sábado, 1 de junio de 2013

I JORNADA SOBRE BIODIVERSITAT AGRARIA I COMERÇ DE PROXIMITAT

Organitzada per el Grup muntanya Valldigna, amb el suport de la Regiduría d'Agricultura i amb la participació del grup Llavors d'açí, s'està desenvolupant en el dia de huí, la I jornada sobre biodivesitat agraria i mercats de proximitat .

Sh'a començat este mateix matí a les 10 hores i en el salò de plenos del ajuntament, amb una xarrada a càrrec d'un ingenyer agrònom de la dita associcó de llavors, que ha dissertat sobre l'importància de mantindre i espentar l'agricultura ecològica i la conservació de les llavors autòctones davant el perill de dessaparicó que comporta la globalització i monopolització de la producció de llavors per part de multinacionals que inciten a produïr sòls el que es done més marge de benefici , reduint-se amb això la quantitat i varietat de llavors cada día més i més, front a lo que estàn sorgint els bancs de llavors autòctones.

A continuació i en la plaça del ajuntament s'ha portat endavant un mercat d'inercanvi de llavors . Les llavors no enregistrades no poden comercialitzar-se, sòls inercanviarse o regalarse .

Esta vesprada es escontinuarà amb un xarrada-debat sobre mercats de proximitat, amb l'assistencia d' organitzacions de llauradosr que ens explicaràn com funciona la venda de proximitat. Serà a les 5 de la vesprada i també en el salò de plens municipal .

L'acte ha estat pressidit per la Regidora local d'Agricultura Carmen Canet .

El tècnic de Llavors d'açí ha fet una
expossició ajudat de diapositives  

Intercanvi de llavors de tot tipus 

Degustació de diversos tipus d' ensiams .

Una vista del ambient en l'intercanvi de llavors .
Llavors locals de productors de La Valldigna .


Intercanvi de llavors entre productors
locals i altres de fòra . 

No hay comentarios:

Publicar un comentario