miércoles, 12 de marzo de 2014

Editorial : A VOLTES AMB ELS DÉFICITS I ELS SUPERÀVITS

Qué conste abans de començar a expossar , que ni som experts en economía , ni menys en hissendes locals, ni ho pretenem ser , per a això "doctores tiene la iglesia " : Sòls pretenem opinar modéstament i obrir debat  , sempre ens deixem aconsellar per qui sap, i si diguem alguna animalada aceptarem de bon gust qualsevol rectificació sempre que siga amb educació , respecte i tolerància  .    

Quede també clar qué felicitem al govern local per haver trencat la dinàmica dels darrers anys de pressupostos irreals tal i com advertía any darrere any la Interventora Municipal , que ens portaven any darrere any a arrastrar déficits per tots els costats . 

Dit açò, passem a, torne a dir modèstament, opinar i opinem que si un déficit continuat no és possitiu , tampoc passa rés si es algo ocassional i motivat, com podríen ser despesses extraordinaries de necessari cobriment per a no perjudicar l'interés públic, o per a cobrir necessitats socials quant en un temps donat, també sempre concret i llimitat, es volen cobrir sense tindre que recorrer a pujades impossitives algunes necessitats també bàssiques .

Ara bé, per contra també conssiderem que un superàvit continu i desproporcionat tampoc es possitiu si la ciutat no compta amb tots els servicis que deuría ( cossa difícilment possible en ningun cas, sempre hi hauràn necessitats a cobrir per a que una societat siga justa i equilibrada ) . I considerem no és just que en tal de aconseguir reduïr deute, es deixen de cobrir eixe tipus de necessitats , salvo que dit deute ofege l' hisenda local o supralocal de no començar a amorititzar "a tota màquina" .

I, quin és el cas de Tavernes ? Considerem estem en un nivell d'endeutament alt però no crític, pel que ens pareix del tot correcte i encertat el que va propossar l'Alcalde en el plenari ordinari de Febrer, de solicitar autorització al senyor Montoro ( per a entendren's ), que ens permeta el aplicar superàvit a inversió i no tot a amortització com preveu la legislació en el nostre cas, salvo eixe permís , donat que Tavernes no té ni de lluny totes les necessitats cobertes, no cal que les enumerem . 

Ara bé, també pensem que es deu d'afinar dins de tot el possible que permeten les macromagnituts en que es meretjen en els pressupostos d'una ciutat com la nostra , amb tant d'imprevistos possibles, per a que els possitius superàvits siguen el més ajustats possibles, i que les quantitats dispossables s'invertisquen en tot el possible cobrint "a priori" i no "a posteriori" dites necessitats , o es rebaixe la pressió fiscal si es que estàn, difícílment ho vorem mai com hem dit, cobertes totes elles.

Es a dir, superàvits sí però en la seua justa messura , perquè estalviar retallant o mantenint una pressió fiscal alta per a obtindrel's el més gran possible mentres queden necessitats per cobrir, no ens pareix posssitiu , salvo casos extrems d'endeutament com hem assenyalat també que requerisquen d'amortitzar urgenment.    

I dit tot açò, preguntem :

Penseu que el superàvit anunciat en Tavernes en el 2103 és equilibrat o ha segut desproporcionat ? 
Penseu que es deuría amortitzar el capital sobrant o invertir-lo ?  Si penseu que lo segon, en qué?  
Penseu que es deu de mantindre la pressió fiscal o rebaixar-la encara més?. I si penseu que sí, perquè ? .  

Teniu la paraula , sou qui pagueu i diuen que qui paga mana .

5 comentarios:

  1. Si hi ha superavit vol dir que ens han cobrat massa impostos. El diners estàn millor a la meua butxaca que a la de l'ajuntament.
    Que paguen lo que es deu als bancs i aixina pagar menys interesos
    Que baixen impostos perquè sobren diners.
    El superavit en les administracions tindria que estar prohibit.

    ResponderEliminar
  2. Pense que no és pot ofegar a les families valleres amb els excessius impostos que hem pagat i estem pagant, per a conseguir un titular "superhàbit". No crec que en el pla d'ajust imposat pel govern central s'obligue ha pujar els impostos de la manera en que ho ha fet l' "equip de govern".
    El més greu de tot és que la pujada d'impostos no s'ha vist reflexada amb una millora dels serveis. Tot al contrari, els serveis han minvat en quant a qualitat i quantitat. El poble i sobre tot la platja estàn més bruts que mai.
    En resum, fer el que han fet amb els nostres impostos ha sigut una mala "praxis" per part de l'equip de govern, que ha recaudat més del necessari a costa de la butjaca dels vallers. I en temps de crusi això és inadmissible.

    ResponderEliminar
  3. Menudes burrades. Ni idea del que parleu.
    Em podeu dir quins impostos han pujat per favor? I quant ha pujat cada impost? Segur que no contesteu.

    I al señor Estruch: podria vosté aclarirme quin era l'index de pressio fiscal en l'any 2010 i 2011 ultims de govern del PP i l'index de pressio fiscal en el 2013 de Compromi-Bloc i PSPV?
    Supose que tampoc m'ho dirà pero queda be omplir-se la boca amb això de "pressio fiscal".
    Espere respostes que demostren que es parla amb propietat i dient el que s'escriu.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo he pagat més contribució a 2.012 que en 2.011, i en 2.013 més que en 2.012. I ho pot dir més gent que ha sigut així.
      Tu Enrique has pagat més o menys contribució?

      Eliminar
  4. Jo no crec en els dèficits de ninguna classe. Els diners públics són sagrats i, com a públics haurien de ser destinats als que més ho necessiten. La bona gestió, l'optimització dels recursos no haurien d'estar renyits amb un bon servei públic allí on calga.....on no calga NO. La mala gestió econòmica provoca dèficits i els dèficits sempre acabem pagant-la els mateixos via impostos. Aquest govern, en la meva opinió, està fent el que per responsabilitat li toca: quadrar uns dèficits desorbitats generats a bombo i platillo pels governs anteriors. Si en els darrers anys el PP haguera cumplit el seu programa electoral (en la part econòmica) amb la que jo estic plenament d'acord, haguere fet el que predicava a diestro i siniestro otro gallo ens cantaria ara. Però de vegades el populisme pot més que el sentit comú i si gastes el que no ingresses pues passa el que passa.

    La primera obligació d'un gestor públic hauria de ser, en la meva opinió, gestionar bé els diners de tots, fugir dels dèficits i a més a més baixar una pressió fiscal que ací a Espanya és vergonyosament alta. Com deia un comentarista anterior amb el que estic plenament d'acord, els diners han d'estar en les butxaques del contribuient i l'Estat, al meu entendre, hauria d'acudir allí on vertaderament fa falta.

    Concluint: control de dèficit i baixa pressió fiscal són els elements bàsics que generen progrés. Si permetem el dèficit donem canxa al golferio i els golfos, recordeu, mai van a la presó i mai paguen a ningú....ho paguem nosaltres. Exemples hi ha per tota Espanya.

    I en quant al superàvit creat el que s'hauria de fer és pagar els deutes generats. Ahí, sense que servisca de precedent, estic d'acord amb el socialdemócrata Montoro.

    ResponderEliminar