lunes, 31 de marzo de 2014

Editorial : BORRÀS NS/NC ... O SÍ ?

I es que sobre el tema del nou retén policial i la possiblitat d' haver signat una opció de compra en vers d'un lloguer pur i dur , i en contra del que volen fer vore per contra altres mitjans afins al govern, el senyor Borràs no va saber o no va voler , al nostre entendre, contestar clàrament a preguntes del nostre editor en l'assamablea del passat Dimarts .

Així, en la seua expossició sobre el tema el regidor socialista va dir que la propietat els ha oferit dita opció, però a preguntes nostres en el darrer torn de precs i preguntes de la pregunta directa de si dita opció estava signada o era sòls una mera declaració d'intencions, entenguerem digué clàrament que no hi havia rés signat i que era una possiblitat que estava ahí, tractan de justificar amb moltes divagacions el que no es vaja signat dita opció i en  basse a supostos entrebancs administratius-buroràtics que requeríen de cert temps en quant a la materialització de la mateixa : Va ser així o no, estimats lectors que allí estiguereu, o es quimera nostra que va "tirar balons fora" com es diu popularment ? .

I ho torne a retraure perquè este cap de setmana passat ens dia una persona molt "compromesa" que sí, que sí ens va contestar, i que el que ens digué és que una opció de compra tindría que haver passat pel plenari, i ahí ja sabem el que pensaven Karina i el PP ... 


I nosaltres ens tornem a preguntar : 

Quina presa tant urgent hi ha per a qué no es vaja tingut temps a estudiar el que a Tavernes li interessa realment i qué és lligar algo definitiu i no invertir i fer despessa en algo que no es teu ? .

Diuen que urgía perquè s'acabava el lloguer de MGM, i contestem : Si era així, perquè no s'ha previst amb més temps este tema per a no haver tingut que anar ara a presses i correguent ? . 

I també preguntem : Acàs MGM no havera prorrogat el lloguer per uns messos ? Creguem que sí, perquè l'assumpte no està com per a pegar bots d'alegría i menys en una empressa que depen en gran part de la construcció i el lloguer per a esta de les seues grues més grans .

Llavors, si ha segut per evitar com ens han dit el quasi per no dir segur rebuig de l'opossició en el pleno en el que tindría que haver passat per la seua naturalea una opció de compra,  ens pareix greu, molt greu este nou "politiqueig" que per a nosaltres ha perjudicat al poble

De totes formes li oferim al senyor Borràs estes planes i l'animem a que ens explique, sabeu qué és persona a la que en tot el tema de la hisenda local i afegim el de la participació ciudatana felicitem per la seua bona tasca al front de abdós regiduríes i pel que creguem queda clar no tenim ninguna animadversió , el perquè de tot este tema : L'esperem amb espectació .   

28 comentarios:

  1. Hi ha que repassar la historia del retén per a poder entendre-ho.
    En un primer momento el retén anava als pressupostos. Com no es van aprobar el tema va quedar en stan by.
    Després es va fer el concurs i l'adjudicació en desembre. A gener ja va començar-se a pagar lloguer, però no tenien cap partida per a fer reformes al local. Per tant, segona parada en boxes. Encara que haguera sigut aconsejable començar a preparar el projecte de reforma i legal.lització del local per a tindre llicència, no es va fer res perquè no podien tindre partida fins a poder aprobar el pressupost en junta de govern de forma unilateral.
    Clar, ningú s'esperava el que va pasar, i es que Salva va deixar l'acta de regidor per motius laborals. El PP es queda amb un regidor menys i el govern veu una oportunitat per aprobar les modificacions de crèdit pendents i d'afegir esta partida per a reformar el retén. Els corre pressa, perquè les eleccions están a la volta del cantó i es necesita inagurar algo. Clar, com no s'esperaven poder aprobar una partida per al retén (donada la condició de majoria pel vot de qualitat de l'alcalde en cas d'empat) no es van preocupar de redactar el projecte i preparar tots els permisos. El fet és que el projeste no existix (almenys en el momento que van posar un peu dins del local per a començar les obres).
    Pel que fa a l'alquiler amb NO opció de compra, que s'ha fet, es deu a que el lloc estava ja elegit (abans del "concurs") i es va fer un contracte a mida. Com que els propietaris no contemplaven l'opció de vendre, no es va posar al contracte.
    Que diguen que els propietaris els han dit que contemplen eixa opció, no te cap valor, perquè no està per escrit al contracte. I com tots sabem, les paraules se les endu del vent.

    ResponderEliminar
  2. Pues a la llarga eixiran perdent, perque al final tot es sap i quedaran pitjor.
    Si la millor opció era opció de compravenda i no s'ha fet sera per un de dos motius:
    1.- Que la idea dels propietaris no siga la venda, amb la qual cosa la contestació de que tenen la opció de paraula seria falsa.
    2.- Que com diu aquesta editorial que li han dit des de Compromís, no podrien aprovar la proposta per trobar-se en minoria al plenari. Tampoc seria vertadera la versió del 'opció en paraula ni la de que no interesa ni la de que no es pot legalment.
    Tambe en esta ultima opció haveren pogut aprofitar el plenari extraordinari "Ferrando" i haver-la presentat i votar amb les demés. O encara que la ultima opció no es votara a favor del govern en minoria, almenys s'apostaria per la millor opció i la oposició quedaria com la que no vol el millor per al poble.
    No se perque pero tinc la corasonà de que n'hi ha un tercer motiu que es el vertader i no el volen dir. I almenys el Bloc i Borràs el saben. Apostem?

    ResponderEliminar
  3. Ostres tu, no sabia que jo que teniem el New York Times en Tavernes :" li oferim al senyor Borràs estes planes i l'animem a que ens explique,"

    Quina importancia un blog local perquè el regidor li explique en pla particular el que va dir en l'assemblea. Tant claret que ho va deixar Borras. Ara si no ho vas entendre no es problema de Borras. Perquè ho va deixar ben clar el perquè de 5 anys i no 10 i el perquè de les opcions de compra.

    Si t'enterares de la pel·licula sabries que el tema este, encara que haja explotat estos mesos en fers-se els tràmits, es porta estudiant de fa dos anys i vistes totes les opcions possibles amb el responsable de la Policia Local. ¿No tens amistaeta amb ell? Una cridadeta i solucionat.

    I perque dius que es perjudicar al poble oferir millor servicis dereten de policia i de diposit. Que no som tontos i menys els que hem anat al Massalari a acompanyar a algu pel cotxe.
    I ara que fas, el preocupes dels interessos d'una empresa privada MGM i no el preocupes de tot el poble i els interessos del poble. Eixa empresa privada ha mirat pel poble o per l'Ajuntament a l'hora de cobrar quan estava en la ruïna? Tot cobrat i ben cobrat.

    Greu, molt greu el politiqueig que es porteu DV i el PP en contra dels intressos de Tavernes i de les millores que representen als veïns.

    ResponderEliminar
  4. Ens preocupem dels interessos d, una empresa i no dels del poble ... tal volta el que no es vol enterar eres tu , perque els interessos del poble no passen necesariament per tirar els diners a un pou sense fons com es llogar e invertir en algo que mo es teu , i si es el seu interés la compra o la seus opció : Amb estes paraules teues plenes d, odi i desqualificacio per se corrobores que estem en lo cert sobre el fons de l, assumpte.
    I en quant a fer declaracions estic segur que sobre altres mitjans no diries el mateix : No, no som el Times pero es clar que ha alguns totalitaris vos molestem i de debo, bona senyal .
    I el mateix dic de DV : Quant comenceu amb les paranoies conspiratories, per cert com feia aquell altre que ens governs 40 anys sense que ningú l, elegira, i desqualifiqueu sense arguments es perque está molestant . Doncs estigues atent que esta setmana s, anuncien novetats que el van a molestar a tu i a tots els que no vegeu llum mes enlla que els vostres, menysmal que la majoria no son com vosaltres .

    ResponderEliminar
  5. No argumentes, desqualifiques.
    Es va dir i es torna a dir: el mateixos dines que es paguen ara nomes pel diposit es té el diposit i el reten. O siga el lloguer d'un edifici de 800 metros ens ix debades, vulgues o no.
    El temps que està el cotxe en el diposit (com a minim unes hores segur) el cobra l'empresa com si fora un aparcament privat, ara el cobrarà l'Ajuntament amb la qual cosa ajudara a pagar el lloguer.
    Ara es paga a la grua el servici de retirar el cotxe, i continuara pagant-se. Amb això quedem igual.

    T'ho van argumentar: mateixos preus, una inversio de 30.000 euros que en gran part eixira pagada per lo que pagaran del temps que estiguen els cotxes en el diposit, amb la qual cosa no valdra temps.

    Ara tu valora:
    -Més espai a l'Ajuntament que falta fa i no cal llogar espais de fora, que començá a fer falta
    -Mes dependencies per a la polica local que falta fa
    -Centralitzar tot els servicis de la policia local, que falta falta
    -Unes bones instal·lacions per atendre els veïns (violencia de genera, atestats, etcs) que falta fa
    -Un bon lloc i protegit per armeria de la policia local, que falta fa
    - Els veins no es desplacen a Massalare pel cotxe, que falta fa
    - Els veins no fan primer a fer papers a l'Ajuntament i despres al Massalari, que falta fa
    - Un lloc unic per a tindre tots els vehicles policials i no haver d'anar a deixar per ahi o l'aprcament, i això falta fa.
    - Vigilancia dels cotxes retesos per la policia local i no que estiguen en un descampat al Massalari.

    Que val tot això? Va els del mig i els de la vora de la dreta, tot això valoreu-vo i poseu-li un preu.
    Sou patetics sempre amb el No i No.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I qui ho fica en dubte ? Sòls fiquem en dubte la forma jurídica , no el fons , quede clar.

      El que passa es que voleu desqualificar i no sabeu com , en tal de que l'opinió lliure i objectiva quant contradiu el que penseu no es senta o quede tapada pels vostres menysprecis .

      Però no ho esteu i ni ho conseguireu , ja podeu voreu dia a dia .

      Eliminar
    2. T'ho torne a repetir no argumentes ni em desmontes cap dels avantatges que hi ha de mes AMB EL MATEIX PREU (un poc menos) que es paga ara.
      Valora en diners que val tot això, valora en diners el que costaria tots els avantatges i després tornem de nou a debatre.
      No desqualique a ningú ni a cap persona. Si això de dir-vos les veritats de les coses es desqulificar, estaria dequalifcant la curtedat de mires i el cervell tancat en este tema, per no voler vore que tot els servici com s'esta montant seguint les indicacions tècniques dels arquitectes i de la prefectura de Policia Local son avantatges per al poble, per a la policia, per al servici i per als veïns. I el temps i no tardarà posarà a cadascu al seu lloc.
      Esteu fent que un arbre- si opcio o no de compra escrita en paper, quan el van dir que hi ha el compromís- vos tape tot el bosc de millores i d'això nomes puc deduir que vos agrada més com esta ara tot: la policia desperdigada en deu o dotze estances per l'Ajuntament, amunt i avall, i anant al Massalari per cotxes.
      Lamentable.

      Eliminar
    3. Tornem a preguntar : I qui diu el contrari ? Nosaltres no , i per tant no tenim que desmontar el que no ens contraría, sòls critiquem la forma .

      Però no sé perquè perdem el temps en dir-ho, el votre objectiu es clar i per molt que vos repliquem no aneu a parar fins vore si així les vostres fulles soterren el nostre bosc

      Eliminar
  6. Unflareu unflareu i al final explotereu perquè reten i diposit tindrem els vallers.
    I sempre quedareu com a que es vau oposar.
    Encara sort que tots no son com vosaltres.

    ResponderEliminar
  7. Lo primer que tindrieu que saber es que no s'ha fet cap modificació ni reforma de l'edifici.

    Això del projecte que parleu i no se que mes de permisos al col·legi d'arquitectes i més ximpleries de normatives, tot això si no m'han informat malament ho havia de reunir el local segons el plec de condicions i no calia res d'eixa paperassa perquè no s'esta fent cap reforma, simplement unes adequacions: posar manisa als serveis, fer-los un poc mes gran i tabicar però atenció amb tabics pannelables tipo el de l'Ajuntament, afegir unes llums i pintar usant pintura segons la normativa per a edifics publics.

    No s'esta fent cap reforma i per tant totes eixes autoritzacions no calen. I em fie, i tant que em fie, de qui m'ho ho dit. Com si no sabra deu voltes mes que tots nosaltres que esta fent.

    A més, es una acusasió molt greu contra els arquitectes municipals als quals els esteu dient que son uns inutils i no saben fer el seu treball o també que estarien prevaricant per estar autorizant i supervisant una reforma i deixant-la passat com una simple adequació i obra supermenor.

    Per tant, i seguint la línia argumental de la persona que m'ha parlat, vos aconselle que si tant segur esteu del que acuseu i que tant malament s'estan fent les coses i de manera il·legal com digueu, aneu als tribunals. Jo dic que ni heu anat ni anireu.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Anònim de les 10:08. Acabes de confirmar que el govern no ha relitzat cap projecte? I entonces com obtens la llicència d'obertura? Encara que no faces cap reforma, cal una memoria/projecte visat pel col.legi corresponent per a poder legal.litzar la nova activitat que és pretén realitzar. Com es nota que no tens ni idea. Però ens has confirmat el que pensavem tots. No s'ha tramitat la llicència d'obertura. Al final tot se sap.

      Eliminar
    2. I com que no s'ha tramitat la llicencia d'obertura, no s'obrira el reten. Que risa.
      I com que no s'ha fet cap projecte, no s'obrira el reten. Doble risa.
      ¿I per a fer un reten de policia, caldra fer un projecte visat pel col·legi de la Policia Local i el permis d'obertura de la Policia? De risa.
      I si no es fa cap reforma, ¿tambe fa falta un projecte, l'anterior de l'edifici no val? Es raro no.
      Es que no tinc ni idea. Ni el que m'ha explicat a mi tampoc.
      A vores si eres tu qui no te ni idea.
      Tu t'atreviries a dir-li a l'arquitecte i aparellador municipal que no te ni idea i que esta actuant malament? Tu li diries a l'arquitecte municipal i aparellador que tot el que estan fent es una il·legalitat? Segurament diràs que si.
      No el pareix que tardes molt en anar a denunciar-ho al jutjat?

      Continuem discutint sobre el sexe de los angeles.
      D'aci poc el reten fet, acabat i inaugurat. I legal. Sobre tot legal
      Ja ho voras.

      Eliminar
    3. És que ni p.... idea tio. L'administrador d'este blog pot explicar-te-ho. Per a obrir una activitat (i el retén de policía ho és) cal una llicència d'apertura. I per a obtindre la llicència cal una memoria on es justifique que la nova activitat (reté de policía i no tenda de venta de mobles) complix la normativa (protección contra incendis, transmissió del soroll, resistencia al foc de l'estructura, instal.lacions, accessibilitat,.. etc.). Com qualsevol activitat. Es que resulta que no teniu ni p... idea i voleu manar de l'ajuntament.
      Enrique dis-los com és fa i si no ho entenen que tornen a l'escola.

      Eliminar
    4. Per tant han d'anar a escola l'arquitecte i els tècnics? Que fort!!!

      No es que volem manar... és que manen!

      Tu que fas aci contestant a comentaris de paletos que tenen que tornar a escola? Amb la quantitat d'arquitectes, advocats i demes que no saben fer la O amb un canut o de ministres que no tenen ni p.i. haurem de demanar que l'anonim de les nou u u u (dimonis que por, sembla això un fantasma) es presente a president del govern.

      T'ho he dit moltes voltes: el dic el que m'han dit i el que m'ho ha dit sap. Ara igual m'ha vist paleto i diu no li ho explique tot perquè no ho entendra. Ves a saber.
      De totes maneres no em crec el que dius.
      Qui dóna la llicencia d'activitat i d'apertura? Delegacio de Govern, l'Ajuntament? o tu?

      Eliminar
    5. Mira si no tens ni p.i. del que dius. Ves i demana-li a Jordi Juan que t'ensenye el projecte de llicència d'obertura del braç treballador. Si amic, el braç treballador és un edifici de l'ajuntament i necessitava llicència. També pot ensenyar-te la llicència d'obertura del local jove. Si ho recordes, en aquell cuxitril no és va fer cap reforma. Però com anava a desemvolupar-se una activitat nova (la d'oci) feia falta sol.licitar llicència d'obertura (encara que fora l'ajuntament).
      I ara et pregunte. Com demostra l'Ajuntament que el que es pretén realizar al Modus Vivendi compleix la normativa vigent? Haurà de demostrar que complix amb els minims requisits de seguretat en cas d'incendi, accessibilitat, .... bé lliste el Codi Tècnic de l'Edificació i sabràs del que parle.
      Com es nota que eres un xarlatan!!
      I torne a repetir, Enrique que coneix el mon dels negocis sap que el que dic és cert. I si no ho sap, vaig ensenyant-lo per a quan tinca que fer campanya, vos done canya per xapuses!

      Eliminar
    6. Aci l'unic xapusero eres tu, listo. I si el fan cas a tu, que sembles el mes sabut de tots, al final li demanaran permis d'obertura a Rajoy. ¿ Qui els impedix que ho demanen?
      No el calfes tant el cap i preocupat de coses mes importants que hi ha massa tecnics a l'Ajuntament per precoucpar-se d'estes coses. No fa falta a cap setciencies que vaja donant consell a l'Ajuntmnet i als tecnics de com s'han de fer les coses.
      I que te que vore la faena de Enrique d'aministrar finques amb la construcció? Ara si també es arquitecte.... que amagaet que ho tenia!

      Eliminar
    7. Aixina anem, connectant-nos a l'enllumenat públic, sense llicències d'obertura. Es que ho possem a huevo per a que ens denuncien.

      Eliminar
  8. I el canvi de lloc de la policia suposa deixar l'ajuntament sense vigilancia o fer torns de policies per a estar alli. Mes els policies de retent del nou edifici. Estos gastos tambe estan contats i axina i tot encara ix be de preu?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. S'ha dit per activa i per passiva, que va a costar més el nostre retén. a més del lloguer, s'han de destinar 2.000 € mensuals per amortitzar els 120.000 €. A més la policía va a fer més hores, ja que cal vigilancia del depòsit. I ara falta que ens detallen com va a fer-se el servei de grua. Tenen algo clar ja?

      Eliminar
    2. Això es fals. I ho saps.
      El diposit està dins del mateix recinte. I tancat i ben tancat. I vigilat per cameres. no cal ningú agent mes. Es fals el que dius.
      Segon: lo dels 2000 euros al mes no t'ho creus ni tu. Es va dir que excepte tota la inversio es recuperable per ser mobiliari, informatica, camares i demes. Gastos de enmanisar water i posar parets panelables com l'Ajuntament i pintar costa molt poc.
      Es fals això dels 2.000 euros perquè la major part son recuperables.

      I quina preocupació per servei de grua: es farà com ara. ¿O es que no saps que la grua ara es independent del diposit i es paga a banda?

      La grua ara el retira el cotxe: tu pagues la multa i la grua a banda i cobra el propietari de la grua. Tant per coxe.

      Ara d'ací poc: La grua el retira el cotxe: tu pagues la multa i la grua a banda i cobra el propietari de la grua. Tant per coxe..

      O siga igual.

      Pero hi ha una diferencia que t'has callat perquè es beneficiosa: ara el retiren el cotxe, i el tens dos dies en el Massalari i pagues dos dies d'estança, com un parking, que cobra el propietari.

      D'aci poc eixos dos dies els pagaràs a l'Ajuntament i anirà a disminuir els gastos que han fet. O siga que mes ventatges.

      Ho tens clar, anonim de les 20:04? ja ho pots explicar millor.

      Eliminar
    3. Fins ara:si tallen un carrer i n'hi han cotxes i no tenen obligació de llevar-los (cavalcada,falles,festes locals,etc) es lleven els cotxes i no es multen, pero si no troben que siga necessari no els lleven i s'estalvien diners. Eixos diners els pagava sempre l'Ajuntament.
      D'ara endavant: igual.

      Eliminar
    4. Pues no es sigual ni paregut. Això depen de les senyals mòbils o fixes que hi ha posades.
      Tu deixat el cotxe amb una senyal fixa i voras que el passa.

      Eliminar
    5. El gros de despensa de grúa sempre ha sigue i seguirá seguent amb la senyalització mòbil eventual. Tu deixa el cotxe en una senyal mòbil i voras com no passa res. I com no passa res, llevaran el cotxe o no segons els convinga, si no es molt precís no arribaran cap cotxe per no gastar-se un € i com si no hagueren posat senyals. Ara, si es una falla...

      Eliminar
  9. Ja ho crec que es menor la reforma.
    Dos mesos pagant lloguer i encara ni han llevat el cartell de Modus Vivendi!
    Sera l'sponsor del reté?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Collons ho haurem de dir tot: No s'ha llevat el cartell perquè això es propaganda pagada de Modus Vivendi. Representa una disminució del 35'245% sobre el preu inicial del lloguer cada mes que estiga el cartell.
      I per això no l'han tret.
      Igual ara despres nomes s'afig "de la Policia Local" i quedarà
      "Modus Vivenda de la Policia Local" amb la qual cosa serà una cosa molt bonica, donarà la sensació de ser un bon espai i tot el mon se sentirà feliç quan vaja a fer gestions allí.
      Com es nota que teniu poques preocupacions!

      Eliminar
  10. Que posen dos cartells mes i que ens rebaixen el 105'735% del preu de lloguer mensual.
    Jo mes curt, que tinc mes preocupacions que tu.

    ResponderEliminar
  11. Pero, l'ajuntament tindrà vigilancia policial o tancaran les portes i au?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ho han fet tan apresa que no ho saben ni ells. Diuen que no ens costarà mes diners, però ja ens ixiràn els frares geperuts quan comence la policia a fer hores extra. jo no em crec que la policia vigile més coses i això no es traduísxa en un aument de plantilla o increment d'hores extres.

      Eliminar