viernes, 24 de enero de 2014

LLEGIT EN LA PREMSA DIGITAL , política i solidaritat

Gent de Tavernes ha entregado a la Gerencia del Catastro de Valencia las más de 3.000 firmas de vecinos para pedir una revisión a la baja de los valores catastrales. Según esta formación, el valor que figura en los recibos de IBI Urbana y Rústica es «desproporcionado, superando al valor de mercado de los inmuebles». Ello se debe a que la revisión se realizó en 2006, a punto de estallar la burbuja inmobiliaria. «Urge una revisión a la baja por el desfase de los precios actuales de mercado, lo que ha llevado a muchos ciudadanos a no poder pagar los recibos de IBI, y no es de justicia que la gente que los paga tenga que hacerlo por unos valores que son muy superiores a los de mercado».
Un aclariment : Gent de Tavernes va arreplegar les signatures este estiu passat i les va pressentar abans de que Cadastre aprovara la coneguda rebaixada cadastral del 20% , pel que encara esta noticia arriva amb retràs , tenim que dir que almenys s'han merejat i han fet algo per a aconseguir-ho, tota pedra fa paret i a més sucre més dolç, diuen , i no com altres que de segur els han criticat i els criticaràn però sempre cómodament des de les seues cómodes cadires, sense xafar el carrer com han fet ells per a ajudar al ses seus veïns .


LA SAFOR-las provincias

Tavernes colabora con proyectos solidarios en Liberia, Filipinas y Zimbawe

Solidaritat amb el Tercer Món celebra su asamblea el sábado en la parroquia de Sant Pere con la asistencia de Amadeo Fons 

La ONG Tavernes Solidaritat amb el Tercer Món ha previsto su asamblea anual ordinaria el sábado a las 18 horas en el centro parroquial de Sant Pere de la Vall.

Esta oenegé colabora activamente con diversos programas solidarios y en 2013 ha ayudado a la construcción de un centro educativo en Zimbawe para atender a los más pequeños de Hwange, en el país africano. Solidaritat amb el Tercer Món también ha enviado ayuda a Filipinas mediante Cáritas tras la devastación que sufrió este país.
La entidad vallera ha recibido varias ayudas, como las del concierto solidario organizado por el dúo local Pepe y Paco. Además ha promovido actividades de sensibilización como visitas de confirmandos al albergue de Sant Joan de Déu de València.
En la asamblea se espera la participación de Amadeo Fons, vicepresidente de la coordinadora de la ONG, quien informará sobre el hospital de Liberia al que también ayudan y donde estuvo la supervisora de Urgencias del hospital la FE de Valencia, MaríaJosé Rodríguez. En la asamblea estará un representante de los Hermanos de San Juan de Dios, acompañado por un usuario del albergue que dirige este movimiento religioso.
Finalmente, Alexandre Alapont, hablará sobre la realidad que se vive en Zimbabwe y dará cuentas del proyecto educativo en el que actualmente colabora la ONG.
Ahir reberem la convocatoria, allí estarem i vos informarem , animeu-se a pegar un pas endavant i col.laboreu actívament, fa falta .


13 comentarios:

  1. Gent de Tavernes està fent-ho molt be. Ha presionat a Jordi i ara demana uns valors catastrals reals.
    La rebaixa aceptada per Jordi no és suficient i ha de baixar molt més encara.

    ResponderEliminar
  2. Gent de Tavernes va presentar les firmes davant Cadastre el 30 de desembre del 2013, segons informacio publicada en el diari Levante que Las Provincias amaga o desconeix.

    Segons s'ha dit en diversos plens municipals, que ara sembla ser s'han oblidat, el dia 4 d’octubre del 2011 el govern de Jordi Juan va presentar la primera sol·licitud de rebaixa seguida d'una reunió amb Cadastre de València on es va queixar per uns valors sobrepujats i que amb la crisi suposen una càrrega impositiva molt elevada a tots els veïns.

    El mes d’abril del 2012, la Gerència Regional de Cadastre informava a l’alcalde, Jordi Joan que atenien la sol·licitud de l’Ajuntament i Tavernes s’incloïa en el Pla de Treballs de la Gerència Regional de Cadastre, o siga l’inici de la revisió.

    Tot eixe Pla de Treball es concreta, tal com l’alcalde va informar en assemblea oberta el passat mes de maig, en una previsió inicial de rebaixa d’un 15% que pot arribar al 20% del valor atés que Tavernes havia demanat el 15 de febrer acollir-se als Pressupostos de l'Estat perquè complia les condicions del Ministeri d’Hisenda, que l’ha d’elevar al Consell de Ministres i aquest fer-la efectiva. Eixa reducció del coeficient es basava en allò que preveu l’article 32.2 del Real Decret Legislatiu 172004.

    El dimecres 11 de desembre del 2013 el BOE publicava - 20 DIES ABANS DE PRESENTAR GENT DE TAVERNES LES SEUS FIRMES A CADASTRE - que Tavernes tenia aprovat una rebaixa al 80% el valor cadastral.

    Per tant:
    1. El tràmit de la rebaixa de l'IBI el fa l'Ajuntament i el va començar el govern de Jordi Juan en octubre del 2011, una petició a Gerencia de Cadastre reafirmada i aprovada pel plenari per unanimitat de tots, inclós el PP.
    2. Gent de Tavernes va començar a arreplegar firmes quan ja s'havia anunciat que l'Ajuntament havia fet la peticio formal davant el Ministeri d'Hisenda, que finalmant aprovara en desembre la reducció al 80%.
    3. Les firmes de Gent de Tavernes es presenten davant Gerencia de Cadastre que no té capacitat d'aprovar cap rebaixa sino que ho fa el Ministeri.
    4. La presentació de les firmes es el dia 30 de desembre. I eixe dia ja esta tot decidit a nivell de Ministeri i publicat en el BOE i el govern de Tavernes ja havia anunciat el dia 14 la rebaixa i d'eixe anunci s'havia fet eco tota la premsa i els blogs local.

    Cadascú que traga conclusions.

    ResponderEliminar
  3. Un altre aclariment:

    Segons el diari Levante-EMV les firmes foren presentades el dia 30 de desembre passat, textualment el diari diu:

    "presentó ante la Gerencia de Cadastro de Valencia las más de 3.000 firmas que recogieron de los vecinos de la localidad". "Los miembros de esta formación registraron formalmente las rubricas el 30 de diciembre del año pasado".

    Hi ha una completa contradicció entre el que diu el diari Levante-EMV, i cal pensar que la informació li la passa Gent de Tavernes i el que diu l'editorial de este blog

    "Gent de Tavernes va arreplegar les signatures este estiu passat i les va pressentar abans de que Cadastre aprovara la coneguda rebaixada cadastral del 20% , pel que encara esta noticia arriva amb retràs".

    Qui te raó? El diari Levante-EMV? L'editorial d'Enrique?

    I un altre aclariment: Cadastre no aprova cap rebaixa del 20%. Qui aprova la rebaixa del 20% és el Ministeri d'hisenda i es publica en el BOE molt abans de presentar-se les firmes.

    ResponderEliminar
  4. Pues ho tens mes facil. Tu que tens ma amb el Ministeri de Hisenda i amb el PP dis-los que anulen eixa rebaixa del 20% i que siga del 40 o del 60 per cent.

    La rebaixa l'aprova el govern de Rajoy i com las lentejas si las quieres las tomas i sino las dejas.

    ResponderEliminar
  5. La meua editorial qué té que vore amb tot açò ? Suposse el referiràs a l'aclaració que faig en este article, i en rés contradix l'informació de La Cotorra , quén done per bona perquéel que és és i es te que reconeixer .

    Sòls dic que jo sàpiga que tampoc passa rés perquè un grup pressente signatures apoiant algo que beneficia als eu poble, i mai dic ni ho pense que vaja segut la cusa de dita rebaixa, sòls que quant més sucre més dolç i ningún mal vora fet tampoc .

    ResponderEliminar
  6. P.D,. I quant dic les va pressenatr abans desconeixía les dades exactes de pressentació i de aprovació per part d' uns i altres, sabía que eren per eixe mes però no exàctament que dia una cosa i altra .

    De totes formes tampoc tinc perquè ni defendre ni atacar ni a uns ni alatres, doncs rés son de mi huí per huí , si algún dia soc algo ja parlaré en nom de qui tinga que parlar , així que cadascú que aguante el seu pal .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique Estruch i Ferrando, DV24 de enero de 2014, 19:31

      Soc, Enric Estruch i Ferrando, de algú més que de Demòcrates Valencians, volía dir , de qui si soccom sabeu portaveu local i comarcal .

      Eliminar
  7. Enrique, tu dius:
    Gent de Tavernes va arreplegar les signatures este estiu passat i les va pressentar abans de que Cadastre aprovara la coneguda rebaixada cadastral del 20% , pel que encara esta noticia arriva amb retràs , tenim que dir que almenys s'han merejat i han fet algo per a aconseguir-ho, tota pedra fa paret

    S'han merejat per aconseguir que? No res, i menys quan ja hi havia l'Ajuntament en eixe tema. Tu i tot el mon sap que es impossible que eixes firmes presentades en Cadastre el dia 30 hagen influit en res, i mes quan segur que la presentacio no ha tingut encara cap resposta d'eixe organisme.

    No passa res que un grup presente firmes, pero no oblides que eixe grup institucionalment no es ningú i ja hi havia una demanda de qui representa a tots, per a be o per a mal, l'Ajunament que havia aprovat per unanimitat la solicititud i tal com va proposar el PP es feia un seguiment cada tres mesos perquè no s'oblidaren en cadastre.
    Gent de Tavernes s'ha aprofitat de la bona fe de la gent per aconseguir un llistat de 3000 persones a qui enviar propaganda que supose gastará en campanya electoral, si es presenta sol o amb companyia. Es l'unic objectiu que li veig a eixa campanya.

    Per que ells, i tots els que coneixem un poc el rotllo politic sabiem que altra cosa no s'anava a conseguir i menys presentan-les l'ultim dia del 2013, ¿que volien, que tinguere un resultat quan, al cap de tres anys que ja estava tot acabat? ¿Perque no començaren el 2011 com l'Ajuntament?

    ResponderEliminar
  8. Enrique Estruch i Ferrando24 de enero de 2014, 19:42

    Em remitisc a les meues tres aclaracions en comentaris abans d'este .

    ResponderEliminar
  9. Ja esta be de baralles de pati!
    Pero, que mes us dona a tots que les formes les presente Gent de Tavernes, o si son prompte o tard o que fan o no fan efecte?
    La qüestió es que es rebaixarà l'IBI i que el govern local ha dit que l'any vinent si tot va be tornaran a baixar dins del que puga fer l'Ajuntament, com diu Karina. Així, que estes baralles polítiques nomes fan que quedar mal a tots els nostres representants, el primer de tots la Cotorra on ho trau com notícia de primer nivell per que pensa li lleven protagonisme als seus en la baralla pel poder.
    Les signatures sols representen això, la postura de 3.000 vallers sobre una qüestió, que es del que es deu parlar, i no de qui fa la enquesta. Gent de Tavernes nomes queda per a mi com el 3.001 dels signants en eixe tema, i prou. No vaig a votar-los ni deixar-los de votar per presentar uns papers.
    Ja esta be tots de protagonismes i vanitats i a treballar pel poble!

    ResponderEliminar
  10. Ara la culpa la té La Cotorra o els que hem intentat aclarir coses com:

    ...les va pressentar abans de que Cadastre aprovara la coneguda rebaixada cadastral del 20%

    Erroni

    Gent de Tavernes està fent-ho molt be. Ha presionat a Jordi i ara demana uns valors catastrals reals.

    Quant no han demanat cap xifra o percentatge concret.

    Totalment, al meu entendre, erròni.

    Si fora al reves, Robin de los Bosques ja estaria criticant el Bloc i l'acusaria de clavar-se en camisa d'onze vares i de buscar protagonisme a costa del treball d'un altre.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estàs molt equivocat.
      Jo crec que Gent de Tavernes han fet una bona faena amb els seus propis mitjans. I està be que presionen a Jordi i als del catastre per a que baixen el valors a nivels actuals i no conformarse amb sols un 20% que no és real.
      I de La Cotorra ni parlar perquè el que fan és de traca.

      Eliminar
    2. Que no volem saber res de qui sou mes guapos ni qui la teniu mes llargaaaaaa!!
      A Robin, no ho se, pero a mi em te mooooolt preocupat si unes signatures s'han presentat primer o despres per uns o altres. Que us sàpiga mal que les xifres les presente un partit politic, pues be. A mi ni fu ni fa. Com altre partit politic local que fa una campanya de difusió del comerç local, pues val. Els partits ho faran per traure'n rèdit, pero es la vostra lluita, no la nostra, la de la gent de a peu.
      Jo crec que la pressió a J.J. no la fa Gent de Tavernes ni els 3.000 vots sinó la por de perdre vots o una votació de plenari. Si fos per l'Ajuntament al 0'48, si fos per la gent (en un 99% del poble no nomes pels 3.000) seria al 0'40, i si es com ha passat per aplegar a un acord amb els demés, al 0'45. I no deuriem de parlar de res mes, ni de Cotorres ni de Papagais.

      Eliminar