viernes, 7 de marzo de 2014

AHIR XARRADA SOBRE RTVV

En un salò ple de gom a gom , ahir per la vesprada i com vos hem anat anunciant, es va portar a cap una xarrada sobre RTVV a càrrec de quatre vallers qué treballaven en ella : Els nostre veïns Vicent Mifsud, qué a més és president del comité d'empresa, i Xavi Alberola, locutor d'esports ; Rosa Brines , locutora de Simat ; i Oscar Pellicer, de Benifairó , técnic de sò .


Començà l'acte parlant Mifsud , el qual va explicar tot el tema del E.R.O. , una xapusa rebutjada pels tribunals perqué entre altres coses mantenía als enxufats mentres es despatxava als qué entraren per opossició , ERO ussat com argumentat pel tancament junt a la inviabilitat del ens, el qual va rebutjar explicant qué els treballadors han pressentat un pla viable . 
Com a mostra va assenyalar qué els sous sense treballar qué s'estàn cobrant mentrestant es fa la liquidació total ascendirà 140 milions d'euros , a més de tindre deutes amb bancs alemans per un montant de 100 milions anual fins al 2022 , qué és el qué costaría mantindre el ens obert durant dos anys . 
Va dir així mateix qué casualment es va tancar la mateixa setmana qué la policía entrà a requisar papers pel cas gurtel sobre la visita del PP i en el qué està implicat entre altres el senyor Cotino , concloent qué abdós coses teníen relació i qué es va tancar per a amagar proves .


Per la seua part Oscar Pellicer va comentar qué ell no era fixe però quasi no ha parat de treballar en rtvv des de que va començar a treballar el any 1996 , i el motiu era perquè no tragueren opossicions . Va denunciar acoso als qué protestaven, inclús aïllant-los i manant-los feines aborrides i degradants per a la seua categoría professional.

Xavi Alberola va comenssar comentant qué intervenía no per  ressentiment si no com a ciudatà qué s'expresa en llibertat . Va desgranar una serie de dades sobre la seua tasca en esports, donant una imatge del destarifament qué s'ha portat en tal de lluir-se els qué manaven , i assenyalant qué els esports minoritaris com la pilota o el balonmà femení no podràn sobreviure si no son retransmesos perquè este fet els portava ingresos per publicitat . També assenyalà qué el tancament afecta a 7.000 families d'empresses externes, i qué ell va ser despatxat per una supossada falta de qualificació quantr es llicenciat en periodisme i entrenador de futbol entre alters coses .

Rosa Brines va explicar la seua experiència al front del programa Solidaris, al qué va arrivar quant al canviar de govern dels socialistes als populars es va decidir enviar-los a Punrt2 perquè pensaven qué les seues cares recordaven i repressentaven l'época anterior, el qué en vers d'un càstig per a ella va ser un premi perquè estava cansada del informatiu diari i l'esforç qué fer este represeenta , programa qué va durar 10 anys i en el qué inclús és podía fer certa crítica perquè no molestava per l'hora en qué s'emitía , però qué van liquidar quant va contradir les ordres de qué es traguera una València sòls bonica en l'era de la America's Cup i varen emetre un documental qué mostrava les missèries . 
Va contar com anecdota qué una vegada liquidat el programa va rebre un premi de i a arreplegar en la Zarzuela, uno més del molts qué va rebre, i qué no volíen els jefes anar a per ell , enviant al final i per no fer un feo a la casa real a una "jefecilla" i a ella  però amb les ordres de no deixar-la donar la cara  i arreplegar el premi. També contà qué altre "jefecillo" no sabía qui era José Saramago i per a entrevistar-lo no ficaren mitjans tenint qué apanyar-se amb un viatje en tren i les càmeres de la delegació alacantina qué és on estava l'escriptor . I per a acabar contà qué quant entrà Rafael Blasco va inventar un espai en els informatius anomenat la noticia solidaria per a fer-se autobombo , i així ha acabat .

Després de les paraules dels ponents es va obrir un torn de preguntes, de les qué podríem concloure

Qué no és reobrirà si no hi ha voluntat política perquè es viable económicament salvo qué es venguen tots els equips, inmobles i demés , com s'està fent, i qué no hi ha eixa voluntat perquè Fabra no se'n voldrà desdir del que va dir com a motius per a tancar la rtvv i que tots estem vegent qué no son reals .

Qué l'emissió no està tallada perquè seguixen emetent per la seua sintonía Televisión del Mediterràneo i Las provincias TV sense pagar rés per això , donat qué sobre deuren's 1,5 milions d'euros els han donat per a pagar un plaç de 15 anys : Ara mateix estàn emitint les mascletades amb els mitjans públics però sense cost ningún per a ells .

Qué el motiu real de qué es tancara a més de lo assenyalat de Gurtel era l'intenció qué ja venía de lera de Zaplana i qué legalment no es va poder aconseguir, de privatitzar la radiotelevissió , pel qué en 2012 i amb la nova majoría absoluta canviaren la llei per a poder fer-ho, i així i tot els han tombat l'ERO .

Qué la darrera nova directora no es va deixar coartar ni rebre ordres i teníen por de qué facilitara els papers requerits i es destapara tot el xanculleo .

Qué els governs populars no creuen en la democràcia sino qué utilitzen els mitjans per a donar l'imatge qué volen vendre i guanyar diners en tot el qué puguen .

Qué les noticies sobre les queixes dels empleats en temes com l'accident del metro no varen tindre ressò en quasi ningún mitjà però si qué es feren .

Qué l'iniciativa popular en marxa pot ser bloquetjada en Les Corts encara no serà gens difícil arreplegar 50.000 signatures en els quatre mesos qué marca la llei .

Qué s'estàn fent moviments a nivells d'emissores locals però qué el problema és qué seguixen lligats tots com amínim tot este any a RTVV  i alguns fins i tot al 2015 .

Qué la situació d'altres canasl com el català tampoc son tant idílics com es creu i qué els governs d'altres partits també volen privatitzar els mitjans radiotelevisius .

I qué és impsosbile tindre una RTV per altres mitjans privats pel seu alt cost .   



No hay comentarios:

Publicar un comentario