viernes, 31 de enero de 2014

Nota de Premsa de KARINA VERCHER : MOCIÓ DE LA PAH

La regidora progressista recull així la proposta de la PAH que ha proposat ampliar a tota Espanya la iniciativa que ja s'aplica en ajuntaments com Girona o Barcelona.

KARINA VERCHER PRESENTARÀ UNA MOCIÓ PER MULTAR AMB FINS A 100.000 EUROS 
ALS
 BANCS QUE MANTINGU
E
N HABITATGES BUITS EN TAVERNES

La regidora del grup de no adscrits de l'Ajuntament de Tavernes, Karina Vercher ha anunciat que el presentarà una moció per al plenari del proper dilluns per aprovar una ordenança municipal que preveja la imposició de multes de fins a 100.000 euros als bancs que mantinguen durant més de 2 anys pisos buits. La regidor progressista recull així la proposta de la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) que ha proposat ampliar a tota Espanya una iniciativa que ja s'aplica en grans ciutats com Girona o Barcelona

Segons Vercher “mereix la pena seguir el camí que han marcat ciutats com Terrassa, Barcelona o Girona i exigir als bancs que després de tots els diners rebuts de l'estat, almenys donen en lloguer social les milers d'habitatges buits que atresoren”. 

Vercher ha anunciat que, en les properes hores, lliurarà una còpia de la seva proposta de moció a la resta de grups municipals per al seu estudi i ha explicat que, en essència, en ella demanda que es realitze una relació dels habitatges buits de forma permanent (més de 2 anys) que pertanyen a entitats bancàries en Tavernes de la Valldigna, instant-les a llogar-los o cedir-los en lloguer social. Si després de la petició, les entitats no actuaren, l'ajuntament iniciaria un expedient sancionador que, en casos d'infraccions molt greus, podria arribar a la quantia de 100.000 euros.

 A més, Vercher ha instat a la Generalitat Valenciana a aprovar una legislació en matèria d'habitatge social, similar a l'aprovada per altres CCAA com Andalusia o Catalunya atès que faria molt més fàcil a les entitats locals sancionar als bancs que, segons la regidora, “deixen que milers d'habitatges caiguen literalment a trossos abans llogar-los a preus raonables a famílies que necessiten una llar”.

Vercher espera que aquesta moció siga aprovada per unanimitat per tots els partits amb representació en el plenari ja que es tracta d'una exigència que, a la seu entendre, recolza el conjunt de la societat. “En l'aprovació o no d'aquesta moció, els partits de *Tavernes hauran de demostrar si estan amb els bancs o amb els seus ciutadans” ha afegit Vercher.

32 comentarios:

  1. Hi haurà acord unànim aquesta vegada? Tú que votaries, Enric?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pense que este es un tema que s'haruía de tractar a nivells superios, com les corts valencianes o les nacionals, i en els plenos els temes propiament municipals, es a dir, una normativa comú autonòmica o nacional per a no crear desigualtats en base a on tingues o no tingues un inmoble . Però una vegada pressentada per algú , la votaría sense dubte a favor, donat que son inmobles furtats, legalment, però furtats i almenys que no especulen amb la desgràcia d' altres i si ho fan que contribuisquen a la societat amb impostos ..

      Eliminar
  2. Continues fent el ridicul. I demostrant que no tens ni idea de que fas ni que dius.

    Com a regidora no adscrita (un eufemisme per transfuga) NO POTS PRESENTAR MOCIONS EN EL PLE.

    Damunt tot apunta a que no coneixes el procediment per crear una nova ordenança.
    Com que hauria de ser que una nova ordenança ha de comlir uns plaços legals perquè cal primer obrir l'expedient, els informes juridics que demostren la necessitat de l'ordenança i la possiblitat juridica que la faça l'Ajuntament, els informes econonomics... els informes de.... els informes de mes allà..... i finalexposar-la per al·legacions... enviar-la al BOP, etc etc. o siga mesos i mesos.

    Que no t'aproven la moció no demostra res. No crec que te l'aproven, almenys tu no la presentaràs. Ho fara el PP si de cas i dubte que ho faça.

    Fas el ridicul i demostres la teua ignorancia en el reglament dels plens i amb els dres i deures que tens com a regidora no adscrita que ni els coneixes.

    Açò que vols ara que és? FEr una altra empastra com la que vas preparas el mati del passat plenari? Sort per a tu ue no ha trascendit.

    ResponderEliminar
  3. Presenta una moció amb l'ordre del dia tancat? I a hores d'ara encara no ha presentat res als demes grups? Vol dir això que en tota la setmana no ha acudit ni ha anat a cap de les comissions informatives que son preceptives abans del ple? Menuda regidora es eixa que no s'entera dels temes ni acudix a cap comissió.

    Si es presenta - qui te la presente ¿el PP?- ho fara per urgencia, i ja em diras quina urgencia es eixa quan has tingut dies i setmanes des del passat ple per haver-la comunicat i no has fet res.

    ResponderEliminar
  4. Xe mira !!!
    En els abraços que li donaven el dia del pleno de investidura del Alcalde i ara no pot ni obrir la boca
    Entonces van tindre igual que Karina digera que el seu vot a Jordi Juan era un vot coaccionat i en amenaçes ,entonces era bona ara ja no

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Han de criticar algo, perquè el contingut no el poden criticar, ja que és el que pregonen a nivell autonòmic i estatal. Ara que quan son ells qui manen, no volen fer-ho. És la hipocresia del polític que quan arriba al poder, s'oblida del seu programa electoral i del que pregona quan és oposició. Que pensàveu? Que Jordi Juan era diferent? En el fons és igual que tots!

      Eliminar
  5. Enric, el tema a esta noticia és la moció que es vol presentar o qui la vol presentar?
    Ho dic, perque els 3 últims comentaris només es possicionen a atacar o defendre a la persona sense argumentar gens ni mica sobre la noticia. Es veu que agrada el fet però no qui ho presenta, per això cou i pica.
    No s'havien calmar les aigües i anava a fer-se tot amb concòrdia política? No anàven a treballar pel poble? Uns que no voldran que es presente res, jo crec que Karina (i el PP) ho fan a vore si es piquen, i com que aquells han fet una associació taurina, entren a totes al drap. Recordem que Karina per molt traidora,expulsada,trànsfuga o malfeinera segueix proposant accions d'esquerre. Res extrany que a la Vall les esquerres continuen no podent vore's, i el PP rient-se fent el paripé, en quant presentarien una moció a algo que van provocar ells a nivell nacional i que pretenen seguir afavorint la banca: el govern de Rajoy tomba la llei antidesnonaments a Andalusia (noticia actual, link: http://www.publico.es/politica/498590/el-pp-se-escuda-en-la-prima-de-riesgo-para-tumbar-la-ley-antidesahucios-de-andalucia).
    Amb això es demostra que en tal de traure beneficis o fotre al contrari, els polítics vendrien fins i tot sa mare.
    Com està el panorama!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El Psoe te tanta culpa o mes que la que tinga el PP en tota la crisis que fa que la gent perga la seua vivenda
      El sr Robinjut no recorda que fa 2 anys i durant 8 anys el Psoe va malgovernar Espanya negant una i altra vegada lo que era evident,una crisis economica bestial

      Eliminar
    2. Ja, i que?
      Que es el que oblide?
      He dit jo algo sobre el PSOE i la seua política estatal quan ha governat?
      Jo nomes estava comentant sobre la decisió local de les forces polítiques de recolzar una moció sobre la PAH.
      Pero ja que has aprofitat per afegir, et done la meua opinió: el PSOE que en principi era d'esquerres va fer una molt bona política social en manar a l'epoca felipista i alhora va anar perdent credibilitat entre les forces obreres per la seua postura conservadora en quant l'economia. Pero qui va fer els pelotassos i les lleis per millorar la vida de constructors,banquers i grans empresaris i empitjorar la dels currants i dels dependents va ser en gran majoria la dreta d'Aznar. Zapatero i Rubalcaba nomes van fer que capejar el temporal i no llevar-se la bena dels ulls per allargar-se l'agonia politica al poder.
      Del PSOE, pitjor que això va ser la seua politica al Pais Valencià des de temps de Lerma i Ciprià , i en eixe aspecte si que va ser igual de dolent que el PP. Vorem ara junt amb altres socis.
      No cal barrejar temes ni per ser altres tambe roïns uno es per això millor. No es excusa.

      Eliminar
  6. Era bo per a ella que ha estat molt de temps cobrant a mitja jornada. I treball pel que es veu ben poc.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I tu com saps el que treballava o deixava de treballar? Estaves alli?
      La feina de JJ era dirigir l'orquestra. I pel que s'ha vist ho a fet fatal!

      Eliminar
  7. I als bancs no rescatats també se'ls obligarà?
    Pregunte.
    I els particulars que tinguen inmobles desocupats també?
    I jo també pregunte:
    La pròpia Karina s'aplicarà el cuento i llogarà part dels seus inmobles desocupats?

    ResponderEliminar
  8. Jo ampliaria la proposició d'embargar tots aquells immobles que estiguen mes de dos anys desocupats, siguen del tipus deropietat que foren, amb lloguers socials subvencionats (que ja estan fent) i que els cobraren els propietaris. Encara sobraria vivenda i tot. El que passa es que es massa revolucionari i encara estem tots en la mentalitat de la propietat privada i obres a tota maquina, on els diners corrien alegrement, gràcies als bancs i politics temeraris que en feren la morterà i ara s'han fet amb tot el patrimoni.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A Holanda ho fan aixi. De totes formes Karina ha presentat la proposta tipus de la PAH i sols amb aquesta ja garantiries q cap familia es quedara sense opcio a lloguer social. El q no entenc a la gent q entra a desqualificar a la regidora és per q no la presenten ells. Trias de CiU lha aprobada a Barcelona i no és q digam gens desquerres.

      Eliminar
  9. Ningu desqualifica la regidora per presentar propostes i menys esta proposta.
    Se li recrimina les formes:

    1. En tota la setmana no acudix a cap comissio demostrant que passa de tot. Que no pot? Si no pot acudir que dimitisca.

    2. En tota esta setmana ni abans informa a la resta de grups del tema. Ho diu ella: "Vercher ha anunciat que, en les properes hores, lliurarà una còpia de la seva proposta de moció a la resta de grups municipals per al seu estudi". O siga la presentara quan? Si la nota es d'ahir, ho farà este cap de setmana i el ple és el dilluns. Impresentable.

    3, I tot això adobat amb el fet que ella no pot presentar res en el ple i per tant hauria de cuidar les formes i respectar el funcionament dels organs municipals.

    I açò que ho faça despres del darrer numeret que va fer, el mati del plenari del passat gener.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Això voldrien alguns, que dimitira? Que pasa? Teniu poca capacitat de maniobra? No serà que algú voldra clavar la m_?

      Eliminar
    2. Saps perfectament que la jurisprudencia diu que si pot presentar micions. Pero be ja us toca perdre en els tribunals.

      Daltra banda els partits tenen la mocio des de dijous.

      Finalment la mocio es de la PAH i per tant tambe la pot presentar qualsevol altre regidor. Aixi q endavant. Presenteula tots. Lo important és aprobarla.

      Eliminar
    3. Ja et dic jo que Bloc i Psoe no la presentaràn. Quan manen s'obliden de les desigualtat i s'acomoden. L'únic que volen es el sou al final de mes.

      Eliminar
  10. Hi ha un anònim que diu:
    "Saps perfectament que la jurisprudencia diu que si pot presentar micions. Pero be ja us toca perdre en els tribunals". (supose que voldràs dir mocions i no micions).

    Ací fins ara nomes han perdut davant els tribunals la regidora trànsfuga (és trànsfuga segons diu la sentència) i el PP.

    Si torna a presentar un recurs perque no li deixen presentar una moció, la tornarà a perdre.

    La presentació de mocions en solitari esta vetada als regidors no adscrits segons la sentència del TRIBUNAL CONSTITUCIONAL nº 9/2012 de 18 de enero que concreta (ho posem en castellà) "no podrán ejercer o intervenir en las actividades que, conforme a la propia legislación de régimen local, se canalizan a través de dichos grupos (al respecto, por ejemplo, imposibilidad de presentar individualmente mociones o propuestas de resolución o no integración en la junta de portavoces...")

    De res.

    No s'ha parlat mai - jo almenys no ho he fet - de que la proposta siga bona o no, o si es correcte o no presentar una moció basada en el que proposa la PAH. Només s'ha parlat del el fet que Karina Vercher no pot presentar eixa moció i que no ens faça tontos amb notes de premsa irrealitzables.

    I si no pot presentar eixa moció, i segons la normativa s'han de presentar en els punts del ple temes previament tractats i informats en comissió, i ella no ha acudit i no ha presentat per ella o per qui siga eixa proposta en comissió, no està en el punt de l'ordre del dia.
    Es podia presentar per urgencia, i qui li la presenta ¿el PP? ho dubte.

    Per tant, es del genero tonto, que ens faça una nota de premsa diguent que va a presentar això i allò en el ple quan no ho pot presentar i menys quan no ha tingut ni la delicadesa d'enviar la seua proposta als partits que poden abans de les comissions.
    En resum, una empastra més com la que volia fer el matí de dilluns abans del ple de gener.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La ignorància...

      el estatuto de los concejales no adscritos ha sido objeto de definición constitucional en la Sentencia del TC de 9 de julio de 2009 , posteriormente reiterada, entre otras, en las Sentencias de 14 de marzo de 2011, de 27 de mayo de 2011 y de 18 de julio de 2011, donde a efectos representativos se ha señalado que el diferente trato económico que el art. 75.3 LRBRL otorga a los concejales no adscritos, "no conlleva una limitación de las facultades que constituyen el núcleo de sus funciones representativas". A lo que añade que "podrán presentar escritos y mociones para ser debatidos en el Pleno e intervenir en sus debates".

      Eliminar
    2. Efectivament, tens molta ignorancia.
      Si et fixes precisament la sentencia del TC es posterior i ho dic:
      ES DEL GENER DEL 2012
      i es una sentencia arran de l'aclariment que se li demana d'anteriosr sentencies la del 2009 i les que esmentes del 2011 i com a conseqüència del cas Denia d'Alacant (el sona?) que es va demanar eixe aclariment.

      Això de " A lo que añade que "podrán presentar escritos y mociones para ser debatidos en el Pleno e intervenir en sus debates" NO ES DEL CONSTITUCIONAL.
      Per tant, no mescles i no manipules.

      Si desconeixeu les coses, per que no calleu.

      Eliminar
    3. La setència del TC es refereix als casos en els quals el ROM diu expressament que els no adscrits no poden presentar mocions. Si vols una sentència de fa pocs mesos revisa el TSJA. Aquesta és més clara.

      Eliminar
    4. Jo crec que la política s'ha de fer a l'Ajuntament.
      Pues allí no es deixen parlar, sempre s'han fet tots igual.
      I aci no callen.
      El ROM, la LRBRL, el Constitucional,Manolo,Perfecto, El que dic, vaja ploms! Ja ens hem quedat tots en la PAH de Karina, i aci continuen rere qu erre.
      No es donen compte que això no ens importa massa?
      Creuran que açò es un grup tancat?
      Que ja hi ha molta gent amb Internet!

      Eliminar
  11. No quadra:

    Tu dius que els partits tenen la mocio des del dijous i la nota de premsa de Vercher que es del divendres diu que "en les properes hores, lliurarà (FUTUR) una còpia de la seva proposta de moció a la resta de grups municipals".
    O siga el divendres diu que l'enviarà, quan ja esta convocat el ple.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tu si que no quadres. Com va publicar divendres LEVANTE la notícia si era de Divendres?

      Eliminar
    2. Bufff.
      Avorriu les dos parts mogolló (com deia una regidora que ara sembla fora de joc).
      Enric, fes-los un sub-blog jurídic i que es barallen allí i ens deixen en pau.

      Eliminar
    3. Si el Levante la va publicar divendres també, cosa que implicaria que a ells Karina Vercher la va enviar dijous (són mes guapos) ni ho sé ni m'interessa.
      Jo parle del que he llegit ací i comentava sobre i en base al que ací he llegit.
      De tota manera esta mati he preguntat a un regidor si sabien algo de la mocio de Karina o de l'escrit i m'ha dit que no els consta de res.

      Serà un nou cas dilluns dia 13 de gener pel mati a les 11 abans del ple de gener?

      Eliminar
    4. Xe, Robinjut, jo el feia a tu més interessat en coneixer la veritat de les coses.

      Eliminar
    5. Lo poco gusta, lo mucho cansa.
      I de forment ni un grà, Karina amunt, Karina avall i 27 comentaris sense entrar a valorar el contingut. Per això canseu, es feu pesats i la gent ja passa de partits.

      Eliminar
    6. Si jo fora JJ, CC o altres aludits i Karina no haguera enviat la moció ho diria en el plenari. Segur que no ha faran per que la tenen des de dijous i no es pot mentir sobre els e-mails.

      Eliminar
    7. No s'entra a valorar el contingut perquè no volen fer res. Igual que no volen cumplir res del seu programa electoral. El Bloc té l'alcaldia gràcies a una campanya electoral i a un programa ple de mentires!

      Eliminar
  12. Pues t'has enganyat. L'alcalde, que es qui marca els punts de l'ordre del dia, ho va dir ben clar: jo no soc cap portaveu i soc el responsable de fixar els punts de l'ordre del dia i m'ha arribat avui dilluns a migdia.
    De fet, li va arribar perquè Karina la va presentar moments abans per registre d'entrada.

    I quan al programa de mentires de l'anonim de les 22:26, ¿estem parlant del programa del PP, de les mentires dels PAIs, de dimitire si passa l'alta tensió, fare un parc en el cantalot, desviarés la carretera del pobles, construiré un hotel en la platja.... ?
    Mirat la gepa abans d'escriure.

    Robinjut: per a que estàs tu? dona'ls canya i explica i valora el contingut. Tu ho pots fer.

    ResponderEliminar