Preguntava un comentariste sobre el valor de la casa del costat de la de les indalècies, i si també caldría conservar-la , i lleguiem en la premsa qué Agró demanava que també es paralitzaren les obres de derrocament pel mateix: Doncs va ser que ja s'ha arrivat en tot cas tard . Estes imtges son de anit mateix .
De la primera planta sòls queda part de la faxada al carrer Sant Agusti. |
Tota la paret que dona a Verge de Sales ja està enderrocada . |
A la mateixa notícia a la Cotorra, en diuen varis comentaristes que abans ni Agro ni ningú es van preocupar per les Indalesies.
ResponderEliminarJo els responc:
Com que no es va preocupar ningú?
La Cotorra si es va preocupar i va publicar a principis d'estiu del 2011 una queixa on instava al govern local a prendre mesures urgents. Ara be, d'aquella queixa, amb els nous politics governant, ja no s'ha tornat a sentir res del tema per aci.
Las palabras se las lleva el viento.
I les lletres es veu que tambe.
Sobre la excusa, diners abans tampoc hi havien, per això es va demanar un préstec per comprar les Indalecies, encara que el PP despres no ho havera fet.
Ser politic o blogger dels politics deu ser molt dur de compaginar amb la pròpia consciencia.
La casa de les Indalesies es l'edifici més antic de la ciutat i no comprar-ho si que seria un error. Cal recuperar la nostra història com a poble i la nostra cultura com a Valldignencs.
ResponderEliminarLa casa que tu opines que no s'ho val la pena va ser construida per ordre de Frai Arnau de Vila Seca en el S.XIII, per tal de tenir residència fora dels murs del monestir per poder recaudar els tributs a la població.
També fou la Casa natalicia de Dolores Rojas, ilustre senyora i mecenes del nostre poble, que estava casada amb Don cristobal Almela, que fou alcalde de la ciutat durant el la restauració borbónica.
d'intre d'aquesta casa s'hi conserven encara panells ceràmics originals a més de diferents elements aequitectònics que per separat ja valdrien el preu pactat.
es una mol bona compra, la llèstima es que durant el govern de Manolo no es va poder arrivar a un acord amb la família, si ara s'ha pogut arrivar, es una mol bona noticia per a tot tavernes, sigen del partit que sigen i pensen de la manera que pensen.
Gràcies per donar un poc més de llum sobre l'història de la casa .
ResponderEliminarPerfavor, Salvem la casa de les Indalesies. Edificació del S. XIII que va servir de resguard als flares del monestir en diferènts èpoques de la nostra història.
ResponderEliminarSetmana pasada vaig entrar dins de la casa i no està tan mal, amb una "mínima" intervenció es poden salvar moltes coses a l'espers de que vingen temps millors i fer una recuperació general.
Com ve dius, no pergam 800 anys de la nostra història!!!
Es diu:
ResponderEliminarva ser construida per ordre de Frai Arnau de Vila Seca en el S.XIII, per tal de tenir residència fora dels murs del monestir per poder recaudar els tributs a la població.
Construida per ordre de Fra Arnau de Vilaseca? Això no està documentat en cap lloc i precisament són uns anys els del principis del govern dels frares (final del XIII i principi del XIV) amb totes les donacions i privilegis, on més noticies i documents tenim.
Voldries citar els documents on això es diu? Els historiadors de la Valldigna se n'alegraren de la nova troballa documental.
Es diu:
També fou la Casa natalicia de Dolores Rojas, ilustre senyora i mecenes del nostre poble, que estava casada amb Don cristobal Almela, que fou alcalde de la ciutat durant el la restauració borbónica.
Si la restauració borbonica va ser el 1874 - alguns anys abans de la construccio que es diu de la casa- i Dolores Rojas ja era casada amb Cristobal Almel·la no podia naixer en la casa.
Hauríem de ser mes seriosos i rigorosos amb els fets històrics.
Sobre la casa del monestir, on es cobraven els impostos i servia de residencia dels frares, els únics detalls del lloc on estava i en ben pocs documents i no directament sino per relacio amb altres llocs, la situen dos o tres cases al costat de l'església Sant Pere.