portes cap a dins. I això és inadmissible. Les falles han de ser per a disfrutar-les i no per a utilitzar-les com a instrument polític.

    ResponderEliminar
  8. L'ambient faller serà maravillos, peró hi ha un altre ambient que no es faller de borratxeres, pixarraes, coets a les quatre, a les cinc a les sis del matí, orquestes i musica a tota pastilla fins les 6 del matí (I de la normativa d'espectacles a l'aire lliure, què?), banquets cremats, papeleres fetes pols, vidres per terra en acabar les verbenes, retrovisors trencats a patades, cotxes ratllats que no te res de ambient maravillós.
    Eixe ambient que no és faller ni dels fallers ni es viu dins casal no té res de maravillos. I encara que no siga de falles ni fallers, està ahi i dona pel sac.

    ResponderEliminar
  9. La majoria de les verbenes començaven a la 1 de la nit ben passada per despres acabar a la 6 amb uns descansos inaguantables. Si una orquesta toca unes 3 hores per què allargar-ho tant? Per què no començar la verbena a les 12 i acabar més prompte sense tant de descanset? Serà precis estar fins les 6 del matí? Hi ha premi per al més vel.laor?
    Quede clar que m'agraden les falles però no entenc perquè tenen que fer durar les verbenes fins les 6 del mati començant tard i fent descansos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Com en la inmensa majoria dels pobles i sobre tot en l'Horta de Valencia i a la capital: a les 11'30 de la nit a començar i a les 3 a acabar. l descans mig hora.
      En la Safor i la Valldigna ens passem pel forro la normativa sobre espectacles de musica a l'aire lliure i no es d'ara, ja fa anys i damunt Gandia que pareixia que estaven mes tranquilets, ara va Torro i va donar permís per acabar a les 6 del matí.

      Eliminar
  10. No m'ha agradat gens ni miqueta la critica del Passeig. Com l'any passat, totalment critica política partidista i com l'any passat amb tot l'argumentari que usa el PP en Ventiladors i Diaris. ¿Seran els mateixos que fan les critiques?

    ResponderEliminar
  11. Les critiques falleres del passeig no vos agraden i com sempre la mateixa falla passeig com a associació tampoc vos agrada
    No res que no sapierem ja

    ResponderEliminar
  12. Pues estas molt equivocat. La critica no té res a vore amb tota la gent de la falla perquè la sol fer una o dos persones i els falleros no sabem de que va fins que la posen. I que estiga allí en la falla no vol dir que tots estem conformes. I es veritat lo que diuen, massa critica partidista, que pareix siga un partit qui la fa i no una falla que te que tindre un equilibri i criticar a tots, que tots en tenen per a criticar. No s'ha posat res de totes les coses del PP amb mocio de censura, portar al jutjat tant de demes, eixe ple que van obligar a fer i que ha sigut declarat ilegal, no recolzar millorar el riu Vaca, la sentencia del Vergeret del Suprem, tot això no ha existit. Tot ha anat contra el govern i res es diu de l'oposició. Es nota massa en la critica i els versos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pero esteu d'acord o no amb els que ho fan (els cartellets de critica)? No son demòcrates les associacions falleres? No entenc perque en politica ens sembla tot be i deixem fer. Si fan paella o fideuà i no ens agrada no ens queixem i ens preocupem que a la pròxima no es repetisca? Es mes important la gastronomia que la politica que patim?

      Eliminar
  13. No se que tenen que vore les critiques amb els fallers i la falla. La falla pot agradar i tindre bons amics fallers i falleres i la critica no. Les critiques les fa qui les faça i els falleros les veuen quan les poseu, i a tots de la falla no agraden. Este any n'hi ha molts falleros que ho han dit: massa politica tota d'un costat en les critiques i massa partidisme. Comentari d'un fallero de sempre: ni ha hagut mocio de censura perduta i ridicul espantos, casos de judicis sobre això perduts per al PP, plens extraordinari declarats il·legals, sentencies d'ilegalitat del Suprem de coses fetes pel PP, no han fet res pel projecte del riu Vaca, voten a tot que no, i mes coses, i això no ha existit en els versos, nomes tots els arguments que sempre diu i repetix el PP.
    I com tu dius, no res que sapierem ja de l'autoria dels versos de les critiques. I això la gent que no es tonta ho veu.

    ResponderEliminar
  14. És l'alcalde fallero d'alguna de les falles del poble?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. De totes. Es presi de la JLF. Encara que quan esmorza ho fa sempre en la mateixa. No ho farà com alcalde ni com a presi, clar.

      Eliminar
  15. I tu en quina esmorzes? O no el volen en cap?
    Des de l'any següent de la fundació i atenent a una invitacio que la falla Portal, única en el poble aleshores, va fer a tots els partits polítcs per fer un esmorzar de germano que el col·lectiu esmorza. Va ser l'unic partit - era PNPV- que va respondre la invitació: no ho va fer ni la UCD, ni AP, ni el PSPV ni el PCPV d'aleshores.
    Despres va continuar com un costum: el col·lectiu local del PNPV, despres UVP, després Bloc i ara Compromís.
    Tot el món faller ho sap. El costum no ha canviat. L'alcalde esmorzava un dia de falles quan era regidor, i ningú deia res, que anaven a dir d'un simple regidor del Bloc, i esmorza ara com membre de Compromís.
    Simplement les ments calenturentes i malpensants intenten posar llenya i viri a un tema que ningú dona importància per ser costum de sempre.
    La meua experiencia empirica em diu que se segueixen els models de sempre, per tant els demes haurien de fer igual que sempre i no donar importancia a un fet que no la té.
    Cosa apart seria que totes les falles hagueren convidat a anar a esmorzar a tots els partits politics, cosa que jo sàpiga no han fet mai. Per cert, la Via convida al consistori amb ocasio de la matinal fallera a un sopar on es parla i es concerta tota l'organització de l'actes des de la vessant de l'Ajuntament i l'alcalde va.
    I no passa res.
    Com he vist a l'alcalde i als socis de govern fent-se cerveses al Cambro. I també al Passeig. no passa res.
    Pero els que no tenen arguments i volen fer mal... llancen la pedra i amaguen la ma. Dir, ho diuen, i cadascu que elocubre, això si, sense model empiric.

    ResponderEliminar
  16. He dit alguna mentida?
    La ment calenturienta sera la d'altres. Si dir que JJ es de totes les falles es llançar una pedra teniu molt mala comprensió lectora. No calia contestar tan gran parrfada per demostrar que sou uns malpensats.

    ResponderEliminar
  17. Qualsevol amb una mínima comprensió lectora pot vore que simplement m'he dedicat a aclarir perquè el Bloc fa un esmorzar tots els anys en el Portal.

    Eixa coletilla: "Encara que quan esmorza ho fa sempre en la mateixa. No ho farà com alcalde ni com a presi, clar.", qualsevol persona amb un mínim de comprensió lectora sap el que amaga darrere: una vetlada acusació de parcialitat envers una falla i després es potencia amb això que "no ho farà com alcalde ni com a presi, clar", per si de cas no queda clar que és l'alcalde i només va a una falla. El que hem dit: llancen la pedra i amaguen la mà.

    No sóc un malpensat. Simplement interprete el que tu dius, i dins de la línia que portes de llenya al mono. Jo no em preocuparia tant de voler desprestigiar els de sempre. Ací sempre som els mateixos i no vas a canviar a ningú. A banda que el coneixem massa, perquè alguns usem mètodes empírics i no solament de paraula com fas tu. Si usares el mètode empíric i en tragueres conclusions, ja t'hauries d'haver adonat que la teua realitat no té res a vore amb la que es viu.

    ResponderEliminar
  18. Bueno, pues aixo, les deduccions teues com son teues, dites queden. Almenys aci les pots escriure i no passa res. Altres tambe en poden fer altres interpretacions.
    Deuries fer el mateix i deixar que altres puguem opinar a altres llocs. Açò ultim tambe ho he deduit empiricament. Lo de que ens coneixem tambe es recíproc.

    ResponderEliminar