jueves, 30 de enero de 2014

Editorial : MÉS SOBRE FITUR

Donat que estem vegent qué és un tema mólt candent, seguirem també huí tractant-lo, i ens plantejarem una pregunta : Val la pena el cost de Fitur ?. Anem a estudiar-ho .  

Llegim fa uns dies en el facebook de ACEPLAT :

Anoche regrese de Madrid, todo el dia en FITUR, ademas de encontrarme a la totalidad de nuetros politicos, Locales, Autonomicos y algun Nacional, estuve charlando en el stand de Vlc (Valencia Turismo) integrado en el espacio de comunidad Valenciana, frente a Diputación, y quisiera resaltar para el general conocimiento varias cosas:
En açò s'ha convertit Fitur ? 

A.- Diputación divide entre las provincias, logico es Provincial


B.- Mientras la Diputación de Alicante unifica sus folletos, y los  distingue cromáticamente o sea por colores en formato unico y en su disposición están perfectamente ordenados , los de Valencia estan al libre albedrio en el pasillo interior y no en la zona Principal.

c.- Como tambien me parece logico, nuestra Diputación distingue lo que mas se puede vender y lo demas..... Tiene Imagen Propia y Sitio Excelente, GANDIA, CULLERA Y XATIVA. los demas tropa....


D.- Dentro de la tropa cada cuartel se organiza y nuestra competencia directa, me encantaria que fuera CULLERA, pero lamentablemente es XERACO y ya esta muy por delante en gestión, analiza sus posibilidades y decide colocar un Slogan que dice " SU PLAYA FAMILIAR ", que personalmente les Felicito y tienen claro que deben atraer a sus turistas con lo que mas demanda tiene , QUE NO LA UNICA, que es la playa y ademas senderismo P.R.V.-183


E.- Tavernes , tiene un magnifico folleto de Senderismo en La Valldigna y un EXTRAORDINARIO folleto del Valle, Porfin despues de 30 años alguien piensa en comun y da valor al conjunto.


F.- Pero lamentablemente no encuentro ningún folleto que explique las bondades de su "Sol y Playa" por mal visto que este ni nada que haga referencia a la fuente de Ingresos que le permite pagar este y otros folletos, tambien a este Gobierno Municipal.



He cogido una bolsa para llevarosla y los folletos que encontré. Atentamente. Saludos ... 



Es a dir, no pareix massa positiva l' imatge que ens dona este profesional del turisme. Per altre costat llegim en Safor Guía : 


"Y los alcaldes de los municipios de la Valldigna, pese a que oficialmente no estaban invitados a esta fiesta, ya que no disponían de ‘stand’ propio, se presentaron por sorpresa, como el famoso anuncio de la Preysler. Tavernes lo hizo con la Fallera Mayor y el presidente de la Junta Local Fallera, incluidos y vestidos de valencianos. Ocupan el módulo que la Diputación ha reservado para el “Turismo de sol y playa”. Pese a todo, como resaltó la concejala vallera del negociado, Carmen Canet, “hemos hecho esfuerzos por unificar la oferta de toda la Valldigna”.


Tampoc pareix una crítica masa positiva que digam . 


Llegim així mateix en altre periòdic, esta vegada nacional i de prestigi , "El país" : Fitur escaparate turístico y político " .


I en Levante-emv : 



Los empresarios de Dénia critican que la conselleria vea Fitur como un escaparate político y no turístico


(...) Pero los empresarios también plantean otra reivindicación. Tanto Codina como Miguel Agulles, que es el presidente de Cedma, instaron a la Conselleria de Turismo y al Patronato de la Costa Blanca a revisar el concepto que tienen de la promoción turística. Agulles criticó que a menudo más que a hacer promoción turística los políticos acuden a Fitur a "salir en la foto". El presidente del Círculo de Empresarios convino que a este certamen hay que ir para hacer más promoción turística y menos promoción política (...) .

I vist el vist cal preguntar-nos, com vos diem al principi, sí realment compensa el cost de anar a Fitur .  

Pensem que , hi ho hem dit ja varies vegades, tal volta siga l'hora de pensar en altres formes de difussió del nostre producte turístic ( ahir en apuntarem una concreta per a la propera cita en el cap i casal ) , així ho apuntarem fa no massa temps en altra editorial i ara ho reiterem , signant convenis amb entitas, associacions i empresses qué es dediquen al esport i turisme per a pressentar l'oferta en fires , reunions , assemblees i similars però sectorials , i deixar les despesses en Fitur al mínim, com a un expossitor qué és pel vist en el que s'ha convertit en la pràctica .


Però bé, es una modesta idéa , caben altres , ahí ho deixem . 

15 comentarios:

  1. La platja és la gran olvidada del bipartit.
    Ni un folleto per promocionar la nostra maravillosa platja que és la que paga impostos i porta gent de fora a Tavernes.

    ResponderEliminar
  2. Per el que vec, es una noticia de algu proxim a aceplat que elsexplica que tal ha anat la fira. La prefunta es, per que no varen convidar a Aceplat?
    Em quede amb dos coses, esta gent del bloc va alli, semse organitzacio ni ordre ni concert.
    La segon em ve al cap la frase esta de, todo para el pueblo pero sin el pueblo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Efectívament , es de l'associació , i els d' Aceplat anem i ho fem pels nostres mitjans, no necessitem que ens porten si no tenen intenció de fer-ho .

      Eliminar
  3. Aci cadascu es mou per interessos particulars i en especial la gent que te els interessos en la platja que no veu res mes.

    Es ve repetint des de fa alguns anys i per diversos sectors a la VAlldigna que pel turisme de sol i platja no ens hem de salvar: massa competencia i si ho fem, serà pels atractius col·laterals i els valors paisagistics, culturals, historics, el sendereisme....
    Això ho estan repetint tots els ajuntaments de la Valldigna i algunes entitats des de fa anys i de fe s'esta potenciant majorment eixos valors de la Valldigna des de fa anys en FITUR i fins i tot en tots els llocs on es va com a Valldigna.

    Es diu en el text: Tavernes , tiene un magnifico folleto de Senderismo en La Valldigna y un EXTRAORDINARIO folleto del Valle, Porfin despues de 30 años alguien piensa en comun y da valor al conjunto.

    O siga l'autor fa un reconeixement explicit que es fa be la cosa i com diu "piensa en comun y da valor al conjunto".

    Ara resulta que això per alguns no val i oblidem "pensar en conjunt i donar valor a tot el conjunt" que si han fet els politics.

    O siga, la Valldigna es molt mes que la platja de Tavernes .I aci nomes veig que egoisme on cadascu defensa el seu negoci i oblida el demés.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ja vorem els que venen a vore el Monestir o a fer senderisme i el % que suposen dels que van a prendre el sol. Per cert, estos primers on es quedaran a pernoctar, a la platja nostra o a Cullera?
      Qué cadascú està interesat per lo seu? Per suposat, els comerciants del poble en serveis del poble i els de la platja en els de la platja. Ara, si estem parlant de turisme de qué parlem, de platja o del poble? Jo crec que està clar.
      Hi ha algú que defense els negocis dels demés? normal que no, cadascú ha de demanar per lo seu.
      Altra cosa és que els polítics sàpiguen qué han de promocionar en quant a turisme, i sobretot independentment de qui siguen les persones que s'en beneficien o no directa o indrirectament, jo crec que no deuen haver-hi vallers de 1ª ni de 2ª.
      Comencem per fer un plà de màrketing turístic seriós i que es posen a treballar. I ja està bé de falleres, amb lo que han criticat alguns que la fallera anara a fitur amb el PP i ara eixos es posen la brusa fallera i tan pagats.
      El món a l'inrevés!!

      Eliminar
    2. El Bloc content amb el Festivern perque tots els diners municipals gastats son pocs pel negoci fet al poble (no diuen que entre uns pocs).
      El Bloc enfadat amb Aceplat perque no vol el copago municipal a les activitats de la platja (perque es un negoci de molts pocs).
      Canvieu Festivern per Aceplat, poble per platja i voreu que la frase es la mateixa, excepte en lo de content a la primera i enfadat en la segona.
      Segur que si el Festivern fora a la platja les tornes canviarien i en nadals no hi hauria cap activitat extra al poble.
      Encara esperem politics honestos?

      Eliminar
  4. Qualsevol fira esta composada,organitzada i dirigida per professionals. Fitur es de les poques que esta copada per politics. Així que les novetats i els resultats seran els que seran, falleres i gogós de discoteques. Srs. politics, si Valencia i Espanya quasi nomes ven turisme com a sol i platja a pesar del gran potencial que te i que el turisme es un sector fort, facen el favor de quedar-se a casa i deixen-ho en mans dels professionals: tècnics i empresaris.

    ResponderEliminar
  5. Si podeu, tireu d'hemeroteca i feu una ullada a la Cotorra del que deien un dimarts, 3 febrer de 2009 a la següent notícia:
    FITUR.. FITUR.. I FUM, FUM I FUM!!!!
    Critica que a la platja no hi han hotels,ni càmpings,ni grans restaurants, ni serveis ni res de res...com ara. I ara es defensa que qui no fa res es Aceplat i que la platja no es mereix mes serveis. Tambe paradoxa! es criticava que es venguera a Fitur les falles. Com ara. Amb ells, ara la fallera es la imatge de Tavernes i Tavernes es la imatge del turisme (no sabem si de platja o d'interior, o nomes del Monestir).
    Aquell mateix discurs el publiquen hui al Diari de Tavernes en boca del PP i me'l crec igual.
    I el turisme valler sense cap pla concebut, nomes cal vore la regidoria seua, i qui no ha recolzat unes jornades d'una regidora que tenen oblidada.
    Llàstima de politics!

    ResponderEliminar
  6. He rebut un e-mail d' una persona de total confiança i per això el publique, quede clar que no entre en el fons doncs ho desconec , però torne a dir que la font, tant la que me'l envia com la persona que suprimit el nom entre corxees son de la màxima fiabilitat : Ara si algú te algo que contradir o dementir açí te les planes, com sempre , obertes :


    Comenté con (...) el tema de fitur y me dice que se dejaron a la chica de información y los folletos en tavernes, luego la llamaron por telefono y le dieron orden de salir pitando a madrid
    ella como no tenia ni hotel ni nada intento ir -pero mira por donde que los de (...) tenian que marchar y cargaron la propaganda en el coche de ellos y salieron pitando
    luego el hotel a 40 km de madrid -- no estaba planteado que ella estuviese alli y bueno los folletos tampoco.

    I ahí ho deixe .

    ResponderEliminar
  7. Si algu te algo que contradir o dessmentir aci te les planes per a dir i desmentir, això que vol dir?
    La teua obligacio davant un fet com els que es conten es contrastar i saber les dues parts i escriure-la.
    Amb amics com tu no li fan falta enemics a Carmen Canet.
    Li has telefonat a Carmen? No, Segur.
    Tu nomes busques amb l'escusa d'informar criticar i anar contra el PSPV i el Bloc. Es nota massa, Nomes busques a vore que arreplegues d'açi uns anys, esperant que criticant-los baixaran els vots i aniran al teu partit.
    TElefona-li a Carmen i que t'explique Fitur. Es molt bonico escriure sense saber les dos parts.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. T'asegure que ho he contrastat, tant amb el que ha informat al meu informant, com amb qui al final va fer de xofer improvisat del ajuntament i va porar a Madrit a la empleada municipal i els fullets, com a altres que allí estigueren pel seu conte .

      I l'amistat no te perquè estar renyida amb la veritat , i si no es així al final tanquem i en pau, perquè amics en tinc en tots els costats, i enemics ... es veu que la democràcia no la entenen tots igual , alguns crreuen que és la llei del ambut . Ahí tens a Vidal, al que li he arreat canya quant la moció però com enten que el polític te que estar sujecte a crítiques si son verdaderes, seguim tenint la mateixa amistat , o Karina, a la que he tildat de trànsfuga i la he criticat quant la moció i tan amics .

      I de moment ningú , siquiera els amics dels afectats, ha eixit a desmentir-ho , ni tu siquiera qué es veu que sí coneixes el tema ( O es que tampoc li has telefonejat als afectats per la crítica ? ) , símplement perquè es el que va passar .

      Qui te la culpa ? qui la tinga que reme .

      Eliminar
    2. Anem a vore : el que diu Enrique es veritat o no ? Doncs tot el demes sobra i disparar contra ell, com soleu fer sempre que algo no vos apanya, no va a arreglar el desguisao ni amagar la veritat .

      Eliminar
    3. No veus que no els queden ja arguments! Ja no s'atreveixen a dir que es fals. Sold diuen que es contraste la noticia o matar al missatger per a intentar matar el missatge. Com és pot vore, la campanya i el programa electoral del Bloc van ser una farsa.

      Eliminar
  8. No dispare contra ningú. Hi ha la versió d'un anònim, almenys anonims per als lectors, i hi ha uns fets que se li critica a Carmen Carnet, responsable de platja, de turisme i responsable del viatge i promocio en Fitur, pero no sabem que diu la regidora sobre això.
    I Enrique diu que ho ha contrastat - amb qui? - perquè de Carmen Canet ni del PSOE veiem cap aclariment.
    I això no té res a vore amb la critica que es puga fer en un moment puntual a un regidor. Simplement demanem saber l'opinio de Carmen Canet, de l'Ajuntament o de la Mancomunitat. I això es diu contrastrar la noticia.

    I sobre l'anonim que diu si es veritat, serà la veritat d'eixe anonim que nomes coneix Enrique. I això serà una veritat de totes les possibles, pero no sera la veritat de totes les parts implicades. A mi ni m'apanya ni em deixa d'apanyar, dormiré igual i més tranquil perquè estic defenent una cosa que es justa: saber les dos veritats i ja em fare la meua composició després.
    No crec que demane res de l'altre mon.

    ResponderEliminar
  9. Voldría amb estes paraules acabar amb esta discusió, perqué açò, el especular qui no som part i callar qui sí la es, s'està convertint en un vodevil .

    Pel tant, salvo que les parts implicades , siga el transportista ocasional, siga la empleada, siga el govern, siga el informant inicial , vullguen dir algo, fins açí hem arrivat en el tema .

    ResponderEliminar