Llegim en Levante-emv :
Calp acude a trece ferias y «se vende» como destino ciclista y de salud
El ayuntamiento y el consorcio de turismo irán por primera vez a los certámenes de y Kortrijk
El turismo en Calp va sobre ruedas. Sobre dos ruedas, para ser más precisos. El concejal Jan Van Parijs subrayó ayer el valor de que en Bélgica se difunda una fotografía del ciclista Tom Boonen con el Penyal d'Ifac al fondo. Boonen ha estado con su equipo, el Omega Pharma-Quick Step, concentrado en Calp. El municipio se convierte en invierno en el cuartel general de las escuadras del pelotón internacional. El ciclismo es un filón turístico. Van Parijs anunció ayer que, por primera vez, el ayuntamiento y el Consorci Calpe Tourism acudirán a una feria turística especializada en ciclismo, la que se celebra en Korktrijk (Bélgica) el próximo fin de semana.
El otro mercado a potenciar es el del turismo de salud. Van Parijs abogó por hacer un esfuerzo para que los escandinavos descubran Calp. «Sus aseguradoras les recomiendan que viajen aquí en invierno, porque en sus países entre octubre y mayo apenas ven el sol», dijo. Este edil ha defendido la reapertura de la piscina climatizada de Calp porque puede ser un activo importante en ese paquete de turismo de salud.
Entre enero y marzo, este municipio va a hacer la tira de kilómetros. Acude a los certámenes de Oslo(se celebró el pasado fin de semana), Utrech, Helsinki, Amberes, Dublín, Bruselas, Berlín, Moscú, París, el mencionado de Kroktrijk, Gante y algún otro por determinar en Alemania (el de Colonia gana enteros). Luego, en noviembre, Calp no faltará a su cita de la feria de turismo de Londres. Y claro también está Fitur, en Madrid, donde se promocionará una semana gastronómica que se celebrará en mayo y estará centrada en el peix de Calp y l'arròs del senyoret.
El concejal de Turismo incidió en que hay que explorar nuevos mercados. «Vamos por primera vez a Dublín porque nos interesa el mercado irlandés, tiene un poder adquisitivo muy alto», destacó Van Parijs, que dijo que no hay que descuidar a los turistas tradicionales de Calp, que son los belgas, holandeses, franceses o alemanes.
El ayuntamiento, en el pleno del viernes, hizo efectiva la aportación de 300.000 euros al consorcio de turismo. En el plan de actuaciones de este ente, figuran las ferias (excepto Fitur y Londres) y cada una tiene un coste de 4.000 euros. Los empresarios turísticos de Calp no quieren perder rueda en Europa.
Eixe és el camí que nosaltres els vallers també tenim que empendre . Perquè pense que amb acudir a Fitur ja és més que suficient per a este tipus de certamens generalistes i no deguem deixar de fer-ho i més amb els mitjans qué ens facilita la Generalitat i la Diputació per a fer-ho . Però deguem de centrar-nos en oferir allò que ens diferència dels demés i anar als certaments especilitzas en el tema, com va a fer Calpe .
Ara bé, per a anar a ells no es suficient amb la regidora i els mitjans actuals en que compta la mancomunitat, si no que hi ha que anar amb especilistes que sàpiguen vendre i bé el producte : Els tenim ? De segur que sí i sense anar-nos a forasters, en el poble tenim persones titolades en turisme en atur, i també empresses de vallers especialistes en turisme d' esport amb els quals , si no de continu per manca de fons municiplas, si es pot col.laborar puntualment per a que ens repressenten i venguen el nostre producte en eixos certàmens . No es mólt costós , es més qüestió de voluntat de iniciar-ho i vore com ens va, segur que bé .
Anims, nosaltres, els professionals que treballem en turisme vos apoiarem com sempre ho hem fet , i estem dispossats a col.laborar em el que faça falta, es posar-nos mans a l'obra .
Signat, Enric Estruch i Ferrando, Administrador de Finques, Agent inmobiliari .
Estos no creen en el turismo de verdad. Con que vengan dos dias de acampada se conforman.
ResponderEliminarJo faria una ruta pel "desfilparro" del PP a l'estil que es fa a València ciutat:
ResponderEliminarVisites explicades de les gestions del PP en Marjaletes-Fontetes (adeu 860 VPO), visita al Vergeret i al riu; ací visita a la piscina; després visita al solar front al Alfàndec, on anava un col·legi de persones disminuides, visita al parking municipal i destrossa del passeig i després podriem continuar pel regal del Cuartel vell de la Guardia Civil i anar a l'Avinguda de la Platja sense col·lector i passar al sector Marenys 2A i els PAIs no fet i que van suposar gastar ¿200.000 euros" en informes.
Vos assegura que eixa ruta, i un bon lloc per a dinar, té més exit que qualsevol de les que penseu.
Será per idees.....
Quan facil es estar 16 anys sense presentar cap alternativa en turisme i ara, que no hi ha un euro ni per a fer un cartell de propaganda per anar a Fitur, criticar i criticar. Si els del poble arriben anar a les fires que comenteu, estarieu criticant que balafien els diners i nomes volen viatjar a costa dels diners publics.
Si van anar a Italia, tot pagat pel SSSL, i els vau posar blaus.
La pregunta clau es...quin podria ser el element turístic diferenciador deTavernes? Calp alberga concentracions ciclistes, i té les cales (encara que també hi ha cales a Benissa, Xàbia...i molts altres pobles de la Marina, on constitueix un element diferenciador).
ResponderEliminarDos puntualitzacions:
- Per a l'anònim anterior: El festivern, que son 3 dies,vulgues o no, és un element turístic diferenciador. Milers de persones trien Tavernes per passar els últims dies de l'any, i encara que no ve gent amb gran capacitat adquisitiva, proporciona beneficis al poble en forma econòmica (jo crec que no arriba a les xifres que s'han publicat a la cotorra, però sí que deixa molts diners), però sobretot, a nivell de coneixement. I hui per hui, el festivern es una de les principals maneres de difondre la "marca Tavernes" que tenim. Seria molt convenient retindre'l tot el possible, però també aprendre a traure-li millor partit per incrementar l'impacte positiu sobre Tavernes (en aquest tres anys s'ha millorat, i es pot continuar fent-ho)
- Evidentment, el festivern son 3 dies, i el turisme de Tavernes no pot ser sols 3 dies. Estic d'acord amb tu Enrique en que cal centrar-se en allò que destaquem. Però què és? La platja? La muntanya? Turisme cultural?
Jo m'incline més per una combinació de les 3 (si ho extenem a tota la Valldigna), i especialment per el turisme de muntanya, molt desconegut per a molts (fins i tot més per a la gent del poble, sobretot els més joves, que per a la gent de fora), i que durant molts anys jo diria que ha estat un poc abandonat, malgrat que ara els últims anys hi ha associacions que estan menejant-se i molt bé.
Les empreses d'esports i oci valleres i els aturats diplomats en turisme tenen padrins al govern local?
ResponderEliminarEl turisme dona vots?
Amb la poca sintonia entre el partit de l'alcalde-Aceplat i la intermitent sintonia tambe amb la regidoria de Turisme, interesa el vot hostaler al govern actual?
Enrique tindrà esperances de que en aquest sector treballen tots junts pel poble o continuaran uns fent les jornades de turisme i altres anant amb les fallers a Fitur i prou?
Conteste a tots:
ResponderEliminarEl turisme s, ha de contemplar a nivell Valldigna i pocs llocs poden oferir mar, muntanya i naturalea verge en menys de set quilometres , a mes de un edifici centre espiritual dels valencians segons l, estatut de autonomia i a mes un dels convents mes ben conservats del pais.
En l, article de dalt , el de Natura Vertical teniu un exemple del qué podem oferir perque entre altres s, oferta el barranc del Bolomor de Tavernes . I ja ni parlem de espeologia, en Barx tenim dos de les millors simes de Espanya, amb mes de 200 metres de fons .
Festiverns que no falten, pero crec es hora de traure conters amb els organitzadors .
La empresa de dalt es d, un valler i un borrianenc.
Aceplat sempre tindra sintonia i sense mirar colors amb qui demostre almenys voluntat de fer algo.
I per a no fer-ho mes llarc, convenis amb clubs, gruos, centres , empreses, autonoms i demes qué es dediquen al turisme, al esport o a les dos cosses no es costos. I ojo, parle de convenis i no de subvencions, i allá on vajen a fer de oficina de turisme , amb fullets de publicitat baix el braç i per a donar-los mes interés amb el seu logo i dades com a col.laboradors . I estic segur que a la iniciativa privada no l, importaria col.laborar amb els costos dels convenis .
Açi vos deixe unes idees fruit de la experiencia qué em diu qué amb pocs diners pero amb ganes i imatginatcio es pot fer molt .
Aii enrique, jo he proposat un milio didees a este govern de j j. Mai ninguna resposta. Mira que tenim kilometres de costa verge, tenim muntanya am pr i camins ben indicats, trialeres per a fer btt, una via ferrata de categoria, coves, mes de les que es cregueu, un monestir que es sede de la unesco, una ruta dels monestirs, bon mejar, falles i sobretot gent mol hospitalaria, la majoria clar. ( el que escriu el primer anonim que nomes que diu que tonteries sospite que no, eixa actitud es la que sobra, a fe que es curt de mires). El ,es important es que si que hi ha gent que esta disposta a fomentsr el turisme de Tavernes, pero este govern no es que els ignora es que els maltracta. Dna la impresio que tot el que no respira el aire del bloc no aprofita. A mi magrada mes tavernes que calp o denia. tenim millor platges i millor muntanyes.
ResponderEliminarTot el que dius PERFECTE, Enrique, però una cosa és el potencial del sector i la tasca particular, i altra el recolçament administratiu, que com bé dius, no és precís que el regalen ni subvencionen només per la cara guapa, sino que només es demana que treballen tots junts amb convenis, contractes o el que siga. Però una cosa és el que deuria ser o el que voldriem i altra cosa el que ha passat fins ara i el que passarà. Ja hem discutit moltes vegades que mentres els polítics -al igual que fan amb els votants- es creguen per damunt d'empreses i emprenedors no anirem enlloc. Tenen (abans i ara) tanta prepotència que quasi sempre decideixen qui treballa amb ells i de quina manera i qui no, encara que siga per qüestions que no tinguen res a vore amb la feina. No vullc imaginar que no existira la llei de contractació, encara que a aquest País abans de fer la llei ja n'estudien els seus forats.
ResponderEliminarDit això, desitge tota sort a l'empresa Natura Vertical i que apart d'escoltar-los els tinguen en compte i estudien projectes que poden ser bons per a tots. No es precís que els polítics esperen rebre propostes, el poble no és tan gran per descobrir quins són els que poden ajudar a tirar-lo endavant. Ara, si van mirant "etiquetes" s'en deixaran massa fora. Pitjor per a tots.
Pues jo estic encantat amb el Festivern. Ha deixat milers i milers d'euros al poble, ha omplit els comerços, i bars del poble. Indirectament aquest esdeveniment ha contribuit a millorar la facturació de petits empresaris i de grans empreses on treballa gent del poble.
ResponderEliminarQue calen altres atractius per a Tavernes? per supost. Però baix el meu punt de vista podrien ser complementaris i no antagònics. Una cosa no lleva l'latra.