domingo, 5 de enero de 2014

Cavalcada de reis 2014 : BBB

Bóna, mólt bona, Bonica, meravellosa , i Barata, mólt económica per a tot el que s'ha vist huí en la cavalcada de reis d'este any de la que acavem de gaudir majors i menuts : Ens hem quedat bocabadats amb el que les falles de Tavernes i amb un pressupost mólt ajustat en comparació al d' altres anys,  ens han oferit, amb col.laboració de la banda El Fènix, cavallers i demés . 

Enhorabona a tots ells i que es repetisca any darrere any , perquè han demostrat que volen , saben i poden .

































30 comentarios:

  1. Res que envejar a la majestuosa cavalcada de l'any passat. Hi ha que confiar més amb la gent del poble.
    Enhorabona a tots ells! Han estat de 12! Gran treball, si senyor!!

    ResponderEliminar
  2. Els del poble millor que els de Cullera de l'any pasat

    ResponderEliminar
  3. I damunt els diners es queden al poble.

    ResponderEliminar
  4. Partint de que els dos últims anys no vaig vore les cavalcades perque em semblaven immorals les quantitats gastades i les necessitats al poble, he de dir que amb la d'este any, AIXÍ SÍ!
    La qualitat no haurà estat la mateixa, però crec que la posada en escena d'enguany ha estat correcta, sense saber-ne el que s'han gastat la relació qualitat-preu haurà esta bona o molt bona.
    Però com que em conegueu bastant per aquest foro i sabeu de la meua vena crítica, vaig a dir el que menys m'ha agradat, perque en puguen contrastar i millorar l'any vinent (ho faig, com sempre, perque m'estime el meu poble):
    -La música i les coreografies. Bona música, tant la Fènix (m'han sorprés el que han millorat en estos dos anys) com la batucada com la Unió Musical. Coreografies bones, alguna una mica justeta, bones disfresses, la llogada a la empresa l'havera pogut fer també les falles. Però massa distàcia entre música (comparsa o altaveus) i les coreografies. Quedava com molt gelat veient les xiques ballant sense apenes soroll.
    -Els tractors-carrosses. No estaria de menys que els conductors es disfressaren, crec que costaria poc, ja sabem que ho fan altruistament. També que dissimularen amb teles o amagatalls els altaveus i altre material de feina per damunt de les carrosses.
    -Les llepolies, un encert que els "pajes" les donaren personalment a les mans dels xiquets. S'estalvien creuaments perillosos de la xicalla entre les carroses o musics i no s'embruta el sòl ni es llança res a predre. En negatiu, falta de més confetti i serpentina. Un sac de confeti d'uns 20Kg està entre els 20-30 €. Amb 100-150€ en tenien per a tota la cavalcada.
    -La carrosa del Walt-Disney. Potser molts pensen que és una cosa que agradarà els xiquets, perque ho tenen molt mamat a la TV,cinema i contes, però per a mí és fora de lloc. la tradició és de Reis i els personatges no deurien desentonar amb el fil conductor que s'hauria de donar a l'event.

    Com a sorpreses i notes més possitives recalcar les carroses-escultures dels reis mags, amb el cavall,camell i elefant de cartró pedra (sembla que els fallers han usat les influències als tallers artistes), demostrant que fan el mateix paper per als xiquets que els animals reals i molt més barats.
    L'altra cosa és la presencia i tasca a peu del canó de la regidora de festes i cultura, ajudant als professionals, que encara que ara molts digueu que no és el seu paper, denota que està per al que calga i no sols per a la foto. Eixe tipus de polítics ens calen per a tirar endavant.

    ResponderEliminar
  5. La qualitat t, asegure que no ha desmerescut gens ni miqueta i mes merit fent-ho gent no professional .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Recolse el que diu Enrique. M'he quedat sorprés. S'ho han currat molt. Enhorabona a tots!!

      Eliminar
  6. O siga, que tots els que ens venien la burra de que la il·lusió dels xiquets no tenia preu, la millor cavalcada mai vista, diners ben gastats, s'han quedat en calçotets, no?
    La majoria de coses no són tan difícils, sols cal aplicar el sentit comú. Espere que en deprenguen els nacionalistes dels socialistes i l'any vinent no es conformen només en que ens rebaixen 3 € pel Festivern.

    ResponderEliminar
  7. Xapó pels que han treballat de valent en la cavalcada.

    ResponderEliminar
  8. La cavalcada m'ha agradat molt. Enhorabona a l'equip de govern de l'Ajuntament i als organitzadors.

    ResponderEliminar
  9. Hauriem de ser més equanims en parlar: el primer any va costar 24.000 euros, el segon any va costar 30.000 per la coseta de l'audiovisual i tot el muntantge de video i transmissio a la plaça major mentre la cavalcada anava pels carrers i enguany ha costat 25.000 euros (sense audiovisual, que això es car).

    Per tant, com se sol dir: "tajo parejo", tant en concepció de cavalcada com en tot el que l'acompanya. A mi m'han semblat les tres la mateixa cavalgada en la concepció canviant alguns detalls. I les trobe les tres encertades, bones i molt bé per a Tavernes.

    I no ens enganyem: S'ha continuat recolzant la cavalcada amb la gent de fora: les carrosses llogades, la gent que feia d'animadora de la plaça de fora, els acrobates de fora, etc. Simplement que abans era tot de l'empresa adjudicataria i ara ho han llogat les falles. Que està molt bé, però això que es queda tot en el poble, com deia ahir un dirigent de la Federació de Falles ni de conya! Potser poc a poc i en futures edicions tal com l'experiencia avance que no es igual una cavalcada del Ninot que de Reis.

    Per tant amic Robinjut no ens hem quedat en calçotets. I m'incloc encara que se que tu al referies al govern municipal perquè jo, un particular, sempre he defes ací i en altres blogs fins i tots en els del PP que la il·lusió dels xiquets no tenia preu. I quan tu desproticaves per aquells 24.000 i 30.000 euros jo els defenia als del govern i les cavalcades i el responia els teus comentaris, i ara igual els defenc encara que una cosa jo tinc ben clara: els euros, la despesa, son els mateixos els cobre o gestione una empresa de Cullera o siguen les falles que no oblides també ha donat la part del lleo a l'empresa de lloguer de carrosses i empreses d'animació, coreografies i so i locutori de la plaça, totes de fora.

    A mi em sembla molt bé, ho aplaudisc, i balle a la pata coixa que tots els que abans ho vau criticar ara ho alabeu quan és la mateixa cavalcada amb els mateixos gastos i la mateixa concepció diguem-ne coreografica. Es nota que les falles pesen i fan canviar posicionaments, cosa que esta molt bé i ho aplaudisc.

    Jo seguiré igual, lloant-la perquè sembla ser que s'ha trencat la mediocritat de la cavalcada que ens oferia el PP.

    I espere que l'any que ve les carrosses les facen totes les falles, que el lloguer siga mínim perquè capacitat en tenen, tot isca de les falles que no cal saltimbanquis, ni acrobates, ni coses així i que tot, tot es quede realment a Tavernes.

    I quan a la teua frase "Espere que en deprenguen els nacionalistes dels socialistes" vas molt errat perquè en el canvi de una empresa de Cullera totalment acostada al PSOE (con la regiduria de festes) a que siguen les falles de Tavenres, a animar-les a implicar-les han tingut més a vore "els nacionalistes" i les bones relaciones que mantenen amb la Federació que altra cosa.

    I Enrique eixa frase "ahi le has dao" a mi personalment, i t'ho dic des de l'estima, em sembla desafortunada. Pots consultar a qualsevol de la federació de falles quines empreses de fora s'emporten la part del lleo, almenys enguany. No parle per parlar. Si hem de creure a "un alto cargo" fallero: a les falles tot el treball fet els suposara sobre els mil euros a cada una. Una simple resta deixa les coses al seu lloc.
    Però bé està en el primer, l'any que ve mes benefici per a les falles i millor per poder invertir després en les falles, que també es benefici per al poble.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Es suppose el qué es suposse de guany, es un guany per a gent del nostre poble i per poc o mólt que siga, i sis mil euros no es poc, sempré repercutirà més en el poble que si els guanya un foraster , qué els invertirà fora d'ell .

      Eliminar
    2. No estic al dia dels pressupostos, subvencions ni gestió municipal, pero si com ara he llegit, la broma ens costa 25.000 et done TOTA LA RAÓ, amb la coletilla que afegisc jo: AÇÒ TORNA A SER UNA PRESA DE PEL.Se que esta cavalcada ni la de 2013 ni 2012 valen 25 ni 30000€. Amb eixos diners passege jo a tots els fallers i politics en camells per tot el poble i encara m'ix el jornal de tot l'any. No vaig a entrar en qui es queda el benefici, perquè d'una manera o altra no crec just que ni una empresa ni una FdF es quede amb un marge tan gros de benefici, per molt be que ho hagin organitzat tot. Amb guitarra d'altres, bons colps. I tens tota la raó quan dius que no canvia massa que lloguen una empresa o altra si al final ens costa el mateix. Si no ix algú dient que les carrosses les han comprades amb els diners pressupostats les falles o l'Ajuntament no pense a tornar a avaluar l'event, perquè em sembla un robo a les arques municipals. Abans alguns barallavem quantitats de 40 i 27.000€, ara dius que eren 30 i 25.000. Si com dius tu o torna a dir Enrique, les falles s'emporten 6000 € em sembla molt bon jornal per la feina feta, molt lluny dels 900 que s calculaven l'any anterior (es dia que L'empresa de Cullera va donar a cada falla 150€ i no res als genets), encara queden altres 19000 amb que la nova empresa haurà fet tambe l'agost. Em dona igual, ho trobe barbaritats que eren comuns abans al boom dels events públics amb empreses que inflàven fins un 100% en fer-se compte de finançar el no pagament de les administracions en un parell d'anys. Pensava que això ja s'havia acabat, pero ja veig que no, siga per part de les falles o de la/les empresa/es. Abans la diana de la malifeta eren els politics, en concret el PSOE, així que sabent el preu, retire tot el dit sobre la coherència de la gestió de la regidoria, tant si ha contractat directament o ho haja deixat a decisió de la FdF. Com altres diuen que tota la novetat es gràcies a la magnífica gestió de. J.J. amb la FdF, el Bloc tampoc s'en pot eixir de rositas. El que ha de parlar, escriure i aclarir els números es la FdF, perquè s'ha quedat al mig, i tambe pot semblar a alguns que amb molts diners. Si no ho fa entendrem que s'ha beneficiat i ara l'any vinent voldran organitzar-ho els clubs, Carites+Creu Roja o l'A.A.V.V. Total, llogar a qui diga Jordi tampoc es tan complicat si es així com ho han fet. Una cosa es treballar pel poble i altra beneficiar-se, no potser que es cobre per figurant el que l'any darrere es va cobrar per falla, menys jornalots,menys empreses aprofitades i el benefici per al poble.
      Amb eixes quantitats no estarien obligats a traure l'event a concurs públic i triar per validesa del projecte i millor preu?

      Eliminar
    3. Tasegure que les falles no san emportat 6000 euros de la cavalcada.

      Eliminar
  10. Molt bona la cavalcada i els diners per a les falles de poble enlloc d'anar a una empresa de fora.
    No em va agradar que pujara la fallera major i el president al balcó de l'ajuntament.
    Tampoc em va agradar que el fenix o la banda del poble no tocaren en la plaça.
    Hi ha moltes coses a millorar però vaig vore una bona cabalgata

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tot es millorable, i de segur que el proper any millor, temps al temps , però para no ser professionals de evens d'este tipus, un nou i pico .

      Eliminar
    2. La veritat es que han superat en molt les neues expectatives. Un 10 per a les falles.

      Eliminar
    3. No tant com excelent, pero si es pot dir d'acceptable, si apurem de notable per dir que no ho han preparat gent professional. De totes formes, els diners no saben si les butxaques eren professionals o no, i en la seua gestió, sobretot la gestió de la quantitat per l'Ajuntament un zero ben redó. Per a les falles en això de la negociació del contracte, tambe un suspens, perquè si a mi m'en donen 25 els tocava quedar-se'n al menys la meitat. Elles sabran.

      Eliminar
  11. Enhorabona a Pilar Altur perque ha sabut canviar i a Jordi Juan perquè sé que ha estat punxant tot el que ha sabut i més als de la Federació perquè les falles ens llançarem a la piscina. Ja ho hem fet i estic convençuda que l'any que ve eixirà millor que este any.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Segur que sí , enhorabona a la JCF i a tots els participants en l'acte .

      Eliminar
  12. Si anarem a així i protocolariament tampoc té cap perquè pujar la regidora de festes. Ho torne a dir: protocolariament. No tinc res de que puge i parle.
    Està bé que pugent tots: al cap i a la fi, els dos politics com responsables dels dos partits que governen i els altres com a representants de les falles, que han fet la cosa.
    No sigam tan quisquillosos i alegrem-nos de vore tot el govern en la plaça junt i oblidant alguna coseta. Els del PP no estaren i això que es diu que havien estat convidats expressament per la Federació de la Junta Local Fallera.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ara la junta convida als actes de l'Ajuntament? En això que els donen la clau del poble ja es creuen els amos? No es mes normal que els convide l'alcalde o la regidora de festes?

      Eliminar
  13. Si la festa, com diuen tots els que els pareix be el pressupost, es dels xiquets, al balcó nomes els reis mags. Les falles, per molt que participen u organitzen no es el dia de la seua festa, i els politics, als plenaris. Sobra protagonisme.

    ResponderEliminar
  14. Ni l'any passat va ixir al balcó l'empresari que organitzar la cavalcada ni este any tenien perquè ixir els fallers al balcó.

    ResponderEliminar
  15. Ni ací tindrien que posar-vos eixos comentaris de gent que odia les falles. Visquen les falles i tot el que fan el poble, gent amarga del PP. Mira que comparar un empresari de fora, a la Fallera Major i al màxim responsable de falles. Pareix mentira que despres digueu que sou els defensors de la identitat valenciana.
    I si que facen això, ,l'any que ve que facen la benvinguda i la entrega de claus en el ple i a vore que passa. Pot ni haure mes poc trellat?

    I l'anonim de les 14:32 el que te que fer és dir el seu nom i l'any que ve proposarem a Jordi Juan que l'envie a ell, i que ell done la benvinguda en nom de la ciutat i done la clau del poble als reis.
    Animalades que no en falten, i damunt anònims. No sé això perquè ho publiqueu perquè no tenen cap trellat.

    ResponderEliminar
  16. Tingam pau , no começem l'any com es va acabar .

    Pense que evidénment el Alcalde com a representant de tots els vallers tinga presència en estos u altres actes públics, i també la regidora del ram . I en quant a la fallera major, es algo normal i habitual en la nostra terra , processons de tot tipus per exemple . S'ha fet abans, i es farà sempre . Així que no li busqueu la volta a algo tradicional, i si la fallera major estava allí no sería com a organitzadora , si no pel càrrec que té .
    I en quant a si hem publicat les opinions en contra, també estem publicant esta a favor , altra cosa sería parcialitat .
    Pel tant, mentres es mantinguen les formes, i tinc que dir que la de les 15:49 hs. a favor les ha roçat, tot bé , però no se'n passeu .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A mi no em pareix bé que isca la fallera major, ja que no és el seu dia. A més, fa que les falles ho aclaparen tot i el que passa es que és difumina el seu protagonisme que deu ser el mes de març i les seues proximitats.
      Per altra banda, felicitar a les falles pel bon treball que ha fet. Un 10 per a ells.

      Eliminar
  17. La fallera major sempre a estat al balco de lajuntament i aixo de que les falles ho acaparen tot no se a que ve,el.que passa es que les falles son la festa mes gran que es celebra a Tavernes i per aixo te gran resso durant any al poble.Visca les falles de Tavernes i la seua fallera major!!!!

    ResponderEliminar
  18. Per cert....on estav loposicio???...perque no estaven a la plaça on estava la resta de regidors???....nomes karina tota sola....ara podriem fer la pregunta....que ja no sajunta en els del pp que la deixen sola ....???

    ResponderEliminar
  19. Como se llama la cancion que ponen todos los años en la cavalgata? Que grupo la canta?

    ResponderEliminar