viernes, 10 de enero de 2014

Nota de Prema de KARINA VERCHER sobre pressuposots

VERCHER EXTÉN LA MÀ AL GOVERN DE TAVERNES PER APROVAR 
UN PRESSUPOST MÉS SOCIAL I AMB MENYS IMPOSTOS

A pocs dies del plenari municipal de gener, la regidora progressista Karina Vercher ha oferit ajudar al govern de Tavernes, format per PSOE i Compromís, que es troba minoria des que la pròpia Vercher fora expulsada del govern municipal després de rebutjar els pressupostos de 2013 per considerar-los poc socials. 

Concretament, Vercher ha proposat als  seus ex-socis de govern aprovar els nous pressupostos prenent com base l'esborrany de 2013 en les parts en les quals ja estaven d'acord, sempre que els nous pressupostos incloguen la rebaixa del gravamen de l'IBI del 0,48 a 0,40, rebaixa que unida a la revisió cadastral, faria que la contribució baixara prop d’un 30% enguany (uns 100 euros per família) deixant més diners als veïns per a reactivar l'economia local. A més, Vercher ha indicat que s'haurien d'incrementar els recursos destinats a polítiques actives de creació d'ocupació. 

Altres punts que Vercher considera factibles i irrenunciables per a donar el  seu suport a un nou pressupost, serien l'increment en un 50% a 300.000 euros, de la partida d'ajudes d'emergència destinades a les famílies més desfavorides del municipi sobre la despesa de 2013 i consignar 20.000 euros més per a Càritas i Creu Roja. Així mateix, Vercher considera convenient la creació d'una nova partida destinada a proporcionar beques de menjador infantil a l'estiu als xiquets de Tavernes que ho necessiten. A més, caldria garantir el manteniment de la plantilla actual de l'ajuntament i la contractació de nous agents de policia local en línia amb el que van exigir els sindicats.

Entre les despeses a retallar, Vercher proposa baixar un 20 % el sou dels polítics del govern i l'oposició, així com el dels assessors del govern de Jordi Juan. Segons Vercher, tan sols amb aquesta retallada seria pràcticament suficient per a augmentar l'ajuda a famílies i organitzacions assistencials, així com per a sufragar les beques infantils de menjador d'estiu. La regidora ha indicat que els 70.000 euros destinats al renting de vehicles policials també haurien de reduir-se dràsticament. 

Finalment, Vercher ha recordat a l'alcalde nacionalista Jordi Juan, que Tavernes ha començat 2014 amb el pressupost de 2012 en plena crisi econòmica i l’ha instat a deixar de costat els interessos partidistes i acceptar l'aprovació d'un pressupost més social, amb menys impostos i més polítiques actives de creació d'ocupació. “És temps de treballar per als ciutadans i no per als partits polítics” ha agregat Vercher.

24 comentarios:

  1. La veritat, no espereva aquesta proposta, a JJ li ha tocat la loteria, ja que les condicions són perfectament assumibles i d'esquerres. Un 10 a la regidora, sobre tot si considerem tot el que li solen dir els seus excompanys.

    ResponderEliminar
  2. Tot el que siga abaixar impostos, abaixar jornals de polítics i asesors i pujar gasto social és bo.

    ResponderEliminar
  3. Després de llegir atentament la seua nota de premsa, amb tot el respecte li faig les següents matisacions:

    Al meu entendre, vosté es va buscar conscientment l’expulsió del govern. Si forem en la lliga de futbol, seria allò que es diu una autoexpulsió i per “agressió” (simbòlicament parlant) al seu propi equip de govern. No la crec tan bova i tan ingènua (políticament parlant) per pensar que, una acció tan forta, com es votar en contra dels propis pressupostos, anava a quedar en un somriure del seus socis i en un no res. Estic convençut que vosté cercava una major quota de poder i pensava que en el PP ho podia aconseguir en ser el fidel que decantava la balança, però la fallida moció de censura li han fet fracassar totes les previsions. I ara s’ha quedat com se sol dir, i en refrany que tant agraden al Sr. Estruch, com la novia de Pinet.

    Estic convençut que vosté no ha fet cap càlcul, no ha fet cap número en la proposta que fa de la rebaixa del gravamen de l'IBI del 0,48 a 0,40. Eixa proposta és incapaç de fer-la el mateix PP perquè, com a partit que ha estat de govern sap que es inviable del tot i seria la paralització total de l’Ajuntament i de Tavernes. El Sr. Manolo Vidal i el PP no són tan irresponsables i segur estic que pensen una més adequada i apropiada als ingressos que cal tindre per seguir oferint els mateixos serveis. ¿O deixem en un parell de cèntesimes?

    Al meu entendre, i pels números que conec i els que jo he fet, eixe parell de centèsimes ha de ser la proposta si es vol continuar al mateix nivell de prestacions de serveis que ara. La de vosté és un vertader despròposit. I li ho explique i arredonirem els numeros per a millor comprensió.

    Si la liquidació del IBI està ara al voltant dels 8 milions, una rebaixa del 30% implica que l’Ajuntament en el 2014 (enguany) liquidaria així, d’eixida, 2’4 milions menys, i en base als impagats es pot anar a ingressos reals de 3 milions menys.

    ¿Ens explicarà com funcionarà l’Ajuntament de Tavernes amb 3 milions d’ingressos menys? Serà capac d’aclarir a l’opinió pública com prestar serveis amb un pressupost que no arribaria segurament als 13 milions? Li recorde que en el 2010 va ser de vora 21 milions. O siga un 38% menys respecte al darrer anys de la passada legislatura.

    Li assegure que és més fàcil aconseguir la quadratura del cercle perquè, no oblide que l’Ajuntament ha de fer front al pagament de sous dels funcionaris, al pagament del deute del banc, al pagament de llum, fem, etc i etc. I eixes despeses, senyora regidora, no han baixat. Calen els mateixos diners, i amb 13 milions no hi ha ni per pagar-les.

    Sé que ara em dirà: doncs que retallen! I jo li dic: d’on? I vosté contesta un 20% del sou dels polítics i de plens, comissions, etc. (60.000 euros a l’any?). O demanara que ens traguen de les Mancomunitats? O que deixen de subvencionar entitats i associacions locals?. Tot això, a molt estirar són 400.000 euros? 500.000 euros? O siga poca calor comparat amb vora 3 milions que es deixe de recaptar. I l’ajuntament ha de continuar donant els serveis municipals bàsics. I això té un preu.

    Diga’ns per tant, quina és la seua proposta per compensar eixos 3 milions, faça propostes i demostre’ns que realment pensa i actua pel bé de Tavernes, I no oblide que si no hi ha compensació de la falta d’ingressos, no pot hi hauré tot el que vosté demana.

    Perquè fer propostes sense haver-les pensat i sense càlculs és molt fàcil. Cal tindre el cap ben gelat en temes tan seriosos. Tot no és dir jo abaixe un 30% de l’IBI, sinó que cal saber d’on traure els diners que falten perquè, li ho torne a repetir, les despeses fixes estan, i un pressupost municipal supose vosté que sabrà que ingressos=despeses. I això vol dir que si no hi ingressos....

    I això que es tan fàcil de vore i raonar, estic segur que els tres partits del consistori s’ho hauran plantejat valorat. Vosté, amb tot el respecte, crec que no.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Fas mal els càlculs de recaptació de l'IBI i oblides precissar que aquesta recaptació augmenta un 10 % anual. La resta de desqualificacions no les contestaré però tots sabem que la va fer fora del govern Jordi Juan (mira l'hemeroteca) per una diferència en despeses socials de 30000 euros en un pressupost de 14 milions. Aquesta és la teva suposada agressió?

      Eliminar
  4. A mi expliqueu-me d'on va traure l'Ajuntament els 2'4 milions minims que deixa de recaptar amb la proposta de Karina i que no compensen els 60.000 euros que estalviarà amb l'eliminació del 20% de tots els gastos els polítics i que pot arribar als 100.000 si ja, per eliminar, s'eliminen els assessors? (secretari alcalde i cap de comunicació).

    L'estalvi amb els polítics serien 100.000 euros pero deixem de recaptar 2'4 milions suposant que tots paguen l'IBI (ni de conya). I això vol dir: col·lapse, fallida de l'Ajuntament.

    Per tant propostes, no paraules buides de continguts.
    Amb 2'4 milions menys: Com paguem funcionaris i brigada municipal? Fem un ERE del personal i s'acomiada el 50%? Ens declarem insubmissos davant el deute de 16 milions que te l'Ajuntament en els bancs?
    Tornem a fa 50 anys, el fem dins de les cases i cadascu que s'agrane el carrer? Tornem a dos perilles per carrer? Proposem que la policia local vaja nomes a peu o a mol estirar en bicicleta?

    La casa es mes seriosa que deixar-ho tot reduït a una frase, per molt bonica que ens resulte a les orelles: Tot el que siga abaixar impostos, abaixar jornals de polítics i asesors i pujar gasto social és bo.

    Jo no ho sé. És bo o es roin?, perquè si eixa baixada d'impostos vol dir que s'han de despatxar treballadors de l'Ajuntament o aplicar un ERE ¿serà bo?
    Abaixada d'impostos? Clar que si, però raonada i sense deixar de cobrir els necessitats que té Tavernes.
    Torne a repetir: amb dos centèsimes l'abaixada global (calcule jo pot estar al voltant d'un 15% entre el que no es puja per l'abaixada dels valors cadastrals aconseguida pel govern i l'abaixada derivada de les dos centèsimens) i l'ajuntament, encara que pot perdre sobre el mig milio d'ingressos, crec ho pot assumir.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo no soc professor de matemàtiques però com pots dir que una rebaixa del 15 % equival a mig milió menys de recaptació i el 30 % que ha proposat la regidora equival a un 30 %?

      Ho pots aclarir?

      Eliminar
    2. Ni jo tampoc sóc professor, ni de matemàtiques. He tingut prou amb les que vaig deprendre fins a COU.



      Eliminar
    3. Que algú m'explique com es pot aconseguir superhàbit i no tindre prou ingressos per afrontar les despeces del Ajuntament?
      Quina de les dos coses no es certa?

      Eliminar
    4. El que et volia dir l'anòmin anterior és que si un 15 % menys és mig milió menys de recaptació com tu afirmes... doncs un 30 % menys no poden ser 2,4 milions menys. Jo si soc profesor però creu-me que no cal per a veure això.

      Eliminar
  5. Jo ara pregunte: si l'any passat diuen i proclamen com a èxit del govern que van aconseguir 4'5 mil. € de superàvit, amb un pressupost semblant no es pot deixar eixe superàvit en 2'6 mil. i la resta a càrrec de rebaixar l'IBI?
    No se si l'Ajuntament farà fallida, pero amb l'IBI sumat a totes les demés taxes i pagaments municipals el que faran fallida seran moltes cases i butxaques. No es pot aplegar a una postura intermitja? Ha de ser blanc o negre? No es pot baixar algo l'IBI i molt el que proposa Karina (politics,assessors,subvencions no socials,Festiverns,cavalcades)? Els Ajuntaments no tenen potestat per minvar els impostos i taxes per a la gent amb necessitats?
    Els comptes de Karina esta clar que no ixen, pero les seues propostes tampoc van desencaminades, apropa al poder al poble en quant estaríem tots al mateix vaixell i el gest es tindria en compte mes per l'acte en si que pels números, no es excusa que s'estalvie massa poc per no tocar partides que poden ser en part prescindibles.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estic d'acord, els seus números si que quadren tot i que evidentment la regidora no concreta totes les retallades entre les que està el superàvit, algunes obres no essencials i despeses com la calvalcada de reis (amb 10000 euros es mantindria el que s'ha aportat a la falles i algunes coses més) o els 300000 euros de la mancomunitat de la Valldigna. El que passa es que és arriscat parlar d'eixes retallades en una nota ja que imaginat que podrien dir determinats mitjans manipulant un poc... Vol Traure els Reis!! No vol a la Valldigna!!...

      Eliminar
    2. Parleu de menudencies comparat amb el que demana Karina: 300.000 euros mancomunitat, 10.000 cavalcada de reis... front a 2'4 milions si tots pagaren perquè si hi ha impagats al mateix nivell que l'any passat ens podem anar a 3 milions menys.

      Acabem la discusió molt facilment: Aneu a consultar el pressupost del 2012 (el del 2013 es prorrogat) i mireu que costen LES OBLIGACIONS que no pot fugir l'Ajuntament: sous, pagment deute, llum publica, menteniment, fem. etc.
      En acabant mireu si amb els 12'6 milions de pressupost que vol deixar Karina Vercher es pot pagar això.

      Recorde: 15 milions tenia el pressupos del 2012 i ara cal llevar-li 2'4 milions que vol Karina es a dir: 12'6 milions.

      Mireu-ho, feu la resta i pararem de discutir.

      I parlarem de numeros. Jo estic parlant de numeros des del primer moment. Quan estiguen quadrats els numeros despese=ingressos parlarem de política, es a dir, de quin pressupost podem fer. Pero primer determinen els numeros.

      Tant vos costa comprovar el que us dic? O es més fàcil discutir sense arguments?

      Eliminar
  6. Sempre els mateixos arguments cotorrils.
    Si ens dedicarem a passar-li la factura dels serveis publics a l'empresa Festivern SL, podrien estar en condicions d'exigir-nos que paguem els impstos que estem pagant. Perö com que tots no som iguals, ens haurem d'aguantar i vore com ens buiden la butjaca.

    ResponderEliminar
  7. Més que amb els números, si ixen o no, em fixaria en les mesures. Es pot baixar l'IBI, tenint en compte que l'any passat es va tindre superhàbit?
    Resulta molt contradictori que per un costat es diga que no es pot baixar i per l'altre ens diguen que tenim superhàbit i que hi haja diners per al que es vol.

    ResponderEliminar
  8. Sembla ser que davant la falta d'arguments i d'explicacions raonades el millor que feu es tornar a parlar de les despeses del Festivern, una gota d'aigua comparada amb l'aceà que vol Karina Vercher que deixe de recaptar l'Ajuntament i damunt sense argumentar res els numeros.
    No vaig a discutir eixe tema del Festivern ni parlar de sous, repetisc, el maxim 100.000 euros front als 2'4 milions de Karina. No vull que l'arbre vostre em tape el bosc que hi ha darrere.
    A mi argumenteu-me d'on va traure l'Ajuntament els 2'4 milions minims que deixa de recaptar amb la proposta de Karina i a partir d'aci parlem.
    Arguments cotorrrils? No sé això que és. A vore si dilluns el trobes amb la sorpresa que el partit de l'oposició argumenta semblant a mi, perquè realment tinc informació del PP.

    I cada dia ho tinc mes clar: en este poble no hi ha cap consciencia de que l'Ajuntament no es el govern que mana, sino que es el poble, que som tots.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ara diràn que el que el fet de que el Festivern SL no pague els serveis i instal.lacions municipals utilitzades, és el xocolate del lloro. Potser, però èticament està fatal. Després es posen les mans al cap quan es parla de que pujar els impostos a les grans fortunes, també és el xocolate del lloro.
      No és pot donar classes d'ètica i moral, quan ú no se l'aplica.

      Eliminar
  9. Jo si es tracta de baixar els impostos signe on faja falta. Millor hui que demà.Els diners en LA BUTXACA dels ciutadans SEMPRE. Però sols recordar-li a algú que el forat de l'Ajuntament era de certes proporcions i que s'ha fet un esforç en reduir-lo (per supost que s'haguera pogut fer més però es que la legislatura passada simplement ni es va intentar).

    Jo respecte a Karina no tinc res que dir. Ja he dit prou coses d'ella i em canse. Però si vol consens, vol acords, vol diàleg perfecte però és complicat arribar a acords, entablar diàleg, fomentar el consens si a la primera de canvi tires a línia de flotació d'aquell amb el que es suposa vols entendret. I de Karina pot uno esperarse de tot.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. De tot però també per a bé, quede clar, no tot en ella té que ser roïn, almenys en lo que jo conec .

      Eliminar
    2. De fet, jon conec a Carmmen, Karina, Víctor, Manoli i Jordi, entre d'altres i, la veritat, sempre mhan estat Karina i Carmen les persones que menys polítiques m'han semblat i les que més il·lusió per fer coses pel poble tenen.

      Eliminar
  10. Gekko, molt be per lo dels impostos, pero estem parlant de persones. Altra cosa son els impostos de qui tenen cases i cotxes de luxe, grans empreses o comerços, o li suposen una feina extra al consistori. Ahi si que volem que es paguen i no poquets impostos, perquè son els que s'aprofiten de la productivitat dels treballadors i els que els en sobren mes i s'esforcen menys. Per la part de Karina, el que tu dius, deixem-la estar pero no deixem estar el que diu si es per a millorar. Tampoc es precís que es negocie res amb ella, encara en minoria no els cal cap vot,sols s'ha de pensar si el que proposa convé o no al poble, despres la propaganda de cadascú ja posarà les medalles a qui crega convenient. La pega sempre la troben segons qui s'apunta el tanto de la bona idea, pensen que fent costat fan propaganda als demés i en contra pròpia. Això es falta de humiltat a la política, un dels pitjors mals actuals.

    ResponderEliminar
  11. Parlant de fiscalitat i impostos vos recomane, amb el permís de l'administrador, l'article que vaig vos pegue.

    Per cert Enrique este tema seria un bon tema de debat a tractar al blog

    http://www.eleconomista.es/opinion-blogs/noticias/5447772/01/14/Los-espanoles-son-esclavos-fiscales-de-un-sistema-politico-y-economico-insostenible.html

    ResponderEliminar
  12. Enric, abusaré de la teua paciencia i posaré un link de La Cotorra: http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/08/contra-manipulacio-xifres-i-dades-i.html

    Segons les seues dades, la sembla ser que inasumible i terrible baixada del 30 % del IBI a Tavernes... resulta que deixaria els rebuts en els valors de 2011!! ës a dir, com recnoeixia La Cotorra en este Post, el govern de Jordi ha pujat l'IBI un 26 % fins ara, EN PLENA CRISIS...

    Per tant, la rebaixa que demana Karina del 30 % deixaria els rebuts en els valors de 2010-2011

    ResponderEliminar
  13. Enrique, abusaré de la teua amabilitat i dire que l' autor de la resposta anterior, trau les xifres fora de context segons he vist en el linx.

    I allí es demostra com durant la crisi, que va començar en el 2009, el PP en dos anys va pujar quasi el mateix que el govern d'ara en tres.

    A mes que tots sabem que les pujades per aplicar entre el 2007 al 2016 foren aprovades per Manolo Vidal. Esta govern no es que no aprovat cap pujada de l'IBI, ans al contrari, serà qui l'abaixara.
    Bona propaganda els fas a Jordi Juan i demes, en demostrar que han pujat menys que el PP i damunt ara abaixaran IBI, la PRIMERA VOLTA QUE AIXO PASSARA EN ELS ULTIMS QUARANTA ANYS.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Val, però per a ser més bò que el PP haurien de baixar el 26-28 o 30% que dieu des que manava el Bloc-PSOE i a més a més eixe 50% que pujà el PP, així sereu millor que ells i defareu l'abús que ens van endosar i pel qual entre altres coses us van votar. Si, van votar esquerres (o van deixar de votar dretes, és el mateix) perque desféreu el deute en que ens va sumir el PP.

      Eliminar