lunes, 3 de marzo de 2014

Editorial : A POR ELLOS, FABRA DIXIT

Llegim en el periòdic Valencia-Plaza :

El PPCV asegura que la elección directa de diputados es "compatible" con la reducción de parlamentarios


La proposta de rebaixa és de 20 escons, es a dir, es passaría dels actuals 99 a 79 , amb el qual el número de vots per a conseguir diputat serà més elevat, el qué unit a la barrera del 5% del total dels vots emessos per a poder optar a tenir-ne , faría qué als partits xicotets es costaria un muntó entrar en les corts, amb la conseqüència qué millars i millars de vots aniríen al fem ál quedar sense repressentació . Tot açò evidénment afavorix el bipartidisme o la existencia de pocs partits repressentats en l'orgue que legisla . Teniu en compte el qué li ha costat a Compromís entrar en les corts valencianes, sobre ser un partit amb ampla i llarga repressentació municipal . 

Llegit en el periòdic ABC :
Toni Cantó se ofreció a Fabra para
 tender puentes entre UPyD y el PP

Si a açò li afegim qué dels 79 el Senyor Fabra propossa que un terç dels 99 actuals, 32, siguen elegits diréctament per comarques , uno per cada,  i al estil britànic, es a dir, qué sòls el més votat s'emporte l'escò, difícilment huí per huí algú qué no siga del PP o del Psoe, i qué al reduir-se també el número d'escons elegits com fins ara en 20 encara sería més elevat el número de vots necessaris per a obtindre escó, ja tenim la jugada perfecta per la qué es blindaríen els gran partis per a mantindren's com a hegemónics o quasi únics repressentats , i amb això tindre a més la mínima opossició posssible i amb la menor varietat també possible: Teniu en compte pel dit qué 32 seríen ja actualment de segur d'un o d'altre partit perquè en niguna comarca altre tercer partit és , també huí per huí, el més votat .

Tot açò repercutiría en una menor qualitat de la democràcia, doncs com he dit molts vots quedaríen fora de repressentació i esta sería poc variada .

I qué pensa el PSPV de tot açò , força precissa per a poder portar endavant la reforma doncs es requerix de 3/5 parts de diputats en corts per a aprovar-la ? En altres circunstàncies haveren aplaudit fins a les orelles, es beneficia per tot el dit, però ara no ho faràn perqué :

- Per a arrivar a la vara de manament depenen d'altres partis dels "xicotets" , qué es voríen afectats per la reforma electoral al tindre qué obtindre un major número de vots per a obtindre escons .

- Estos partits entraríen amb menor força a les corts i podría donar-se el cas de qué el tripartit no aconseguira la majoría absoluta, i sí el PP amb UPyD  ( teniu-ho clar, també son dreta pura y dura i ja se sap, " la cabra tira al monte ", ja ho voreu  ) . 

Per tots estos motius tingau per segur qué es negaràn amb la boqueta menuda , no siga cosa qué els cabrejen i després no apoien a Puig Ferrer . Així qué ,de moment, tranquils però alerta, doncs tingam per segur que en quant puguen ficaràn totes les barreres que puguen, uns i altres, blaus i rojos , per a seguri repartin-se el pastís entre els menys possible

I tot açò es casual ? Perquè ara la proposta ?

Doncs no , de casual rés, les enquestes diuen una darrera altra qué hi ha un 10% de vot que pot anar a "altres" (mireu l'article del amic Simó més abaix) , i estos podríen ser forçes de les qué li lleven vots al PP , tant a/en la dreta o centro-dreta d'este com Vox , Ciudatans ó els regionalistes dretans ( hi ha actualment moviment d'unió en la dreta regionalista valenciana ) ó més a l'esquerra , UPyD ( no massa ) i els nacionalistes centrats + independents agrupats baix un paraigües comú ( Demócrates Valencians ) .

Així qué "a por ellos" ( en castellà, per supost ) ha pensat el cada día menys honorable Albertet , no siga cosa que en donen un esgali major encara que'l qué s'anuncia , i no sòls tinga que pactar amb els rosaets donat el cas , o qué estos (difícil ho vegem) o alguns dels possibles "altres" apoien també a l'actual opossició per a fer-lo fora : Mèrits està fent-ne dia a dia i a cada vegada més i més .   

No hay comentarios:

Publicar un comentario