martes, 21 de enero de 2014

Editorial : QUANT ÒL A PODER APAREIXEN CANDIDATS FINS BAIX LES PEDRES

Foto, Valencia-Plaza
Podem llegir darrerament mólts editorials i articles, a dretes i a esquerres, sobre les guerres internes dins dels partits que aspiren a " tallar l'abadejo " en les autonòmiques valencianes del 2015, si no es abans perquè el nostre benvolgut i mólt honorable ens avança les eleccions , bé perquè la situació li se faça insoportable ( ix a crit pelat a cada lloc on va ) , o perquè política o electoràlment a ell li interesse ( qué no té perquè coincidir amb el que li interesse al poble valencià ) .


I es qué en Compromís en tenen un i de debò, en vore qui encapsala la llista autonòmica, entre la persona que de segur més tirò té, Oltra, i qui es el líder del partit que més aporta ( afiliats, cuotes, seus ...) , Morera. I pareix ser que el mateix en les europées, en que EQUO , un partit quasi intangible però amb renom per sè, demana votació lliure entre la ciudatanía i que siga esta qui tríe qui encapsala la llista, com a condició per a anar junts.

Per altre costat, quasi quais el mateix li passa a Esquerra Unida, esta vegada entre qui té tirò , Blanco, i qui ha segut elegida a priori lideresa i es a més una històrica , però que no te ni la mitat de carisma que el primer , sobre tot després del "afaire" Canal Nou .

I els socialistes ? Ai, els socialistes !!! Sempre la mateixa història, i que és que des de Lerma no hi ha ningú que agrade a tots o almenys a la grandíssima majoría, i a cada derrota mig-líder nou i un grupet merejant-li la cadira . I ara damunt es pot donar el cas d'una bicefàlia, amb Puig, queahir va dir que si és derrotat no per això te que deixar el seient de Secretari Autonòmic,  de líder orgànic i Gaspar de líder polític : Ja "pa" ... això .  

I es que deu de ser mólt bonic el manar i que el creguen, qué eixa és altra, perquè quant s'acosten eleccions i es veu la possibilitat de guanyar ( quant es va a perdre segur no en eixen tants i ahí es veuen els qué realment creuen en el projecte , vaja bé o vaja mal, per exemple Rubalcaba o Joan Ignasi Plà ) , afloren candidats com esclatassancs . 

I en el poble, que passarà en el poble ? Compromís no crec que en tinga cap del seu nom, ningú crec que dubte quí encapselarà la llista municipal,  però en el PP falta saber si Vidal vol repetir o no, i si és el primer si algú li disputarà , no crec, el lideratge, i si és els segón huí per huí més incògnita si cap ; quí encapsalarà als socialistes i , sobre tot també la gran incògnita, qui ho farà en EU , a part de si Karina estarà o no ahí bregant, i si "els d'enmig" son capaços d' anar tots junts i presentar una real alternativa : En tot cas ens esperen uns messets però que de lo més divertits .  

15 comentarios:

  1. A nivell del País Valencià, si l'esquerra no fa tonteries i Mònica Oltra encapçala Compromís, els resultats seran molt durs per al PP. A nivell local jo crec que JJ ha tirat per la borda les excel·lents opcions que tenia d'obtenir la majoria absoluta en les properes eleccions. De fet jo crec que Tavernes serà un dels pocs llocs on el PP salvarà els mobles.

    ResponderEliminar
  2. Tant de bo tingues raó a la primera i erres a la segona. Seran escenaris pareguts l'autonomic i local, canviant algunes sigles, UPyD i EU al poble se'ls poden repartir els del mig i poden decidir el govern (la passada ja el van decidir amb els vots comerciants que li van llevar al PP) amb el perill de que eixe mig actual no vaja de cap a la coalició d'esquerres. Tampoc seria bo que el mig governarà com a soci amb la mateixa poca cintura que li han deixat a la única regidora progressista independent. Del Bloc no crec canvie massa en candidats ni resultats i en el PSOE veig clar que encapçalarà Victor i Carme desapareix (si es que no ho ha fet ja). A Karina la veig fora de cap iniciativa (no es un acudit pel partit del seu company), no li trobe lloc, com tampoc a l'ultim que tambe ha sonat, Candido. Ara, donats a sorpreses, ja es cosa normal al nostre poble i tot pot ocórrer aci. Esperem que el PP no reviscole en molt temps, encara queden anys per sofrir l'herencia del seu model politic, i per això ni en parle d'ells, no m'interesa qui vaja o no en llistes, que els d'esquerre es repensen que necessita el poble mes que el que necessiten els seus partits per a manar, i els del mig facen de pinsa sense pressionar per que si sinó pel be del poble.

    ResponderEliminar
  3. No opine igual.
    Compromís pujarà 7 mínim. A pesar la visió negativa que doneu ací, el poble no ho veu així i ho dic des del primer dia, no som mes de 10 els que entrem i cadascu amb el perill que l'arbre no li deixa vore el bosc. Opinem ja amb perjudicis fets, i m'incloc. Ho porta el temps i l'agona electoral a favor Compromis en tots els llocs; el PSOE condemnat a mantindre els 3 (No el mire jo per anar a 2.200 vots i no oblideu que en millors resultats que els del POSE en 20011 el Bloc no va passar de dos ni en el 2007 i el 2003) el PP se'n va a terra i amb 5 maxim segons qui pose de cap (l'ona l'arrastra en negatiu i nomes cal vore enquestes) EU repetira amb 1 pero justet.
    Sumem: 16
    En queda 1 que igual pot anar a Compromís que a alguna formació menuda si es presenta i van junts dos o tres. Ii si el PP segueix la tendencia a la baixa i se'n va a 4 igual hi ha 2 a repartir segons els resultats.

    No oblideu a Tavernes quina la tendencia natural dels alcaldes que no han fet animales i coses rares electorals, a les eleccions del segons mandat:
    1983 PCPV 5 segons volta 7 regidors
    1991 PSOE 5 regidors pacte amb el PP per llevar l'alcaldia al PCPV 3 regidors
    1995 PP 7 segona volta 12 regidors
    2015 Compromís 5 segons volta ..... per a mi si ara hi hagueren eleccions 7-8.

    La gent no es tonta: Un alcalde jove, que amb força minima de 5 regidors, saneja l'economia municipal, supera per goleja una mocio de censura, abaixa l'IBI, i tot això en una epoca en que l'Ajuntament no té ni un euro per gastar. Cal esperar molt si les coses es normalitzen i entren diners.

    Este raonament últim no es meu: me'l deia fa tres dies un acerrim d'UV fa anys y del PP els darrers anys. I afegia: tinc una bona impressió, molt bona de lo que està fent este "xiquet" i no m'ho pensava en la vida. Jo el votaré i la meua familia.

    A l'hora de fer analisis d'este tipus seria bo que ens llevarem perjudicis i animadversions personals i veierem el tauler d'escacs com va i com està la partida. I pinten bastos per a PP i PSOE principalment en els partits coneguts.
    Partits locals menuts, del mig, objectius Tavernes i coses semblants la gent ni parla, ni opina i no vol saber res. Per ara, que tampoc parla massa dels altres.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Açò es lo enriquidor del diàleg, que no opinem igual. No se a que ve lo dels personalismes, el govern no el duu una sola persona i en un triumvirat (ara bi) hi han molts factors a tenir en compte. Tu si afirmes que d'entrada argumentes amb prejudicis, jo no perque no seguisc cap disciplina de partit.
      Lo dels 7 mínim del Bloc ho dubte, a no ser que es complisca el que dius de PP 5, que encara ho veig menys. Sembla que confons poble amb Pais o Estat, no te per que equivaldre en quant a intenció, no crec que a les europees es puga fer cap conclusió per a l'Ajuntament. Del PSOE no crec que isca pitjor que quan van entrar al govern, regidoria del principal baluard que es dura a preeleccions (reducció deute) i sense gens del desgast del partit de l'alcaldia. Sobre la tendència natural dels partits amb alcaldes no se si el fracàs del triumvirat el veus com que no han fet animalades, i de grosses. Lo de la golejada en la moció no la veig, jo veig un govern feble en minoria i sense pressupostos. Al igual que escoltes al d'UV que us votarà podries escoltar molta altra gent d'esquerres que no us tornarà a votar, el que passa es que a eixos no us interesa escoltar, agraden mes els que endolcen l'orella.
      Dels partits del mig els lleves importància dient que ningú en parla ni els coneix, tambe deien el mateix dels que van propiciar el canvi de govern, no ho oblides, i sense entrar amb representació. Voleu amagar-ho perque passen desapercebuts, no siga que a ultima hora hagueu de fer com el PP anar a oferir-los l'oro i el moro perque no es presentaren. Perque si havera de manar algú amb ells voriem si al costat d'ells lo de Karina no era una ximple broma.
      Vorem, perque al poble en que els comunistes es van convertir en conservadors de la nit al mati tot pot passar. Som així de conseqüents, els vallers.

      Eliminar
  4. Tots els mérits que comentes (sanejament economia municipal, mocio de censura, abaixada IBI,..) son mérits dels socialistes i no del BLOC. Segur que els socialistes ho faran valdre a mesura que s'acosten les eleccions. De fet els socialistes ja començen a enviar les seues notes de premsa per distanciar-se del BLOC.

    ResponderEliminar
  5. Com la situació economica millore,voras aon van els 7 regidors del Bloc
    Si algo la gent no vol son partits extremistes i el Bloc es molt extremiste
    Jo tambe puc dir que hi ha gent que sempre a votat Bloc i les proximes eleccions no els votara per la gestió intransigent i autoritaria en el govern
    Ja han demostrat qui son i ara tindran molt dificil tornar a governar en coalició

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tu això t'ho creus? El poble em pense que no. No es lo que jo percibix en el poble.

      Gestio economica del PSOE? Jo això ho dubte que siga aixi quan els pressupostos son potestat de l'alcaldia, la liquidacio dels pressupostos potestat de la alcaldia, informe al sindic de contes, l'alcaldia; les propostes de modificació de credits l'alcaldia, firmes de prestecs l'alcaldia, firmes per a demanar rebaixa d'IBI l'alcaldia, competencies delegades del Sr. Borrras... de l'alcaldia. I així fins l'infinit. La llei esta aixina i sempre s'ho emportarà l'alcalde I això el Bloc ho sap. Experiencia que té, quan fa uns anys tota la seua gestio se la va emportar Eugenio.

      I hi ha qui confon no deixar-li al PP que campe a sus anchas com si Tavernes fora el seu cortijo particular que demostrar qui es el govern i qui es l'alcalde. Ahi os duele.

      Eliminar
  6. Al final la gent vota a qui coneix. Ara mateix, la gent coneix, per aquest ordre, a Manolo Vidal, Jordi Juan, Karina Vercher i Carme Canet. Dels 4, s'ha de valorar: primer la seva sigla, segon la seva popularitat i tercer si la seva situació (govern, oposició...). Amb vaques flaques l'alcaldia dona vots. Amb retallades l'alcaldia treu vots. Pel que fa a sigles, PP i PSOE a la baixa. Compromís i EU a l'alça.

    Popularitat? Per a gustos colors. Pot ser Karina és la que té més acèrrims defensors i detractors, però encapçalant una sigla potent treuria un bon resultat. La resta ja tenen sigles potents tot i que CC no podrà repetir de cap de llista del PSOE (Gandia l'ha comdemnada). Per tant, PSOE com a molt 2. EU amb sort 1. PP i Compromís? Dependrà de les terceres llistes. Karina milita en la Izquierda Plural de Llamazares, cal saber si l'escissió de IU serà després de les europees o de les locals. En el primer cas, EU = 0 i Karina podria tenir-ne fins a 2 segons la llista. Enric? Jo crec que si fusiona les dues llistes independents 1 o 2 depen de la llista.

    Conclusió. Falta molt de temps. Compromís i PP encara poden buscar la majoria absoluta a Tavernes. Amb poques llistes tots 2 ho tindrien fàcil (PP 7-8 i Compromís 6-8 en funció de PSOE i EU). Les europees aportaran una mica més d'informació.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Je,je,je EU a l'alça diu. Que catxondo! No estaràs confós amb Cayo Lara? Canviaran Karina per Candido? Quina sigla potent creus s'atrevira amb Karina? Sigles potents no hi han massa.
      T'has equivocat amb Carme per Victor? Si, ja se que Carme es prou coneguda a Tavernes, pero, creus que anirà en alguna llista?
      El PSOE a la baixa pel partit a nivell nacional o perque com insinues no coneix ningú a Victor?
      Continue disentint entre nostres quinieles: no veig majoria absoluta al PP ni al Bloc (no es nomes un desig, que tambe) i tampoc crec que les europees siguen orientatives al poble. Crec que ni a Valencia. A nivell estatal si que serviran de termòmetre.

      Eliminar
  7. En algunes coses crec que l'anàlisis va be, però en altres crec que patina un poc, siga dit des del respecte.

    1. Karina Vercher és un cadaver polític. Defensors ben pocs, tot el que veiem de notes i comentaris al seu favor no ix d'un cercle familiar. No crec que la vulga ningu en la seua llista ni que siga capaç de reunir-ne 17 i presentar-se ¿com a que?. Karina no crec ara milite en EU quan va ser expulsada.

    2. No comprenc com dius que PP i PSOE a la baixa i dius que PP en pot traure 7-8. Això no és cap baixa. Això es mantindre el resultat. I això hui en dia no s'ho creuen ni ells. El tema de la mocio de censura i tots els pals que els han pegat en judicis els pesara com una llosa. I la puntilla la tindran si finalment el jutge dona la rao al govern i diu que eren bons els informes del secretari que, son els que van impedir debatre els punts en el famos plenari d'agost. Si això es falla a favor del govern del Sr. Juan, ja cal que es queden en casa.

    3. Les europees no aportaran res a nivell local. Potser si que ens donen pistes de per on poden anar les autonomiques.

    Oblidava: has dit que la gent vota a qui coneix i se t'ha oblidat dir que tambe no vota a qui coneix. Hui en dia Manolo Vidal potser més conegut que Jordi Juan (jo ja ho dubte) però hem de dir que es també molt conegut negativament, sobre tot en el conjunt de població que viu fent una ralla que passara pel carrer Sant Roc i, Roser cap avall.
    Simplement recordar que el PP va baixar molt en la "part baixa" del poble i allí va ser on va augmentar Compromís-Bloc. I eixa zona, tradicionalment la mes formada i informada, no està pel PP després del que veu a nivell estatal, autonòmic i el que ha vist a nivell local, desastre economic i voler tindre l'alcaldia per damunt de tot.

    " Si Compromís-Bloc trenca la tendencia del PP en la part alta s'emportarà les eleccions, no estic dient per majoria absoluta, però les guanyarà" paraules d'un exregidor del PP el passat dilluns, i no és un regidor desafecte del partit encara que ara no esta en executiva local ni cosa semblant. Això sí, jo el considere que té el cap on toca i sap el terreno que xafa.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pel que fa al punt 1 parles més des de l'ignorància i l'interés que des de la realitat.

      Pel que fa al punt 2 fixa't que parle de les sigles. PP i PSOE baixen. Si vols puc afegir: i baixaran molt més on governen i molt menys on no governen. També puc afegir i Compromís pujara menys on governa que on governa el PP.

      Pel que fa al coneixement, la cosa és com és. Sobre la pressumpta qualitat dels votants de Compromís... tu deus saber més que jo.

      A nivell local, el vostre problema és que la gent ha vist quin és el canvi real que ha suposat JJ... Cap canvi real tret del Festivern, més impostos en 2015 que en 2011 i menys serveis i més cars (més o menys com en la resta de pobles). La mocio? Docs hi ha per a tots els gustos però va generar una segona onada d'il·lusió que la manca d'adaptació de JJ a un govern en minoria ha decebut.

      Per tot això manting la tesi anterior. Empat a prop de la majoria absoluta entre PP i Compromís que, això t'ho reconec, pel que fa a Compromís no es veurà bé en les europees i decidiran principalment les llistes d'independents no associats a cap estructura política. I si aquestes llistes tenen a algú conegut al cap davant... doncs d'un a tres regidors. Siga Karina, siga CC o siga perico los palotes. Tot i que evidentment algú congut tot i que controvertit sempre amarrarà més el resultat mal que et pese.

      Eliminar
    2. Abans la part alta era obrera i d'esquerres, i la mes baixa mes acomodada i de centre-dreta. La baixa continua essent de centre-dreta (nomes cal vore per on para EU-PSOE) i l'alta s'ha refugiat en els que creien que donaven feina despres del desencant generalitzat amb les esquerres. I açò que acabe de dir es molt trist i ja sabem per culpa de qui, la gent no es la responsable, ni la formada ni la no formada. Mentres les esquerres no treballen i recuperen el seu electorat tradicional, no tornarem a tindre un govern progressiste.

      Eliminar
  8. T'he de matisar amic (m'ho permets?) de les 20:10 una cosa que la gent en general està entenent i que no sé si tu has reflexionat.

    Abans però dir-te que em semblan fora de lloc les afirmacions que em fas sobre el punt 1 en parlar de la regidora Karina Vercher: ni parle des de la ignorància ni des de l'interés. Crec que sóc molt real i sé el terreny que xafe. Karina Vercher és un cadàver polític (amb independència que es presente o no en una llista no deixarà de ser un cadaver polític) com hi ha altres cadàvers polítics en l'actual consistori, malgrat els moviments que fan de posicionar-se. D'això ja vindrà el moment de parlar.

    Dit això, passem al que volia dir: La gent està comprenent i ho diu que en l'època que vivim i tal com està (o estava?) la situació econòmica a l'Ajuntament passa com les cases: quan no hi ha ingressos cal mantindre el que hi ha i fer virgueries, com s'està fent ara. I això la gent ho sap i supose que hauràs sentit la frase més dita estos anys: tira, tira, que mantinguen i aguanten lo que hi ha i ja faran prou. Això dels impostos no crec siga determinant i ara menys, amb la baixada de l'IBI i si damunt s'explica.

    En els serveis hi ha un fet indescubible i que ningu no pot fugir: els serveis tenen una lògica que es tradueix en tant val tant paguem en taxes. I encara haurien pujat més si no s'haguera reduit el conveni amb FCC.

    I quan la manca d'adaptació a un govern en minoria, vols dir que l'adaptació era que Jordi Juan haguera claudicat davant tot el que volia el PP i que de fet governara el PP des de l'oposició (amb l'excusa que ells diuen del consens) amb el vot de Karina? Si és això crec que l'adaptació de JJ ja estat impecable, ha exercit i exercix d'alcalde, porta els plens a la perfecció i no deixa que el PP se li'n puge a les barbes. Els del PP per això li diuen dictador i autoritari. No sé tu com li diràs.

    Jo no li mire al PP més enllà de 5 regidors actualment i si la tasca de sanejament de l'Ajuntament continua, si els pressupostos acaben enguany amb superavit i el deficit de tresoreria queda a 0 i es pot fer alguna inversió en el temps que queda, JJ té molt a guanyar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Qui no es consola és per que no vol. Certament si les teues premises dels paràgrafs 2n i 3r són certes tens tota la raó. Però, sincerament, crec que desconiexes com funcionen les coses en la realitat a escala social, la qual cosa em fa pensar que ho teniu (cosa que reconen m'omple de satisfacció per que soc una persona d'esquerres que em sent traida pels partits teòricament progressistes) pitjor que el que jo em pensava.

      Però bé, el temps dirà i les urnes es comptaran.

      Eliminar
    2. Lo mal que ho anem a tindre per a triar, amic anonim de les 10:09, perque les úniques novetats del mig seran tots de centre-dreta, crec que no m'equivocaré massa i tindrem que optar per votar al menys roin dels progressistes.

      Eliminar