martes, 28 de enero de 2014

Reedició, A VOLTES AMB EL TEMA DE LA REBAIXA CADASTRAL


Com vegem qué és un tema que huí seguix candent i qué , 
com vos dic, Quadern el fem entre  tots, reprenem el tema 
de la rebaixada cadastral . Podeu seguir opinant açí i tanquem l'article de ahir doncs s'està perdent el fil del tema . 

Qué penseu, quina cregueu es la rebaixa real, perquè estes diferències inclús entre els socis de govern ? 

16 comentarios:

  1. Hi ha diferencies entre els socis de govern perquè tots volen ser protagonistes i van a vore qui la diu més grosa.
    L'IBI baixarà al voltant del 6% perquè la rebaixa de 2014 s'ha de calcular respecte al que es va pagar en 2013 i no respecte a les pujades que el bipartit tena previstes fer.

    ResponderEliminar
  2. Quina manera de perdre el temps Enrique. Xe pregunta a la interventora i ens contes el que diu.

    ResponderEliminar
  3. Pues sí, a la gent no ens interesa el que baixaria despres del que tocava pujar-lo a l'any seguent (este any), sino algo mes ximple i de sentit comú com la diferencia d'€ entre el rebut de l'any passat i el present. Baixar (proposat pel bipartit) sobre una pujada (proposada pel PP) com anava a fer-se significava que continuava pujant la contribució. I si es en major o menor percentatge per culpa d'uns o altres ens te sense cura. La gent nomes s'en recorda del que està i del que fa mentres està, l'herencia política rebuda no interesa a molts, i menys als propis politics quan es la seua.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo estic d'acord a Robinjut. Lo important és que baixen. I lo cert és que per primera vegada en molt de temps va a baixar la contribució.

      Eliminar
  4. Vaig a contar-te un conte, Enrique. Es fictici i només per comprendre les coses. I haguera pogut gastar qualsevol ofici, però no el sabrà mal que gaste el teu.

    Un administradr de finques l'any passat, el 2013, va dir als propietaris que, tal com tenien contractat amb l'empresa de manteniment d'ascensors, l'any 2014 pujaria un 10% eixe contracte de manteniment. I que, com també estava contractat, les peces dels ascensors seguirien pagant-se a banda.

    Arriba a la reunió del 2014, feta a principi de gener, i... ¡ bones noticies! l'administrador avisa que, com hi ha molta competència, ha aconseguit que eixa pujada del 10% no es faça durant tres anys, i damunt ha aconseguit una rebaixa en les peces, o siga que la porta de l'ascensor, que s'ha de canviar, tindra també una rebaixa.

    La pregunta o moraleja del conte és:
    L'administrador ¿quin estalvi dira als propietaris que tenen respecte al previst a pagar en el 2014? ¿Dirà l'administradors als propietaris que eixe 10% és estalvi o considerarà l'administrador que no ho es?

    No cal ni dir que la pujada del 10% del contracte de manteniment és el 10% del valor cadastral que no puja, i la rebaixa en les peces és la rebaixa del gravamen.

    Jo tinc clar el meu estalvi: m'estalvie enguany el 10% de pujada del valor cadastral que havia de pagar. I damunt d'eixe 10%, que ara ja no pague, també m'estalvie l'abaixada del gravamen.

    ResponderEliminar
  5. Però resulta que ací la empresa o l'administrador no és privat sinó públic i no es la seua missió penjar-se medalles perque no vas a fer mes clients, l'Ajuntament SEMPRE té a tots els clients, vullguen estos o no.
    Tornant a comparar amb la cosa privada, si als veïns de la Comunitat els dius primer que van a pagar un 10% més a lo millor el que canvien es d'administrador. Els votants, encara que havem d'esperar una mica més també podem canviar. O a lo millor l'administrador podria canviar de proveïdora d'ascensors. En el cas públic, més complicat, han d'esperar tambe com els votants i guanyar els contrincants en l'administració superior.
    Així que el conte es un conte xino.
    A l'altra fes personatges de la historieta a l'administrador com Antonio Recio i al Sr. Alcalde com Juan Pastor, almenys ens riurem una estona.

    ResponderEliminar
  6. Karl Marx: No hi ha pitjor sord que el que no vol escoltar.
    L'exemple està ben senzill i aclaridor.

    Tot el que dius es parafernalia sobre public i privat que sobra. No ve al cas per entendre l'exemple, que igual no l'has entés, perque no contestes la pregunta.

    Te la repetisc la pregunta d'una altra manera: Si tinc que pagar un 10% més enguany i finalment me'l perdonen eixe 10% ¿M'estalvie eixe 10%? ¿ 0 no m'estalvie?

    O un altre: Si veus una propaganda d'un tratge en el diari: 300 euros i quan vas a comprar-lo tot decidit a pagar els 300 euros, la dependenta el diu: mire com és l'ultim li faig un 10%. Tu havies pensat pagar 300 i ara en pagaras 270. ¿T'estalvies o no el 10%?

    Ja tens en que entretindre't una miqueta si vols contestar sobre el public i el privat, o bé dissertar sobre si hi ha dret que un tratge valga 300 euros. Ni que fora per a Camps. .

    I en el cas que dius, no es parlava de canviar d'administrador, per la senzilla raó què l'administrador de l'edifici del conte és el millor administrador i el més competente i des del primer dia tenia buscada l'empresa qui li donava el servici millor i més barat i no calia buscar altra empresa d'ascensors.

    I si canvien de vot, com dius, que no facen com a Gandia. Ja m'entens perquè el dic Gandia?. Per dos coses, la primera me la calle i la segona perquè han eixit de les brases i han caigut en el foc, ahi ni baixaran l'IBI ni res, i acabaran la legislatura amb un forat més gran que la fossa de les Marianes.

    ResponderEliminar
  7. Qui ha dit que canviar aci es com canviar a Gandia? Tant que s'hem queixat molts del monopoli PPSOE i ara nomes existeix el PP per fer contra el Bloc? No existeix ningú mes? A les properes eleccions va a presentarse junt el tripartit?
    I com Karl ja us ha dit varies vegades, no volem saber gràcies a qui puja o baixa l'IBI, nomes volem saber el que baixa respecte l'any passat. Tan difícil es que ho expliqueu be? Que no s'aplique noves pujades del 10% els propers anys mes que un mèrit es un sentit comú veient els últims anys com han baixat els valors immobiliaris. Altra manera de fer, havent fet fora el PP seria molt poc d'esquerres. Pero tampoc tots els qui no son del PP s'esforcen massa en demostrar ser d'esquerres.

    ResponderEliminar
  8. Robinjut, quan parle de Gandia, li ho dic a Karl Mark i ell crec que m'entendra. Tu no.

    Per tant i amb tot el respecte el dic que el teu comentari referit a Gandia sobra. No té res a vore el que tu dius a nivell politic amb el que volia dir jo, que parlava a nivell "residencial". A vore si ara ho entens tu també.

    I una cosa:
    Serà tot el sentit comu que tu vulgues que no s'apliquen mesures de pujada del 10% del valor cadastral, pero el sentit comú es el menys comú dels sentits.
    El recorde que eixa decisio final és d'Hisenda, pero Hisenda no mou un dit, no haguera mogut un dit per abaixar res si el politic de Tavernes no haguera gestionat i reunint-se amb cadastre moltes voltes.

    Per tant, donem li el merit a qui el tinga i en este cas no és Hisenda ni Montoro que queda molt lluny i li importa un rave Tavernes, sino Jordi Juan i el seu equip. Els que van als plens saben, perquè s'ha dit mes de quatre o cinc vegades, tots els passos que anava donant el govern de Tavenres per aconseguir eixe 10% que ens estalviarem tots durant el 2014, 2015 y 2016. I tambe es van dir en la Casa de la Cultura en explicar pressupostos.
    Tot el demés es donar-li color al drap perquè ací el que parlem es l'estalvi i jo no soc matematic pero si que comprenc que cada any que queda m'estalvie el 10% i damunt el 10% sobre l'anterior que no s'aplica.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues clar que ell t'enten i jo no. Karl, tot un famós teòric politic i jo, Robin, un ximple bandit. On vas a posar. A Montoro li importava un rave en moltes coses Tavernes, com a Jordi tambe unes altres quantes, ja hem vist accions o decisions mes pròpies i adients a fer carrera en Valencia que a Tavernes, voldrà emular a Eugenio i Manolo.
      I moltes gràcies (a Borras o a Juan?) per baixar el 10%, convencent a Montoro, igual que el PP i Karina van "convèncer" a Jordi de que baixarà la correcció de l'IBI al 0'45 i no es quedarà al 0'47 com volien. Els van pillar "amables i generosos" eixe dia.
      Estes coses crec que encara les entenc, altre dia m'expliques lo del "residencial" millor, que ahi no aplegue. Tindre que posar-me a politic, a vore si deprenc i done la mida!

      Eliminar
  9. Lo de pressuposar el gerent de l'empresa (alcalde de l'Ajuntament) com el millor es molt agosarat. Això ho haurà de decidir el client (votants). Si un emprenedor no te un bon producte, el podrà vendre a la primera, despres, per molt que ho torne a dir, farà fallida.Tambe que torne a explicar que deixar sense efecte una pujada no es el mateix que una rebaixa. Si, cal dir que l'Ajuntament ha demanat la rebaixa, i si l'ha permès hisenda sera per sentit comú, l'Altra part del percentatge es deu a l'acord entre govern-oposició al plenari, així que tota la rebaixa no es sols mèrit de J.J.
    I de Gandia no m'nteressa masa, si no baixen l'IBI ells voran, aci amb majoria absoluta o sense govern en minoria la proposta del Bloc era correcció nomes al 0'47, una centèsima de rebaixa per quedar be i poder dir-ho. Amb el deute heretat de Orengo-Moyá aci haurien fet com allà, no tocar l'IBI, aci ja s'han queixat que no ixirien els numeros.
    Tampoc deurien usar la tàctica de la por bipartidista, un mandat en coalició i ja se'ls ha pujat al cap el poder,p ara resulta que canviar d'administrador (alcalde Bloc) es el mateix que votar PP. No hi ha alternativa. O conmigo o sin mi. Això sols s'ho poden permetre pensar-ho els monopolistes.
    Que si, que estalviarem un 5-6 % de mitjana en el rebut de l'IBI respecte al de l'any passat.
    Veritat o mentida?
    Pues això.

    ResponderEliminar
  10. El deute Orengo-Moya? Per a ser de Gandia i haver-te presentat a eleccions tens poca idea de qui va manar el 2007-2011 i qui mana ara a Gandia. Pot ser per això no vas eixir de regidor.

    Eixe es el problema de Gandia: que des de que el Bloc va deixar el govern van vindre els xanxullos i animales del Mut i l'Orengo junts. O es que això no ho saps i no te'n recordes qui manava?
    Ara, que fa set anys que no esta el Bloc en el govern... tu de que vas?

    I efectivament el done la raó: l'estalvi es el 5-6% de mitjana i sumat al 10% que no puja ens anem al 15-16% que es diu (jo ho deixe en el 14%) sobre el que haviem de pagar. ¿O es que tu l'estalvi no el consideres sobre el que anaves a pagar?

    I Robinjut sobre el tema del 0'47 al 0'45 disculpa'm pero tu no en sap res.
    Ni Karina te res a vore i no ella sabia res, que per això no va apareixer per a res en cap reunió ni en la comissio.
    "Todo estava atado y bien atado" abans del plenari. El reces.... un paripe! Coses del consens.

    ResponderEliminar
  11. Lo de Moyá tampoc es rellevant, perque no va manar ni amb Orengo ni sense Orengo. Tens raó amb lo de Mut, si fora de Gandia m'havera recordat, pero el que es cert es que a Gandia han de rescatar-la amb el PP igual igual que si havera continuat el PSOE amb o sense el Bloc, el forat ja venia com quasi tots els ajuntaments de la època de la "vida alegre" on els bancs repartien deute sense cap problema. Per molt que no els puga vore al PP, tambe he de dir que hi havia xicotets i mitjans ajuntaments règits pel PP que sempre han funcionat al dia.

    ResponderEliminar
  12. Pixavins,nacionalistes i parlant castellà als fills. Les tres solen coincidir en molts gandiencs.

    ResponderEliminar