sábado, 25 de enero de 2014

Article d'opinió : UNA VESPRADA DE SOLIDARITAT I FESTA , per Enric Estruch .

ASSAMBLEA DE SOLIDARITAT AMB EL TERCER MON TAVERNES

Anava a fer un article objectiu però vist el vist he decidit fer-ne un però per contra mólt subjectiu, perquè esta vesprada he tingut el gust d'assistir a l'assamblea de la ONG local " Solidaritat amb el tercer mon Tavernes"  . 

I dic el gust perquè per a una persona gens afecta al sistema establit en lo religiós, el conforta vore com encara hi han persones que practiquen la religió a peu de carrer, sense boatos ni oropels, amb ajuda directa als demés . I vore que els diners que ú, que tampoc es massa de destinar part dels seus diners a no saber mólt bé qué i sobretot després de vore certs reportatges de ONG'S amb tot-terrenys de luxe, s'estàn destinant amb llum i taquígrafes a accions socials, com es el cas d'esta ONG ó com Càrites, ACUDE, ADISVA o Creu Roja de Tavernes . 

Vicent Planells i Amadeo Fons, de la ONG , amb el pare Alexandre .

Així, el vicepressident d'esta ONG que huí ens ocupa, el metge valler Amadeo Fons, ha explicat ajudat de audiovisuals una de les tasques a les que es destinen els fons d'esta, com es un hospital en Liberia , per al que este mateix anys s'han comprat dos electrocardiografs , o lo explicat pel pare Benjamín, de l' Obra Social Sant Joan de Deu, per  mig del seu albegue , de lo que ha donat fé directa i personal Jorge, una persona que va eixir del alcoholisme i amb ella de la marginació social gràcies a esta obra, de la que ara es voluntari . O el testimoni del pare Alexandre Alapont, un missioner que ha estat 50 anys en Zimbawe, on amb els nostres fons s'ha construit i s'està ampliant un centre escolar . O coneixer que encara queden bisbes dels de a peu, com és el valencià Don José Alberto, també en Zimbawe .


El pare Benjamín amb Jorge i el pare Alexandre .  
I a nivell  del poble la cooperació amb Càrites local , a la que se li aporten fons per a ajudar-la a pagar llum, aigua, llogers i demés , i amb la de nivell nacional a la que li se han enviat fons per a ajudar a Filipines .    

I també he gaudit de vore que entre tots hem aportat amb les nostres cuotes i amb la subvenció del ajuntament, que al fi i al cap ve a ser el mateix, més de 7.800 euros ( 6.800+1000) , a més de 780 euros extres de donacions de particulars i d'un professional , fins a poder arrivar als més de 15.000 euros rebuts amb l'aportació d' altres administracions, i poder haver fet front a unes despesses per més de 16.000 euros, i poder fer front al saldo negatiu gràcies a tindre reserves d'altres anys per la constant solidaritat dels vallers .


Jose Antonio Ibañez, tresorer, María Jesús Santosjuanes, Presidenta,
Vicent Boscà, Secretari i Amadeo Fons, vicepresident de la ONG .

Així que des d'açí ú que ja vos torne a dir no es gens de aportar si no sap per a qué, vos anime a que col.laboreu almenys amb estes ONG'S locals, perquè els diners que aportem fant mólt i a més podem estar tranquils de que van tots a bons fins, amb llum i taquígrafes per part de qui les dirigixen i dels que dispossen dels fons al final , doncs inclús el mencionat bisbe justifica amb papers i això que ningú li ho demana, fins l'últim euro dels que li enviem , amés de fotos de l'escola , i el mateix si parlem de qualsevol de les altres ONG'S a nivell local , ho estic poden comprovar en les assamblees a les que estic assistint . 

FESTA DE SANT ANTONI 

A les huit i mitja de la vesprada i tal i com estava previst, s'ha botat foc al arbre fet de restes de poda preparat a tal efecte en el Passeig del País Valencià i que este any ha servit a més d' arbre nadalenc , amb posterior repartiment de mistela i un poc de festeta . Demà es continuarà amb més actes l'udics i la bendició dels animals en el Passeig Colon , tal i com teniu explicat en el cartell de la festa de més abaix .

2 comentarios:

  1. I Jordi i ningu del ajuntament es va acostar per a res. Aixina es preocupen ells de la gent que esta malament.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Això no es cert, i en la foto del mig pots vore a Jordi, ja no el dic en les d'altre blog. Jo he preferit dir el que pense en vers de fer un mer article informatiu, i centrar-me en quant les imatges amb qui eren els personatjes del acte . A més de Jordi estaben els regidors Perfecto i Carmen , dels del govern, i Manolo, Salva Sansaloni, Inma i Raquel dels de l'opossició , a més de Amador .

      Eliminar