martes, 11 de marzo de 2014

El Quadern informa : LLEGIT EN LA PREMSA DIGITAL

La concesionaria de la piscina de San Antonio debe el canon y los gastos desde hace 4 años

La concesionaria de la piscina de San Antonio debe el canon y los gastos desde hace 4 años
Levante-emv
El ayuntamiento reclama ahora una deuda de casi 100.000 euros y Plataforma lleva el asunto a la Fiscalía



I ens tornem a preguntar : Davant el panorama de crisi en general i en concret en el mon de les piscines cobertes, algú pensa que la concesionaira de Tavernes, qué com sabeu damunt està en concurs d'acreditors i pel tant no compta amb reserva alguna per a afrontar el segur déficit almenys inicial , va a obrir el recinte ? .

Pel tant i ara que ja tenim els compters municipals com sabeu un poc més sanejadets i estuadiant-se uns nous pressupostos, és l'hora de fer compters i estudiar el muncipalitzar-la, o no la vorem oberta . I això no vol dir que després de rescatar-la no es puga llogar en conjunt o per separat, interessats hi han, vos ho assegure , i així si no tot almenys paliar el segur déficit fins a que el tema de les piscines cobertes alçe de nou el vòl i siguen viables .   

Al cap i la fí i com passa en Carcaixent per exemple , s'havorà de contemplar com un servici esportiu i social més , si pot ser sense costos millor, però si no i si es pot assumir, un servici públic més : A eixe poble , amb un pressupost paregut al nostre, es costa 140.000 euros mantíndre-la oberta ,i a Pego , amb un pressupost d'uns 10 milions, uns 70.000 , hi ha que estudiar i a  fons si nosaltres ens ho podem permetre, pensem que sí donat el superàtiv del 2013 , però ni tenim la capacitat, ni els mitjans, ni la formació per a saber-ho, sòls pensem i propossem i si es possible, mèl de romer .  

Qué penseu ? .      

2 comentarios:

  1. Tinc un dubte: eixos 140.000 i eixos 70.000 que son: sous, llum, manteniment...?

    No crec siguen reals eixes quantitats si sumem les parts corresponents a amortització de l'obra i del terrenys que per llei s'ha d'aplicar.

    Si la piscina del poble esta valorada en 4 milions i nomes que els terrenys en valguen mig, estariem parlant de 4'5 milions totals que dividit per 40 anys ens ix una devolucio de capital - ja se que no es el metode exactt, hauriem d'aplicar el frances- pero per entendres de 112.500 euros a l'any als qual cal sumar els interessos.

    O siga estem parlant d'una quantitat que al 5% (baratet) d'interes sumaria 5.600 euros i ens anem als 118.000 euros nomes per l'amortitzacio d'instal·lacio a l'any.

    Si a tot això li sumes: socorristes, administratius, monitor, llum, aigua, cloro, manteniment neteja.... ens anem a quant? No m'atrevisc a calcular-lo de gastos totals a l'ny. ¿300.000? ¿350.000? No abaixariem d'ahi. Les conclusions les traura cadascu.

    Els numeros de Carcaixent i Pego no poden ser mai eixos. Ens trobariem en una situacio en que piscina de Carcaixent resultaria molt, pero que molt mes barata que la de Xeraco.


    Cal ser un poc mes cauts a l'hora de parlar de numeros.

    ResponderEliminar
  2. En Xeraco diuen que els costa a l'any aportar des de l'Ajuntament 150.000€ perque la empresa seguísca amb la concessió. No trobe desgavellat que aci ens coste els 300.000 que en diuen. Ara be, en Xeraco nomes es parla de despeses, allí no han d'amortitzar cap obra com la d'aci.

    ResponderEliminar