sábado, 4 de enero de 2014

Editorial : TORNAR AL ORIGENS

He ficat este titolar, però en tenía altres : Estil Robinjut ( o Gekko, o Karl ...) , ò  Tornar als d'enmig . 

Quant varem començar esta aventura editorial, eren dos o tres els comentaristes continus, i entre ells els antecitats, acompanyats d'algun anònim , però es mantenía un tò de respete , el mateix que ells tres mantenen sempre i que fa que móltes vegades i quant tinc pressa, ni siquiera llisc els seus comentaris abans publicar-los si no qué es publique i quant puc es llisc perquè sé qué el seu contingut podrà ser més o menys polèmic però mai faltaràn a nignú, ni desqualificaràn a la persona, cossa que no puc fer en ningún més doncs les burrades que rep son de cuidado, tant per part d'uns com per part d'altres .

Esta línea de poc però bons fea que este blog mantinguera l'espírit en qué es va fundar, que era aportar un poc de seny i de moderació davant la crispació existent , tant a nivell polític com a nivell social , a més de ser la veu d'aquells que , per discrepar de la línea editorial i com em passà a mi, eren censurats, vilipendiats sense possibilitat de rèplica , insultats, desqualificats personalment ... fins al punt de que vaig tindre que parlar amb amics que sé teníen ascendència en eixos blogs i demanar-los que intervingueren per a tallar tot allò , el que em consta feren .

Passat el temps eixe blog modest però equilibrat va començar a creixer i creixer, i amb això a rebre muntò de comentaris , i amb ells a eixir-sen d'eixe propòssit inicial i a caure en el mateix del que es va fugir i pel que es va fundar , permès pel seu administrador en la idèa de que a vore si, i com li he contestat al amic Jaume Talens ( sí, es amic meu li pesse a qui li pesse i sé que a mólts dels seus es pessa ) de llegir tantes animalades la gent es donara conter d'on estem arrivant , del odi que hi ha en el poble entre enemics polítics, que ja ho son personals .

Però el qué està clar es que en vers d' aconseguir-se el propòsit  " d'obrir la mà " per a tractar de que servira per a lo dit,  este blog s'ha convertit en un instrument per aumentar l'odi, els insults, les desqualificacions personals , fins a un punt que a mi, que he sigut objecte de tot això, no m'agrada gens ni miqueta,  eren varis els amics que anaven diguent-meu i jo els constestava lo de a vore si es donen conte del odi que creen , i huí mateix i desprès del article de Jaume, ho he consultat amb altres amics seguidors del blog, i  m'han ratificat que sí, que no els agrada gens ni  miqueta la línea que des de fa un temps ha prés Quadern i que el fa similar o pitjor a altres dels que fugía el seu administrador quant el fund'a, fa ara un poc més de dos anys .  Es a dir, hem guanyat en quantitat però hem perdut en qualitat . 

Tot açò m'ha fet pensar i repensar qué fer, i he prés la decissió de que en endavant, S'HAN ACABAT ELS INSULTS , LES DESQUALIFICACIONS PERSONALS I DEMÈS , anem a tornar a ser eixe blog de pocs però bons front a eixe monstre de reflexe d' odis en que s'ha convertit Quadern : Podreu opinar sobre qualsevol tema amb lliberat però sense insultar, desqualificar ... es a dir, estil Robinjut/Gekko/Karl als que no es he tingut que censurar mai .

Sé que amb això anem a perdre en nombre però anem a guanyar en qualitat , però com no es el nostre objectiu el ser el més nombròs si no el millor possible , rés ens importa .

I anem a començar demanant sinceres disculpes a tots aquells als que amb la nostra actitut em ofés, per activa o per passiva , a alguns les demanarem personalment.

Este es el blog dels d'enmig, i els d'enmig no som intolerants i com no ho som, no necessitem d' insultar ni desqualificar personalment a ningú per a fer-nos sentir , qui vullga que ens compre i qui no, que ens deixe .  

Així que no pergau el temps en escriure si no és per a opinar , discrepar, contradir ... el que faça falta però sense demèrits ni insults, no els anem a permetre més

Bon any nou als que en endavant quedem, que segur serem gent sana i de pau, com sempre ha volgut ser Quadern .

14 comentarios:

  1. A vore si la Cotorra torna als orígens. És a dir, a la denuncia quan el govern fa coses que no estàn ben fetes.
    Pel que es veu no és el mateix ser oposició que governar i tenir que fer la vista grossa i deviar l'atenció cap a un altre costat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ells ara quan es queden sense arguments o es cansen de les nostres critiques diuen que no voldrem que es tiren pedres a la seua teulada. O siga, que confonen politic o partit amb govern i Ajuntament. Per a mi, la teulada, mane qui mane, es la mateixa, i s'ha de mantenir el llistó d'exigència amb aquells a qui deleguem el nostre vot i per conseqüència, els nostres diners. Si tingueren un milessima de voluntat d'autocrítica, deixant de costat la imatge del partit entre el poble o l'enemic politic, en traurien molt mes rèdit, pero com tots fan igual, segueixen amb el sistema. Abans enyoravem una manera mes progressista de fer, despres una manera menys corrupta de fer i ara cal l'ultim pas, una manera menys partidista de fer. Ens acostem massa poc a poc al be comú desinteresat i ja no queden massa persones on triar, els partits els fagociten, mireu com acabarà de farta Carmen.

      Eliminar
  2. Molt be, fes com la Cotorra que dona la infomació de Compromis o algo paregut

    ResponderEliminar
  3. Aci enrique marcant objectius al seu blog i tallant la linia de insults... I mentre els anonims de dalt tornant a parlar de la cotorra... Mania persecutoria li diria jo! Si es que les manies no les curen els metges! I algu li piquen les veritats.... je je je

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Manies persecutories les tenen altres dins l'ajuntament. No se si m'explique.

      Eliminar
    2. Hi ha qui li te mania persecutòria a la Cotorra i qui la te al Secretari de l'Ajuntament. Totes dues no les curen els metges, es veritat!

      Eliminar
    3. El vostre amic de la moció?

      Eliminar
  4. L'insult sol ser producte de la manca d'arguments i de la tàctica política de que la millor defensa es l'atac (del contrari, siga partit o persona). Si Enrique lleva als dels insults no ens perdem res, fora de les des calificacions ofensives no solen dir res. Tampoc cal nomenar aci a la Cotorra, ja que la seua política, a mes a mes de filtrar per suposats insults, tambe ho fa per interes polític, certs noms i fets no es poden nomenar per no crear problemes al partit.
    El mes trist es que la crisi no ha servit per a res, el interes comú segueix sent el mateix:nul, quant ix tot el verí entre adversaris "nomes" per la quota de poder, i dic nomes perquè es l'unic important per als politics i als últims temps es l'unic que ja no ens importa als ciutadans, menys sigles i mes persones vàlides i honrades. Mentre esperem la pròxima generació de politics (esta tampoc ha canviat els mals tics dels darrers anys) al menys que no siga amb picabaralles de mercat ni insults de xiquets.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sol pasar, que quan la situació supera algunes persones, entren ací i li diuen Fill de P _ _ _ a l'administrador. El nerviosismo pot jugar males pasades, però mai s'ha de caure amb l'insult i les bones maneres han de prevaldre.

      Eliminar
    2. No és cosa de templar els nyervis, sino d'educació.

      Eliminar
  5. Que E.E. demane estil Robinjut, als de la Cotorra i simpatitzants els deu sentar com una patada als c... No ho dic, que ara ja no es poden dir paraules malsonants,je,je.

    ResponderEliminar
  6. Cotorra per aci i cotorra per alla... Este no es el blog de enrique?? Ai cotorra quan q toques el tendre als peperets!!!

    ResponderEliminar
  7. Com diu Enrique, aci posa alguns exemples d'educació i argumentació amb servidor, Karl i Gekko, comentaristes pesudònims mes habituals, la qual cosa li agraisc per la meua part. Pero sembla curiós que de tots tres exceptuant Gekko que ja sabem per on fluixeja hem estat censurats vilment a l'altre blog.
    Aci Enrique diu que ens publica sense llegir-nos ni comprovar el talant, com s'en refia i a l'altre tampoc ens lligen ni ens posen. Denoteu que aci al amic del Bloc no se l'ha deixat de publicar mai per divergents que foren les seues opinions, jo tampoc ho voldria.
    L'excusa es que a sa casa ells decideixen qui entra, per damunt de que els comentaris meus no canvien (moltes vegades ni una coma) del que aci escric, i per tant totalment llegibles per tots, agraden o no.
    Podeu traure les conclusions que vullgau.

    ResponderEliminar