sábado, 18 de enero de 2014

EXPOSICIÓ FOTOS DON RICARDO EN SANT JOSEP

EXPOSICIÓ FOTOS – D. RICARDO

Com a cloenda al trentenari, trenta dies del mes de gener en que les eucaristies s’han celebrat amb record de l’anima de D. Ricardo,  la parròquia de Sant Josep ha tingut a bé el preparar una humil  exposició de fotos en les que es manifesta el record i l’estima que la parròquia  cap al molt apreciat fill adoptiu de Tavernes.

L’exposició que presentada sota el títol :  “D. Ricard Maria Carles Gordo..... vivim, som  i fem parròquia” vol recordar i donar testimoni gràfic del pas de D. Ricardo per la nostra parròquia des de l’any 1.954 fins a 1.964. El títol de l’exposició vol testimoniar de que a més de que durant aquestos anys la  parròquia va compartir amb ell experiències, iniciatives , il·lusions, ......  va ser amb aquestes dades  en les que l’ermita  de sant Josep es va convertir en parròquia i  gràcies a ell ens vam  ensenyar  a viure com a parròquia, a treballar com a parròquia, a ser parròquia i a fer parròquia.

Amb aquesta exposició volem agrair-li que despertara en  les nostres vides el sentiment  d’un nou món com a cristians, ensenyant-nos  a obrir-nos al carrer, al barri, al poble, a la comarca,  a la natura , a la societat..... a ser tolerants i participatius, a valorar lo quotidià, a creure en la joventut i a recolzar-la; va despertar als nostres cors la caritat, la germanor, a que el nostre treball com a cristians girarà sempre al voltant d’aquells que més ens necessiten...... i per tot això creguem que mereix per la nostra part aquesta exposició.







Cal recordar amb aquesta exposicició dues coses: el pas de D. Ricardo per la parròquia i al mateix temps el 60 aniversari de la constitució d'aquesta, amb una coincidència de dates molt curiosa.....

- La parròquia es constituiex canònicament en desembre de 1953.....  i en desembre de 2013 falta D. Ricardo ( 60 anys després) 

- Don Ricardo pren possessió de la parròquia a gener de 1954 i seixanta anys desprès, a gener de 2014 celebrem el funeral solemne a la parròquia de Sant Josep, fem el trienari i l'exposició.
 
Són coses curioses i que cal remarcar.
 
Un abraç i moltes gràcies per tot.

No hay comentarios:

Publicar un comentario