lunes, 27 de enero de 2014

Editorial : QUE POC DURA L'ALEGRÍA EN CASA DEL POBRE !!!

I es que si fa varis dies ens felicitabem pel clima d'entendiment i consens del darrer plenari i dessitjabem que no sòls fora flor d'un dia, no ho ha segut de tant poc però no ha fet ni quince dies per a que s'acabara l'espirit de consens i tornaren a traure les vaines i preparar-se per a la baralla els nostres guerrers polítics locals .

Si primer ens cridà l'atenció les declaracions no coincidents entre el senyor Regidor d'Hisenda i al mateix temps líder socialista local , i el Alcalde, també líder local però de Compromís , en el tema de la rebaixada de la càrrega impossitiva darrere lo aprovat en el dit plenari , lo qual ja olía a anar ficant-se medalles com qualsevol màgic Andreu qualsevol d'anar per casa i de cara a vendre el peix en les properes eleccions locals i dir que ha aconseguit cadascú en estos quatre anys de legislatura , ara s'afix el PP amb una nota de Premsa en que contradiu a abdòs i rebaixa els mèrits aconseguits , recalcant qué per tots però a proposta d'ells, que quede claret , davant les irreals propostes d'uns i altres i de la de més enllà, otrora socia d'importants mocions .

Total, que davant el cacau de xifres dispars entre tots tres, estic pensant en pegar-li una cridadeta a l'Interventora Municipal, a vore si ens aclarix des de la seua neutral i objectiva vista quin es realment el benefici que anem a obtindre els vallers amb esta rebaixada fiscal . 

O encomanar-me a Sant Antoni i demanar-li que faça un altre miracle més i que els nostres politics locals es fiquen d'acord per a no estropetjar el que varen aconseguir en el pleno, i , ja ficats, en tot el demés , incluits uns pressupostos per a este any .

Però crec que serà més realista lo primer, parlar amb Angela , perquè de miracles anem darrerament curtets i soc prou escèptic, a més de que vist el vist estos no tenen remei i es veu qué estàn predestinats a barallar-se fins i tot en el que estàn d'acord .

16 comentarios:

  1. Pregunta que pagaràs este any ho compares amb el vaes pagar l'any passat i ens dius la rebaixa de l'IBI.
    Borràs ha dit en la web que l'IBI baixarà un 16%, Jordi ha dit en el Levante que baixarà un 12,35% i t'adelante que rebaixa no arribarà al 6%.
    També és veritat que la tebaixa del 6% és in merit fel PP perquè el bipartit portava una tacanya rebaixa del 2% que el PP va parar en el pleno i va obligar que fira del 6%.
    Tu Enrique estaves en el pleno i saps que ka proposta fe coeficient era del 0,47% i el PP va parar el pleno per exigir el 0,45%.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Mare meua que poc trellat i que poc t'enteres de les coses. La rebaixa s' entén per que no pujarà el que havia de pujar l'IBI per culpa de la revisió cadastral que va fer el PP en 2006. A vore si parlem amb més trellat. La rebaixa pot semblar poca, respecte a l'any passat; però és que si no s'haguera aturat la pujada esta haguera sigut de colló de mico.

      Eliminar
  2. Com has quedat amb Angela?
    Ens tens intrigats.

    ResponderEliminar
  3. Això havien de fer, llegir nomes informes dels tècnics i prou. Així deixarien de medirse a vore qui es mes guapo i inteligent. Clar que deurien llevar tots els assessors (ells diuen de confiança, jo en dic deixebles o amics) i les productivitats, que s'usen per al que s'usen. La confiança la dona la nòmina de final de mes, siga de la corda o no, en una feina lleva-li tu el jornal algú i voras tu on va la confiança. On brama la tonyina.

    ResponderEliminar
  4. No digues coses que desconegues i pregunta al PP tot l'afer del coeficient i sobre tot que et diguen el perque el paronet (paripé) del ple.

    Si tu mateix estàs reconeixent-ho: s'abaixa un 5 o 6% sobre els valors del 2013, pero el PP amaga i no diu que eixe valor del 2013 havia de pujar un 10% en el 2014 com tots sabem gràcies a que ells, el del PP, ho van aprovar aixi

    O siga fa els calculs com si en el 2014 no haguérem de tindre una pujada del 10% del valor cadastral. A més, no té cap credibilitat el PP en parlar de numeros i els fets i la situació dels pressupostos del darrers vuit anys ho demostren.

    Per tant una simple suma: si el 10% que havia de pujar, no puja per la abaixada del valor cadastral a més del baixa del gravamen, es el 14-15% segons les zones que abaixa REALMENT sobre el que haviem de pagar.

    L'errada del PP es calcular sobre els valors del 2013 quan el calcul d'estalvi del 2014 s'ha de fer sobre el que haviem de pagar en el 2014.

    Ací hi ha una bona explicació amb exemples clars

    http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2014/01/lestat-de-la-questio-confon-que-alguna.html

    ResponderEliminar
  5. Vos anganyen com a caragols. Tot astava acordat ja antes del pleno, moltes dies antes es va acordar el 0'45 en les reunions fetes per Manolo, Jordi i Victor. Parar el pleno tot teatro i que el Partit Popular quedara bé amb la gent. coses dels consensos.

    I Karina fent el numero amb el 0'40 despues de no anar a ninguna reunio i despues de la tonteria que volia montar eixe mati i que ningú li va fer cas.

    No s'entereu de la película.

    ResponderEliminar
  6. Donarà poc a parlar per no volen entendre que si en el 2014 he de pagar el 2013 més el 10% mes del valor cadastral i si no el pugen m'estalvie el 10%.

    Primer estalvi: 10% que no em pugen pel valor cadastral
    Segon estalvi: abaixada del gravamen

    10% que no puja el valor cadastral + rebaixa del gravamen = 14 o 15 % segons tingues la casa.

    Es supersenzill: estalvi lo que no apuja, que tenia que pujar, i lo que em lleven del gravamen.

    ResponderEliminar
  7. Entoces en 2014 pagaré un 6% menys que en 2013 o siga un 16% menys del que estava planificat cobrarme en el pla d'ajust.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. En el 2013 pagaras entre el 5% i el 6% menys del que vas pagar el 2013, segons on tingues la vivenda.

      Y pagaràs entre un 14 i un 15% % menys sobre el que anaves a pagar en el 2014 si no s'haguera aplicat la rebaixa del valor cadastral que ha aconseguit este govern del Ministeri d'Hisenda i la rebaixa del gravamen.

      Això no te res a vore amb el que estava planificat en el Pla d'Ajust de salvament de l'economia municipal despres del desastre deixat pel PP.

      Ara si t'estas referint al pla aprovat pel PP en el 2006 per pujar cada any el 10% el valor cadastral fins arribar a l'any 2016 amb el 100% del valor, si que pagaràs entre un 14 o 15 % menys.

      Eliminar
  8. Apanyats anem si tenin que fiarmos de La Cotorra.
    La Cotorra va dir que anava a baixar un 14,2%, Borràs un 16% i l'alcalde un 12,35%. Qui no diu la veritat?
    Ni em crec el que diu la cotorra ni el que em diga ningú.
    Sols em crec lo que diga la papereta de la contriubució

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues la pepereta de contribució el dira ben poc: uns diners a pagar i en pau. No el dirà si això es el 15, el 20 o el 50 % menys o mes sobre lo que pagaries si no s'haguera fet cap rebaixa.

      Ara seria una bona idea que el govern posara:
      Este any vosta havia de pagar X euros. Gracies a la baixada en pagara X euros.
      Una bona proposta perquè la gent sapia quant s'estalvia.

      I quan a el que diga La Cotorra, el regidor Victor Borras o l'alcalde, o el loro o el perico de los palotos pots creure el que vulgues, ningu t'obliga a res. I tots diuen la seua veritat. Estem parlant de quantitats aproximades que cadascú haurà calculat en base a alguna vivenda i això varia segons la vivenda estiga en el poble, ja que no es igual la variacio que experimenta una casa en el Passeig del País Valencià que en el Carrer Buenavista.
      I que les pujades i varacions dels valors no son igual per a totes les cases, depen de factors dins del mateix poble es una cosa que sap tot el mon. Si tu no ho sabies ja ho saps.

      Per això el primer any d'aplicacio del nous valors cadastrals (2007) hi havia vivenda que va vore com li abaixava un poc la contribució respecte a l'any anterior i a altres se li pujava. Te'n recordes?


      I una cosa: em fie mil voltes més de lo que diga La Cotorra que de lo que diga el PP que en numeros esta molt, molt malament. I ahi tens els resultats de tants i tans anys de pressupostos, sempre amb deficit.

      O eixos 23 milions mes que l'any passat deia Manolo Vidal que tenien mes d'IBI . Haurem de cantar-li "el carro" pero en versió IBI: ¿Donde estaran los millones del IBI? ¿Donde estaran? Això voldria el govern actual, tindre 23 milions més.

      Eliminar
    2. Esta be que cada part tinga els seus numeros i que siguen tots veritat, pero per tal d'informar-nos a la gent estaria be que es posaren d'acord, al menys els socis de govern, quan interesa si donen la imatge d'equip i unió. Sobre les variacions dels valors son diferents cal explicar en quin percentatge i sobre quins valors afecta la baixada del 0'48 al 0'45 i si no es igual per a tots, dir quin % de mitja es rebaixa en el rebut sobre el preu a pagar. Jo crec que no seria tan difícil si hi havera bona voluntat. Ara, deurien tindre clar tots els politics quina es la seua feina per damunt dels partits, així milloraria una mica la seua imatge, la qual es molt dolenta i guanyada a pols.

      Eliminar
    3. A l'anonim de les 17:23:
      La pepereta de contribució de quant en quant cobra productivitats que no ho fan altres funcionaris que faran la seua feina tan be o millor. Es veu que ha quallat això de càrrecs de confiança, jo en diria afectivitat al règim. O siga, que no cola lo de pepereta. Si hi ha algun peperet a l'Ajuntament (apart de que faltaria menys que cadascú no puguera tindre les seues idees polítiques), no crec que tinga massa veu ni vot, mes be se'l arraconaria com han fet tots tantes vegades. No se per que segueixen normalitzant obligacions laborals amb postures polítiques, jo no li trobe cap relació.
      Sobre les raons dels governants locals, no cal que justifiques els politics, venen adoctrinats de sèrie pels seus respectius partits i ja no tenen remei, la gent ja no s'ho engul tot tan facilment. La gent vol comptes clars, que pagava i que pagaré, i que es deixen de qui son els bons i roïns.

      Eliminar
  9. Redeu!!! La Cotorra entra més a este blog que al seu. Si comentes al seu blog censura i si comentes en este entra a contestar.
    Ja no deixa a ningú tranquil.

    ResponderEliminar
  10. Com vegem que el tema seguix candent , hem obert article nou huí dimarts , pel que tanquem els comentaris en este article i obrim un altre torn en l'altre , gràcies .

    ResponderEliminar