jueves, 16 de enero de 2014

Articulet d'opinió en mólt poques paraules : ESTE TAMBÉ ÉS EL CAMÍ

LA SAFOR-las provincias

Xeresa tendrá un albergue de 60 plazas para fomentar el turismo rural y el empleo


La vieja escuela, que está muy deteriorada, se acondicionará para el centro con 100.000 euros y abrirá a finales de esta legislatura 

Xeresa ultima la creación de un albergue municipal con capacidad para más de 60 personas en la viejaescuela con la finalidad de fomentar el empleo mediante el turismo «natural y cultural».
A juicio del alcalde nacionalista, Tomàs Ferrandis, el principal proyecto destinado a dar un impulso a la economía local a través del ecoturismo es la construcción del nuevo albergue. La obra estará hecha a finales de esta legislatura.
Una vez edificado el nuevo centro CEIP Sant Antoni, de dos líneas y la ampliación a dos líneas, también de la Escoleta Infantil El Solet, el primer edil pidió a la Conselleria la desafección del antiguo colegio público para este menester.
El antiguo edificio comenzaba a deteriorarse por el abandono. Desde el Ayuntamiento de Xeresa se decidió dar un uso que no implicara un aumento del gasto corriente en mantenimiento, sino que sirviera para «promover la economía local».
Se ha invertido para este edificio más de 100.000 euros. Las ayudas del Encorp de 2010 se han destinado apara la construcción de un baño y vestuarios; parte del PPOS (Plan Provincial de Obras Públicas) de 2013 para la sustitución de ventanas exteriores, y ahora, definitivamente la obra quedará acabada con la inversión del PPOS del 2014/2015 con 96.000 euros.
Bar y vestuarios
En la planta baja habrá una recepción, un bar y comedor, el despacho, una sala de reuniones, otra multiusos que podrá usarse como gimnasio y unos lavabos vestuarios.
La primera planta tendrá cuatro habitaciones con una capacidad superior a 60 personas; dos vestuarios; una lavandería y un cuarto de limpieza.
La voluntad del Consistorio Municipal, según señaló el alcalde de Compromís a través de un comunicado de prensa, es luchar contra el paro fomentando el empleo y «que sean personas sin trabajo las que usen estas instalaciones con actividades relacionadas con la naturaleza, el deporte y la cultura».
Ferrandis calcula que al año, por Xeresa, acuden centenares de excursionistas que visitan el Mondúver, la ruta del marjal, del Picapedrers o dels Corrals, por lo que esta infraestructura dará cabida a las necesidades de este colectivo.
Cap açò así , EN LA VALLDIGNA ? Tenim  algún edifici EN LA VALLDIGNA que pogam reacondicionar per a açò ? S'acepten idées .

7 comentarios:

  1. El Molí del Pla, clarament. Seria una bona forma de donar-li vida útil, ja que ha estat rehabilitat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ho podria gestionar el Centre Excursioniste o el grup de Muntanya, així com fa l'Ajuntament de Quatretonda amb l'alberg que gestionen estos últims. I enfront hi ha una quadra i gent experta en passeig a cavall. I a prop l'Ombria,Clot de la Font,Castell de la Reina Mora,La Xara i el Monestir. No ho ha pensat ningú? A vore si Natura Vertical s'anima.

      Eliminar
  2. Bona idea , gràcies : Més idées ?: Entre tots a vore si en aportem unes quantes . Penseu també que caldría a nivell de tota La Valldigna , pel tant en Simat, Benifairò o Barx també .
    La hostería que es preveía fer anexa al Monestir per part de La Generalitat tal volta sería més factible i aprofitable com a albergue , qué és le producte que normalment més busca l'esportiste de muntanya i esport . Hi hi han de mólt bons i a bon preu, com per exemple el de Almedijar, un poblet de no arriva a 300 habitants enmig del no rés però rodejat dels Parc d'Espadà . Consta de mitja dotzena de habitacions de entre dos i dotze plaçes amb pensió completa val sobre 30 euros , algo però que mólt assequible i a més amb una bona qualitat , sense luxes però ben mintjats i còmodes .

    ResponderEliminar
  3. Un poquet més d'informació: la Generalitat no volia fer cap hosteria, sino un hotel de luxe de 4 estrelles i algunes habitacions "suite".
    Que no vos confoga el nom, per favor, es volia fer un hotel en el lloc que ocupava l'antiga hospederia del monestir. Mai s'ha dit que s'anava a fer ni una hospederia ni una hosteria, tipus albergue o cosa semblant i damunt creeriueu que alli aniren habitacions per a 20 persones, tipus refugi i coses així.
    De luxe, i a preu com cal d'hotel de 4 estrelles.

    ResponderEliminar
  4. Aixo mateix tinc jo entes i per aixo proposse el canvi a un tipus hosteler mes popular , menys elitista , qué pense s, adapta millor al tipus de turisme qué volem promoure.

    ResponderEliminar
  5. Eres incorregible. Com l'oli, sempre per damunt.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Clar, i et senta mal a tú i els teus amics us lleven el protagonisme, que sou l'extra-virgen-d'oliva.

      Eliminar