lunes, 6 de enero de 2014

El Quadern informa : ANÒNIMS EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Llegit en : 


Guillem Recolons


SE ACABARON LOS COMENTARIOS ANÓNIMOS DESTRUCTIVOS EN LA PRENSA ONLINE


Seamos sinceros, si hay algo más parecido al spam en versión mercadillo son los comentarios habituales que aparecen tras cada noticia publicada en los medios de comunicación en la red. El anonimato ampara que tantos y tantos personajes de vida oculta pertrechen estupideces en una carrera hooligan que provoca náuseas. Hasta la noticia más inocente provoca comentarios incendiarios, descalificaciones, burlas, insultos subidos de tono etc.
Parece que esto se acaba, por fortuna. Al menos en Europa, parece que los comentarios anónimos tienen los días contados.
anonymous-mask
Leo en la columna de Quim Monzó de La Vanguardia de ayer que Estrasburgo avisa ahora que los medios on line son responsables de los comentarios de los lectores. Un gran paso para la humanidad. Parece que, según Monzó,  el  Tribunal de Estrasburgo “ha dado la razón a los jueces estonios que habían condenado a un web de su país para permitir que se escribiesen comentarios ofensivos . El tribunal avisa de que los medios on line son responsables de los comentarios que los lectores cuelgan . La decisión nace a raíz del caso del portal de noticias Delfi , uno de los más grandes de Estonia”.

Eso significa que quien quiera dejar un comentario ofensivo se arriesga a que el medio no lo publique, ya que el medio asume la responsabilidad.
Un ejemplo: En una noticia tan aparentemente inocente como esta aparecida ayer: Premios Nobel de la Paz honran a Sharon Stone, fijaos en lo absurdo de muchos comentarios. Ya ni cuento qué pasa cuando la noticia cita a un político, entrenador de fútbol o caso de corrupción.
Corren malos tiempos para los insultadores anónimos, tendrán que cambiar de foro… o quitarse la máscara.


Així qué com l'administrador d'este blog no vol acabar afectat pel tema, i seguint en la línea de retorn als origens assenyalada dissabte, anem a ser si cap més estrictes en la publicació de comentaris de tot tipus, pel que no s'admetràn acussació alguna sense proves palpables i identificat l'autor per algún mitjà, , ni comentaris insidiossos fora de la crítica política aceptable , ni rés que cregam ofensiu , etc .  

Es a més, anem a estudiar sòls aceptar comentaris identificats internament per nosaltres per algún mitjà, encara savalguardant públicament l'identidat del autor si així es demana . Seguirem informant .  

16 comentarios:

  1. Poc a poc vas a la linia que porta la cotorra de fa molt de temps

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La cotorra ha retirat l'article on l'alcalde exposava que el primer era la seguretat dels nostres veıns.
      Per què el retira? És que el seu contingut no s'ajustava a la realitat? Mentia l'alcalde en dit article?
      Esperem que Enrique Estruch no seguisca esta linia i que siga conseqüent amb el que publica. Recordem que fa uns dies la Cotorra entrava a este blog p, pressumint del seu bon criteri periodístic.

      Eliminar
    2. Ara donaràn una excusa com que és l'opinió de l'alcalde i que no és un article de la cotorra. I com que ja esta tot clar i no aporta res tindre'l penjat el lleven.
      Hi ha excusa per a tot.

      Eliminar
  2. En Tavernes aplicar aquest criteri serà un descans per a tots i per a Manolo i Karina en especial ja que la major part dels insults van contra ella quan diu alguna veritat respecte del govern municipal.

    En altre ordre de coses m'extranya que els que vareu ser a la plaça novus donareu compte de tres detalls molt importants que varen succeïr a la plaça.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Manolo no crec. Manolo politicament ja esta acabat. Karina si, perq el poble no la pot ni vore. De fet ni apareix, te massa faena per alla dalt. Ara, els insults no em pareixen be. Que li diguen transfuga es una realitat!

      Eliminar
    2. Ja, tal i com dir-li prepotent a certa autoritat municipal a la que no cal ni nomenar per que tots sabem qui és.. per cert jo diria que ahir molta gent va veure i saludar a Karina en la plaça de lajuntament... ara la Cotorra dirà que va ser un miratge...

      Eliminar
    3. No se que dir-te, però conforme estàn de valorats el pertanyer a un partit i ser una titella, està també prou mal vist.

      Eliminar
  3. Mire, si ho haguera preguntat en el blog que tocava li ho hauríem explicat amb total seguretat.

    De tota manera, si vosté està interessant a llegir les notes de l'alcalde i de la regidora, ho pot fer en el Facebook dels interessats. I damunt llegirà les originals.

    I seguim pressumint de bon criteri periòdistic, i ara més que mai, perquè és pel criteri periòdistic, eixe que diu que l'interés general, la tranquil·litat i no contribuir a crear crispació és el criteri que ha d'estar sempre per damunt.
    Com ara farà Quaderns de Reflexió en aquesta nova etapa.

    I li agraïm eixa tan acurada atenció que ens presta.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Nova etapa? A vosté el que li molesta és la veritat. Per això intenta disfressar-la.
      I poc d'interés heu mostrat per la linia d'este blog, fins que ha fet tambalejar la credibilitat de l'alcalde.
      No es casualitat que Jaume Talens enviara un article a Enrique Estruch, per tal de parar la sangria.
      I vosté sabrà millor que tots si l'alcalde Jordj Juan tenia coneixement de que el mati del dia 31, s'estava muntant un envelat a la platja.
      En resum, pareix que vosté no te prou amb el seu blog, que vol influenciar en els demés quan les coses "no pinten bé".

      Eliminar
    2. Per no contribuir a la crispació, l'article no el deixàveu segons ordre cronológic de publicació, sino que anàveu pujant-lo per a que tot el mon que entrara ho llegira.
      L'alcalde Jordi Juan, tampoc volia provocar a Carmen Canet, per això va publocar seu facebook l'autorització administrativa del Festivern.
      Per tant, abans de parlar, s'ha d'analitzar els actes de cadascú i després parlar.

      Eliminar
    3. Si l'article el va escriure Jordi Juan, i vosté diu que el lleva per no crear crispació. Ens està diguent que les paraules de Jordi Juan incitaven a la crispació?

      Eliminar
  4. Algo bé estaràs fent Enrique. Que entre la cotorra i jaume talens per ací, no és casualitat.

    ResponderEliminar
  5. Ara resultarà que vindràn daltre blog i et diran com has de fer les coses Enrique. I quan això pasa, serà per que algú li molestes.
    Ja saps Enrique, quan publiques algo, no penses a qui beneficies sinó a qui perjudiques. Aleshores entendràs moltes coses de les que han succeıt estos dies.

    ResponderEliminar
  6. San passaaoooo!
    Aixo si que no entenc com ho has publicat.
    Els supertot s'atreveixen a entrar en ta casa i burlar-se de tu. Com estàn fent en tots, clar!

    ResponderEliminar
  7. Estruch, fes amb el teu blog el que cregues millor per al poble. Però no et deixes "engatusar" per altres que et donen consells quan els interesa.

    ResponderEliminar
  8. Enrique has parat a temps,abans de que açò es convertira en un circ on tots es deien de tot,ben fet...ara que no et mengen el cervell.

    ResponderEliminar