sábado, 25 de enero de 2014

Una breu i extraordinaria editoral : AÇO MÉS QUE HISTÒRIC ES JA HISTÈRIC

I es que hui ens trobem amb el darrer desgavell, no sé mólt bé a causa de qui ja , i que és l'ordre de paralització del enderrocament de la Casa de les Indalecies per part del ajuntament, després d'un avís de la fiscalía de que es podría estar caiguent en un delicte contra el patrimoni històric, i quant ja s'ha enderrocat part mólt important d'esta . 

Açò es el conte de mai acabar : Que si la comprem perquè te un valor històric, serà per diners !!! ; que si arregleu les escritures, mire vosté senyor alcalde que això val mólts diners, tranquils que la casa es compra que els diners estàn ahí ; que si ara ja no la comprem perquè no tenim diners i tampoc es tant històrica ; que si ara està en ruina i per tant senyors propietaris enderroqueu-la però ja perquè si no vos multarem ; que si al final ara paralitzem l'enderrocament per si de cas no ens en caiga una grosa ...

I els vallers mentrestant preguntant-nos :  ¡¡ Qué he hecho yo para merecer esto !! ( o millor dit estos, uns i altres, quede clar ) . 

22 comentarios:

  1. És el que tenim Enrique. Però no podem dir res perquè La Cotorra s'enfada amb tu i amb els comentaristes que no opinen com ells volen que opinen.
    Com be dius un DESGAVELL

    ResponderEliminar
  2. I la culpa de que un colectiu de Valencia es dirigisca al fiscal, i que este diga en contra de tots els informes dels tecnics municipals i de l'expedient de derribo, per cert començat i acabat en epoca del PP, pero resolt ara, que el fiscal no tinga en compter que la casa no te cap figura de protecció en el PGOU, ni en catalec d'edificis singulars ni consta en el cataleg de patrimoni de la Generalitat que s'esperen a vore que si potser..... la culpa d'això que ha decidit la té Jordi? I perquè no Manolo per no haver resolt l'expedient que es va acabar quan ell era alcalde? o la culpa es d'Agro per denunciar lo que creu ha de denunciar?

    Aclariu-vos i començarem tots a pegar palos al reponsable.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. ¿No sera q la demolició l'ha promogut Jordi posant una multa de quasi 2500 euros x no efectuar el derribo o la rehabilitacio de la casa?
      Segons tinc entés fins ara s'havia donat temps i temps, fins que Jordi ha PRESSIONAT PER A QUE ES TOMBARA. Et sembla a tu aixo normal?

      Eliminar
  3. Per la nostra part ens llimitem a descriure el qué ha passat, i diguem qué no sabem a causa de qui s, ha arrivat a este desgavell, pero un poc de tots si hi ha doncs no es cap mentira qué JJ comença la legislatura amb la idea de comprar el inmoble i qué despres va canviar de pareixer , el perque suposse sería lo que es va trobar i mentres a la espera de poder portar-se endavant la compra , promesa qué es seguia mantenint mentres s, arreglaba el tema jurídic , uns per altres i la casa deteriorant-se fins a tindre que enderrocar-la per vía de urgencia.

    Pel tant a qui li pique qué es rasque , pero l, assumpte a transcorregut tal i com el relatem.

    ResponderEliminar
  4. No crec que la casa s'enderrocara i perguera molt mes nomes per uns mesos d'espera quan portava l'expedient des del 2000 i abans ja estava tancada. Tu saps i tots el mon sap perfectament per quin aparcament no es va comprar la casa, tu saps perfectament per quins 2'4 milions inicials d'un aparcament (despres per sort 1'7 milions) van determinar tornar-se'n enrrere perque obligacio legal de comprar la casa no hi havia cap, pero l'ajuntament si que l'obligació legal de pagar a Campanar sí, i tot el mon sabia que era questio de mesos, com així ha sigut, i els diners calia tindre'ls.

    Els diners no els caguen els gossos i la prova l'hem tingut el ple passat quant, a mes dels diners de les indalecies, s'ha tingut que tirar ma de escola d'adults, cementeri i diners per depuradora. Imaginat si s'arriba a comprar: no hi havia diners per complir l'obligacio legal de pagar a Campanar.

    Tot el mon sap massa bé perque no es va comprar Indalecies i tot es resumeix a una sismple questio: ruïna municipal, no hi ha diners, els prestecs de Manolo no existeixen en efectiu, nomes en comptabilitat pel sistema de caixa unica com s'ha dit un milio de voltes en els plens, el darrer també.
    Tot el demes es donar-li color al drap i buscar causes per criticar, com ara el tema del fiscal, quana sabeu que l'Ajuntament ha actuat correctament i seguint els dictamens i informes dels tecnics, tant arquitectes aparelladors com els tecnics juridics.
    Tema abanda es que el fiscal vulga obrir diligencias per cercionar-se que allò que diuen els tecnics es així.
    I no hi ha mes.

    ResponderEliminar
  5. Si Jordi haguera cumplit la seua paraula i haguera comprat la casa ara no estariem parlant de la fiscalia.
    Primer obliga als propietaris a fer gastos i després recula i els obliga a fer el derribo.
    Això son fets com diu Enrique.

    ResponderEliminar
  6. El govern que decideix no compraro es el actual,cada palo que aguante su vela

    ResponderEliminar
  7. No se que te a vore el que diuen alguns de que l'immoble no estava al catàleg de patrimoni ni d'edificis singulars quan CREC que pel fet de tindre mes de cent anys ja deuria catalogar com a edifici històric i no es podria enrunar. Estic en lo cert?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. NO, i la prova està que no està catalogat. No hi ha cap llei que ho obligue i l'edat no es condicio perquè una casa tinga interes patrimonial o arquitectonic.
      Tu penses el mateix de algunes cases que tenen mes 100 anys dels carrers de dalt del poble?

      Eliminar
    2. Que no estiga catalogat no es prou prova, prova seria que en feres referencia a la llei o a la teua professió/experiència. I no fas cap de les dues coses.

      Eliminar
  8. Efectivament, qui decideix no comprar es l'actual, però de "aquellos polvos vinieron estos lodos" i qui va aprovar i executar l'aparcament va ser l'anterior del PP, qui va deixar el poble amb un forat de 4'5 milions de caixa, 3'5 milions de proveidors i 16 milions en el banc va se l'anterior.
    Si els demes no hagueren arruinat, no caldria dedicar diners de les Indalecies a pagar deute de l'aparcament, on per cert ni amb això hi ha prou.

    I respecte a l'anonim de les 16:05 si el PP haguera complit la seua promesa electoral de mirar pel poble i no governar per deixar-lo arruinar, si els 1'4 milions que es va gastar per exemple en palmeres o els 200.000 euros en un carril bici que no aprofita per a res, els hagueren dedicat a les Indalecies s'hauria comprat i obrar-la de nou. Per no parlar d'altres gastos mal fets.
    Es molt bonico deixar a un poble arruinats, sense diners ni per a pagar paper de water i després culpar als demes de que no compleixen el que hi havia previst. I sobre el gasto de la familia, això es un tonteria com la catedral de Burgos: si els papers no els tenien en ordre tard o pronte el gasto el farien igual per a posar-los en ordre. Ahi no te res a vore l'Ajuntamnet.
    O tu si tens una terra de 5 fanecades i l'escriptura diu que en tens 3 no la canvies? O si la teua casa es de 100 metros i l'escritura diu que en te 50 no la canvies?

    ResponderEliminar
  9. Si has de vendre, si.
    Si no, per a pagar mes contribució, deixes les Escriptures com estan.
    O si fores tu, que faries?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La contribucio no te res a vore amb la nota del registre. El que estava mal eren les anotacions de la superficie en el registre de la propietat, no les dades catastrals i s'estava pagant la contribució com tocava.
      Enterat primer i si no calla.

      Eliminar
    2. Bueno, pues mentres no vengues, no fas el canvi d'escriptures i te les estalvies, que son un bon pesic. Si la casa tenia 500 anys, podrien tindre-la amb la mateixa escriptura. Si es per vendre-la, amb els preus de mercat actuals i pel que els politics solucionen les coses com esta veient-se, a lo millor si es el cas.

      Eliminar
  10. Per què es va comprometer Jordi a comprar la casa si sabia que no tenia diners per culpa del PP?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El compromis es del PP i de l'exalcalde Manolo Vidal per això ell va fer el prestec.
      El govern actual o si vols l'alcalde Jordi Juan (Jordi qui es? un poc de respecte no aniria mal. Vulgues que no és l'alcalde) va assumir el compromís del govern anterior i de fet va continuar les negociacions i fins i tot va rebaixar prou les demandes inicials de la familia. I s'anava a firmar i s'hauria firmat si no haguera eixit el tema de l'errada en la nota del registre de la propietat.

      Mentre tot això passa, passa el temps i van eixint més forats (més pagament impagats a proveidors, més factures sense consignar, etc) i va passant el temps i al final es veu que es impossible comprar, perquè no es comprar nomes, es més 1 milio en reconstruir, habilitar i posar en marxa l'edifici (o tu el penses que això es va fer al tuntun sense consultar i vore alternatives de pagament o d'us?) i mes quan s'espera per a finals del 2013 pagar 2'4 milions de l'aparcament. Tot això esta superexplicat en els blogs locals.
      Governar es prendre decisions. Tu no governes, jo tampoc. Potser tu hauries pres la decisio de comprar, el govern va prendre un altra davant els compromissos que tenia (l'aparcament sobretot) i va no comprar.
      Potser si haguera comprat ara no estariem en altres llocs parlant de rebaixes de l'IBI, dic jo.
      Aci ha passat com en tantes coses passa ara en la societat espanyola: Fa uns anys comprar un cotxe o anar-se'n de vacances o anar a sopar tots els dissabtes al restaurant era ben possible i molts ho podiem fer sense problemes, ara no es pot.
      Els temps i les circumstàncies condicionen molt.
      Mira el PP, demanant com un descosit que s'abaixara l'IBI i la proposta d'abaixar-lo que li va presentar el PSOE el 2010 i que recolzaven Bloc i EU la va rebutjar amb la seua majoria absoluta i estavem ja en el 2010. D'això el PP sempre calla i no diu mai res. Les circumstàncies.

      Eliminar
  11. Jo estic molt conforme: cada palo que aguante su vela.

    En consecuencia la vela del forat i del deute municipal que l'aguanten els del PP i que ho paguen de la seua butxaca tot lo mal que ho han fet. Es molt bonico gastar a mans plenes sense tindre i el que vinga darreres que reme.

    Si les lleis foren com tenen que ser i cada politic responsabilitzar-se dels foras que deixa, pot ser ara no llegiriem eixe comentari i algu estaria en la presó per balafiar diners publics.

    ResponderEliminar
  12. No feu mes que parlar de forats economics,balafiar,carcel i no parleu mai de totes les obres que tenim ara i que no teniem
    Ajuntament nou
    Casa de la cultura
    Biblioteca
    Pavello cobert
    Camp de futbol
    2 camps futbol7
    Braç Treballaor
    Pistes polideportives
    Parking
    Passeig
    Passeig Colon
    Piscina coberta
    Plaçetes acces a la arena
    Avinguda de la Marina
    Parc del Molló
    Parc dels vents
    Guarderia
    Nou Institut
    Cuartel Guardia Civil
    Pavelló multiusos
    En fi,no vaig a continuar per no fer comparacións en el actual govern munincipal que lo unic que han fet es queixarse pero de forment ni un gram
    Respecte a les ganes que tenen alguns de enviar a la carcel,lo que tenen que fer es anar al jutgat i denunciar a qui cregen que han fet algun delicte i si no que deixen de insultar i difamar a gent que sempre vos a guanyat per golejada en les eleccións,tan roins no seran

    ResponderEliminar
  13. Ajuntament nou .... Legislatura 1995-1999 Regidories Urbanisme i Esport del Bloc
    Casa de la cultura .... Legislatura 1995-1999 Regidories Urbanisme i Esport del Bloc
    Biblioteca .... Legislatura 1995-1999 Regidories Urbanisme i Esport del Bloc
    Pavello cobert ...... Legislatura 1995-1999 Regidories Urbanisme i Esport del Bloc
    Camp de futbol
    2 camps futbol7
    Braç Treballaor... Compra i projecte Legislatura 1995-1999 Regidories Urbanisme i Esport del Bloc
    Pistes polideportives
    Parking ... Destrossat pel PP
    Passeig... Destrossat pel PP
    Passeig Colon .... Legislatura 1995-1999 Regidories Urbanisme i Esport del Bloc
    Piscina coberta... Destrossa del PP
    Plaçetes acces a la arena
    Avinguda de la Marina... Dessastre sense col.lector
    Parc del Molló
    Parc dels vents
    Guarderia
    Nou Institut.... Projecte Legislatura 1995-1995 Regidories Urbanisme i Esport del Bloc
    Cuartel Guardia Civil
    Pavelló multiusos.... Legislatura 1995-1995 Regidories Urbanisme i Esport del Bloc

    Realment en 12 anys de majoria absoluta haveu fet ben poc i molt mal fet algunes coses

    ResponderEliminar
  14. Modera un poc Enrique. Sempre acaben amb "i tu més" que no aporta res al tema de la casa de les Indalecies.

    ResponderEliminar
  15. En 95-99 regidories urbanisme i esport del BLOC ho feren tot i en 1999 el PP 12 regidors.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si clar! Ho fan tot perfecte. I quan es fa algo malament, la culpa és dels altres. El Bloc es perfecte!

      Eliminar