miércoles, 19 de junio de 2013

Editorial : "MENOS LOBOS CAPERUCITO"

Si es veritat que ahir es va viure un pleno amb concòrdia en general, també es veritat que uns varen ficar més que altres per la seua part per a que així fora : Mentres el tò de tots els que intevengueren en nom del PP i el de la senyora Vercher foren totalment correctes i conciliadors, no es pot dir el mateix per l'altra part :

Així, l'Alcalde va provocar a la senyora Vercher  des del primer moment al no anomernar-la com a portaveu del grup municipal d'EU, quant, vullga o no vullga i mentres un altre jutje no diga el contrari, legalment i huí per huí ho es i es deu de respectar per un demòcrata de veritat que crega en les lleis. A més , la nomenà pel seu nom sense el "senyora" habitual en que si distinguía als demés intervinents , i va roçar al meu entendre la mala educació quant a veu en crit li va dir que no tenía la paraula i la va tallar quant ésta volía reivindicar el tractament que legalment li correspon .
Per altra part, Evarist Sansaloni respongué d'una forma airada sobre tot en el tema de les hores extres del Cap de Policia, sense donar cap explicació i utilitzant el habitual " i tú més " al que tant ens tenen acostumats uns i altres , en vers de fonamentar el tema : Flac favor li va fer .

Per últim, Víctor Borrás també utilitzà el " i tú més " diverses vegades en les seues intervencions, encara que en un tò més "pacífic"  .

I jo m'atrevisc a donar-los un modest consell :  Donat a que estàn i van a seguir, salvo que un jutje diga el contrari, en un govern en minoría i per tant van a tindre que pactar amb l'oposició sí o sí per a poder seguir fent-ho en unes condicions aceptables, deuríén de rebaixar eixos "humos" que alguns pressenten, doncs no son gents bons per a anar cara al qui ofens per a tractar d'arrivar a un pacte amb ell , no els pareix ? .

Però bé, es el que jo vaig percebre, de segur que algù em replicarà i dirà que no va ser així o defendrà l'actitut dels nomenats, però jo sòls aconselle modestament des de l'experiència que em dona el mediar día a día en reunions de propietaris amb interessos no sempre coincidents : Ahi ho deixe, qui vullga que ho prenga i qui no allà ell , el temps el portarà al solc, no va a tindre més remei donades les circunstàncies .

29 comentarios:

  1. També els governants joves estan educats políticament en els valors de busca del poder i "derribo y acoso" del enemic constant, i es veu que coparteixen i fan seua eixa filosofia. El PP està més adestrat i sibilinament, encara que baix les bones formes després tampoc miren pèl. Depén de amb qui parlen i en quin moment, i davant de qui més estiguen.
    Ja ho diuen que "llavar el cap al burro no serveix de res". És una dita, no malinterpreteu lo de "burro".

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estic d'acord, però de moment hi ha el que hi ha i a Jordi se li han pujat molt els fums.

      Eliminar
  2. Com va dir aquell "pels seus fets els coneixeràs". Ara els d'en mig podreu entendre millor per quin motiu s'ha trencat l'acord de govern. L'actitud de Jordi ahir va ser beatífica comparada a la que va utilitzar amb la seva exsòcia de govern durant les negociacions del pressupost. Per sort, Jordi no arribarà d'alcalde a festes del poble... per temes jurídics és clar...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Anònim de les 08:46
      No t'ho creus ni tu. El vostre secretari general de Tavernes en una conversa amb gent del PP va dir "el tema judicial no té recorregut".
      Potser per això ni se'l veu en cap lloc donant suport a Manolo Vidal.
      Cal saber llegir els signes i els detalls.

      Eliminar
    2. Mira Enrique anem a partir d'un fet inqwüestionable i que es va dir en el plenari.

      Este govern i cosa que no feia l'anterior posa al taules les hores extres que fa cadascú i el que cobra. Transparencia total i absoluta. De fa dies que la quantitat del teu amic Miguel Chofre( ja no ho es?) corre pels blogs del PP interessadament. Quan un govern és capaç de fer això (cosa que el PP mai no ha fet i les hores estaven amagades i nomes les feien els acòlits) és senyal que les hores es fan i es així. La regidora Raquel va voler introduir un element de crispació per que va preguntar una cosa que haguera pogut preguntar al tècnic però l'objectiu, i tu ho saps, no era coneixer la informació que demanava que eixa ja aestà en el tauler. El PP volia crispar i res mes.
      Chofre va dir interessant a un grup de gent en acabar el ple "faig més hores de les indicades i les cobre a menys preu que l'anterior) cosa que em crec.

      Jo no sé si serà veritat però venint la informació de qui ve me la crec. Es comenta en els cercles del govern municipal que Gines ha arribat any a cobrar sobre els 10.000 euros a l'any en hores extres. Gines facturava 30 euros a l'hora fins i tot per assistencia a processons (90 euros baixa) a més d'hores extres per la cursa de la platja quan el que feia era passejar els fills. I això ho veia tot el món.

      Eliminar
    3. Sobre el tema judicial demà en l'editorial faig una serie de preguntes sobre algo que no em cuadra, a vore si podeu aclarirme-les els que tant doneu a entendre que conegeu l'assumpte, gràcies de bestreta .

      Eliminar
    4. Home, crec que et quedaràs en les ganes. M'explique, realment a part els advocats, eixe tema sols el tenen clar Orengo, Jordi, Manolo i Karina. CAp dels altres sap realment res. Per a no mentir no sé si Evarist o Perfecto saben algo. La Canet i els del PSOE res i en el PP de Tavernes poca gent a part de Manolo. És normal.

      Pel que jo sé, Jordi no arribarà a festes, però per molt que preguntes no t'ho podré contestar. Ara, en judicis mai es pot assegurar res i així, si per al 9 d'Octubre Jordi és alcalde ja ho serà fins el final de la legislatura.

      Eliminar
    5. Ai, sabut!!! I ara digues el numero de la loteria de nadal per comprar dècims.
      Pel que jo sé, Manolo Vidal està mes acabat que la pipa d'un indio, i el PP tornarà a fer el ridicual més espantós novament. No en va tindre prou el dia de la moció, convidant 18 alcaldes a assistir, perquè veieren el seu fracàs i ara de nou quedarà mocat i un pam de nas.
      Com diu un amic meu advocat, això del PP judicialment te menos futur que posar una tenda de gelats en el polo norte.

      Eliminar
    6. Per a l'anonim de les 19:19
      Sols dir-te que la moció no es va portar endavant, perque la Sra. Carmen Canet (mal assesorada), es va votar a la torera lo que había dit un jutge.
      I de ridicul el PP mai, el recordé que es el partit més votat a les eleccions i sols per 200 vots no va obtindre un regidor més, el temps dirà qui posa la tenda de gelats en el polo norte.
      Ara aixó si, sempre en foto per davant.

      Eliminar
    7. Doncs no tens res de que preocupar-te. Tranquil que per a festes del poble falten menys setmanes de les que tu et penses.

      Eliminar
    8. Parleu com si foreu una força electoral molt gran i la veritat es que sou cuatre i el de la guitarreta.
      En moltisims pobles i ciutats de tota la comunitat no teniu ningun regidor i aneu a continuar igual en les proximes eleccions per que aon en tingut la mala sort de tindre alcalde del bloc ja vos eu donat a coneixer

      Eliminar
  3. No pense que el preguntar en el pleno siga mai crispar, es part de la llavor de control que l'oposició deu de fer , per contra, em pareix el lloc per a això i la resposta de Evarist el que fa es fomentar , al no explicar a que eren degudes les hores, més i més eixes especulacions i els "dimes i diretes" que pululen pels blogs .
    I el "i tú més" en el que caus tú també en el teu comentari sobre Ginés tampoc ajuda gens en alcarir el tema, el que repercutix negatívament en este cas en Miguel (sí, seguim seguent amics ) doncs pot donar qué pensar als malpensadors que no el coneguen, a ell i a Evarist ( a este no sòls el conec sino que som familia política i tot ) , si hi ha algo que amagar, el qual no pasaría si Evarist havera donat dades concretes i clares de a qué son degudes les hores, que per a mi de segur seràn justificades ( bò es Evarist per a tolerar rés que no siga correcte ni Miguel per a pasar-les si no foren justificades ) , però tampoc ho se i ho tinc que supondre perquè es conec i sé com son, el qual no pasaría si el regidor s'havera explicat en vers de contestar amb el consabut " i tú més " .

    ResponderEliminar
  4. No crec que el plenari siga el lloc per dir (les dades son falses i inventades) dades tan concretes com:

    El Dia 4 de maig el cap de policia va fer 1 hora d'assistencia a X cosa
    El dia 6 de maig el cap de policia va assistir a la coordinació dels agents que estaven vigilant l'event X. Total 3'5 hores.
    El dia 8 va haver de...

    I així fins totes les hores. Per tant, modestament, no crec que siga ni lloc ni moment per als detalls que demanes. A més el regidor ho va dir: Les dades concretes i les que interessen, les hores totals i valor total DE MIGUEL i de tots els demes treballadors estan en el tauler d'anunci.
    o siga clar, transparent i perquè tots ho puguen vore.

    Jo continue opinant que la regidora va fer la pregunta amb uns altres interessos, sense negar que el ple es lloc per a preguntes i que la regidora té dret a fer tasques de fiscalització. Pero son les formes.
    I a més per a que estan les comissións? Va fer la pregunta en comissió? Segurament no, perquè el que buscava es que la gent donara una altra interpretació basada en el que havia cobrat. No buscava res més. Desprestigira el cap de policia per les hores i al govern.

    Si haguera tingut altres interessos la pregunta hauria pogut ser:
    ¿Quins son els treballs, els tasques fetes de manera extraordinaria pel cap de policia i que han suposat les hores extraordinaries? Això si que hauria sigut una pregunta com cal, amb fundaments politics i de tasca del funcionari.

    Pero no, va preguntar pels diners. Els treballs que els motivaven no importava. Si haguera estat tirant pedrades als gossos o cantant a la lluna això era igual. Nomes deixar patent els diners cobrats. La manipulacio i distorsionar. No importa la faena, sino el preu.

    Ara, una cosa estic segur: Si haguessen estat hores d'alguns funcionaris que em calle (per no polemitzar) ni el PP ni la regidora haurien dit absolutament res.

    ResponderEliminar
  5. Ha de ser molt frustrant estar treball mesos i mesos en una cosa, i que vinguen el PP i Karina, que primer havien dit que si en comissió i després dien que no. Que no i sense cap motiu justificat. I en el cas de Karina... damunt sobre no anar cap vegada a les reunions. Jo ho veig molt clar, volen fer forat al talant de l'alcalde. Actuacions com aquestes en faran moltíssimes més, així que podem anar acostumant-nos a veure com tiren el treball de mesos a la basura i sense sentit. I Karina buscarà provocar a Jordi moltíssimes vegades més, per a després dir que Jordi és un dictador. Jo crec que no s'han de mirar els fets, s'han de mirar les circumstàncies que provoquen el fets, cal tindre visió de conjunt. Amb l'estrategia utilitzada pel bipartit PP-K nomes aconseguiran que fotre al poble.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Este treball que tu dius, era un informe sencer de varies seccions de l'ajuntament i lo primer que va dir l'alcalde va ser que Cultura no es votaria.
      No es pot votar una part de l'informe si, i altra no, jo entenc que si tot l'informe es conjunt la votació te que ser total no parcial.
      El PP sols va demanar que la votació es deixara damunt la taula fins el proper ple, es a dir d'ací 15 dies.

      No es tant, no?

      Quin interés tenien els del bipartit per a que es votara l'informe incomplet?

      Ells sabran però a mí en fa dubtar

      Eliminar
    2. Xè!! Tens raó, cal pujar-li el sou a Jordi. 50000 euros són pocs per a un màrtir com ell.

      Eliminar
    3. De quin informes parles? L'alcalde va dir de deixar sobre la taula l'apartat de Cultura per peticio expressa dels funcionaris afectats i va dir que era potestat del ple fer-ho així si es decidia.
      I això que no es votaria no ho pot dir i no ho va dir. Una volta estiga el punt en l'ordre del dia a no ser que es deixe sobre la taula com es va proposar en un apartat.
      I la prova la tens que es va votar i va perdre el govern la votació.
      Quin interés tenia el PPK per a no votar els punts? Perquè volia deixar-ho sobre la taula? Hi ha hagut mesos i mesos, reunions i reunions i comissions i en elles, segons es va dir en el ple i no es va desmentir, el PP no havia fet cap proposta. Cal recordar que eixa proposta es va aprovar inicialment de manera provisional a l'agost del 2012 per unanimitat i ara una vegada resoltes les al·legacions era l'aprovació definitiva.
      Tant ha canviat que el PP després de mesos i mesos necessitava 15 dies, Per a què? Si estava tot tancat. Tot indica que només volien els del PPK demostrar que en son 9.
      I de Karina Vercher ni parlar. Es va dir ben clar en el ple: no ha acudit a cap reunió. Perquè demanava ara 15 dies? Per fer-li l'agasajo al PP?

      Eliminar
  6. Vosté diu que la pregunta de la regidora tenia altres interessos i que no li pareixen correctes les formes.
    Quines formes? Fa una pregunta en un plenari, que vosté reconeix que te dret, al regidor que firma el decret aprovant les hores extres.
    No es pot tindre el cervell tan entortillat i pensar que el fer una pregunta busca interessos raros.
    La pregunta la va plantejar molt bé. Si vosté també estava al plenari recordarà que va dir que en els temps que corren, en un pla d´ajust del ajuntament, desprès de llevar pagues extres als funcionaris, desprès de reduïr drets dels traballadors, volía que li explicaren com es pot comprendre que es paguen hores extres a un grup de 21 treballadors del ajuntament i que el 41 per cent de eixe gasto siga per a un treballador exclusivament. En total 1710 euros.
    Altres interessos? Quins?
    Com diu molt be Enrique, preguntar no es crispar. El que si que es crispar es vore eixos agravis comparatius i com pot haver persones que cobren mes en hores extres que altres de salari complet. Això es crispació.

    ResponderEliminar
  7. Agravis comparatius? Els de Gines, els del policies que feien guardia personal amb algun familiar en la llista del PP i altres nomenats directament per Manolo Vidal.
    Pregunte ¿Podem considerar agravi comparatiu que Gines cobrara, si es com es diu, més de 10.000 euros en hores extres algun any, o cobrar per assistencia a processons al costat de l'alcalde, per passejar en cotxe als fill en les carreres de la platja i per estar cobrant reunions, etc. i per tantes altres coses més , i cobrar com a cap sense tindre la titulació que era precisa?.
    Per cert, quan alguns TSJ de les comunitats fallen dien que els cursos que feia Gines en L'Eliana de la Generalitat no podien substituir la titulació de diplomat o superior que calia ¿per que el PP el va mantindre i no va traure la plaça a concurs?
    Jo també pregunte.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Xe cotorrí, tu saps moltes coses. Com pots saber tant?
      En quin tauler d´anuncis has trobat tota eixa informaciò. Eres vertaderament un prodigi d´home.
      Llàstima que no s´aprofite tante sapiència en coses mes productives o quan era el moment en l´enseñanza.
      Que bo es tindre temps lliure i bona entrà al ajuntament.

      Eliminar
    2. Esta vosté molt ressabiat. Els comentaris que fa i com els fa diexa entrevore que la rabia li va eixint pels poros. Esta dient una serie de coses que no justifiquen ni expliquen el perque de tants diners en hores extres. No se com sap vosté el que cobrava Ginés, pero inclús si fora de veres la cantitat que diu vosté, que no me la crec, al pas que va Chofre la duplicarà sense patir. Faça números.
      Vol justificar el que no te cap justificació. Inclús acceptant la quantitat que diu vosté de Ginés, ja li he dit que a este pas Chofre ho duplicarà, pero en la época de Ginés no estavem en una crisi tan severa con l´actual, no hi havía un pla d´ajust al ajuntament, no havien llevat cap paga als treballadors del ajuntament, ni les altres coses que els han llevat, no havíen congelat els sous, etc. Eren altres temps diferents, aixina i tot lo de Chofre es un escàndol. No teniu vergonya.

      Eliminar
  8. Tinc entés que són les hores de tot un trimestre.

    ResponderEliminar
  9. En este blog dona gust entrar. Amb tant de Ventilador no es nota la calor.

    ResponderEliminar
  10. I mentres ....... a 15 km de Tavernes ........ continua el festival de M.A. Mollà que es frega els ulls perquè no pot creure's com en menys de 2 mesos Jordi ha provocat tots estos desficacis. No pot creure's que pose en risc la seua alcaldía per un 0,2 % del pressupost (participación ciutadana, Creu Roja i Càrites) i que després és demostre que sí que hi han diners per a altres coses (sobresous del cap de policía per eixemple).
    Raül Navarro tampoc s'ho pot explicar i ja no sap quins arguments donar en les tertulies a les que va.
    Per cert, hi ha una tertulia de tele 7 Safor (La Cafetera) del passat més de maig en la que Alberto Pina diu en varies ocasions que Jordi és "El gran dictador de Tavernes de la Valldigna" i altres perles i el Sr. Raül Navarro no és per a dir-li a este Pina que retire eixes paraules. Altra mostra més de que entre el Sr Mollà i el Sr. Juan no hi ha feeling.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ni p.i. del que dius i parles. Pots continuar perdent el temps.

      Eliminar
    2. No val la pena ni contestar-te... ojala d'aci dos anys et tragues la teua propia m... intoxicadora. Per cert, tele 7 es del PP. I el teu manolo va ser un gran convidat de pedra.

      Eliminar
    3. Tele 7 és al PP com La Cotorra és al Bloc

      Eliminar
  11. Entre ventiladors i cotorres, no?

    ResponderEliminar
  12. Al de les 00:04.. Manolo va ser un convidat de pedra??? Manolo va convencer. Un debat on Raul Navarro (Compromis) i Nahuel (EU) no li van fer ni sombra.

    ResponderEliminar