jueves, 20 de junio de 2013

Editorial : PERMÍTAME UNAS PREGUNTAS, SEÑOR VIDAL

Siguiendo con las actitudes observadas  en el pleno, me llamó la atención las reiteradas manifestaciones del portavoz popular sobre los presupuestos municipales y su total disposición, entendí yo como oposición, a llegar a un acuerdo con el gobierno sobre estos , ójala sea así , llegando a manifestar literalmente que "los presupuestos son cosa de todos " , lo que comparto plénamente .

Y de ahí me surgen varias preguntas :

¿ Si se supone , según manifiestan ustedes, que tienen la razón judicial de su parte y que el proceso del recurso entablado por sus características va a ser de resolución rápida, con lo que usted en unos pocos días o semanas va a ser el nuevo Alcalde de Tavernes y con mayoría absoluta al contar con el apoyo de la señora Vercher, porque esos reiterados ofrecimientos de pacto al gobierno actual si usted se supone va a ser el nuevo Alcalde y no va a necesitar de ellos al tener mayoría absoluta ?

¿ Porqué si todo va ser tan rápido no se espera a llegar a la Alcaldia y hacer los presupuestos que usted crea mejores y no los que tenga que pactar con otros ?

¿ Acaso el proceso no va a ser tan rápido o no están ustedes tan seguros de su resultado como dicen ?

¿ O es que usted aún con mayoría absoluta llegado el caso vas a contar con los otros , lo que aplaudiría por mi parte ?

Espero ansiósamente su respuesta , señor Vidal . Gracias .

Seguint amb les actituds observades en el ple, em va cridar l'atenció les reiterades manifestacions del portaveu popular sobre els pressupostos municipals i la seua total disposició, vaig entendre jo com a oposició, a arribar a un acord amb el govern sobre estos , ójala siga així , arribant a manifestar literalment que "els pressupostos són cosa de tots " , la qual cosa compartisc plénamente . 

I d'ací em sorgixen diverses preguntes : 


Si se suposa , segons manifesten vostés, que tenen la raó judicial de la seua part i que el procés del recurs entaulat per les seues característiques serà de resolució ràpida, amb la qual cosa vosté en uns pocs dies o setmanes serà el nou Alcalde de Tavernes i amb majoria absoluta al comptar amb el suport de la senyora Vercher, perquè eixos reiterats oferiments de pacte al govern actual si vosté se suposa serà el nou Alcalde i no necessitarà ells al tindre majoria absoluta ?


Perquè si tot va ser tan ràpid no s'espera a arribar a l'Alcaldia i fer els pressupostos que vosté crega millors i no els que haja de pactar amb altres ? 

Potser el procés no serà tan ràpid o no estan vostés tan segurs del seu resultat com diuen ? 

O és que vosté encara amb majoria absoluta arribat el cas comptaràs amb els altres , la qual cosa aplaudiria per la meua part ?

Espere ansiósamente la seua resposta , senyor Vidal . Gràcies .

5 comentarios:

  1. Manolo Vidal pensa que els pressupostos , si estan consensuats, dona igual qui els aprove. No fa falta esperar.
    Enrique, la caricatura sobrava. Em pareix que no li pega a esta editorial.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí, i ójala així siga i que els tingam prompte, però no ens equivoquem, uns pressupostos consensuats sòls s'han vist en Tavernes quant un govern ha estat en minoría , sòs tens que vore l'hemeroteca, i sería la primera vegada que ocurrira amb un govern amb majoría absoluta com el que segons diuen els populars , tindrem prompte , el que es pactaren uns presupostos amb l'oposició, pel que deixam que seguisca preguntant-me el perquè d'este afàn conciliador que ha entrat de prompte en el nostre ajuntament .

      I sería lo ideal el que els dits pressupostos foren sempre el que es pactaren entre tots, perquè reflexaríen la voluntat de quants més millor, però no sigam il.lusos, per a això tots tendríen que cedir algo i ningú ho fà quant pot impossar, i per a això es pressenta, la seua forma de governar el qual el màxim exponent es el pressupost municipal, o no ? .

      I per això mateix i en teoría s'ha trencat el pacte de govern que teníem , perquè no ha hasgut flexibilitat de les parts per a arrivar a un acord doncs les dues parts volíen fer valdre els seus principis, flexibilitat que ara pareix que sí hi haurà : A fuerza ahorcan, diuen .

      En resum, que vols el diga, no acabe de veure eixe espontani i repent espirit conciliador si no es perquè algo més hi ha darrere .

      Temps al temps, segons el PP curt, per a saber com acaba el tema judicial i amb açò vore qui d'una punyetera vegada va a governar este consistori els propers dos anys i quina política fiscal i económica manté , perquè han sigut però que ben diferents les de uns i les de altres com bé saps.

      Eliminar
  2. P.D. Lo de la vinyeta si creus que no li pega pren-la com una vinyeta més d'humor com les que publique a diari .

    I sobre tot que no manque este, l'humor que ens fà la vida un poc més agradable .

    ResponderEliminar
  3. El problema per a mi és un altre i l'arbre pareix que moltes vegades no ens deixa vore el bosc.

    Manolo Vidal i el PP estan empenyats en que s'abaixen impostos, per damunt de tots, abaixar els impostos. ¿Obligaran ara a això?

    Analitzem partint de la base que hi ha impostos i taxes:
    1. Les taxes per llei i obligatoriament han de ser equilibrades. Tant costa el servici que dones, tant has d'arreplegar. I damunt, i això ho oblidem massa vegades, qui finalment aprova no es l'Ajuntament sino la Generalitat. Si no es així em corregiu.
    Per tant hem de suposar que sempre, fins en governs del PP, les taxes han estat d'acord amb la llei i eixes monsergues que escoltem de si han pujat el fem, si han pujat l'aigua només amaguen o ganes d'enredar o desconeixement de la mateixa llei.

    2. L'IBI. Sense entrar en discussions de si es va aprovar fins el 20016 pel PP i altres qüestions com si es molt o poc.
    Va, baixem l'IBI. Ja està. Automaticament l'Ajuntament deixa d'ingressar x milers d'euros.
    La pregunta del milió: ¿D'on es rebaixa la despesa per equilibirar els ingressos que no entren? Baixem de personal? De subvencions? De despesa corrent? O ens anem a la demagogia de dir del sou dels politics que vindria a ser el xocolate del lloro?

    Jo tinc ganes de vore eixa proposta per part del PP. Fins ara tot es dir: que s'abaixen impostos i taxes, abaixarem l'IBI, que s'abaixe l'IBI. Pero Manolo Vidal mai ha dit i per equilibrar els ingressos que no tindrem deixarem de gastar en x (llum, manteniment, personal, subvencions..).
    Perquè el pressupost ha d'estar equilibrat a no ser que vulga que tornem a l'època seua d'alcaldia: Tots els anys tancar pressupost amb dèficit i cada any més remanent negatiu. Ni la llei ni el Pla d'Ajust ho permeten.
    Que ho diguen ja d'una i podrem debatre.
    Perquè parlar i parlar és molt senzill, però si tenim en compte els antecedents econòmics que ens ha deixat el PP abans i quan els entraven els diners a cabassos...

    ResponderEliminar
  4. No sabia jo que la cotorra també entrava en aquest bloc! Jajaja senyora cotorra no siga tan parcial que ni todos somos buenos ni todos tan malo... Acas prodria explicar perque el cap de policia ha cobrat el 40% de totes les hores extres de l'ajunament? Si aquest mes passat no ha hiagut cap acte important... Altra cosaa tinc a dir espere que aquest govern i la oposicio pensen mes en el poble que en els enxufismes que ania mlta gent que passa fam. Moltes gracies i bon dia.

    ResponderEliminar