martes, 4 de marzo de 2014

AHIR PLENO

Va començar el pleno amb un reconeiximent amb motiu de la seua jubilació a la funcionaria Pilar Alcàzar Alfaro, a la que li se va lliurar una placa conmemorativa i en agraïment als servicis prestats en l'àrea de Benestar Social .

Després de l'aprovació sense cap de objecció del acta del darrer plenari , s'entrà de ple en l'ordre del dia previst . Així :

ES REBUTJÀ UNA MODIFICACIÓ DE CRÈDIT AMB ELS VOTS DEL PP I VERCHER , PER NO HAVER-SE DESGLOSSAT ELS PUNTS EN VARIES PROPOSTES COM HAN DEMANAT REITERÀDAMENT ELS POPULARS AL LLARC DE LA LEGISLATURA .

Amb un montant de 212.662'23 euros, provinent de varies partides, es proposava rehabilitar nitxos del cementeri, començant pels més antics a l'entrada del camp sant, solventar solsides del riu, després d'un llarc procés d'autorització per part de la Confederació , abdós coses segons va explicar la regidora Llum Sansaloni ; adquirir mobiliari urbà vari a més de senyals de trànsit, material de construcció per a la brigada , paperers, bancs , plaques de nom dels carrers ; i pagar factures d'obres ja realitzades en centres escolars , així com la darrera certificació de les obres de l'escoleta de la platja .

El portaveu popular Manolo Vidal va lamentar qué altra vegada més no s'haveren pressentat diversos conceptes en diverses modificacions per a poder haver-les discutit per separat , pel qué és veíen amb tindre que rebutjar la totalitat . Preguntà perqué es feia així tot i sabent la postura popular , amb el qué impedía el consens, pel que va assenyalar qué les tractaríen junt als Pressupostos Municipals que anuncià calcula va s'aprovaràn en uns quince dies , o en el proper plenari ordinari d'Abril .

El Regidor d'Hisenda senyor Borràs li contestà qué era algo habitual el ajuntar en una sòla modificació varis conceptes menors, qué ja es feia també en la legislatura anterior, i qué no era en ningún cas possitiu demorar la seua aprovació .

Després de tancar el torn d'intervencions l'Alcalde Jordi Juan qué va dir que era una modificació ordinaira i sense caire polític ningún, es votà i rebutjà amb els vots de l'opossició popular i de Karina Vercher .

PER CONTRA, SÍ S'ACORDA PER UNANIMITAT UN RECONEIXIMENT EXTRAJUDICIAL DE CRÈDIT per un montant de 144.572'59 euros per a pagar factures qué al haver-se pressentat a finals del any passat o dins del actual inclús encara eren del darrer , no havíen pogut ser liquidades en ell , com per exemple la de 111.031 euros de FCC i per la neteja del mes de Dessembre , qué va ser pressentada en Gener.

Vidal va tornar a lamentar qué es pressentaren conceptes diversos junts en una sòla proposta, però anuncià que així i tot l'aprovaríen , pel qué s'aporvà per unanimitat . L'Alcalde Jordi Juan va comentar qué eren factures raonables, coherents i informades possitívament pels técnics municipals.

- URBANISME : , S'APROVA PARALITZAR DEFINITÍVAMENT ELS SECTORS 13 Y 14 DE LA PLATJA .

La Regidora d'Urbanisme Carmen Canet va comentar respècte al sector 13 qué era per acord mutu entre ajuntament i agent urbanitzador, amb el que no hi havía costos per al consistori , pel qué s'iniciava l'expedient qué després d'un temps per a alegacions es pressentarà a dictamen del Consell Jurídic Consultiu autonìomic .

En quant al segon punt, va comentar qué era l'incompliment per part del agent el qué ens portava a este tràmit, després de caducar de sobra tots els plaços marcats legalement , lamentant el rebombori qué s'havía creat per una mala informació de la premsa .

- S'ACORDA INICIAR L'EXPEDIENT DE RECONEIXMENT DE MÈRITS AMB CONDECORACIÓ O DISTINCIÓ A MEMBRES DE LA POLICIA LOCAL , qué ja s'aprovà en pleno anterior però en el qué s'havía detectat una errada .

- S'aprovaren per unanimitat temes menors com la transmissió del us d'una plaça d'aparcament en el pàrking cobert, una modificació dels estatuts del consorci d'incendis i salvament provincial, i el conveni plurianual per a la cogestió de la programació cultural del circuit culturats .

Sobre el darrer punt i després d'explicar el concepte la Regidora de Cultura Pilar Altur i destacar qué la Generalitat financiava el 50%, l'ajuntament un 40% i la AVL un 10% en cas de ser l'obra en valencià , el popular Salvador Sansaloni intervingué destacant qué a més de teatre també hi han actuacions musicals i curt-metratjes , i va demanar qué es tinga en comtpe la petició de diverses entitats de qué la programació cultural es fera a principis d'any , i animà a la ciutadanía a acudir als actes .

Pilar Altur i l'Alcalde destacaren qué esperen qué la Generalitat fassa front al dia a la seua part perquè està pagant tardíssim , replicant Salva Sansaloni qué si no interessava perquè ho demanaven , i qué es cobrarà segur , a lo que replicà l'Alcalde qué  al pagar amb varis inclús anys de retràs, en estos moments li deuen al nostre ajuntament més d'un milió d'euros va dir, resulta qué les administracions económicament més febles com son els ajuntaments, estàn financiant a una més potent com és la Generalitat .

- CARMEN CANET ES VA ABSTINDRE EN LA PROPOSTA DE COMPROMÍS DE REBUIG A L'AVANPROJECTE SOBRE L'AVORTAMENT I SOLICITUT DE LA SEUA RETIRADA, I DONADA L'ABSENCIA DEL REGIDOR EVARIST SANSALONI, ES REBUJÀ DITA PROPOSTA AMB ELS VOTS POPULARS, 8, I EL VOT FAVORABLE DELS ALTRES DOS REGIDORS SOCIALISTES, ELS QUATRE NACIONALISTES MÉS KARINA VERCHER , 7 EN TOTAL . 

Va llegir la proposta la portaveu de Compromís Llums Sansaloni , la qual qualificà amb durs termes l'avantprojecte del govern central i assenyalà previament qué esta moció la tornava a pressentar després d'haver-la retirat en Gener per tal de consensuar-la tot el possible, sense haver rebut rés al respecte,  i qué encara ja s'havía aprovat en el Congrés Nacional on s'havía rebutjat per la majoría absoluta popular, ara estava en el Senat , pel qué encara s'està a temsp de parar-la i reitrar-la .

El portaveu popular senyor Vidal va anunciar el seu vot en contra sobre apoiar el fons de la proposta doncs no els agradava la forma tan dura del text , assenyalant que sí es va pressentar una proposta alternativa el passat 13 de Gener i que la regidora no havía assenyalat moment per a tractar-la , demanant una proposta en la que no s'aprofitara per a mesclar diversos conceptes com es fa en esta , politizant el tema amb referències a la banca, els desdonaments i demés, en el qué pareix un intent d'impedir qué el PP la puga aprovar .

Per part del grup socialista va inervindre Pilar Altur , la qual també atacà la política dels governs central i autonómic , qualificant a més entre altres de retrógade i ultraconservador  al avantporjecte , solicitant així mateix la seua retirada .

En este punt es va produïr un NOU RIFIRRAFE DIALÈCTIC ENTRE VERCHER I L'ALCALDE AL NEGARLI ESTE LA PARAULA AL INTENTAR EXPOSSAR LA SEUA PROPOSTA PRESSENTADA EN UN  DARRER PLENARI com a argumentació de la seua postura , després de qualificar Vercher de demagógica i oportunista la proposta nacionalista i solicitar es tinguera en consideració la seua .
L'Alcalde li va recordar que ella no podía presentar mocions, qué si volía fer-ho ho fera per mig d'algun grup polític , i que no anava a permetre que llegira el que vullgera . El portaveu popular va protestar per la postura d'este .
Llum Sansaloni i tancant el torn de paraula, va reconeixer el alt contingut polític de la proposta , va dir que la moció de Vercher no solicitava la retirada del avantprojecte , qué s'alegrava del possicionament popular en contra del mateix i els demanava ho feren vore als seus superiors polítics , i qué no retirava la dita proposta .     
S'APROVEN PER UNANIMITAT LES PROPOSTES DE COMPROMÍS SOBRE MODIFICACIÓ LEGISLACIÓ TRANSPORT, I LA DEL PSPV SOBRE MÉS AJUDES A L'AGRICULTURA VALENCIANA . 

Sobre el primer punt , solicitat per Compromís, la seua portaveu senyora Llum Sansaloni va assenyalar el perjuí que havíen produit diverses legislacions al impedir qué les cooperatives de transport, mitjà que s'ussava per a eludir la messura europea de tindre que ser propietari d' almenys tres vehicles per a poder treballar com a transportista públic, seguiren endavant , pel qué es solicitava que amb tan sòls un vehicle en propietat ja es poguera fer .
Per part dels populars Raquél Escrivà assenyalà qué la legislació estatal acomodava la nacional amb la europea i qué intentava acabar amb el frau de les denominades "cooperatives fantasma" qué feien competéncia desleial a les reals , i qué no es podía anar contra aquella a més de que la Generalitat està atenent als perjudicats , però qué tenitn en compte estos principis però al causar perjuís en la pràctica apoiaven la proposta .
La portaveu socialista senyora Canet també anuncià el seu recolsament , pel que s'aprovà per unanimitat .

En quant a la segona proposta, en este cas del partit socialista, i després qué la seua portaveu i el portaveu popular intercanviaren una serie de dades i punts de vista diferents però paregudes sobre la Política Agraria Europea i la dels diferents governs nacionals espanyols al respecte , i coincidint en lo fonamental i qué és qué ha segut en general perjudicial per al camp valencià, s'aprovà així mateix per unanimitat .     

- ES DEIXA SOBRE LA TAULA AL NO ARRIVAR A UN CONSENS EN EL TEXTE, LA MOCIÓ SOBRE EL DIA DE LA DONA , després d'un recés per a intentar-ho .

EL REGIDOR POPULAR SALVA FERRANDO RENUNCIA A LA CONCEJALÍA PER MOTIUS DE TREBALL I PERSONALS ( vore detallat article més avall al respecte ) .

JUDICIS : ES DONA COMPTE DE LA DESESTIMACIÓ JUDICIAL DEL RECURS POPULAR CONTRA EL PLENO EXTRAORDINARI D'ESTE ESTIU , DE LA FERMESA AL NO HAVER-SE RECORREGUT DE LA SENTÈNCIA SOBRE LA DECISSIÓ DE CANET DE PARALITZAR LA MOCIÓ DE CENSURA ,  DE LA SENTÈNCIA SOBRE VERGERET EN QUANT A LA SANCIÓ PER AUTORITZAR L'AJUNTAMENT EN EL SEU MOMENT CONSTRUIR EN LA ZONA i D'ALTRA SENTÈNCIA SOBRE LICENCIA D'OBRA DENEGADA PEL CONSISTORI . Al resepecte , l'Alcalde assenyalà qué s'havía acordat en Junta de portaveus que abans de penjar les diverses sentències qué anaren produint-se en la web municipal, es donara compte d'elles en pleno , el que es feia ara amb estes encara foren ja conegudes i haver transcurrit temps desde la seua emissió.

En este punt i al respecte de les mocions que afecten als populars, el seu portaveu va assenyalar que no havíen recorregut les mateixes sobre seguir pensant teníen la raò, per a no judicialitzar la política local doncs la ressolució dels recursos podría ser inclús després d' acabada la legislatura , i per haver-se tractat els temes propossats en el ple extraordinari recorregut en altres plenaris posteriors , a lo que replicà Víctor Borràs que la justicia els havía ratfiicat la raò que ja teníen moralment .

En el punt de les taules electorals es va donar compte de la retallada en el nombre d'estes per a les eleccions europées i en contra del criteri municipal, pel qué l'Alcalde assenyalà que s'intentarà per tots els mitjans possibles que la ciutadania s'assabente dels canvis de taules per a votar .

Es va donar així mateix compte d'una ressolució d'Alcaldía per la qué es crea la funció de gestor de continguts web i s'aprova la guía d'instruccions reguladores del procediment de gestió i administració de continguts del portal municipal , i al no hi haure rés a dir per part dels regidors en el punt de fiscalització dels acords unipersonals del equip de govern, ni precs ni preguntes es tancà la sessió .

13 comentarios:

  1. Lamentable el comportament que va tindre anit un membre important del BLOC i més lamentable encara la poca personalitat de l'alcalde que no es va atrevir a tirarlo al carrer.
    Anit es va vore qui mana de veres.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Podries dir per que va actuar aquest membre d'aquesta manera, no? O és que el marit de la regidora de turno, no es va posar a escridassar a l'alcalde i calgue d'algú per fer-lo callar? El comportament d'aquest individu sí que fou lamentable i d'esprés feia careta de "yo no he sido..." Molt cínic.

      Eliminar
    2. Eixa és la versió qué jo vaig rebre de tercers , ni fique ni lleve perqué des de la primera fila ni es sentíem ni els podíem vore, doncs ells estaven darrer del tot .
      Pel tant , per poder a jutjar agrairía si algú estava pressent i ens ho pogera contar ho fera, geràcies .

      Eliminar
    3. Sembla nivell del Chàvez i el Juancar amb el "por qué no te callas?"
      No deuria ser per a tant quant davant quasi no s'enteren.

      Eliminar
    4. Enric Estruch, amic de Jaume5 de marzo de 2014, 13:38

      Jo pense el mateix, pel que es va sentir davant on estavem els demés, i per contra diuen alguns per a fer sang , qué el que no se callava no li ho va dir a Jords sino al altres, perquè Jaume no es el qué volen fer vore en altre blog , si no tot el contrari.

      El conec fa ja una trentena d'anys i puc dir per això qué ni es ningún dictador, ningún prepotent, ni ningún maleducat .

      A mi i sobre ser en la seua época i com a pressident local d' Unió Valenciana en les antípodes de la de per entonces Unitat del Poble Valencià en quant a ideología, ni quant he estat en UPy D, també en les antípodes del Bloc, m'haa fet mai ningún desplante, desaire , menyspreci, ni reporche algún, tot el contrari, m'ha respectat desde la discrepància perqué ens coneguem i apreciem personalment i això està per damunt de tot .

      Eliminar
  2. Crec que t'equivoques Enrique. El que va fer Jaume Talens en el ple no té excusa per a passar-ho per alt. Poc importa si en alçar la veu es dirigia a Jordi o a altres persones. La veritat és que va interrompre la celebració del ple i va actuar amb males formes i mala educació, com a mínim.
    Dius que en un altre blog volen fer veure que Jaume té una altra imatge. El que es va veure en el ple parla per si a soles, no val buscar excuses. Es va equivocar d'una manera majúscula.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Torne a dir qué no sé el què va passar, però el conec un grapat d'anys i ell no es com el volen fer vore , fera el qué fera eixe dia : Una flor no fa un ramell i fins el més perfecte si es humà erra .

      Eliminar
    2. Enrique al menys tenim la flor, no se si al final es farà ramell. Va actuar molt mal, si tu vols dir que es va equivocar pues vale, pero el que va fer està molt mal i donà molt mal eixemple.

      Eliminar
    3. L'únic que va interrompre el ple escridassant l'alcalde fou l'home de la regidora del PP, tota la resta ganes de morbo dels mateixos de sempre.

      Eliminar
  3. Mira Enrique, vaig a dir el que pense clar i ras. Alguns del PP, i entre ells la majoria de regidors i el seu cap, respiren una maliccia i odi al bloc i sobretot al alcalde que solament s' enten perque els veuen com si foren els usurpadors del poder. Ells i ja fa 3 anys no han acceptat que van pedre l'alcaldia i a molts ni ens miren a la cara com si els haveres tirat de la seua poltrona particular. Curios quan antes tot eren bones cares i risetes. I ja em diras el que va suposar la gran moció fracasada del PP i la transfuga karina. Aumentar mes eixe odi i rencor que es veu clarament en els tipos de posts i comentaris que fan als seus blogs. Digase diaris o ventiladors. Tot el que fa Jordi Juan i el seu equip esta mal. Mai han pogut parir que una persona jove i responsable gestione este poble i el traga de la seua bancarrota, mai haveren pogut pensar que ho faria tan be i per aixo no volien que durara mes de 2 anys. I han intentat desde el primer dia desprestigiarlo, a nivell professional com a personal, desde els seus titols a dir-li prepotent per fer cumplir la llei. Vorem com acaba en eleccions el tema pero la veritat es que el partit popular i els seus acolits desde el primer moment han buscat la confrontacio, crispació i el lio. Han embrutat la politica local de la forma mes rastrera i barriobajera i prou es que Jaume o qui siga faci "i" per a montar el lio. I eixa es la veritat. Per a no parlar del que realment importa. Dels seus draps bruts, la mala gestió, les obres inutils, la llei de l'avortament i de com salien junt a la transfuga karina per a impedir que les obres que son necessaries per al poble vagen avant. Perque, siguent sincers, el poble els importa poc, el partit molt. Soles hi ha q mirar les noticies. Per vore quin tipo de corrupte partit son.

    ResponderEliminar
  4. Jo vaig estar al plenari. Pense que el sr. Jaume Talens haguera tingut que ixir del saló, per fer-li un favor a Jordi (per a no tindre que expulsar-lo) i per fer'se un favor a ell mateix (agafar un poc d'aire i calmar-se).
    Pel que em comenten, en el Bloc està nerviosets per varies coses:
    - Manolo Vidal va a demanar-los que obriguen la piscina.
    - Jordi Juan ja no està tan ben mirat pels alts dirigents de Compromís.
    - MJ va entrar al drap als comentaris d'aquest blog.
    Un coktail explosiu que fa als mandamassos del Bloc estar molt nerviosos i saltar a la mínima.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Dis-me que el fumes que jo també en vull!!! I dracs voladors i donyets màgics no?? Si és que la llengua no té òs i tu imaginació en tens molta, imaginació i ganes de difamar. Jo estava al plenari i darrere de tot i ho vaig vore tot, però tot tot i si algú es mereixia l'expulsió era l'home d'Imma Tudela. Tota la resta politica barriobajera i ganes de lio.

      Eliminar
    2. I per què no els va tirar als dos al carrer? Pues perquè JJ necessitava les instruccions de Jaume.

      Eliminar