lunes, 24 de marzo de 2014

Editorial : EL CAMÍ DEL CENTRE

Com tots be sabeu, ahir va faltar una persona molt important per a este país, DON Adolfo Suárez  ( sí, no es una errata, el don ben gran ), del que es poden dir moltes cosses, en tractarem altra demà i el dimecres segur que entrarem de nou en farina política local després de la assamblea , però huí i com a centristes convençuts, volem destacar una : Fou un polític que creía, com nosaltres, que Espanya necessitava una força política centrista políticament, que fera de "moll" de les tensions tant polítiques com les seues consequències socials, diaries i que tant estem sofrint especialment en els darerers temps , i que podem vore en països tan avançats i en els que ens fixem com a modèl , com son Alemania o la Gran Bretanya .

Perquè pensem que no sòls es espanyols en general, si no els valencians més en concret , i els vallers en especial , necessitem d'una força moderada, tolerant , regeneradora, políticament centrista , que en este país, en esta nació valenciana i en este poble tal volta encara més pel que tots sabeu i esteu vegent dia a dia , amb uns nivells de crispació en aument progressiu i constant , ajude a rebaixar eixos nivells , com va fer Suárez en el seu dia .

Així que esperem que la mort de DON Adolfo servisca almenys per a que els espanyols recordem la falta que fan polítics amb majúscules com ell , i d'un centre polític que moderes els extrems .

I vosaltres, vosaltres qué penseu : Necessitem a tots els nivells d'eixes forçes polítiques ? Cregueu que en estos moments estan surgint ? Quines ? A quin nivell de l'administració : local, autonómic, espanyol ? Tindràn futur ? . Ahí ho deixem .

29 comentarios:

  1. Pense que a la Cotorra no fan cap referencia a la mort del primer president de la democracia. Alguns pensen que per llevar elements, estos desapareixen de la historia. I en este cas, Adolfo Suárez, va ser un personatge clau per arrivar a pactes importants i a consensuar entre les diferents forces polítiques.
    En Espanya, en la Comunitat Valenciana i en Tavernes, ens fan falta polítics com ell.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tens raó, ni Rajoy ni Fava saben lo que es el consens.

      Eliminar
  2. Que pensem? Que l'únic lloc on hi ha crispació i enfrontament és en este blog. Este blog es el paradigma de l'enfrontament, de la crispació, això si, entre una dotzena de persones, que més no participen.
    En els altres cada u diu la seua pero enfrontament ben poc. Pot ser siga perquè son o carn o son peix. El problema es quan un no es carn ni és peix. I vol menjar d'uns i altres.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. En els altres blogs cada u diu la seua, quin acudit mes graciós.
      En l'altre blog (perque els demés "altres" estan morts) no apleguen ni a la meitat dels dotze comentaristes d'aquest, perque tots son opinions internes i no deixen lloc a cap critica. Publicant nomes als meus palmeros i sectaris jo tambe sé evitar l'enfrontament a ma casa, quina cara!
      I damunt criticant que asi es deixe expressar-se a la carn i el peix. Si, potser que aparega per aci algun interessat de quedar be amb tots, inclòs els que es diuen de centre poden aprofitar-se de la inoperància dels extrems i deixar amagada la seua ideologia, pero ací a tots els demés tambe ens deixen dir la nostra. Ja he escrit i explicat moltes vegades que dir els del mig no es el mateix que ser de centre, que ho aprofiten Enric o DV em sembla lícit i normal, igual que molts progres sense cap mèrit ni capacitat hajen abastit responsabilitat gràcies a les desfetes del PP.
      El problema es quan qui mana es creu que te la potestat de donar de menjar a ningú. I molt menys amb diners publics. Jo creia que en la gestió publica haurien d'estar els millors i guanyar-se el jornal ben guanyat, ara resulta que es donen coses nomes per quedar be amb el poder. Asco de mentalitat per voler canviar la politica.

      Eliminar
  3. Molt bona la teua argumentació, per a que no hi hasga crispació censurem i en pau . En altres temps repartien entrepans en partits de fútbol o organitzaven mundials per a amagar-la , pero al final saps qué ? Que la crispació seguix ahí, agazapada esperant qualsevol motiu per a esclatar, este cap de setmana mateix ho hem vist en Madrid . Aixi que nosaltres preferim les paraules, encara siguen malsonants, a les hosties encara siguen calbotets, perque estos al final van prenent intessitat i acaben en trifulca.
    Pel tant si aci crispem millor siga esta crispació que les hosties de ahir en la capital, no vos pareix ? .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Al final Enrique les teues ganes de crispar, acabarà provocant les òsties dels demés. Per que fas tot el possible per que uns i altres es peguen d'ósties esperant guanyar rèdit electoral. Si açò acaba mal i hi ha òsties, grandíssima part de la culpa serà teua per induir a les discussions i al malestar. Sempre que demanes que comenten i diguen, primer has posat bona Zitzània pel mig. Tu sabràs el que fas Enrique però quan dos es barallen, sempre rep un tercer.

      Eliminar
    2. Ganes de crispar , provocar ósties dels demés .. segur que estàs parlant de mi o t'has equivocat de blog ? Mirau bé, a esquerrra i a dreta , crec que t'has equivocat .

      Eliminar
    3. P.D: Induir a les discussions, al malestar, ficar zinzanya ... Des de quant opinar lliure i soberànament es tot açò ? Acás preferixes la pau informativa de l'era franquista ? Ó la de Stalin , per anar-men a la en teoría part contraria ... No sé, no sé , em dones que pensar que sí .

      Eliminar
    4. Ara no ens vingues amb tonteries i mira't com fas els titulars i que és el que pretens. Refrany popular: quan dos es barallen sempre rep el d'enmig. Mira a vore si t'interesa o no. Però no vulgues fer creure que no tens res que vore, que sempre que demanes opinions primer ja has anat fent preguntes tòxiques buscant el sensacionalisme i el mal gust. Esta tot escrit, ho has fet tu, mira-ho i reflexiona. I deixa't estar de tonteries de Stalin, era franquista i bla bla bla i si no vols sentir veritats pues em censures i ja esta, però el que he dit és així, vulgues o no.

      Eliminar
    5. Ací els que entren amb més males formes, son els que defensen al xiquet. Normalmebt ací vertim crítiques i peguem canya a qui ens governa. Però els que defensen al xiquet entreu amb insults i sempre amb la cançoneta de que qui vos critica és del PP. I que llàstima doneu, si es compareu al PP i que el vostre objectiu siga "no enxufar a tanta gent com el PP", "no donar tantes contractes de forma irregular com el PP",... Vaja forma de camviar la manera de fer política. No em sorprén que els seus propis votants li tiren en cara el no fer res del que va prometre.

      Eliminar
    6. Pero si es mentira, mentira, una bola com les creus de gran

      Eliminar
  4. Pots dir lo que vullgues i com vullgues. Sempre s'ha dit que a "rio revuelto ganancia de pescadores" i a tu t'interes la confrontacio i en pau!. No hi ha mes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A mi m'interessa la confrontació ... o constate ni més ni menys la que altres provoqueu ?

      Eliminar
    2. I les que tu punxes.
      Ara a tu que t'agraden tant els refranys simplement recordar-ne un:
      No hi ha ningú que escarmente en cap d'un altre

      Eliminar
    3. I tant que t'interessa la confrontació.
      I la busques i la fomentes entre els partidaris d'uns i altres que entren per ací.

      Eliminar
    4. Un altre, de refrany: dos no es barallen si un no vol.
      Jo afegisc: per molt que els punxen.
      I ací no punxem ningú, sols exposem el que no ens sembla bé dels gestors públics. Barallar-se ja es barallen de fa molt els que han manat o tenen opció a manar/recuperar, i sense que ningú de fora els pique. Com diu el refrany, perque les dos parts voleu. Deixeu ja en pau al PP a vore si aixina desapareix.
      Però sembla que els tirs venen per altres costats, el Bloc veu que el perill el té entre els seus simpatitzants o gent del mig que puga triar opcions alternatives, tant com ara fugiran molts del PP.

      Eliminar
    5. Igual es el que dius, Robin, que l'alternativa del mig està ficant-los nerviossets i tenen que desacreditar-la davant la manca d'arguments que contradiguen el que diguem . Si es que al final es "demócratas de toda la vida ", resulta que son el més totalitaristes i qualsevol opinió que discrepe de la seua, que es el que fem nosaltres, sòls opinar i dir el que pensem i a partir de ahí preguntar que opineu els demés , ara resulta que fem preguntes envenedades a posta per a provocar .... doncs si dir el que pensem es provocar, tila i bicarbonato que no pensem callar-ho , i així, tot calamadets, no es sentireu provocats .

      Eliminar
    6. P.D: Prengau tila i algun tranxilium esta nit, que d'ací un ratet ja teniu l'editorial de demà i ens atrevim, ossats provocadors busca pleits que som, sobre saber retirar-se a temps, i alguns de vosaltres segur que sou dels que afirmem que ja fan olor i donen més pena que glòries , avissadets quedeu .

      Eliminar
    7. Robinjut no el preocupes per la gent d'aci de que puga triar opcions alternatives. Ací ni es canviarà ni aportarà cap vot a ningú. No som mes d'una dotzena es que estem continuament soltant pals a uns i altres. Som sempre els mateixos. Hi ha qui s'ho te com una diversió vindre, soltar-la ben fort, i a vore que responen. És el joc de tots els dies.

      Eliminar
  5. Algu diu que : I en este cas, Adolfo Suárez, va ser un personatge clau per arrivar a pactes importants i a consensuar entre les diferents forces polítiques.

    Consens? Amb els seus i els partits de Madrid i tot el consens per Espanya, una grande i libre i sobre tot castellana.

    El seu partit UCD i Abril Martorell pactant amb Guerra del PSOE son els que van impedir que tinguerem un Estatut com Catalunya, el Pais Basc o Galicia que si que va tindre Andalusia , i de la via 151 que propugnava Albiñana (PSOE) com a comunitat historica ens vam quedar en la via del 143 com Ceuta o Melilla.

    Llegiu-se la historia en clau valencina i no amb clau de Madrid i Espanya com fan hui tots els diaris. Això es el que li podem deure a Suarez i a la UCD els valencians. I al PSOE que va trair tot el que havia estat la transicio i tots els ideals dels valencians i va trair sobre tot l'esperit del PSPV, Ara ho van tindre merescut per haver-se venut els dirigents al PSOE per uns quants carrecs (Cucó, Romero, Soler.... ).

    Albinyana va ser forçat a dimitir pel seu propi partit, el PSOE a finals del 1979 i va ser substituït com a cap del Consell per Enric Monsonís (UCD), amb la qual cosa es va reconduir el proces iniciat per Albiñana, es va canviar tot, i la UCD i el PSOE de la ma (Abril Martorell i Guerra) van fer que accedirem a l'autonomia per la via de l'article 143, reservada per a les comunitats «no històriques». I recorde que la immensa majoria de municipis entre ells Tavernes havien demanat el 151.
    I de aquellos polvos llegaron estos lodos, tot el que estem patint per finançament i tot el que ens ha passat els valencians despres.

    Vos recorde que tot un president com Suarez va despreciar tant la nostra llengua que va arribar a dir que per a que voliem una llengua que no servia per poder explicar quimica.

    Vosaltres vegeu el personatge des d'una vessant, jo la veig com un simple continuador del que volia Felip V i Franco amb el nostre Pais Valencià, i que és el que fa ara el PP i va fer el PSOE fa poc: massacrar-nos com a poble, culturalment i financerament.

    Ara, em sembla molt bé: continueu ofrenant glòries a Espanya. Però llegiu vos la historia dels valencians dels anys 75 fins al 1995, quan puja el PP i després parleu.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Vatja uns demócratas que mai está d'acord en rés. En la democracia els governants es trien per majories, per a vosaltres només es bò quan guanyeu algo, quan no guanyeu tot es roïn.
      Este es el Compromís

      Eliminar
    2. Efectivament. Per això Manolo Vidal va perdre l'alcaldia.
      I per això aci vam tindre i tenim la "caca" d'Estatut que tenim que no contempla ni tan sols un finançament que cal.
      Gràcies primer a UCD i al PSOE i amb la reforma al PP i al PSOE.

      I qui menys pot donar llicons de democràcia son els hereus ideologics del dictador Franco. Hitler també va guanyar eleccions.

      Eliminar
    3. Quin nivell tens, amic de les 20:23. Tenies l'oportunitat de lluir-te en un tema que dona tant i en una etapa que ha marcat tant la història d'Espanya i de la "Comunitat" i nomes tens com argument soltar una parida mental que no té res que vore amb allò que es parlava.

      Eliminar
    4. Si sou tan honrats i tant vos repugna el PSOE, pel que va fer Alfonso Guerra, que feu agarrats de la ma del PSOE a este i altres municipis?
      Clar, quan és per a manar vosaltres (el Bloc) tot val i tot es bò, encara que fora fer societat amb la Falange i las JONS. Ara, quan ho fan els altres, tot vos pareix mal.

      Eliminar
    5. Que creus tu que son tontos? Ben listos que son, ja veus si manen. I del pobre Manolo Vidal, que?

      I això de la Falange i las JONS que és? Algun equip de futbol?

      Eliminar
    6. Si, com diu l'anònim de les 10:58, el Duque ens va deixar una autonomia de 3ª i el regalet de denominació Comunitat Valenciana, a més de menysprear el català dient que no es podia ensenyar física quàntica en nostra llengua. Això darrer també es sentia a professors de les nostres Universitats amb les primeres linees en valencià.

      Més de Suàrez, per saber-ne algo de les veritats encobertes:

      http://rebelion.org/noticia.php?id=182441

      Dedicat als meus "amics" del PP, com diuen els del Bloc.

      Eliminar
    7. Anònim de les 0:17. No saps el que és les JONS? Pregunta-li-ho a ton pare. I si és o era mestre millor, t'ho dirà amb més detall.

      Eliminar
  6. Xe quanta violència!!
    Per favor. Pau i amor :)

    ResponderEliminar
  7. No home no, això de feu l'amor i no la guerra ja no s'estila. Ara es garrotazo y tente tieso.
    Jo flipe amb la quantitat de xorrades que es discutixen aci mentre no es parla per a res de politica ni hi ha debat ideologic.
    Es del mig volen posar-vos una capa per damunt i adormir-vos, que no debateu de politica! Perill

    ResponderEliminar