miércoles, 29 de enero de 2014

AHIR TAULA REDONA SOBRE LA PAC EUROPEA

Ahir per la vesprada i com vos havíem informat, es va portar a cap una xarrada amb posterior torn de preguntes i respostes, sobre la Política Agraria Comú europea . Intervingueren Pau Pèrez , del cercle EURAM de la Safor com a moderador, el Regidor Local de Foment Josep Llàcer, i la de Agricultura Carmen Canet, que obriren l'acte diriguint unes paraules d' introducció sobre el tema a tractar i els intervinents . 

Davant un auditori ple de públic, em qué també estigueren pressents l'Alcalde Jordi Juan i els regidors Llum Sansaloni , Perfecto Benavent , Mario Enguix i Raquel Escrivà , els ponents parlaren des d' un punt de vista técnic primer a càrrec del Catedràtic de Economía de la UPV José María García Alvarez-Coque, i més pràctic després a càrrec dels secretaris dels sindicat agraris valencians Unió de Llauradors i Ramaders del PV , Josep Grau Manpel  i Associació Valenciana de Agricultors , Juan Salvador Torres
, que donaren una vissió mólt negra de la situació de la agricultura valenciana en la actualidad, i lo que és pitjor sense visos de millorar .

Així, el professor García va assenyalar que la PAC desde sempre havía beneficiat a la agricultura continental , i més en concret la de països com Alemania o Gran Bretanya, front a la mediterrànea de Espanya, França o Italia , i va explicar ajudat de audiovisuals en qué consistix dita PAC .

Josep Grau pel seu costat va donar com hem dit una vissió mólt negativa i en la pràctica del panorama agrícola actual espanyol i més si cap del valencià, donat la reducció de les ajudes en quantitat i nombre de possibles receptors, un deu per cent , a més que desde els governs espanyol i valencià rés s'ha fet tampoc des de fa 20 anys per a solventar-ho. Es preguntá si la sobra de les ajudes que quedarà per eixa reducció de receptors es quedarà açí per a altres coses .

Pel seu costat Juan Salvador Torres va començar amb tres conegudes màximes : Crònica d'una mort anunciada, si algo pot empijorar empijorarà, i que me quede como estoy, pintant també un negre panorama , incidint en la falta de competitvitat , la política restrictiva de la Comisió Nacional de la Competència que impedix que s'interviga sobre els preus per a garantizar-ne uns mínims que permitiren la subsistència, a més amb la pressió de les grans oligarquíes que volen mantindre els drets adquirits, tant a nivell nacional com en la Europa continental , destacant que la agricultura continental es més gran en hectàrees però no en propietaris, mentres en la mediterrànea és al contrari però produix més económicament que aquella , pel que convé als primers les ajudes per hectàrees front a les ajudes directes tant a nivell europeu com en la mateixa Espanya , el que afegit a que el equilibri de rentes bàsiques dins de la nostra nació es fa per regions i entre els seus llauradors i no per a equiparar als d'una regió i altra , el que tot seguisca igual que fa anys i anys .

En el torn de preguntes Mario Enguix va incidir en el tema dels preus mínims doncs si no es tendix a rebaixar en qualitat, Jaume Talens en similar sentit preguntant si no faría falta una revolució agraria, Jordi Martí preguntà sobre drets adquirits davant els canvis que es pressenten en el 2015 , i Salvador Bononad, president local de AVA, va destacar que els llaurador jovens abandonen prompte davant mals ressultats front al que aguantaven abans els seus avantpassats .

Per últim i en este torn de respostes, els repressentants de Unió i AVA destacaren que per no tindre no tenim ni Conseller de Agricultura própiament, i que les eleccions europées son mes importants de lo que creguem doncs quant s'acosten s'arriva a acords més prompte, pel que hi a que mirar si les diferents llistes porten repressentants valencians .

En resum i com hem dit, un panorama negre i amb poques esperançes es el que es va transmetre en este acte .

5 comentarios:

  1. No va anar ningun socialiste a excepció de Carmen Canet?

    ResponderEliminar
  2. Si el referixes a regidors no, sí altres com Matildo , repressentant socialista en el Consell Agrari Municipal i ma dreta de Carmen i persona de la seua absoluta confiança .

    ResponderEliminar
  3. Els socialistes no van a vore a Carmen i els del BLOC van perquè està Llacer i el de EURAM que son del seu partit.

    ResponderEliminar
  4. El cartell que has posat ja está pasat Enrique.

    ResponderEliminar
  5. Tens rao, el vaig penjar sense ni mirar-lo creguent qué era el de ahir, ho rectifique, gracies pel avis .

    ResponderEliminar