sábado, 4 de enero de 2014

ACEPLAT informa

VEÏNS I COMERCIANTS DE LA PLATJA DE TAVERNES DEMANEN MÉS PREVISIÓ EN LA PROGRAMACIÓ D'ACTES Destacats

  • Escrit per  
  •  Dissabte, 04 Gener 2014 00:10


Les associacions de veïns i de comerciants de la platja han expressat a través de diversos mitjans el seu malestar per la supressio de la festa de Cap d'Any, i han demanat que s'incloga a la platja en la previsió anual d'activitats d'oci, lúdiques i culturals.

VEÏNS I COMERCIANTS DE LA PLATJA DE TAVERNES DEMANEN MÉS PREVISIÓ EN LA PROGRAMACIÓ D'ACTESSegons fonts d'estes entitats, la celebració de la festa de Cap d'Any es va parlar amb l'ajuntament al mes d'octubre, i inicialment es va descartar perquè no havia estat contemplada als pressupostos generals. No obstant, una setmana abans de Cap d'Any, en una reunió de la Mesa de Mobilitat, els empresaris van expressar el sentiment d'abandó dels residents, i tot seguit la regidora de Turisme, Carmen Canet, va tractar d'esmenar-ho organitzant amb pocs dies la instal·lació d'un envelat on s'havia de celebrar la festa de Cap d'Any. Els esforços de Canet, però, van ensopegar amb la burocràcia i la manca d'un procediment reglat per a autoritzar la festa va obligar a l'alcalde a prohibir-la.
Per als veïns i comerciants, el problema rau en què l'ajuntament no inclou en les seues previsions anuals a la platja, de forma que una vegada tancats els pressupostos generals, és difícil organitzar activitats. Per eixe motiu, han demanat previsió i una programació anual tancada i contemplada en les previsions generals de l'ajuntament, com a forma d'evitar que torne a passar el que va passar el darrer Cap d'Any. 

13 comentarios:

  1. Pressupostos? Si no estàn aprovats!
    Ara que per a fer la cuïna de la Toscana, que a dia d'avuí no sabem que ens a costat, no va hi hauré cap empediment davant la falta de previssió d'una llicència d'activitat del local, així com la no legal.lització del subministre elèctric.
    Si forem igual d'exigets per a totes les coses seriem el millor ajuntament d'Espanya. Perö com ho som per a unes coses i per altres no, continuarem fent politiqueo barat i gestionant malament els nostres recursos, pagats pels veıns.

    ResponderEliminar
  2. Pressupost? estem a principi d'any i hi ha diners per a toti, ademes, la carpa i el escenari ja estan montats.

    ResponderEliminar
  3. Discrepe totalment.
    Però abans, vull dir que seria hora que els comentaris els argumentàrem en base al que coneixem i tenim certesa. No vaig a entrar en el tema de la llum. Crec que és molt rar que l'Ajuntament faça una cosa si no la pot fer, i damunt a la vista de tots i sense permís d'Iberdrola.
    També veig molt rar que el PP no haja obert la boca ni en cap ple ni en cap nota de premsa.
    I després de tot el que han dit "els seus" ací i venen dient encara si fora com digueu hauria obert la boca, sense oblidar que és el procediment que sempre s'ha usat, pel mateix Ajuntament i pel PP quan manava, també per prendre llum en actes al carrer (curses populars, ciclisme...) i falles i tot el món.
    A mes que, supose cert el que a mi em van dir els electricistes, que era una cosa provisional i per l'acte del SSSL i no era la llum de l'escoleta. O siga com si fora per qualsevol acte fet al carrer.

    Al que anàvem: L'ajuntament NO contempla en els pressupostos si farem tal i tal acte, o siga no concreta en cap partida si es fara una revetlla a la platja, una cursa popular de la dona el dia X, o una maraton.... Tampoc contempla si farem una presentació de llibres, una conferència, etc. o si vindrà tal dia el València CF a fer un partit.
    Molt d'eixos actes son imprevisibles i es imposible saber-los. I no es contemplen dins dels pressupostos, com a tals.

    Una altra cosa es que les regidories competents (en este cas de la platja turisme) tinguen planificats els actes a fer i adequar-los a les partides globals que tenen, i facen la progrmació en el seu departament. Es el que seria normal i preveure les que fan sempre: per exemple SSSL, o es deixen partides obertes amb noms generics per als que vagen eixint en l'any.
    Els actes imprevisibles no consten en cap lloc del pressupost o si no digueu-me on es troba la partida i consignacio a data de l'any 2012 (estem en pressupost prorrogat del 2012) de la presentació per exemple dels llibres de Sico Fons el mes passat, o en quin lloc està compromesa la partida de la festa del cap d'any de la Platja o fins i tot el cas del Festivern.

    Per tant abans de demanar-li peres a la pomera, seria bo que ens enterarem si la pomera pot donar peres. Crec m'enteneu.

    Avise: No vaig a contestar cap comentari que no demostre sap com el tema i argumente amb dades i com calga que no és cert el que estic dient sobre com funcionen els actes "imprevisibles" i la seua relació amb el presssupost.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Informat bé. Per a un local públic (no un espai obert) es necesari tenir suministre el.lèctric legal.litzat. Connectar-se al enllumenat públic es IL.LEGAL.

      Eliminar
  4. Gràcies per la informació. Ho preguntaré. Jo et dic el que em van dir: que no era llum per a l'escoleta sinó per al SSSL i això era a l'aire lliure, com tants altres actes.

    I la meua pregunta ara seria, si ho saps clar: Una cosa que tant en un cas com en un altre, enllumenat públic o enllumenat per al SSSL, ho paga el mateix Ajuntament i que l'enllumenat per al SSSL es prenia del cablejat public, que supose serà propietat de l'Ajuntament, també es comet una il·legalitat?
    Ho dic per si de cas hi ha alguna norma que preveu alguna excepecio per necessitat provissional i urgent de l'Ajuntament.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ja et dic jo que fer la cuına de la Tiscana dins la guarderia no era res urgent. No és va planificar el legal.litzar el local i el seu suministre el.lèctric amb temps.
      Iberdrola sempre demana que els locals els quals sol.liciten el suministre (siguen publics o privats) tinguen almenys solicitada la llicència o la comunicació ambiental ( segons corresponga). Pareix ser que la guarderia no tenia la sol.licitada la llicència, ni havia fet cap tràmit amb Iberdrola per tal de legal.litzar el suministrament. Tampoc optaren per un suministre d'emergència, com potser conectar la instal.lació a un grup electrògen mentre legal.litzen el suministre.
      Si agafes una factura d'Iberdrola de l'enllumenat públic de l'Ajuntament, podràs veure com especifica que l'us és per a enllumenat públic i no per a l'ús que vullga donar-li l'Ajuntament. El fet és que el cost del kwh de l'enllumenat és mes barat que el kwh de l'electricitat d'un edifici públic.
      A més el Reglament Electrotècnic de Baixa Tensió no permet que un local públic es connecte a l'enllumenat públic.

      Eliminar
  5. Respuestas
    1. Ha costat, però al final has vingut a la raó.
      Pel teu tarannà sembla que no et dediques a la política com als qui pretenies defendre.

      Eliminar
    2. I els defendre sempre. Això tin-ho per cert. Per convicció.
      Però si una persona em done arguments però arguments i veig que són des del coneixement que té del tema, no em costa canviar.
      I convindràs amb mi que fins ara ningú havia argumentat res semblant a tu, i estic fart i cansat de vore comentaris de gent que demostren no tindre cap coneixement del que parlen i només es palo i palo.

      Eliminar
  6. La festa de la polémica entre Jordi i Carmen no va existir.
    Jordi i Carmen han borrat totes les publicacions dels seus facebooks i la Cotorra ha borrat les explicacions de Jordi que va publicar.
    En resum, ni festa ni polemica.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Això sí, ens han donat un bon espectacle de cap d'any i han començat amb bon peu el nou any.

      Eliminar
    2. El millor que han fet. Els matrimonis poden tindre les seus crisis, però quan les solucionen millor no clavar-te pel mig i ajudar a que tot torne a la normalitat. No podem fer una tempesta dins d'un got d'aigua, i més quan estan obligats a entendre's.

      Eliminar
    3. La factura de Ruano tambe l'han "borrat"?
      Qui es farà càrrec?
      Com diu Enrique, pocaropa.

      Eliminar